Monof Elküldve December8, 2010 Megoszt Elküldve December8, 2010 A benzinkutak meg elmehetnek oda... Nézem, ma reggel 260 az etanol egy rakat agip kútnál... Miért kell emelni annyival, min a benzint??? De amire kíváncsi leszek, ha megint esni fog a benzin ára, valamiért az etanol ára nem fogja követni. Vicc ami itt megy... Gabi, klubkártya már rendelhető? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve December8, 2010 Megoszt Elküldve December8, 2010 A benzinkutak meg elmehetnek oda... Nézem, ma reggel 260 az etanol egy rakat agip kútnál... Miért kell emelni annyival, min a benzint??? De amire kíváncsi leszek, ha megint esni fog a benzin ára, valamiért az etanol ára nem fogja követni. Vicc ami itt megy... Gabi, klubkártya már rendelhető? Nálunk már ezer éve 261.9 volt, gondolom mától akkor közelebb van a 270hez mint a 260hoz. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December8, 2010 Megoszt Elküldve December8, 2010 A benzinkutak meg elmehetnek oda... Nézem, ma reggel 260 az etanol egy rakat agip kútnál... Miért kell emelni annyival, min a benzint??? De amire kíváncsi leszek, ha megint esni fog a benzin ára, valamiért az etanol ára nem fogja követni. Vicc ami itt megy... Gabi, klubkártya már rendelhető? Sajnos várható egy kis emelés az etanolnál is, igazítják az emelkedő benzinárhoz. Kb 5-7 forintos emelés várható szerintem mindenhol, szemben a benzin 12-14ft-os emelésével (csak az utóbbi két hét). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Monof Elküldve December8, 2010 Megoszt Elküldve December8, 2010 Sajnos várható egy kis emelés az etanolnál is, igazítják az emelkedő benzinárhoz. Kb 5-7 forintos emelés várható szerintem mindenhol, szemben a benzin 12-14ft-os emelésével (csak az utóbbi két hét). És a klubkártya? :lol: Egyébként múltkor kimagaslóan sokat evett a kocsi, 12 litert... mondom mi van. Ma lesz gyertya csere, tegnapi tankolásnál viszont megint lement a 10-10,5-es átlagra. Nagy hideg lehet a ludas? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December8, 2010 Megoszt Elküldve December8, 2010 És a klubkártya? :lol: Egyébként múltkor kimagaslóan sokat evett a kocsi, 12 litert... mondom mi van. Ma lesz gyertya csere, tegnapi tankolásnál viszont megint lement a 10-10,5-es átlagra. Nagy hideg lehet a ludas? Jövő héten lesz már rá regisztráció. Valszeg a nagy hideg és esetleg ha többet használtad rövid távon, az dobja meg így a fogyit, de ugye benzinnel is hasonlóan. Fogyinövelő lehet az is, ha olyan helyen tankolsz, ahol "beázik" a tartály... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Udi Elküldve December8, 2010 Megoszt Elküldve December8, 2010 "Beázott" tartályból tankolt naftával kapcsolatban ajánlom ezt a cikket: http://www.etanolblog.hu/2010/07/meres-e85...orral_5609.html Kiváncsi lennék mit szólna a benzinkutas ha előtte mintát vennék és ellenőriznénk. :lol: Szerencsére Kkfházán nincs ilyen gond, Kecskeméten csak 1 helyen tapasztaltam problémát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
TomTech Elküldve December8, 2010 Megoszt Elküldve December8, 2010 És a klubkártya? :lol: Egyébként múltkor kimagaslóan sokat evett a kocsi, 12 litert... mondom mi van. Ma lesz gyertya csere, tegnapi tankolásnál viszont megint lement a 10-10,5-es átlagra. Nagy hideg lehet a ludas? Érdekes, hogy egyforma a motor a te kocsidban és az enyémben, az enyém 300 kilóval könnyebb, a végáttétel is kb azonos, nekem mégis 1 picivel többet eszik a kocsi, holott kevesebbet kéne a 300 kilónyi különbség miatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Monof Elküldve December8, 2010 Megoszt Elküldve December8, 2010 Érdekes, hogy egyforma a motor a te kocsidban és az enyémben, az enyém 300 kilóval könnyebb, a végáttétel is kb azonos, nekem mégis 1 picivel többet eszik a kocsi, holott kevesebbet kéne a 300 kilónyi különbség miatt. Mert Neked mennyit eszik? Milyen kocsid is van? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December8, 2010 Megoszt Elküldve December8, 2010 "Beázott" tartályból tankolt naftával kapcsolatban ajánlom ezt a cikket: http://www.etanolblog.hu/2010/07/meres-e85...orral_5609.html Kiváncsi lennék mit szólna a benzinkutas ha előtte mintát vennék és ellenőriznénk. :lol: Szerencsére Kkfházán nincs ilyen gond, Kecskeméten csak 1 helyen tapasztaltam problémát. Vazee beépítek egy multimétert a tankba! :lol: :) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December8, 2010 Megoszt Elküldve December8, 2010 Jövőre szeretnék egy spéci műszert megalkotni, amivel lehetne mérni a víztartalmat, és a problémás kutakon lehetne méréseket végezni. Jó lenne visszaszorítani hamar az ilyen visszaéléseket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Udi Elküldve December8, 2010 Megoszt Elküldve December8, 2010 Jó ötlet, támogatom!!! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December8, 2010 Megoszt Elküldve December8, 2010 Jó ötlet, támogatom!!! :lol: A most alakult Bioetanol Egyesület fogja az adminisztratív és anyagi hátteret adni hozzá, így még azért várni kell az Egyesület "feltőkésítésére", de szerintem nyárra lehet belőle valami... Link to comment Megosztás: More sharing options...
TomTech Elküldve December9, 2010 Megoszt Elküldve December9, 2010 Mert Neked mennyit eszik? Milyen kocsid is van? Corsa B-m van Z18XE motorral, és 10.8-at eszik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Monof Elküldve December9, 2010 Megoszt Elküldve December9, 2010 Corsa B-m van Z18XE motorral, és 10.8-at eszik. Érdekes... Mondjuk én is örülnék 8l-es átlagfogyinak :lol: Benzinből mennyit evett Neked (pálya, város, vegyesben)? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve December9, 2010 Megoszt Elküldve December9, 2010 Corsa B-m van Z18XE motorral, és 10.8-at eszik. Ez olyan gyárinak hangzik :lol: :lol: :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
TomTech Elküldve December9, 2010 Megoszt Elküldve December9, 2010 Érdekes... Mondjuk én is örülnék 8l-es átlagfogyinak :lol: Benzinből mennyit evett Neked (pálya, város, vegyesben)? Nyáron 7,3-7,8 között volt, hidegben 8,2-8,3-at mértem. Pályán nem járok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December9, 2010 Megoszt Elküldve December9, 2010 Nyáron 7,3-7,8 között volt, hidegben 8,2-8,3-at mértem. Pályán nem járok. Egy 8.3-as benzines fogyihoz tökéletes a 10.5 E85 fogyi, ettől kicsit feljebb mehet, ha pl sok rövid út van hidegben (<10km), vagy sokszor odalépsz neki. Nem tudom nálad milyen a felhasználás jellege. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve December9, 2010 Megoszt Elküldve December9, 2010 Jövőre szeretnék egy spéci műszert megalkotni, amivel lehetne mérni a víztartalmat, és a problémás kutakon lehetne méréseket végezni. Jó lenne visszaszorítani hamar az ilyen visszaéléseket. öööö.... miért nem próbálsz meg szerezni egyet, ami már kész, és alkalmas a feladatra? Vagy keresni egy labort, ahol végeznek ilyen méréseket. Hungrana nem csinál ilyeneket? Bár gondolom roppant drága is egyben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve December9, 2010 Megoszt Elküldve December9, 2010 Egy 8.3-as benzines fogyihoz tökéletes a 10.5 E85 fogyi, ettől kicsit feljebb mehet, ha pl sok rövid út van hidegben (<10km), vagy sokszor odalépsz neki. Nem tudom nálad milyen a felhasználás jellege. Bcorsa egynyóccal bizonyára nem mókára készült :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December9, 2010 Megoszt Elküldve December9, 2010 öööö.... miért nem próbálsz meg szerezni egyet, ami már kész, és alkalmas a feladatra? Vagy keresni egy labort, ahol végeznek ilyen méréseket. Hungrana nem csinál ilyeneket? Bár gondolom roppant drága is egyben. Meg is válaszoltad a saját kérdésed :lol: Hungrana is amúgy végez itt-ott méréseket, de beéri azzal a válasszal rossz anyag esetén, hogy "bocs, beázott a tartály, a hibát éppen javítjuk" :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve December9, 2010 Megoszt Elküldve December9, 2010 faca Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve December10, 2010 Megoszt Elküldve December10, 2010 Meg is válaszoltad a saját kérdésed :lol: Hungrana is amúgy végez itt-ott méréseket, de beéri azzal a válasszal rossz anyag esetén, hogy "bocs, beázott a tartály, a hibát éppen javítjuk" :lol: Köszi Gabi, ma szépen indult, holnap reggel logolok a garázsban hidegen és elküldöm :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December10, 2010 Megoszt Elküldve December10, 2010 Köszi Gabi, ma szépen indult, holnap reggel logolok a garázsban hidegen és elküldöm :lol: Csak ne feledd, hogy indításnál ne legyen az USB csatlakoztatva, és ha előtte volt, akkor a gyújtást le kell venni, miután lehúztad. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December11, 2010 Megoszt Elküldve December11, 2010 Aki esetleg E85power kitben gondolkozik, és számtech cuccokban érdekelt, annak van lehetősége barterüzletre is most velem :lol: intel i5 vagy i7 proc érdekel, hozzá való jó alaplap, és 4Gb DDR3 ram, esetleg 500Gb winyó is. Értékegyeztetéssel persze. Lehet keresni a http://e85power.hu kapcsolat menüjében ilyen ajánlattal :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
TomTech Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 Kész az új leömlő. Még csak havon mentem vele, és nem logoltam, az ma következik majd. Eddig nagyon gyakran égett az eco lámpám, pedig ki van kapcsolva az eco mód a kütyüben, és most az új leömlővel már nem égett 1 pillanatra sem, csak indításkor a kontroll funkció. Oda raktam a lambda szondát, ahol a 2 középső cső összecsatlakozik. A hegesztéseimet ne fikázzátok, mert még nincs gyakorlatom benne. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts