redline Elküldve Szeptember23, 2010 Elküldve Szeptember23, 2010 Nem kell mindent elhinni a blikknek, hogy majd ettől éhező emberek, meg elérhetetlen élelmiszerek lesznek... ;) Legalábbis nem ettől lesznek (sokkal inkább a nyerészkedő feldolgozóipar, az energiaárak, stb alakítják azt) :o Nyilván nem onnan tájékozódom :( ;) Én inkább attól félek, hogy ezt a rengeteg mindent nem fogják hasznosítani, hanem beszántanak mindent és mindenki ész nélkül kukoricát fog vetni még a muskátlis ládába is. Állítólag az élelmiszergyártásban valami 25% körül van a selejt amit ki kell dobni mert nem alkalmas fogyasztásra (nem tudom pontosan melyik ágazat), és kb 1 azaz egy db üzem van ahol feldolgozzák etanolnak <_< :wacko:
opel16v Elküldve Szeptember23, 2010 Elküldve Szeptember23, 2010 Állítólag az élelmiszergyártásban valami 25% körül van a selejt amit ki kell dobni mert nem alkalmas fogyasztásra (nem tudom pontosan melyik ágazat), és kb 1 azaz egy db üzem van ahol feldolgozzák etanolnak :) :D Sőt, az élelmiszeriparban is sok a feldolgozható melléktermék, meg a mezőgazdaságban is (pl az említett kukoricaszár, más gabonaszárak is). Csak ennek még nincs itt az "ideje". Először a normális felvevőpiacnak kell meglennie, hogy rá lehessen fejleszteni az ipari oldalt, mert addig senki nem fektet ebbe pénzt... sajnos ez erről szól, kicsit olyan 22-es csapdája, de remélem jó ügyért harcolok éppen én is, és talán ez is segít majd elérni a fentebb említett irányzatokat :D
pszilaj Elküldve Szeptember23, 2010 Elküldve Szeptember23, 2010 "örüljetek" szesztestvérek, mert az eddig 220-as ár már Debrecenben is 250 a két kúton. Agip terén nem tudok nyilatkozni. Pedig olyan jó volt 220-ért tankolni. :) A hét elején még 225-ért tankoltam ott... :D
Zachi Elküldve Szeptember23, 2010 Elküldve Szeptember23, 2010 Sőt, az élelmiszeriparban is sok a feldolgozható melléktermék, meg a mezőgazdaságban is (pl az említett kukoricaszár, más gabonaszárak is). Csak ennek még nincs itt az "ideje". Először a normális felvevőpiacnak kell meglennie, hogy rá lehessen fejleszteni az ipari oldalt, mert addig senki nem fektet ebbe pénzt... sajnos ez erről szól, kicsit olyan 22-es csapdája, de remélem jó ügyért harcolok éppen én is, és talán ez is segít majd elérni a fentebb említett irányzatokat :) És nagy konkurenciát jelent a biogáz előállítás. Pl.
Udi Elküldve Szeptember23, 2010 Elküldve Szeptember23, 2010 Nálunk is a héten 237-ért tankoltam mától 247 lett. :)
opel16v Elküldve Szeptember23, 2010 Elküldve Szeptember23, 2010 Sajnos érvényesült a hungrana árképzése, most is tartják fixen a 35% különbséget. Azért még így is megvan legalább a 3ft/km spórolási lehetőség :)
J0hnny Elküldve Szeptember23, 2010 Elküldve Szeptember23, 2010 És nagy konkurenciát jelent a biogáz előállítás. Pl. Tudnék mesélni,depóniagázas motorokat szerel a cégünk! :)
mackosajt Elküldve Szeptember24, 2010 Elküldve Szeptember24, 2010 A hét elején még 225-ért tankoltam ott... :) AHogy mentem, és fordultam be balra, megláttam a táblán a 250-et, majd azzal a fordulattal elfordultam a szervízútra, hogy megnézzem, a kinti kút is emelt-e. De sajnos igen, így egy gyors fordulás után az udvarban tankoltam. Múlt héten még én is olcsón nyomattam a szeszt.
opel16v Elküldve Szeptember27, 2010 Elküldve Szeptember27, 2010 Nem tudom volt e már... Ákos eléggé kiborult az újabb áremelésre, de azért "szerencsére" a benzin is az egekben, így szinte minden kútnál megvan a min 35% árelőnye az E85-nek :)
Zsoltee Elküldve Szeptember27, 2010 Elküldve Szeptember27, 2010 Ákos eléggé kiborult az újabb áremelésre, de azért "szerencsére" a benzin is az egekben, így szinte minden kútnál megvan a min 35% árelőnye az E85-nek :D Nálunk pl 263Ft lett és 344 ha jól emlékszem a benzin, ugyanazon AGIP kútnál. :D :D :D :)
opel16v Elküldve Szeptember27, 2010 Elküldve Szeptember27, 2010 Nálunk pl 263Ft lett és 344 ha jól emlékszem a benzin, ugyanazon AGIP kútnál. :D :D :D :D Szerintem nálatok van az országban a legdrágábban, de ez a helyi kutas sara... biztos jó érzés neki rekordernek lenni :)
zocsa Elküldve Szeptember27, 2010 Elküldve Szeptember27, 2010 Szerintem nálatok van az országban a legdrágábban, de ez a helyi kutas sara... biztos jó érzés neki rekordernek lenni :) Ez a kezdetektől így van. :D Süttő irányába,nem messze van még egy kút,ahol lehet kapni,de ott 249 volt eddig. Szerintem 260-ig biztos felment Ő is,mert eddig is csak 3 Ft. volt a különbség.
Zsoltee Elküldve Szeptember27, 2010 Elküldve Szeptember27, 2010 Ez a kezdetektől így van. :D Süttő irányába,nem messze van még egy kút,ahol lehet kapni,de ott 249 volt eddig. Szerintem 260-ig biztos felment Ő is,mert eddig is csak 3 Ft. volt a különbség. Süttőn van egy másik? Hol? :)
zocsa Elküldve Szeptember28, 2010 Elküldve Szeptember28, 2010 Süttőn van egy másik? Hol? :) Nem Süttő,hanem Lábatlan legvége,a jobb oldalon:
Zsoltee Elküldve Szeptember28, 2010 Elküldve Szeptember28, 2010 Nem Süttő,hanem Lábatlan legvége,a jobb oldalon: Hm, érdekes, majd ha járok arra meglesem. Erről nem is tudtam. :)
Bajkusz Elküldve Szeptember28, 2010 Elküldve Szeptember28, 2010 Sziasztok! Eléggé lehangoló szerintem is mindaz, ami az etanol körül történik mostanában. A holnapi 6 Ft-os benzinár csökkentés pedig méginkább megadja a kegyelemdöfést a frissiben emelt árú etanolnak. Hét végén a Százhalombattai AGIP-nál tankoltam, ott még 235 Ft/l volt. Az a kút sajnos csak ritkán esik útba, holnap már a Helsinki úton kell tankolnom, ahol a többiekhez hasonlóan emeltek és most 247,9 Ft/l. Biztos vagyok benne, hogy ilyen szinteken már a kereslet visszaesése jelentős lehet. Nem is beszélve az egyre hidegebb időről. Én azért még nem tervezem a visszatérést a benzinre. Tökéletesen működik az átalakító és a 25%-os többletfogyasztás stabil. Üdv
Zsoltee Elküldve Szeptember28, 2010 Elküldve Szeptember28, 2010 Én mondjuk annyira nem vagyok most kétségbe esve. Ezen a héten vagy max a jövő héten már benzin tankolok a kocsimba, utána kiszedem az átalakítót és egy ideig nem fogok etanolozni. Addigra meg mire lesz olyan motorom amivel megint lehet, csak kezd magával valamit az etanol ára. :)
opel16v Elküldve Szeptember28, 2010 Elküldve Szeptember28, 2010 Én mondjuk annyira nem vagyok most kétségbe esve. Ezen a héten vagy max a jövő héten már benzin tankolok a kocsimba, utána kiszedem az átalakítót és egy ideig nem fogok etanolozni. Addigra meg mire lesz olyan motorom amivel megint lehet, csak kezd magával valamit az etanol ára. :) Mégiscsak régi vas lesz a GSi helyett? :D
redline Elküldve Szeptember29, 2010 Elküldve Szeptember29, 2010 Én mondjuk annyira nem vagyok most kétségbe esve. Ezen a héten vagy max a jövő héten már benzin tankolok a kocsimba, utána kiszedem az átalakítót és egy ideig nem fogok etanolozni. Addigra meg mire lesz olyan motorom amivel megint lehet, csak kezd magával valamit az etanol ára. :) Félreteszed vagy eladó lesz?
Zsoltee Elküldve Szeptember29, 2010 Elküldve Szeptember29, 2010 Félreteszed vagy eladó lesz? Az első variáció. :) Gabi, igen. :D
opel16v Elküldve Szeptember29, 2010 Elküldve Szeptember29, 2010 Gabi, igen. :D Látom szereted a kihívásokat :)
Atommanó Elküldve Szeptember29, 2010 Elküldve Szeptember29, 2010 Félreteszed vagy eladó lesz? Már kb fél éve lefoglalózták neki...
Zsoltee Elküldve Szeptember29, 2010 Elküldve Szeptember29, 2010 Már kb fél éve lefoglalózták neki... Az átalakítóra gondolt. :)
Recommended Posts