Bazsi19 Elküldve Augusztus19, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus19, 2010 Korom talán nincs az üzemanyag rendszerben ( legalábbis jó esetben :D ) de minden más takony előfordulhat, szóval a pót szűrő beszerzése javallott. :D Gabi, megnéztem a sportverdát egyébként. Hogy lesz az OPCből 350LE csak az elektronika beszerelésével? ^_^ Értem! Szval akkor amig nincs meg a pót szürö addig ne is merjek E85öt tankolni? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Augusztus19, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus19, 2010 Értem! Szval akkor amig nincs meg a pót szürö addig ne is merjek E85öt tankolni? ^_^ Hülyeség a pótszűrő! Használd E85-tel és ha lement 1000km kicseréled a gyárit.Nem lesz gond. A helyesírás nem fórumhasználatfüggő,19 évesen talán már elvárható minimum. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus20, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus20, 2010 Gabi, megnéztem a sportverdát egyébként. Hogy lesz az OPCből 350LE csak az elektronika beszerelésével? ^_^ Gyárilag 325LE. Szívó motornál 6% teljesítménynövekményt mértünk, turbósnál ez jóval több mindenképpen. Van ahol háromszorosát is mérték ennek a motorvezérlő átprogramozásával (ott annyival több a lehetőség, hogy a gyújtást is utána lehet vinni). Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Augusztus22, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2010 Mai nap megnéztem én is a műsort. Azthittem több infót közölsz benne. Nademindegy, a reklám megvót. ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus22, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2010 Mai nap megnéztem én is a műsort. Azthittem több infót közölsz benne. Nademindegy, a reklám megvót. :D Az ennél több infó sok ember számára feldolgozhatatlan sajna ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus22, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2010 Újdonság van az E85power átalakítóban, sebesség, út és fogyasztási adatok mérése... plusz egy akció két hétig... részletek a http://e85power.hu oldalon ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Augusztus22, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2010 Újdonság van az E85power átalakítóban, sebesség, út és fogyasztási adatok mérése... plusz egy akció két hétig... részletek a http://e85power.hu oldalon ^_^ Színes, szélesvásznú lambdaszondákhoz idomítás? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus23, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2010 Színes, szélesvásznú lambdaszondákhoz idomítás? Jó hírem van ezügyben is... bosch és ntk 5-6 vezetékes szélessávú szondára úgy néz ki, megvan a megoldás. Ha jól emlékszem, neked is ilyen van a splash-ben ^_^ A japán denso 4 vezetékes szélessávúak még kicsit váratnak magukra, de nemsokára talán azok is beállnak a kompatibilitási sorba. További újdonság még, hogy aki nem bízik az automata rendszerben, vagy nincs lambdaszonda a motoron, opcióként rendelhető lesz kézi kapcsoló is, mellyel a kikapcsolt (nullás) mód és az aktuális beállított mód (pl 1-es automata vagy 7-es fix dúsítású) között lehet választani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Augusztus23, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2010 Örvendetes hír, ezért küldtem is neked egy privát üzit. Remélem igazad van, és jól emléxel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus24, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2010 Felkerült a http://e85power.hu oldal letöltés / doksik menübe az új kezelési és beépítési utasítás. Valamint az a doksi, ami alapján utólag be lehet kötni a régebbi átalakítókba a sebességjelet, és az új manuális üzemmódválasztó kapcsoló bekötése is megtalálható ebben (új opció ez is). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Augusztus24, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2010 Gabi mikor jársz erre felé? Nekem az a szoftver van az átalakítóban, ahol bejött az új kezelőfelület ( nem tudom szám szerint hogy az melyik ), de gondolom ennél már van újabb is. Ha ráérnél esetleg 5percre és frissítenéd megköszönném, jah és még a nyereményemet sem vettem át. ^_^ :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus24, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2010 Gabi mikor jársz erre felé? Nekem az a szoftver van az átalakítóban, ahol bejött az új kezelőfelület ( nem tudom szám szerint hogy az melyik ), de gondolom ennél már van újabb is. Ha ráérnél esetleg 5percre és frissítenéd megköszönném, jah és még a nyereményemet sem vettem át. :D :D Hétvégén valamikor járok arra... csörgess meg pénteken, és megbeszéljük :D Azóta amúgy csak ez az egy új verzió van, ami most jelent meg. Lámpát viszem ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Augusztus25, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2010 Helló! Meddig lesz még jövedéki-adó kedvezmény a Bioethanolra? Mert az előállítási költsége kb. duplája a kőolaj párlatokénak. Értsd. kb.180Ft/liter áron jön a gyárból.Ha ugyanolyan mértékben lenne adóztatva akkor full. életképtelen lenne az egész! Fater 2.0DOHC Sierráját felesbe tankoltuk vele.3000ig több volt a nyomaték, felette megdöglött.Viszont 7liter átlagból lett 10liter ^_^ Az "eco" módnál szerintem ha ugyanúgy gyök2-vel mész akkor benzinből is jelentős spórolás érhető el :D Hát igen, a régi szép időkben a hiteles immobilizer beszerelés volt a biznisz :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus25, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2010 Meddig lesz még jövedéki-adó kedvezmény a Bioethanolra? Mert az előállítási költsége kb. duplája a kőolaj párlatokénak. Értsd. kb.180Ft/liter áron jön a gyárból.Ha ugyanolyan mértékben lenne adóztatva akkor full. életképtelen lenne az egész! Fater 2.0DOHC Sierráját felesbe tankoltuk vele.3000ig több volt a nyomaték, felette megdöglött.Viszont 7liter átlagból lett 10liter ^_^ Az "eco" módnál szerintem ha ugyanúgy gyök2-vel mész akkor benzinből is jelentős spórolás érhető el :D Hát igen, a régi szép időkben a hiteles immobilizer beszerelés volt a biznisz :D 2014 végéig biztosan marad a kedvezmény, de valószínű utána is még (úniós megújuló energiák támogatása 2020-ig). Aztán majd jó sokára ha már nem marad, akkor is sávosan kerül rá, és addigra már a benzin sem ennyi lesz... ugyanis az erősen fogyóeszköz, már most is erősen keresleti a piaca, és egyre nehezebben kitermelhető a kőolaj. A mostani "olcsó" benzin sem lesz sokáig így, télre megint eléri a 350-et bőven... Felesben sosem lesz rentábilis az etanol, de azért számomra elég hihetetlen az a 7-es benzines átlag egy ilyen autótól... 100%-ban használva, normálisan átalakítva az átlag túlfogyasztás 25%-ra várható. Eco mód hasonló vezetési stílus mellett is hasznos, mert nem mindig padlóig van a gázpedál, és ha sebességtartás van, máris lehet vele kicsit spórolni. Kérdés maradt még? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Augusztus25, 2010 Szerző Megoszt Elküldve Augusztus25, 2010 2014 végéig biztosan marad a kedvezmény, de valószínű utána is még (úniós megújuló energiák támogatása 2020-ig). Aztán majd jó sokára ha már nem marad, akkor is sávosan kerül rá, és addigra már a benzin sem ennyi lesz... ugyanis az erősen fogyóeszköz, már most is erősen keresleti a piaca, és egyre nehezebben kitermelhető a kőolaj. A mostani "olcsó" benzin sem lesz sokáig így, télre megint eléri a 350-et bőven... Felesben sosem lesz rentábilis az etanol, de azért számomra elég hihetetlen az a 7-es benzines átlag egy ilyen autótól... 100%-ban használva, normálisan átalakítva az átlag túlfogyasztás 25%-ra várható. Eco mód hasonló vezetési stílus mellett is hasznos, mert nem mindig padlóig van a gázpedál, és ha sebességtartás van, máris lehet vele kicsit spórolni. Kérdés maradt még? ^_^ Mikor lesznek hidrogénkútak ? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Augusztus25, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2010 Kérdés maradt még? :D Miért nem borostás Tarzan sohasem? ^_^ :D Viccet félretéve, azt olvastam, hogy az őszi ülésszakon előkerül az alternatív üzemanyagok kérdése. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Augusztus25, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2010 Aztán majd jó sokára ha már nem marad, akkor is sávosan kerül rá, és addigra már a benzin sem ennyi lesz... ugyanis az erősen fogyóeszköz, már most is erősen keresleti a piaca, és egyre nehezebben kitermelhető a kőolaj. A mostani "olcsó" benzin sem lesz sokáig így, télre megint eléri a 350-et bőven... Kérdés maradt még? ^_^ Ja. Idézet 1970-ből: A kőolajkészletek még 30évre elegendőek! Idézet 2000-ből: A kőolajkészletek még 30évre elegendőek! Idézet 2010-ből: A kőolajkészletek még 30évre elegendőek! Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Augusztus25, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2010 Gabi! Meglett a hiba. Az ECU C7 és C9-es lába nem volt testen,a motor felöli kábelköteg le volt szakadva a testről és így az ECU fals adatokat mért a lambda körön,ez okozta a lambda hibát. Viszont lenne egy kérdésem! Az ECO lámpát hogyan is tudom pontosan beépíteni? Kell hozzá egy áramkör még vagy elég egy szál LED,előtéttel? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus25, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2010 Mikor lesznek hidrogénkútak ? :D Ahogy a dolgok mai állása van, ez a témakör elég deficites, szóval nem mostanában. Miért nem borostás Tarzan sohasem? ^_^ :D Viccet félretéve, azt olvastam, hogy az őszi ülésszakon előkerül az alternatív üzemanyagok kérdése. Szerintem Jane nem hagyja ezt neki, szigorú élet van az állandó pár mellett :D Jaja, máris lázasan készülök az átalakító minősíttetésére... sajnos a magyar bürökrácia az egekbe ér, szóval még van pár buktató előttem ;) Idézet 1970-ből: A kőolajkészletek még 30évre elegendőek! Idézet 2000-ből: A kőolajkészletek még 30évre elegendőek! Idézet 2010-ből: A kőolajkészletek még 30évre elegendőek! Szerintem élvezd ki a déli gyümölcsök és az idegenforgalom lehetőségeit, amíg még megteheted, mert 2020-ban már csak nosztalgia lesz a kisember számára az utazás és az export cikk... de erre térjünk vissza 10 év múlva :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus25, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2010 Az ECO lámpát hogyan is tudom pontosan beépíteni? Kell hozzá egy áramkör még vagy elég egy szál LED,előtéttel? Abban van egy elektronika, simán LED-et ne köss rá, mert nem bírja a terhelést az átalakító a lila kábelen. Az ECO visszajelző 3 vezetékes, szín szerint rá tudod kötni az átalakító kábelkötegére (táp, test, jel). Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Augusztus25, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2010 Szerintem élvezd ki a déli gyümölcsök és az idegenforgalom lehetőségeit, amíg még megteheted, mert 2020-ban már csak nosztalgia lesz a kisember számára az utazás és az export cikk... de erre térjünk vissza 10 év múlva :D Ebben az a fura, hogy 8 évesen is ugyanezt olvastam a "Minden napra egy kérdés"-ben ^_^ És az nem tegnap volt :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Augusztus25, 2010 Szerző Megoszt Elküldve Augusztus25, 2010 Ja. Idézet 1970-ből: A kőolajkészletek még 30évre elegendőek! Idézet 2000-ből: A kőolajkészletek még 30évre elegendőek! Idézet 2010-ből: A kőolajkészletek még 30évre elegendőek! Azért tétlezzük fel azt a nem elképzelhetetlen lehetőséget, hogy ilyen-olyan mezőket találtak 1970 óta. Tán ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Augusztus25, 2010 Szerző Megoszt Elküldve Augusztus25, 2010 Ebben az a fura, hogy 8 évesen is ugyanezt olvastam a "Minden napra egy kérdés"-ben ^_^ És az nem tegnap volt :D :D Úgy írja, mintha a benzin előtt nem lett volna élet :D ;) :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus25, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2010 Ebben az a fura, hogy 8 évesen is ugyanezt olvastam a "Minden napra egy kérdés"-ben :D És az nem tegnap volt :D :D Csak abban az időben még magától bugyogott az olaj a texasi mezőkön, most meg már 6000km mélyen fúrják az óceán feneket érte ;) Vannak ezek a "hatalmas olajmezőket találtak, többmillió hordó készlettel" típusú hírek, aminek ha utánaszámol az ember, jelen napi felhasználás mellett 30-40 napra elég a világnak az a teljes mező ^_^ Mivel a világ legnagyobb üzlete most a kőolaj, kicsit nehezebb éles képet kapni a valós helyzetről, de azért nem lehetetlen :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Augusztus25, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2010 Az ECO visszajelző 3 vezetékes, szín szerint rá tudod kötni az átalakító kábelkötegére (táp, test, jel). Hozzáférhető a kapcs rajz vagy nálad kell shopolni? ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts