nagy istván Elküldve Június15, 2008 Megoszt Elküldve Június15, 2008 szakmai kérdés:ha berekom a hunflex-et vagy a másik kütyüt akkor mi van ha csak benzint tudok tankolni?ez arra az esetre vonatkozik,ha nem találok etanolos kutat és ugye üzemanyag meg kell a motornak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Június15, 2008 Megoszt Elküldve Június15, 2008 szakmai kérdés:ha berekom a hunflex-et vagy a másik kütyüt akkor mi van ha csak benzint tudok tankolni?ez arra az esetre vonatkozik,ha nem találok etanolos kutat és ugye üzemanyag meg kell a motornak. van rajta kapcsoló Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Június15, 2008 Megoszt Elküldve Június15, 2008 van rajta kapcsoló ugy mint az autógáznál.ha akarom brenya,ha akarom etanol? azért kérdem,mert még nem skubiztam ilyet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Június15, 2008 Megoszt Elküldve Június15, 2008 ugy mint az autógáznál.ha akarom brenya,ha akarom etanol? Így van.Sőt, lassan kijön az a verzió is ami felismeri, hogy zömében milyen naftával megy a verda, és oda állítja amit kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robz Elküldve Június17, 2008 Megoszt Elküldve Június17, 2008 Valamint azt is megtudtuk, ha előállították a szeszt, az előállítási folyamat megmaradt szilárd melléktermékét (azt a trutyit ami maradt a növényi részekből) kiszárítják, darálják és a bocik jóízűen fogyasztják el. :D ráadásul a tehenek tökmindegy hogy a silótakarmányból főztek-e pálinkát vagy nem... Szóval ebből is csinálnak silót? Akkor ez nem mai találmány lehet, mert a "részeg disznó" kifejezés tuti ebből ered. Vagy nem...? :D Amúgy szegény marhák tényleg kajálják a szeszes takarmányt? (bár abból gondolom kiszedik az összes alkoholt addígra) Amúgy az alkoholos trutyiból hogyan szedik ki a szeszt? Gondolom nem főzéssel, mint a pálinkát, mert kicsit megtolná az árát a végterméknek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június17, 2008 Megoszt Elküldve Június17, 2008 http://hu.wikipedia.org/wiki/Bioetanol Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lujdzsi Elküldve Június17, 2008 Megoszt Elküldve Június17, 2008 http://hu.wikipedia.org/wiki/Bioetanol :D Ugyanezt linkeltem be én is egy pár napja :D De ezek szerint másokat is feszít a téma. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robz Elküldve Június17, 2008 Megoszt Elküldve Június17, 2008 http://hu.wikipedia.org/wiki/Bioetanol Itt nincs válasz arra, hogy is csinálják a lepárlást, hogy olcsó is legyen. (pl vákuumos lepárlás, stb) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június17, 2008 Megoszt Elküldve Június17, 2008 Itt nincs válasz arra, hogy is csinálják a lepárlást, hogy olcsó is legyen. (pl vákuumos lepárlás, stb) A folyamat részleteit én sem ismerem, de azt tudom, hogy sokan bevonták a napenergiát az előállításba :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Június18, 2008 Megoszt Elküldve Június18, 2008 Na úgy döntöttem kipróbálom a Cuprában... Valami jótanács arány valami??? :D Mennyit tud kompnezálni egy nem erre beállított computer... :D Azt olvastam, hogy turbósban még nyerőbb a szmötyi mint a szívók esetén...hát meglássuk... :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Június18, 2008 Megoszt Elküldve Június18, 2008 Mondjuk a timeslip fórumon az okosok azt mondják, hogy ne...legalább is progizás nélkül ne... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve Június18, 2008 Megoszt Elküldve Június18, 2008 Mondjuk a timeslip fórumon az okosok azt mondják, hogy ne...legalább is progizás nélkül ne... :D Én se értem minek akarsz egy jó autóba etanolt rakni...Jobban nem fog tőle menni :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Június18, 2008 Megoszt Elküldve Június18, 2008 Én se értem minek akarsz egy jó autóba etanolt rakni...Jobban nem fog tőle menni :D Turbós esetében a hatékonysága is igencsak más...szal igenis jobban menne...nem véletlen használják a Schuszterék is pl...csak ildomos hozzáprogizni...mert más az előgyújtás...csak kérdés, hogy meddig tud utánamenni a gyári comppal... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június18, 2008 Megoszt Elküldve Június18, 2008 Szerintem próbáld meg 30-70% arányban, aztán ha tetszik, elmehetsz egészen 50-50-ig :D Bajt nem csinálsz vele, max ha túllövöd etanollal, szarabbul megy majd kicsit :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve Június18, 2008 Megoszt Elküldve Június18, 2008 Turbós esetében a hatékonysága is igencsak más...szal igenis jobban menne...nem véletlen használják a Schuszterék is pl...csak ildomos hozzáprogizni...mert más az előgyújtás...csak kérdés, hogy meddig tud utánamenni a gyári comppal... Jó hogy elégedett vagy a teljesítményel..... :D Én biztos nem raknám bele....... :D Ez kb olyan mint fáradt olaj a dizelekbe...... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Június18, 2008 Megoszt Elküldve Június18, 2008 Jó hogy elégedett vagy a teljesítményel..... :P Én biztos nem raknám bele....... ;) Ez kb olyan mint fáradt olaj a dizelekbe...... Elégedett is vagyok...de tudod az a qrva kisördög... :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Június18, 2008 Megoszt Elküldve Június18, 2008 50% felett szaggatni fog, ingadozni az alapjárat, és ha túl van bonyolítva a motor, akkor kiírja a lambdát hibának, hogy túl szegény a keveréked.50%-ig nem lehet vele gáz, de elsőre én is max. 30%-ot javaslok.Az XEV-vel eddig semmi gond.Szép lassan lezüllesztettem! :P Először én is csak 50%-ig kevertem.Aztán mivel a polcon volt a FlexTek, meguntam a zutyulást, és tele nyomtam ami elég jól sikerült...46L az 50L-es tankba... :D Szerencsére meleg van, így nincs gond a hidegindtással sem.Pöccre indul.Télen meg majd keverek bele több benyát.Úgymond dúsítom a keveréket.Azért majd lallert meg kell inzultálni, hogy van-e v.mi jóó kis progija a Cupra compijára.... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve Június18, 2008 Megoszt Elküldve Június18, 2008 Elégedett is vagyok...de tudod az a qrva kisördög... :D :D persze B) :P ;) B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Június18, 2008 Megoszt Elküldve Június18, 2008 Azért majd lallert meg kell inzultálni, hogy van-e v.mi jóó kis progija a Cupra compijára.... :P Azért ezen már túl vagyok...de amúgy van rajta egy elég jó ABT program...2003 óta fut vele...szal ez megint a fele húz, hogy hagyjam a fenébe...végül is szarul nem megy...csak nehéz...lehet inkább ki kéne pakolnom... :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve Június18, 2008 Megoszt Elküldve Június18, 2008 Azért ezen már túl vagyok...de amúgy van rajta egy elég jó ABT program...2003 óta fut vele...szal ez megint a fele húz, hogy hagyjam a fenébe...végül is szarul nem megy...csak nehéz...lehet inkább ki kéne pakolnom... :D :D Vegyél erős autót B) ;) :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Június18, 2008 Megoszt Elküldve Június18, 2008 Azért ezen már túl vagyok...de amúgy van rajta egy elég jó ABT program...2003 óta fut vele...szal ez megint a fele húz, hogy hagyjam a fenébe...végül is szarul nem megy...csak nehéz...lehet inkább ki kéne pakolnom... :D :P Én a progit az E85-höz hangoláshoz gondoltam...... :D ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve Június18, 2008 Megoszt Elküldve Június18, 2008 Azért tudni kell hogy Antinak a 95ös benzintől se megy a kocsija...ezek után pláne nem értem mit akar kisérletezgetni...... :D vagyis értem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Június18, 2008 Megoszt Elküldve Június18, 2008 :D :D :P Na látod... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június18, 2008 Megoszt Elküldve Június18, 2008 Azért tudni kell hogy Antinak a 95ös benzintől se megy a kocsija...ezek után pláne nem értem mit akar kisérletezgetni...... :D vagyis értem. De ha oktánt nézünk, akkor az etanol 105 körül mozog... ha a vezérlője tudja követni megfelelő mértékben, mehet tőle érezhetően jobban a verdája :P próba-cseresznye :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Június18, 2008 Megoszt Elküldve Június18, 2008 Azt azért tegyük hozzá, hogy idő kell, míg az E85 kiganézza az üza.rendszert.Tök8, milyen benyát tankoltak eddig bele......Utána lesz érezhető változás... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts