Gabo Elküldve Március20, 2010 Megoszt Elküldve Március20, 2010 Nálam anno "rossz" katalizátorral is hozta a gyári normát zöldkártyánál. :) akkor kijelenthetjük, hogy az etanol még a katalizátort is tiszticcsa? ... izé javítja? :D ;) ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
lalicapri Elküldve Március21, 2010 Megoszt Elküldve Március21, 2010 Első tapasztalat a szesszel: C16 se motor 100 ló f astra caravan 17 lityó töltéssel lett tele a tartály még téli 14 es gumi városi forgalom hideg idő. Gond nélkül indult érezhető többlet erő alacsony fordulaton fogyasztást nem mértem nagyon nem érdekelt akkor még... 50-50 keverési arány és már nyári gumi 195/55 15" 50 km Győr városi forgalom 5 napon keresztül reggel még hideg délután tizenfokok pöpec indulás péntek irány haza 1 es út Budapest 4 es út és a többi Sarkadig kb 50 kg cuccal és pesttől plusz egy utas. Összesen 425 km városok közt normál 100-110 tempó Pesten sem volt dugó.Itthon átugrottam a szomszédba olcsóbb naftáért 35 literrel lett tele. 8.25 átlagfogyi! Gond nem volt, indult rendesen nem rángatott talán picit lomhább (biztos a gumi miatt is), de ugye az idő is enyhébb volt 10 fok felett. Tiszta Benzinnel ugyanez az utvonal csak hidegebb időben 14 es téli gumival egyedül hasonló súlyú cuccal 7.5 l átlagfogyival kijött.Húsvét utánra igérte a szerelőm hogy betudja rakni a power kit-et addig meg talán kihúzom még azzal amit a szomszédban tankoltam 289 ért. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Március21, 2010 Megoszt Elküldve Március21, 2010 akkor kijelenthetjük, hogy az etanol még a katalizátort is tiszticcsa? ... izé javítja? :) :D ;) öö inkább javíccsa! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
teroe Elküldve Március21, 2010 Megoszt Elküldve Március21, 2010 Hello!Lehet,hogy már egy kicsit elcsépelt téma,de én abszolút amatőr vagyok.A kérdésem az,hogy tankolhatok pl.:60-40% benzin-e85 átalakítás nélkül?Ha igen,akkor mire kell figyelnem,vagy milyen mellékhatások fognak jelentkezni a gépemen? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március21, 2010 Megoszt Elküldve Március21, 2010 Hello!Lehet,hogy már egy kicsit elcsépelt téma,de én abszolút amatőr vagyok.A kérdésem az,hogy tankolhatok pl.:60-40% benzin-e85 átalakítás nélkül?Ha igen,akkor mire kell figyelnem,vagy milyen mellékhatások fognak jelentkezni a gépemen? Függ attól is,hogy milyen motorral rendelkezik a géped,de ha visszaolvasol kicsit,akkor kapsz a kérdésedre választ. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március21, 2010 Megoszt Elküldve Március21, 2010 Hello!Lehet,hogy már egy kicsit elcsépelt téma,de én abszolút amatőr vagyok.A kérdésem az,hogy tankolhatok pl.:60-40% benzin-e85 átalakítás nélkül?Ha igen,akkor mire kell figyelnem,vagy milyen mellékhatások fognak jelentkezni a gépemen? 50-50%-ig elmehetsz, de ahogy Johnny is írja kicsit olvasgass, mert rengeteg infó van róla. Link to comment Megosztás: More sharing options...
teroe Elküldve Március21, 2010 Megoszt Elküldve Március21, 2010 Függ attól is,hogy milyen motorral rendelkezik a géped,de ha visszaolvasol kicsit,akkor kapsz a kérdésedre választ. Időközben visszaolvasgattam a 60-40% az jó,amúgy Z16SE motor van az autóban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március21, 2010 Megoszt Elküldve Március21, 2010 Nem buktathat meg. Nincs olyan szabály, ami alapján megtehetné. Pontosan így van, és ezért is mondom, hogy nem szabad hagynia magát senkinek. Ha köcsög a vizsgabiztos, akkor nyugodt pókerarccal kilátásba kell neki helyezni, hogy hívsz egy rendőrt, és jegyzőkönyvbe mondod, hogy egy tizest kért a vizsga eredményes kimeneteléért. Ezután majd talán nem lesz mindenáron köcsög :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Március22, 2010 Megoszt Elküldve Március22, 2010 Pontosan így van, és ezért is mondom, hogy nem szabad hagynia magát senkinek. Ha köcsög a vizsgabiztos, akkor nyugodt pókerarccal kilátásba kell neki helyezni, hogy hívsz egy rendőrt, és jegyzőkönyvbe mondod, hogy egy tizest kért a vizsga eredményes kimeneteléért. Ezután majd talán nem lesz mindenáron köcsög :D Szerintem ha ezt mondod neki, akkor mindenáron bele fog kötni valamibe és ha nem az üzemanyag miatt, akkor valami miatt megbuktat úgy is. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Március22, 2010 Megoszt Elküldve Március22, 2010 Szerintem ha ezt mondod neki, akkor mindenáron bele fog kötni valamibe és ha nem az üzemanyag miatt, akkor valami miatt megbuktat úgy is. :) Elmész máshova vizsgáztatni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabo Elküldve Március22, 2010 Megoszt Elküldve Március22, 2010 Elmész máshova vizsgáztatni. Így van!... A szomszéd utcában lévő vizsgaállomás így és ezek miatt vesztett el vagy 5 szerelőt.. no nem 1-1 autót vittek oda évente... mondtuk a tulajnak, hogy takarítsa el ezeket, mert baj lesz. Nem tette, így járt... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bajkusz Elküldve Március22, 2010 Megoszt Elküldve Március22, 2010 Ez a vizsga kérdés nekem majd augusztusban lesz aktuális, de a legegyszerűbb megoldásnak számomra az tünik, hogy akkor majd épp benzinnel fogom megtankolni a kocsim arra az időpontra. Az E85Power biztosan tudja kezelni a 100%-os benzint is így tényleg nem tünhet fel senkinek semmi az autón. Alapvetően konfliktuskerülő típus vagyok :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Március22, 2010 Megoszt Elküldve Március22, 2010 Ez a vizsga kérdés nekem majd augusztusban lesz aktuális, de a legegyszerűbb megoldásnak számomra az tünik, hogy akkor majd épp benzinnel fogom megtankolni a kocsim arra az időpontra. Az E85Power biztosan tudja kezelni a 100%-os benzint is így tényleg nem tünhet fel senkinek semmi az autón. Alapvetően konfliktuskerülő típus vagyok :-) max az, hogy mi az a kütyü emg madzagolás ott :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Március22, 2010 Megoszt Elküldve Március22, 2010 max az, hogy mi az a kütyü emg madzagolás ott ;) Azért a lábtér kárpitozását csak nem bontják le... :) Mert csak akkor látszik... ;) Meg a kesztyűtartóban az USB csati! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Március22, 2010 Megoszt Elküldve Március22, 2010 Szerintem ha ezt mondod neki, akkor mindenáron bele fog kötni valamibe és ha nem az üzemanyag miatt, akkor valami miatt megbuktat úgy is. :) Az előttem levők már elmondták. Nem csak 1 vizsgaállomás van. Ha problémázik, akkor más helyen kell vizsgáztatni, neki pedig megmondani, hogy felnyomod az nkh-nál, és tényleg felnyomod. Jegyzőkönyv, stb...nem örülnének ennek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március22, 2010 Megoszt Elküldve Március22, 2010 Szerintem ha ezt mondod neki, akkor mindenáron bele fog kötni valamibe és ha nem az üzemanyag miatt, akkor valami miatt megbuktat úgy is. :) Nem kell tőle félni, nem jó hozzáállás... féljen ő tőled, mert neki több vesztenivalója van, ha köcsögösködik :D Az ilyen emberek meg meg is érdemlik, hogy beletegyék a lószerszámot a seggükbe, ezek a haladás gátjai. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Március22, 2010 Megoszt Elküldve Március22, 2010 Nem kell tőle félni, nem jó hozzáállás... féljen ő tőled, mert neki több vesztenivalója van, ha köcsögösködik :D Az ilyen emberek meg meg is érdemlik, hogy beletegyék a lószerszámot a seggükbe, ezek a haladás gátjai. azért megnézném ezt a beszólást a veszprémi kpm-nél....ott olyan sötétek az emberek,hogy hozzájuk képest a fekete lyuk izzik. :) simán megbaszták nem 1x a vadi új autót ami akkor gurult ki a szalonból.....csak hogy meglegyen a százalékuk buktában. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Március22, 2010 Megoszt Elküldve Március22, 2010 Az én autóm pont nem egy olyan, ami éppen most gurult ki a szalonból és az etanolon kívül minden rendben van vele. Szóval én inkább tartom a távot a vizsgabiztossal. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Március22, 2010 Megoszt Elküldve Március22, 2010 azért megnézném ezt a beszólást a veszprémi kpm-nél....ott olyan sötétek az emberek,hogy hozzájuk képest a fekete lyuk izzik. :) simán megbaszták nem 1x a vadi új autót ami akkor gurult ki a szalonból.....csak hogy meglegyen a százalékuk buktában. Biztos van ilyen esetre jogorvoslat. Jegyzőkönyv...stb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Március22, 2010 Megoszt Elküldve Március22, 2010 Biztos van ilyen esetre jogorvoslat. Jegyzőkönyv...stb. az a baj ebben az országban,hogy mindeki csak mondja de senki nem csinálja. :) én 1x vittem magam műszakira az akkor 16 éves autómat.tényleg tipp-topp volt akkor még.szó szerint monden új volt rajta.a fék álom,a motor tökéletes,stb.stb. ne erre megvágták a fék miatt.nem hagytam akkor meg a co nem volt jó.szal kerek 5 órát voltam ott és nem engedték át a verdát.pedíg már anyáztam 2 óra után rendesen. :D utánajártam akkor,de mindenhol csak falba ütköztem.hogy merem én a közlekedési hatóságot megkérdőjelezni.na akkor berágtam és feladtam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rossy Elküldve Március22, 2010 Megoszt Elküldve Március22, 2010 Hali all. A kérdésem az volna hogy ha felesben van bekeverve akkor miben változik a menetteljesitmény?Mert valamiben biztos hogy megmutatkozik...Gyengébb lesz?Vagy többet eszik belőle?Nem rángatódzik? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Március22, 2010 Megoszt Elküldve Március22, 2010 Hali all. A kérdésem az volna hogy ha felesben van bekeverve akkor miben változik a menetteljesitmény?Mert valamiben biztos hogy megmutatkozik...Gyengébb lesz?Vagy többet eszik belőle?Nem rángatódzik? Szóval: alacsony fordulaton kicsit jobban húz és a benzinszag is cefrésre vált :) kb. ennyi. Ja, meg a fogyasztás talán nő fél literrel, de ezt nem nagyon tudtam kifejezetten lemérni. Tegnap cseréltem üa.szűrőt a múltheti újbóli feles teletank után-nem rángat, bár azóta nem használtam a gépet (asszony hajtja, én meg buszozok :D ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rossy Elküldve Március22, 2010 Megoszt Elküldve Március22, 2010 Szóval: alacsony fordulaton kicsit jobban húz és a benzinszag is cefrésre vált :) kb. ennyi. Tegnap cseréltem üa.szűrőt a múltheti újbóli feles teletank után, azóta enm használtam a gépet (asszony hajtja, én meg buszozok :D ) Szal kicsivel nyomatékosabb?Mennyire vészes a szaga?Ugyanannyit eszik kb.? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Március22, 2010 Megoszt Elküldve Március22, 2010 Szal kicsivel nyomatékosabb?Mennyire vészes a szaga?Ugyanannyit eszik kb.? Kicsit javítottam az előző hsz-t. Aha, kicsivel jobban húz alacsonyabb fordulaton és az alapjáratom is egyenletesebb picit- néha kicsit ugrálni szokott. Fogyasztani lehet kicsit többet fogyaszt, de ilyen feles tankolásnál, mint nálam, kb. 60-40%-ban van a 95-ös javára nem nagyon tudtam mérni. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rossy Elküldve Március22, 2010 Megoszt Elküldve Március22, 2010 Kicsit javítottam az előző hsz-t. Aha, kicsivel jobban húz alacsonyabb fordulaton és az alapjáratom is egyenletesebb picit- néha kicsit ugrálni szokott. Fogyasztani lehet kicsit többet fogyaszt, de ilyen feles tankolásnál, mint nálam, kb. 60-40%-ban van a 95-ös javára nem nagyon tudtam mérni. :) Egy tanknyi tankoláson mennyit lehet vele fogni...? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts