zotya975 Elküldve Március25, 2010 Megoszt Elküldve Március25, 2010 Én szoktam hallani csámcsogást a kocsi felől, csak azt nem tudom h a szesz eszi a benzincsövet, vagy a rozsda a kasztnit! :D ;) ;) Én csak szürcsögést hallok tiltásközelben. De az a tank felől jön. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március25, 2010 Megoszt Elküldve Március25, 2010 Beszéltem az úrral aki múltkor érdeklődött az átalakítód után. Hát volt bent a Ford márkakereskedésben és neki ott azt mondták, hogy az etanol megeszi a benzincsöveket és az AC pumpát, meg a motornak sem tesz jót. De van a Fordnak gyári etanolos kocsija, arra meg azt mondták neki hogy ugye minden ki van cserélve benne másra, hogy bírja az etanolt ( én úgy tudom hogy csak az AC pumpa és a computer más ) és azok 8litert esznek benzinből és 12litert etanolból. :) és ezt a gyári Ford szalonban mondták. :D Nem csodálkozom, hogy abban a szalonban is jórészt hozzánemértők és hülyék dolgoznak. Ez elég általános az ilyen helyeken ;) Amúgy abban igazuk van, hogy a gyári flexfuel autók igen buták, és a többletfogyasztásuk is elég rossz. E85-ös átalakításon töröm a fejem. Régebben érdeklődtem, akkor még vegyes benzin-E85 combó érdekelt volna. Kerestem, de Z14XEP-s motoról nem volt szó. Milyen átalakítót javasoltok, illetve menyivel nőne a fogysztásom? Illetve Zala megyében beszerelő mühely, vagy házilag is lehet? Nem tehet tönkre semit sem az elektronikában az átalakító? Egy átalakítót találtam a közelben, beszereléssel 60e, amit sokallok... Van már 1.4 és 1.6 XEP motoron is E85power átalakító. Zalai beszerelő műhely is van, a http://www.e85power.hu oldalon a rendelés menüben megtalálod az elérhetőségüket. 42500 az átalakító, 15e a beszerelés ebbe a típusba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Március26, 2010 Megoszt Elküldve Március26, 2010 Nem csodálkozom, hogy abban a szalonban is jórészt hozzánemértők és hülyék dolgoznak. Ez elég általános az ilyen helyeken :) Amúgy abban igazuk van, hogy a gyári flexfuel autók igen buták, és a többletfogyasztásuk is elég rossz. Van már 1.4 és 1.6 XEP motoron is E85power átalakító. Zalai beszerelő műhely is van, a http://www.e85power.hu oldalon a rendelés menüben megtalálod az elérhetőségüket. 42500 az átalakító, 15e a beszerelés ebbe a típusba. És nincs olyan megoldás, hogy csatlakozóval együtt építik be, ne kelljen a vezetékeket vagdosni, s utolag szinte csak 1 mozdulat legyen a szétszerelés? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Március26, 2010 Megoszt Elküldve Március26, 2010 ... Van már 1.4 és 1.6 XEP motoron is E85power átalakító. Zalai beszerelő műhely is van, a http://www.e85power.hu oldalon a rendelés menüben megtalálod az elérhetőségüket. 42500 az átalakító, 15e a beszerelés ebbe a típusba. Lassan ezt is berakhatnád az aláírásodba :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Március26, 2010 Megoszt Elküldve Március26, 2010 Na tegnap én is locsoltam egy kis zöldséglevet a kocsiba. Egyelőre 20liter benzinhez 10-11l anyag került. Változás nincs, úgyh legközebb növeljük a dózist. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
joe Elküldve Március26, 2010 Megoszt Elküldve Március26, 2010 Ha leszek ilyen kút fej közelébe, én is csurgatok majd bele egy keveset. Link to comment Megosztás: More sharing options...
fzoltika Elküldve Március26, 2010 Megoszt Elküldve Március26, 2010 Ha esetleg valaki Fehérváron bemegy az OIL kútra szeszért, ne lepődjön meg, nincs azon a kútfejen kiszolgálás, ahol eddig volt... Hétfőn tankoltam(bocs, hogy csak most jelzem) minden kútfejen van már E-85!!!! Először meg is lepődtem, hogy a szokott álláson ott van az akadály...De aztán rajta volt 1 papír, hogy itt már nem, de a többin van cefre... Az ára változatlanul 229.- Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Március26, 2010 Megoszt Elküldve Március26, 2010 Ha leszek ilyen kút fej közelébe, én is csurgatok majd bele egy keveset. elvileg mindszenten is van, de szegeden biztosan Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Március26, 2010 Megoszt Elküldve Március26, 2010 Na tegnap én is locsoltam egy kis zöldséglevet a kocsiba. Egyelőre 20liter benzinhez 10-11l anyag került. Változás nincs, úgyh legközebb növeljük a dózist. :D Én meg ma tankoltam felesben. Holnap majd kiderül mennyire lett jó az arány. 1 éve nem volt benne szesz, kb. ... Az ára változatlanul 229.- Nálunk 232.- :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve Március26, 2010 Megoszt Elküldve Március26, 2010 Érden még mindíg 215 a szesz, holnap tele is nyomatom vele a sast mert lassan villan a szegénység jelzőm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március26, 2010 Megoszt Elküldve Március26, 2010 És nincs olyan megoldás, hogy csatlakozóval együtt építik be, ne kelljen a vezetékeket vagdosni, s utolag szinte csak 1 mozdulat legyen a szétszerelés? Nincs ilyen megoldás. Egy helyen kell ezt bekötni, a motor kábelkötegébe. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március26, 2010 Megoszt Elküldve Március26, 2010 Nincs ilyen megoldás. Egy helyen kell ezt bekötni, a motor kábelkötegébe. Udi megcsinálta az övét csatlakozósra és ki is tudja venni.Helyére "vakdugó" és máris gyári a konfig. Gabi!Tegnap a maszek kúton egy octáviás érdeklődött mivel is megyek,csináltam a bizniszt. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Március26, 2010 Megoszt Elküldve Március26, 2010 Ha esetleg valaki Fehérváron bemegy az OIL kútra szeszért, ne lepődjön meg, nincs azon a kútfejen kiszolgálás, ahol eddig volt... Hétfőn tankoltam(bocs, hogy csak most jelzem) minden kútfejen van már E-85!!!! Először meg is lepődtem, hogy a szokott álláson ott van az akadály...De aztán rajta volt 1 papír, hogy itt már nem, de a többin van cefre... Az ára változatlanul 229.- Én az Agip kúton tankolok inkább. Opelklubos EDC kedvezménnyel 229,9Ft literje. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve Március26, 2010 Megoszt Elküldve Március26, 2010 Szegeden most nyílt egy hónapja Aviva kút.Ott szoktam én is tankolni Ha leszek ilyen kút fej közelébe, én is csurgatok majd bele egy keveset. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Március26, 2010 Megoszt Elküldve Március26, 2010 ma volt 1 utam tisztán etanollal:bp-debrecen-nyír1háza-bp. ez 108 literembe került,ügyelve nehogy betartsam a pályán lévő sebességhatárokat... :) épp hogy nem fogyott ki a tankom :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Március26, 2010 Megoszt Elküldve Március26, 2010 ma volt 1 utam tisztán etanollal:bp-debrecen-nyír1háza-bp. ez 108 literembe került,ügyelve nehogy betartsam a pályán lévő sebességhatárokat... :) épp hogy nem fogyott ki a tankom :D 108 liter környéki a tankod????? ;) 20 lityis lett a fogyi??? (ha jól számoltam) Gábor! Az mitől van, h üzemmelegen (90-95 °C) nehézkesebben indul a gép? Nem pöcre, hanem olyan 2 másodperces tekerésre. Pöccintésre csak röffen egyet és leáll... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sleepy Elküldve Március26, 2010 Megoszt Elküldve Március26, 2010 Udi megcsinálta az övét csatlakozósra és ki is tudja venni.Helyére "vakdugó" és máris gyári a konfig. Gabi!Tegnap a maszek kúton egy octáviás érdeklődött mivel is megyek,csináltam a bizniszt. :) Annak csak akkor van értelme ha cserélned kell valami miatt, ja és a "vakdugózásnál" van nálad benya :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Március27, 2010 Megoszt Elküldve Március27, 2010 108 liter környéki a tankod????? :D 20 lityis lett a fogyi??? (ha jól számoltam) 117-119 liter megy bele ha üres.....a fogyi meg sok,de nem volt tojás a lábam alatt.meg 6 bar az üzemanyagnyomás.. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Március27, 2010 Megoszt Elküldve Március27, 2010 ma voltam érden és a tárnokra vezető úton van 1 maszek kút.aszem NK a neve......ott 214.9-ért tankoltam ma. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pozsipeti Elküldve Március27, 2010 Megoszt Elküldve Március27, 2010 etanol.blog.hu Egy kis táblázat az átalakítókról. Gabi mi a véleményed? Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve Március27, 2010 Megoszt Elküldve Március27, 2010 ma voltam érden és a tárnokra vezető úton van 1 maszek kút.aszem NK a neve......ott 214.9-ért tankoltam ma. Na erről beszéltem :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Március27, 2010 Megoszt Elküldve Március27, 2010 Na erről beszéltem :) én nem arra lakom csak most volt ott dolgom és megláttam....... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Március27, 2010 Megoszt Elküldve Március27, 2010 az omim,24v,nem szeresse a szeszt.....tisztán nem megyen velefele.... :) hogy az a leborult szivarvég..... a tank meg tele. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mester91 Elküldve Március27, 2010 Megoszt Elküldve Március27, 2010 Valaki tudja, hogy kb. hány %-al fogyasztana többet az 1.4-es B corsám, hogy ha át alakítanám én is E85-re? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március27, 2010 Megoszt Elküldve Március27, 2010 Valaki tudja, hogy kb. hány %-al fogyasztana többet az 1.4-es B corsám, hogy ha át alakítanám én is E85-re? 10l körül alakul a fogyi vegyesben! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts