Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

E85 a gyakorlatban

mélykék76

Recommended Posts

• Hozzászólások 7,4k
  • Létrehozva
  • Legutolsó válasz

Legtöbb hozzászólás

Legtöbb hozzászólás

És majd valami infó lesz arról milyen új funkciók vannak benne...stb. Meg a kijelzőt kezeli-e? Érdekel a dolog. :rolleyes:

Majd... később. De nem itt <_< Opel kijelzőkhöz már nem lesz köze, lesz sajátja, érintőképernyős lesz.

2.5 v6hoz is használható lesz a cuccod??,Másik kérdés:tankoltan tisztán e85-öt a verdámba és simán gond nélkül indult,ment vele.Ilyenkor is érdemes belerakni ezt az elektronikát??

Persze, 4-8 hengeresekhez, hengerenkénti elektronikus befecskendezéshez jó.

Elég ritka darab lehet a tied, ha tiszta E85-el üzemel gond és hibajelzés nélkül. Nem volt még benzin a tankban,

amikor tankoltad az E85-öt? Checklámpád ég indításkor, utána rendben elalszik és nem világít később sem?

Megosztás:

Volt 1 kevés kb 5 liter,De 2 tankot is elnyomtam vele.Egyszer se nyomott check engine-t...:rolleyes: Gyári irmscher-es chip van benne.Az odb csatinál ráis van írva,h. a széria ecu-t nemszabad rátölteni.Meg a vezérműtengelyek se gyáriak...Ha gondolod,akkor összehozhatunk 1 talit vmikor és jobban szemügyre veheted..

Persze, 4-8 hengeresekhez, hengerenkénti elektronikus befecskendezéshez jó.

Elég ritka darab lehet a tied, ha tiszta E85-el üzemel gond és hibajelzés nélkül. Nem volt még benzin a tankban,

amikor tankoltad az E85-öt? Checklámpád ég indításkor, utána rendben elalszik és nem világít később sem?

Megosztás:

Volt 1 kevés kb 5 liter,De 2 tankot is elnyomtam vele.Egyszer se nyomott check engine-t...:rolleyes: Gyári irmscher-es chip van benne.Az odb csatinál ráis van írva,h. a széria ecu-t nemszabad rátölteni.Meg a vezérműtengelyek se gyáriak...Ha gondolod,akkor összehozhatunk 1 talit vmikor és jobban szemügyre veheted..

akkor valószínű ez a megoldás, hogy az irmscher chip alapból több anyagot tud nyomni.

viszont azt lefogadom, hogy teljesítménypadon mérve lenne pár LE veszteséged így :D

de ha nincs check, és a reggeli indításnál sincs gond, szerintem használd így <_<

Megosztás:

A Flowa féle Omegaklubon is van egy srác aki tisztán használja mindenféle átalakítás nélkül - 2,5 V6.... - nincs engincheck jelzés, megy is. Hogy mennyire szegény neki a keverék, nem tom, de ha ECU "határon belül" van olyan nagy baj nem lehet...

Megosztás:

Akkor úgy látszik, alapból a 2.5V6 vezérlője elég tág határok között tud adaptív szabályzást csinálni a lambda alapján.

Majd a hidegindítást hidegebb időben érdemes figyelni, kíváncsi vagyok, ott is lekezeli-e a gyári ecu a dolgokat :D

Több mint egy éve használja... szal volt már téli üzeme.. annyi hogy többet köszörült.. de kertesházas, szal beindít.. kapukinyit, kiáll kapubecsuk.. utána nem mondott problémát...

De tény, hogy C30XX (valami sor 6) is elmegy tisztán, csak a külső levegő hőmérséklet jeladót kellett hozzá megszüntetni :rolleyes: <_< Hogy az mennyire egészséges nem tom...

Megosztás:

Több mint egy éve használja... szal volt már téli üzeme.. annyi hogy többet köszörült.. de kertesházas, szal beindít.. kapukinyit, kiáll kapubecsuk.. utána nem mondott problémát...

De tény, hogy C30XX (valami) is elmegy tisztán, csak a külső levegő hőmérséklet jeladót kellett hozzá megszüntetni :rolleyes: <_< Hogy az mennyire egészséges nem tom...

Ennyi a megoldás, V6-os omit kell venni. Sőt az Astrába is elfér az x30xe is. :D

Megosztás:

Kb 4-5 másodperc.

Neked mennyire van tekerve a hidegdúsító poti? (Az enyém fél állásnál meg van ragadva.)

Mert az enyém csak akkor nyekereg, ha pontosan (a kocsi saját mérője szerint) 16 vagy az alatti hőmérséklet van. Ha 17 vagy 18 akkor már másodszorra beugrik. 20 foknál meg pöcre...

Én a potikhoz még nem nyúltam, szét sem szedtem a házat.

A várakozás nálam is az Udi által javasolt 15-20 másodperc szokott lenni.

Viszont azt is el tudom képzelni amit Gabi írt, hogy az üzemanyag nem ér oda a hosszabb állás miatt időben.

Na majd még figyelgetek.

Udi holnap ha jössz akkor beszélünk, valami érdekeset kapok a jövő héten.

Megosztás:

Én a potikhoz még nem nyúltam, szét sem szedtem a házat.

A várakozás nálam is az Udi által javasolt 15-20 másodperc szokott lenni.

Viszont azt is el tudom képzelni amit Gabi írt, hogy az üzemanyag nem ér oda a hosszabb állás miatt időben.

Na majd még figyelgetek.

Udi holnap ha jössz akkor beszélünk, valami érdekeset kapok a jövő héten.

Erre a problémára építettem be egy nyomógombot és egy relét a bizotsítéktáblához... :rolleyes:

Megosztás:

Nem kötekedtem, csak hangosan gondolkodtam, álmodik a nyomor. -_- Meg elképzeltem a csigámat V6-ossal. <_< :rolleyes:

Asszem MOR16V cartársnak volt (van) ilyen autója. Egyébként a 2.5V6 nekem is szimpatikus, nézegettem már ilyen Omikat, csak egyrészt most semmi kedvem kölcsönt felvenni, örülök, hogy semmi ilyenem nincs, másrészt ha bevezetik azt az adót, a 170LE pont nem lesz nyerő... :D

Megosztás:

Asszem MOR16V cartársnak volt (van) ilyen autója. Egyébként a 2.5V6 nekem is szimpatikus, nézegettem már ilyen Omikat, csak egyrészt most semmi kedvem kölcsönt felvenni, örülök, hogy semmi ilyenem nincs, másrészt ha bevezetik azt az adót, a 170LE pont nem lesz nyerő... :rolleyes:

Volt. visszatette az x18xel-t és eladósorba került így az autója, a motort külön adta el, olyan 300e körül ha jól emlékszem.

Megosztás:

Javasolnám próbára, hogy köss egy kivezetett kapcsolót az AC relédre... lehet sokat javítana

a hidegindításon, ha ezt 5-10mp-re bekapcsolnád indítás előtt <_<

Meg úgy ánblokk próbára javaslom mindenkinek, aki etanollal jár, és vannak hidegindítási gondjai :rolleyes:

Megosztás:

A második cikkről azért lerí, hogy egy ifjonc írta, akinek még ott a tejföl a bajszán :D

"Az alkohol ugye nehezen melegszik be (nem a terszon kinnhagyott sör esetéről beszélünk) és emiatt hideg időben nehezen indul a motor"

Nem az alkohol melegszik nehezen, hanem könnyebben kicsapódik a hideg felületeken. :rolleyes: Az alkohol hőmérséklete teljesen mindegy,

hogy 30 fok, vagy -10fok. <_<

Megosztás:

A második cikkről azért lerí, hogy egy ifjonc írta, akinek még ott a tejföl a bajszán -_-

"Az alkohol ugye nehezen melegszik be (nem a terszon kinnhagyott sör esetéről beszélünk) és emiatt hideg időben nehezen indul a motor"

Nem az alkohol melegszik nehezen, hanem könnyebben kicsapódik a hideg felületeken. :rolleyes: Az alkohol hőmérséklete teljesen mindegy,

hogy 30 fok, vagy -10fok. <_<

Igazából a legnagyobb durranás az alkohol közvetlen befecskendezéses keverékképzésnél lehet. Azt is ki kéne próbálni. :D

Megosztás:

• Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.