Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

• Hozzászólások 7,4k
  • Létrehozva
  • Legutolsó válasz

Legtöbb hozzászólás

Legtöbb hozzászólás

Elküldve
Miben jobb szerinted pl?

Hunflex nagyon analóg, bioetun nagyon drága.

E85 power fejlesztője meg ha vissza is olvasol, opel16v.

A kütyü adaptív, usb-n bizgerélhető stb.

Elküldve
Nem nagyon járok arrafelé. Majd max bemegyek a Bosch szervízbe ismételten és olvastatok egy hibakódot a kocsin. Ha nem változik sehogy sem. Meg mostanában néha ha beindítom, első induláskor, fehér füst jön a kipufogón belőle bőven ( bár nemtudom hogy az most pára vagy tényleg füst ) és ha nem várok vele kicsit hogy melegedjen és pl elkezdek kitolatni a garázsból, nyomok neki kis gázt befullad és le is áll ha olyan van, vagy elkezd fulladozni csak. Szal lehet hogy más probléma van itt, nem a kütyü csinálja ezt. Azért mondom hogy csak kérdeztem, nem gyanakodtam arra hogy a kütyüd a rossz. :lol:

Ki is villogtathatod otthon a hibakódot :lol:

A hidegen rögtön indulásra befulladás az az etanol jellegzetes jelensége, járatni kéne fél-1 percet indítás után,

akkor már jobb lesz. Illetve lehet még ráállítani az ICT táblánál az első két értékre (0-10, 10-20 fok).

Sziasztok! Szeretnék egy kis segítséget az E85-ös átalakítókkal kapcsolatban!Azt már eldöntöttem hogy beszereltetem,de

azt még nem ,hogy hunflex vagy bioetun legyen a kütyü.Pár véleményt szívessen olvasnék !

Van más is még, pl: E85power :P Előttem írták a linket.

Elküldve

Log

csináltam egy logot ismételten Gábor, ebben van fulladásos halál is, nemtudom észrevenni-e a logban. Ha fél 1percig fulladozna, semmi gond nem lenne, de szegénykém képes 3-4percig is. Viszont eldöntöttem hogy lamdacsere lesz a kicsikében, egyben a HF felújítással, hátha megjavul. Majd beszélnem kell wessz-el hogy hogyan tudná eljuttatni hozzám az új szondát. :lol:

Egyébként a logban nemsokkal indulás után van egy 5-10perces állás is. A Rend buzgó őrei még ilyenkor sem alszanak és szinte akciócsoporttal vannak jelen Dorog utcáin. Le is intettek. Jogsi, forgalmi, személyi, szokásos dolgok. Erre az egyik okos fiatal gyerek megkérdezte hogy

- mire van rákapcsolva maga mellett az a laptop, nézi a teljesítményt, meg a tuningot?

- nem, naplófájlt készítek. A bioetanol átalakítóra van kötve.

- Bioetanol????

- Igen, azzal megy az autó.

- Aha, és van-e magának átalakítási engedélye hogy bioetanollal menjen az autója?

- Nincs.

- Miért nincs?

- Nincs rá szükségem.

- Aha, rendben.

Ekkor hátramentek az autó mögé tanakodni és az öregebb ######i aki elkérte az irataimat, visszaadta őket és ezt mondta:

- Parancsoljon, további jó utat és vigyázni az etanollal, nehogy legyen valami baj.

:lol:

Elküldve
Hát, akkor nem értem. Azt írtad, hogy nem sport módban minden tökéletesen működik.

Először úgy volt igen, de aztán a következő tesztkörön már sport mód nélkül is csinálta. Most viszont lekopogom, átállítottam a másik végállásba, belőttem újra a TPSMIN és MAXot és minden flottul működik megint. Remélem így is marad. Már ami a motorféket illeti. :lol:

Ettől függetlenül XE-nél alapból (gyári elektronikával) is előfordul, főleg egy kicsit pörgősebb vágta után, hogy kicsit lassabban esik vissza az alapjárat, főleg, ha mondjuk pl. a Lambdában is már benne van pár Km. Nem biztos, nem akarok beleokoskodni, de nem lehet, hogy ilyesmi van nálad is? Lehet, hogy a kütyü nélkül is tapasztalnád ezt, vagy akár az is előfordulhat, hogy a rendszer tisztulása és átállása miatt csere éretté vált pár egyéb alkatrész is :lol:

Benzinszűrőt már cseréltem annó, kb 10000km-el ezelőtt, ha erre célzol, még amikor HunFlexeztem. Azt már Gábor említette hogy döglődik a szondám, ez is tisztázva, cserélve is lesz mint írtam előbb. Nemsokára HF felújítás, tőkecsere, szelepszárszimering csere és egyéb okosságok, akkor az alapjárati motort is szétszedem, kipucolom ( ugye C20XE-n amíg rajta a szívósor felülről lehetetlen, aknánk meg van, csak nem tudok ráállni. :lol: ) Meg az összes csatlakozót a motortérben akkor szétszedem és kontaktsprével megtakarítom őket. Remélem onnantól már nem lesz gond. Bár addigra már jön a jó idő ( legalábbis remélem ), mire ezekkel végzek, majdcsak következő télen tudom meg hogy jobblett-e vagy nem. :P

Elküldve

ICT hideg oldalon nagyobb hőmérsékletet mond. 0 foknál indítóztál (külső hőmérséklet), 13 foknak érezte a motort.

Ezen még állítani kellene. Majd ha autónál vagy notival egyszer, akkor csörögj rám, gyorsan állítunk rajta.

Meg az ICT tábládon is, hogy ne legyen erőtlen melegedési szakasz elején (látszik a lambdán is, hogy szegényebb

mint kellene a melegedési szakaszban).

A lambdaszonda itt is látszik hogy nincs a helyzet magaslatán, eco mód sem tud igazán érvényesülni így.

Ha veszel wessztől lambdát, akkor el tudom neked vinni.

Elküldve
ICT hideg oldalon nagyobb hőmérsékletet mond. 0 foknál indítóztál (külső hőmérséklet), 13 foknak érezte a motort.

Ezen még állítani kellene. Majd ha autónál vagy notival egyszer, akkor csörögj rám, gyorsan állítunk rajta.

Meg az ICT tábládon is, hogy ne legyen erőtlen melegedési szakasz elején (látszik a lambdán is, hogy szegényebb

mint kellene a melegedési szakaszban).

A lambdaszonda itt is látszik hogy nincs a helyzet magaslatán, eco mód sem tud igazán érvényesülni így.

Ha veszel wessztől lambdát, akkor el tudom neked vinni.

Oks, holnap, ill ma ha felkeltem felhívlak és beállítjuk akkor. :lol:

Az jó lenne ha valahogy meg tudnánk oldani hogy elhozd, de csak ha nagyon arra jársz és nem esik ki persze. :P

Szerk.: Nincs véletlenül egy parancs ami minden eddig elvégzett beállítást ki listáz és meg lehet nézni hogy milyen beállításokat használok most éppen?

Vagy resetelni kéne a kütyüt és mindent beállítani elölről és megpróbálni jóra állítani?

Bár ha nincs meg az hogy mi van állítva most, mi lehet a gond, akkor passzolom hogy eddig mit állítottam, volt már annyi számkombináció. :lol:

Elküldve
Sziasztok!Átalakítás után milyen gyakran kell a szűrőt cserélni ?

Kb az első 2 tank teljes kiautózása után egyből. Azután pedig amikor a karbantartási terv írja.

Elküldve
Oks, holnap, ill ma ha felkeltem felhívlak és beállítjuk akkor. :lol:

Az jó lenne ha valahogy meg tudnánk oldani hogy elhozd, de csak ha nagyon arra jársz és nem esik ki persze. :P

Szerk.: Nincs véletlenül egy parancs ami minden eddig elvégzett beállítást ki listáz és meg lehet nézni hogy milyen beállításokat használok most éppen?

Vagy resetelni kéne a kütyüt és mindent beállítani elölről és megpróbálni jóra állítani?

Bár ha nincs meg az hogy mi van állítva most, mi lehet a gond, akkor passzolom hogy eddig mit állítottam, volt már annyi számkombináció. :lol:

Nem kell resetelni, CGETPARAM paranccsal le tudod kérni a jelenlegi beállításokat.

Most csak a hőmérséklet paramétert kell állítani a hideg oldalon kicsit... aztán ha kicseréled a lambdát,

majd még annak a paramétereit is be kell állítani, és utána szerintem már nem kell hozzányúlni.

Wessz útba esik nekem, szóval nem gond.

Elküldve
Log

csináltam egy logot ismételten Gábor, ebben van fulladásos halál is, nemtudom észrevenni-e a logban. Ha fél 1percig fulladozna, semmi gond nem lenne, de szegénykém képes 3-4percig is. Viszont eldöntöttem hogy lamdacsere lesz a kicsikében, egyben a HF felújítással, hátha megjavul. Majd beszélnem kell wessz-el hogy hogyan tudná eljuttatni hozzám az új szondát. :P

Egyébként a logban nemsokkal indulás után van egy 5-10perces állás is. A Rend buzgó őrei még ilyenkor sem alszanak és szinte akciócsoporttal vannak jelen Dorog utcáin. Le is intettek. Jogsi, forgalmi, személyi, szokásos dolgok. Erre az egyik okos fiatal gyerek megkérdezte hogy

- mire van rákapcsolva maga mellett az a laptop, nézi a teljesítményt, meg a tuningot?

- nem, naplófájlt készítek. A bioetanol átalakítóra van kötve.

- Bioetanol????

- Igen, azzal megy az autó.

- Aha, és van-e magának átalakítási engedélye hogy bioetanollal menjen az autója?

- Nincs.

- Miért nincs?

- Nincs rá szükségem.

- Aha, rendben.

Ekkor hátramentek az autó mögé tanakodni és az öregebb ######i aki elkérte az irataimat, visszaadta őket és ezt mondta:

- Parancsoljon, további jó utat és vigyázni az etanollal, nehogy legyen valami baj.

Kifordul a belem a rendőröktől komolyan mondom! :lol:

Elküldve

Még a végén kacskaringózni kezd a kocsi! :lol:

A hétvégén Gábor telós segítségével sikerült beépíteni és beállítani a kittet...

A tapasztalataim szerint nagyon ott van a szeren a kütyü! Meg van táltosodva a gép. :lol:

Viszont a logokból azt látom h nem ártana egy hőérzékelőt és talán egy termosztátot cserélni. Szerintem a hétvégén vagy a héten meg is ejtem. Addig míg van nálam laptop.

Gábor! Küldök egy logot emilben a e85poweres címedre!

Előre is köszi a kiértekelést! :P

Ja és a hibaüzenet kikapcsolható nálam. :lol:

Ha úgy indítom be a kocsit, hogy egyből indítózok, akkor nem jön hibalámpa. Ha ráadom a gyújtás és várok pár másodpercet és csak azután kezdek indítózni, akkor jön a 1231-es hiba. :lol:

Na ezt fejtse meg valaki! :P

Viszont azt tapasztaltam, hogy ahányszor a laptopra dugom a kütyüt, annyiszor telepíti a szükséges összetevőket, és mindig újra kell állítgatni a portokat. De lehet h ez a kölcsön noti sajátossága...

Elküldve
hehe

miért nem mondtad hogy beépítjük nekik is... :lol:

Az a vicc,hogy meg is érne az államnak,kevesebb szennyezés és hosszútávon kevesebb fogyasztás is.

Ja és Gabi milliomos lenne! :lol:

Elküldve
Viszont a logokból azt látom h nem ártana egy hőérzékelőt és talán egy termosztátot cserélni.

Viszont azt tapasztaltam, hogy ahányszor a laptopra dugom a kütyüt, annyiszor telepíti a szükséges összetevőket, és mindig újra kell állítgatni a portokat. De lehet h ez a kölcsön noti sajátossága...

Miért kellene hőérzékelőt cserélni meg termosztátot? Mi a gond?

Ha másik USB portra dugod, mint előtte, akkor arra a portra is külön telepíti a drivert.

Várom a logot :lol:

Elküldve

Ha másik USB portra dugod, mint előtte, akkor arra a portra is külön telepíti a drivert.

Nekem most nem volt időm foglalkozni a kütyüvel,de a héten sort kerítek rá,végrehajtom amiket mondtál! :lol:

Elküldve

A logban azt írja h 70-85 fokon megy a motor, a gyári 92 helyett...Bár a mutató 92-t mutat benn a műszerfalon

Meg megfigyeltem már a nyáron is, h a motor hőmérsékletem erőssen függ a fordulatszámtól. Ha autópályán morogtattam 140-nel, akkor felment a vízhőmérséklet, ha pedig vissza álltam 90-re akkor lemegy ,mutató szerint, 3-4 fokkal...

Számomra, mint laikusnak, ez azt jelenti h már nem tud oly mértékben szabályozni, mint kellene...

Csak ebbe a fura motorba elég venni egy termosztátot, mert mindig házzal együtt akarják adni... :lol:

Elküldve
Csak ebbe a fura motorba elég venni egy termosztátot, mert mindig házzal együtt akarják adni... :lol:

Pü-z Vktr-ral egyet!Nekem is ő szerválta.Vagy wessz! :lol:

Elküldve
Pü-z Vktr-ral egyet!Nekem is ő szerválta.Vagy wessz! :lol:

Még megérdeklődöm a helyi Opel boltban is...meg itt a szemben lévő autósboltban is... mert a bárdi féle HQ márka nem épp bizalomkeltő számomra, amellett h 3000 felett van az ára ház nélkül...

De azért köszi az infót... :lol:

Elküldve
Még megérdeklődöm a helyi Opel boltban is...meg itt a szemben lévő autósboltban is... mert a bárdi féle HQ márka nem épp bizalomkeltő számomra, amellett h 3000 felett van az ára ház nélkül...

De azért köszi az infót... :lol:

Hááááátt,ha Daninál jobb árakat tudnak mondani a Bosch lambdára betojok! :lol:

Elküldve

Opel Astra G (CL2) Z14XEP-be próbált már valaki E85-öt?

Át kell alakítani valamit, vagy átalakítás nélkül is jó lesz? Mik a tapasztalatok az említett motorral.

Káros, vagy mennyire káros az E85 a motornak? (Shellnél 4.4%-a bioetanol a benzinnek)

Elküldve

Át kell alakítani valamit, vagy átalakítás nélkül is jó lesz? Mik a tapasztalatok az említett motorral.

Káros, vagy mennyire káros az E85 a motornak? (Shellnél 4.4%-a bioetanol a benzinnek)

Olvass vissza! :lol:

Elküldve
A logban azt írja h 70-85 fokon megy a motor, a gyári 92 helyett...Bár a mutató 92-t mutat benn a műszerfalon

Meg megfigyeltem már a nyáron is, h a motor hőmérsékletem erőssen függ a fordulatszámtól. Ha autópályán morogtattam 140-nel, akkor felment a vízhőmérséklet, ha pedig vissza álltam 90-re akkor lemegy ,mutató szerint, 3-4 fokkal...

Számomra, mint laikusnak, ez azt jelenti h már nem tud oly mértékben szabályozni, mint kellene...

Módosítani kell a paraméteren, ahogy írtam. Nem kell szerintem bele semmit venned.

Átalakítás nélkül max 30%. A héten alakítottunk át egy ugyanilyen 2006-os G Astrát, jók a tapasztalatok,

bár elég sok idő az átalakítás, mert hozzáférhetetlen a motortéri köteg.

Opel16V!

Sikerült beépíteni a kütyüt igaz nem fűtött garázsban hanem kint a szabadban.

Köszönöm a telefonos segítséget, mentem pár kört és logoltam is:

http://data.hu/get/2092720/C14SE.log.html

Lambdaszondáról mi a véleményed? :lol:

Rossz hírem van... ez a lambda totál haldoklik, még rosszabb mint annó Johnny-é.

Wessztől szerválhatsz olcsón gyárit, ahogy Johnny is. Utána frankó lesz :P

Most a paraméterek között a LAM=165,40 ugye?

• Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.