redline Elküldve Szeptember23, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2010 Nem kell mindent elhinni a blikknek, hogy majd ettől éhező emberek, meg elérhetetlen élelmiszerek lesznek... ;) Legalábbis nem ettől lesznek (sokkal inkább a nyerészkedő feldolgozóipar, az energiaárak, stb alakítják azt) :o Nyilván nem onnan tájékozódom :( ;) Én inkább attól félek, hogy ezt a rengeteg mindent nem fogják hasznosítani, hanem beszántanak mindent és mindenki ész nélkül kukoricát fog vetni még a muskátlis ládába is. Állítólag az élelmiszergyártásban valami 25% körül van a selejt amit ki kell dobni mert nem alkalmas fogyasztásra (nem tudom pontosan melyik ágazat), és kb 1 azaz egy db üzem van ahol feldolgozzák etanolnak <_< :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember23, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2010 Állítólag az élelmiszergyártásban valami 25% körül van a selejt amit ki kell dobni mert nem alkalmas fogyasztásra (nem tudom pontosan melyik ágazat), és kb 1 azaz egy db üzem van ahol feldolgozzák etanolnak :) :D Sőt, az élelmiszeriparban is sok a feldolgozható melléktermék, meg a mezőgazdaságban is (pl az említett kukoricaszár, más gabonaszárak is). Csak ennek még nincs itt az "ideje". Először a normális felvevőpiacnak kell meglennie, hogy rá lehessen fejleszteni az ipari oldalt, mert addig senki nem fektet ebbe pénzt... sajnos ez erről szól, kicsit olyan 22-es csapdája, de remélem jó ügyért harcolok éppen én is, és talán ez is segít majd elérni a fentebb említett irányzatokat :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Szeptember23, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2010 "örüljetek" szesztestvérek, mert az eddig 220-as ár már Debrecenben is 250 a két kúton. Agip terén nem tudok nyilatkozni. Pedig olyan jó volt 220-ért tankolni. :) A hét elején még 225-ért tankoltam ott... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Szeptember23, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2010 Sőt, az élelmiszeriparban is sok a feldolgozható melléktermék, meg a mezőgazdaságban is (pl az említett kukoricaszár, más gabonaszárak is). Csak ennek még nincs itt az "ideje". Először a normális felvevőpiacnak kell meglennie, hogy rá lehessen fejleszteni az ipari oldalt, mert addig senki nem fektet ebbe pénzt... sajnos ez erről szól, kicsit olyan 22-es csapdája, de remélem jó ügyért harcolok éppen én is, és talán ez is segít majd elérni a fentebb említett irányzatokat :) És nagy konkurenciát jelent a biogáz előállítás. Pl. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Udi Elküldve Szeptember23, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2010 Nálunk is a héten 237-ért tankoltam mától 247 lett. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember23, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2010 Sajnos érvényesült a hungrana árképzése, most is tartják fixen a 35% különbséget. Azért még így is megvan legalább a 3ft/km spórolási lehetőség :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Szeptember23, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2010 És nagy konkurenciát jelent a biogáz előállítás. Pl. Tudnék mesélni,depóniagázas motorokat szerel a cégünk! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Szeptember24, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember24, 2010 A hét elején még 225-ért tankoltam ott... :) AHogy mentem, és fordultam be balra, megláttam a táblán a 250-et, majd azzal a fordulattal elfordultam a szervízútra, hogy megnézzem, a kinti kút is emelt-e. De sajnos igen, így egy gyors fordulás után az udvarban tankoltam. Múlt héten még én is olcsón nyomattam a szeszt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Szeptember27, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2010 Nem tudom volt e már... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember27, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2010 Nem tudom volt e már... Ákos eléggé kiborult az újabb áremelésre, de azért "szerencsére" a benzin is az egekben, így szinte minden kútnál megvan a min 35% árelőnye az E85-nek :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Szeptember27, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2010 Ákos eléggé kiborult az újabb áremelésre, de azért "szerencsére" a benzin is az egekben, így szinte minden kútnál megvan a min 35% árelőnye az E85-nek :D Nálunk pl 263Ft lett és 344 ha jól emlékszem a benzin, ugyanazon AGIP kútnál. :D :D :D :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember27, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2010 Nálunk pl 263Ft lett és 344 ha jól emlékszem a benzin, ugyanazon AGIP kútnál. :D :D :D :D Szerintem nálatok van az országban a legdrágábban, de ez a helyi kutas sara... biztos jó érzés neki rekordernek lenni :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zocsa Elküldve Szeptember27, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2010 Szerintem nálatok van az országban a legdrágábban, de ez a helyi kutas sara... biztos jó érzés neki rekordernek lenni :) Ez a kezdetektől így van. :D Süttő irányába,nem messze van még egy kút,ahol lehet kapni,de ott 249 volt eddig. Szerintem 260-ig biztos felment Ő is,mert eddig is csak 3 Ft. volt a különbség. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Szeptember27, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2010 Ez a kezdetektől így van. :D Süttő irányába,nem messze van még egy kút,ahol lehet kapni,de ott 249 volt eddig. Szerintem 260-ig biztos felment Ő is,mert eddig is csak 3 Ft. volt a különbség. Süttőn van egy másik? Hol? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zocsa Elküldve Szeptember28, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2010 Süttőn van egy másik? Hol? :) Nem Süttő,hanem Lábatlan legvége,a jobb oldalon: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Szeptember28, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2010 Nem Süttő,hanem Lábatlan legvége,a jobb oldalon: Hm, érdekes, majd ha járok arra meglesem. Erről nem is tudtam. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bajkusz Elküldve Szeptember28, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2010 Sziasztok! Eléggé lehangoló szerintem is mindaz, ami az etanol körül történik mostanában. A holnapi 6 Ft-os benzinár csökkentés pedig méginkább megadja a kegyelemdöfést a frissiben emelt árú etanolnak. Hét végén a Százhalombattai AGIP-nál tankoltam, ott még 235 Ft/l volt. Az a kút sajnos csak ritkán esik útba, holnap már a Helsinki úton kell tankolnom, ahol a többiekhez hasonlóan emeltek és most 247,9 Ft/l. Biztos vagyok benne, hogy ilyen szinteken már a kereslet visszaesése jelentős lehet. Nem is beszélve az egyre hidegebb időről. Én azért még nem tervezem a visszatérést a benzinre. Tökéletesen működik az átalakító és a 25%-os többletfogyasztás stabil. Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Szeptember28, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2010 Én mondjuk annyira nem vagyok most kétségbe esve. Ezen a héten vagy max a jövő héten már benzin tankolok a kocsimba, utána kiszedem az átalakítót és egy ideig nem fogok etanolozni. Addigra meg mire lesz olyan motorom amivel megint lehet, csak kezd magával valamit az etanol ára. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember28, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2010 Én mondjuk annyira nem vagyok most kétségbe esve. Ezen a héten vagy max a jövő héten már benzin tankolok a kocsimba, utána kiszedem az átalakítót és egy ideig nem fogok etanolozni. Addigra meg mire lesz olyan motorom amivel megint lehet, csak kezd magával valamit az etanol ára. :) Mégiscsak régi vas lesz a GSi helyett? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Szeptember29, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2010 Én mondjuk annyira nem vagyok most kétségbe esve. Ezen a héten vagy max a jövő héten már benzin tankolok a kocsimba, utána kiszedem az átalakítót és egy ideig nem fogok etanolozni. Addigra meg mire lesz olyan motorom amivel megint lehet, csak kezd magával valamit az etanol ára. :) Félreteszed vagy eladó lesz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Szeptember29, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2010 Félreteszed vagy eladó lesz? Az első variáció. :) Gabi, igen. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember29, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2010 Gabi, igen. :D Látom szereted a kihívásokat :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Szeptember29, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2010 Félreteszed vagy eladó lesz? Már kb fél éve lefoglalózták neki... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Szeptember29, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2010 Már kb fél éve lefoglalózták neki... Az átalakítóra gondolt. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Szeptember29, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2010 Maszek kút 248,AGIP katonatelep 244. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts