yooccoo Elküldve Szeptember16, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2009 Hamarosan lehet majd tesztelni a Hunflex hidegindítást ha csillaggarázsban este tartósan 14 fok alá hűl a levegő... :lol: II. Pályanapon kint lesz a forgalmazó aki eljön tud vele talizni. mesélhetnétek valamit, mert etanol.blog.hu-n nem sok mindenről van szó Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Szeptember18, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2009 Hamarosan lehet majd tesztelni a Hunflex hidegindítást ha csillaggarázsban este tartósan 14 fok alá hűl a levegő... :lol: II. Pályanapon kint lesz a forgalmazó aki eljön tud vele talizni. Tegnap felhívott az E85 kft igazgatója (Sonkoly Tamás), hogy pár dolgot megkérdezzen. A lényeg, hogy ráhasaltak a központisok által felvetett problémákra, és dolgoznak a megoldáson. Az etanol.blog a bioetun-os móka, a hunflex pedig egy másik cég, ne keverjük. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Udi Elküldve Szeptember18, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2009 Én is küldtem neki pár tippet...svédeknél már működik! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Szeptember18, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2009 Egy érdekes cikk a benyapumpákról E85-höz gyártva... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Szeptember18, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2009 Johnny haverja is e85-tel megy... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Szeptember18, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2009 Tegnap felhívott az E85 kft igazgatója (Sonkoly Tamás), hogy pár dolgot megkérdezzen. A lényeg, hogy ráhasaltak a központisok által felvetett problémákra, és dolgoznak a megoldáson. Az etanol.blog a bioetun-os móka, a hunflex pedig egy másik cég, ne keverjük. Ez érdekes...kíváncsi vagyok mit hoznak ki belőle. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember18, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2009 Tény hogy a rezet és az acélt az ethanol jobban korrodálja (legfőképpen a felvett víztartalom miatt), de ez nem azt jelenti, hogy nagyságrenddel csökkenne az élettartam. Jó hogy van ilyen mindenvivő AC is, de ethanolhoz szerintem nem lényeges a gyári normál AC pumpa cseréje. "A konkurens Bosch és Valbro pumpákat vendéglátóm nem ismeri. Az biztos, hogy a Bosch jelenleg nem gyárt FFV pumpát. Nem is tudni, azok a rendszerek hogyan bírják az alkoholt." Bírják :lol: Amúgy meg pl az opelnél a szintjelző nem tartalmaz olyan fémet, amit az ethanol jobban korrodál :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Szeptember18, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2009 El akarom hinni, hogy már a gyárban rakták bele :lol: Szoktak már mostanság gyárilag is rakni ilyesmit az "értékesebb" termékekbe :lol: ... Bírják :P Amúgy meg pl az opelnél a szintjelző nem tartalmaz olyan fémet, amit az ethanol jobban korrodál :D Köszi Gabi! Ma olyan megnyugtató vagy! :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Udi Elküldve Szeptember18, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2009 Nálam pont ma halt meg a szintjelző...de szerintem a 15 év után ez várható volt. Most mindig viszek magammal tartalék üzemanyagot. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Szeptember18, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2009 Tény hogy a rezet és az acélt az ethanol jobban korrodálja (legfőképpen a felvett víztartalom miatt), de ez nem azt jelenti, hogy nagyságrenddel csökkenne az élettartam. Jó hogy van ilyen mindenvivő AC is, de ethanolhoz szerintem nem lényeges a gyári normál AC pumpa cseréje. "A konkurens Bosch és Valbro pumpákat vendéglátóm nem ismeri. Az biztos, hogy a Bosch jelenleg nem gyárt FFV pumpát. Nem is tudni, azok a rendszerek hogyan bírják az alkoholt." Bírják :lol: Amúgy meg pl az opelnél a szintjelző nem tartalmaz olyan fémet, amit az ethanol jobban korrodál :lol: pont ezt beszéltük, hogy amennyit spórolok az e85-el, abból veszek tartalékba szintjelzőt :lol: a benyapumpa kábeleit meg leszigetelem mondjuk amilyen pontos, jobb ha a megtett km-re hagyatkozok :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember18, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2009 Nálam pont ma halt meg a szintjelző...de szerintem a 15 év után ez várható volt. Most mindig viszek magammal tartalék üzemanyagot. :lol: Az omiban is 3 bontottból raktam össze 1 jót, de egyik sem látott még ethanolt, viszont mindegyik 14-15 éves volt. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Szeptember18, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2009 Tegnap felhívott az E85 kft igazgatója (Sonkoly Tamás), hogy pár dolgot megkérdezzen. A lényeg, hogy ráhasaltak a központisok által felvetett problémákra, és dolgoznak a megoldáson. Az etanol.blog a bioetun-os móka, a hunflex pedig egy másik cég, ne keverjük. lényegtelen, mert sehol semmi infó, sőt, te se írtál semmi extrát :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Szeptember18, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2009 Tény hogy a rezet és az acélt az ethanol jobban korrodálja (legfőképpen a felvett víztartalom miatt), de ez nem azt jelenti, hogy nagyságrenddel csökkenne az élettartam. Jó hogy van ilyen mindenvivő AC is, de ethanolhoz szerintem nem lényeges a gyári normál AC pumpa cseréje. "A konkurens Bosch és Valbro pumpákat vendéglátóm nem ismeri. Az biztos, hogy a Bosch jelenleg nem gyárt FFV pumpát. Nem is tudni, azok a rendszerek hogyan bírják az alkoholt." Bírják :lol: Amúgy meg pl az opelnél a szintjelző nem tartalmaz olyan fémet, amit az ethanol jobban korrodál :lol: Szerintem a bengánál aggresszívebb anyag nem nagyon van. Köszi Gabi a kedvezményt,aranyosak voltak a boltban. Nekem most shell lesz benne 5w30,kajálni fogja,de ez van most ingyé! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember18, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2009 Tény hogy a rezet és az acélt az ethanol jobban korrodálja (legfőképpen a felvett víztartalom miatt), de ez nem azt jelenti, hogy nagyságrenddel csökkenne az élettartam. Jó hogy van ilyen mindenvivő AC is, de ethanolhoz szerintem nem lényeges a gyári normál AC pumpa cseréje. "A konkurens Bosch és Valbro pumpákat vendéglátóm nem ismeri. Az biztos, hogy a Bosch jelenleg nem gyárt FFV pumpát. Nem is tudni, azok a rendszerek hogyan bírják az alkoholt." Bírják :lol: Amúgy meg pl az opelnél a szintjelző nem tartalmaz olyan fémet, amit az ethanol jobban korrodál :lol: Na hát meg lehet nézni a 15 éves AC-pumpámat ami megadta magát azon is volt korrózió rendesen, pedig szerintem nem sokat pörgött etanolban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Szeptember18, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2009 Gabi! Ne haragudj meg, de jó lesz itt hazánkban az ETANOL szó is. Ha flancolni akarok, akkor etil-alkohol. :lol: az a h nagyon angolos. Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Szeptember18, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2009 Na hát meg lehet nézni a 15 éves AC-pumpámat ami megadta magát azon is volt korrózió rendesen, pedig szerintem nem sokat pörgött etanolban. én azt mondom, hogy elhiszem a klubtársamnak, aki a Visteonnál dolgozik, hogy 500 üzemóra után már erőteljesen korrodáltak az etanollal érintkező fémrészek (500 üzemóra az mondjuk 25-28e km, legyen mondjuk 2 év) az más jellegű kérdés, hogy a tankban ez mennyire balesetveszélyes és megint más kérdés, hogy melyik típusban milyen a szivattyú és a szintjelző Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember18, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2009 én azt mondom, hogy elhiszem a klubtársamnak, aki a Visteonnál dolgozik, hogy 500 üzemóra után már erőteljesen korrodáltak az etanollal érintkező fémrészek (500 üzemóra az mondjuk 25-28e km, legyen mondjuk 2 év) az más jellegű kérdés, hogy a tankban ez mennyire balesetveszélyes és megint más kérdés, hogy melyik típusban milyen a szivattyú és a szintjelző Gyakorlatilag a pumpa üzemyanyagban fürdik, tehát minden fém korrodálhat benne. Max. lesz nálam egy tartalék pumpa, és ha megáll, az út szélén kicserélem egy óra alatt. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Szeptember18, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2009 Gyakorlatilag a pumpa üzemyanyagban fürdik, tehát minden fém korrodálhat benne. Max. lesz nálam egy tartalék pumpa, és ha megáll, az út szélén kicserélem egy óra alatt. :lol: itt igazából a tiszta etanol a probléma, nem a kevert Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember18, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2009 itt igazából a tiszta etanol a probléma, nem a kevert Hát ha szerintem ha a tiszta etanol probléma akkor a kevert is, csak nem akkora. Pontosabban később jön elő a gond, ha előjön. Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Szeptember18, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2009 Hát ha szerintem ha a tiszta etanol probléma akkor a kevert is, csak nem akkora. Pontosabban később jön elő a gond, ha előjön. amennyi idő alatt előjön, annyi idő alatt meg megspórolod egy bontottnak az árát, bőven :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Szeptember18, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2009 én azt mondom, hogy elhiszem a klubtársamnak, aki a Visteonnál dolgozik, hogy 500 üzemóra után már erőteljesen korrodáltak az etanollal érintkező fémrészek (500 üzemóra az mondjuk 25-28e km, legyen mondjuk 2 év) Nekem nem csak üzem közben van etanolban a benyapumpa, hanem akkor is amikor áll a kocsi a ház előtt. Áram lehet, hogy nincs benne, de érintkezni akkor is érintkezik az etanollal. A csatlakozók még a benzines pumpáknál is hajlamosak a korrózióra. A rézelemek felületi oxidációjának kiküszöbölésére rendszeresen használni kell a pumpát. Vagyis aki huzamosabb ideig nem használja autóját, az is indítsa be legalább kétnaponta. Ez minden alkatrészének jót tesz.Akkor most üzemóra, vagy állás közben? A hidegindításra nem tudok mit mondani, itt még nem volz 15-nél hidegebb. Legalábbis amikor én indultam a kocsival mostanában. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember19, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2009 Nekem nem csak üzem közben van etanolban a benyapumpa, hanem akkor is amikor áll a kocsi a ház előtt. Áram lehet, hogy nincs benne, de érintkezni akkor is érintkezik az etanollal. Akkor most üzemóra, vagy állás közben? A hidegindításra nem tudok mit mondani, itt még nem volz 15-nél hidegebb. Legalábbis amikor én indultam a kocsival mostanában. Tényleg ezek érdekes kérdések. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve Szeptember19, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2009 Én viszont azt hiszem most tankoltam utoljára etanolt.(Köszi Tomi,de mégse venném meg a HUNFlexet)...A sporolás elenyésző,a teljesítmény alul nagyon gyenge(ömlik bele az etanol,felül viszont szegény a keverék),a többlet fogyasztás pedig rengeteg.A reggeli indítózás pedig egyenesen bosszant.Ráadásúl büdös is.Beszéltem Lalival,lehetne rá írni programot hogy rendesen müködjön,csak akkor kapcsolhatóvá kellene tenni,az etanolé s benzin programot,arról nem beszélve hogy kb 60e forint,rengeteg idő és teszt,hogy tökéletes legyen.Egyenlőre több vele a macera,mint amennyit hoz havonta,pedig elég sokat használom a kocsit.... A bioetunba látok még fantáziát,de az elég drága,pedig az egész jó lenne ha az elöbb felsorolt dolgok nem lennének..... :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Szeptember19, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2009 Én viszont azt hiszem most tankoltam utoljára etanolt.(Köszi Tomi,de mégse venném meg a HUNFlexet)...A sporolás elenyésző,a teljesítmény alul nagyon gyenge(ömlik bele az etanol,felül viszont szegény a keverék),a többlet fogyasztás pedig rengeteg.A reggeli indítózás pedig egyenesen bosszant.....Egyenlőre több vele a macera,mint amennyit hoz havonta,pedig elég sokat használom a kocsit.... ... Na látod, mondtam én neked, hogy fent elszegényít... ;)alsó tartományban meg annyit locsol bele, hogy az amúgy is a hidegindítás miatt szar kenéssel ellátott hengerfalat szépen még le is mossa a benzin... Én úgy vagyok vele, hogy pont nem ér nekem annyit, mint amennyit spórolnék vele... Ettől függetlenül jó, hogy sokan tesztelitek, mert így egyre több lesz a tapasztalat, és az viszi előre a dolgokat... :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hepi Elküldve Szeptember19, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2009 Én viszont azt hiszem most tankoltam utoljára etanolt.(Köszi Tomi,de mégse venném meg a HUNFlexet)...A sporolás elenyésző,a teljesítmény alul nagyon gyenge(ömlik bele az etanol,felül viszont szegény a keverék),a többlet fogyasztás pedig rengeteg.A reggeli indítózás pedig egyenesen bosszant.Ráadásúl büdös is.Beszéltem Lalival,lehetne rá írni programot hogy rendesen müködjön,csak akkor kapcsolhatóvá kellene tenni,az etanolé s benzin programot,arról nem beszélve hogy kb 60e forint,rengeteg idő és teszt,hogy tökéletes legyen.Egyenlőre több vele a macera,mint amennyit hoz havonta,pedig elég sokat használom a kocsit.... A bioetunba látok még fantáziát,de az elég drága,pedig az egész jó lenne ha az elöbb felsorolt dolgok nem lennének..... :rolleyes: Én 2x nyomtam teletankot felesbe etanollal és meglátásom szerint nagyvonalakban ugyanaz amit leirtál. Kimondottan nem a spórlás érdekelt, csak hajtott a kíváncsiság, hogy tényleg hogyan viselkedik vele az autó. Hidegindítással nem volt problémám, viszont a fogyasztásom jelentősen megugrott. (pl Pest 10 helyett 13 L ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts