Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

E85 a gyakorlatban

mélykék76

Recommended Posts

• Hozzászólások 7,4k
  • Létrehozva
  • Legutolsó válasz

Legtöbb hozzászólás

Legtöbb hozzászólás

Sziasztok,

Csak beköszönnék mint új HunFlex tulajdonos. Végigolvastam az egész fórumot az elmult héten mire meghoztam ezt a döntést e85 ügyben. Szinte már olyan mintha mindenkit ismernék itt.. :D

Szóval tegnap szereltem be egy 2005ös G Astrába (Z16XE) majd jól megtankoltam az autót kukoricalével amiben volt még kb 5-10 lityi benzin.

A kütyüt úgy állítottam be, hogy minden a minimumon van és ment vele az autót mintha benya lenne benne kivéve azt, hogy van egy kicsi torpanás olyan 3 körül ha padlógázzal gyorsítok. Alatta és fölötte is ua. mintha benya lenne. Ma kipróbáltam a "hidegindítást" (9 fok volt, ez a múlthéthez képest inkább melegindítás) úgy hogy lekötöttem a kütyüt és majdnem ugyan úgy indult is. Talán, olyan olyan egy lehelletnyivel többet tekert a motor mint máskor, de nem tudom azt mondani, hogy kétszer annyit mert az más rok. Szóval egyenlőre ezek a tapasztalatok.

Ha jól tudom van valakinek ilyen motorban hunflex. Ha igen akkor megosztaná velem a tapsztalatokat a beállítások terén.?

Ezen kívül kiváncsi lennék még az általános beállításokra.. hogy működik ez a hunflex? Ha le van tekerve a poti akkor egyáltalán csinál valamit? Mennyi a min és a max dúsítás a rendes a hidegindító potinál? A hidegindításnál az alap dúsításra még rámeny a hidegindítás vagy külön van a kettő? Tehát hidegben az egyik melegben a másik érték van beállítva? Én úgy vettem észre amikor próbálgattam, hogy összeadódnak..

Előre is köszi mindenkinek.

Megosztás:

Magamat elszórakoztatva, veletek is megosztom, hogy megjött a checkengine lámpám.

Tegnap a meleg autóval nem volt gond, de ma elindulva szerintem kicsit szegény volt a keverék.

Rángatósabb és erőtlenebb volt mint tegnap, úgyhogy most árcsavartam egy kicsit mind 2 potira olyan 1/3 állásig.

Meglátjuk eltűnik-e a lámpám.

Megosztás:

Magamat elszórakoztatva, veletek is megosztom, hogy megjött a checkengine lámpám.

Tegnap a meleg autóval nem volt gond, de ma elindulva szerintem kicsit szegény volt a keverék.

Rángatósabb és erőtlenebb volt mint tegnap, úgyhogy most árcsavartam egy kicsit mind 2 potira olyan 1/3 állásig.

Nekem eddíg is megvolt, csak nem világított. :D Mondjuk én felessel járok elektronika nélkül 50% E85 50% benzin. Rá se ránts, egyrészt erről szól az egész topic, szinte minden kérdés volt már 123-szor, másrészt van hogy várni kell pár napot, hogy olyan ember olvassa a hsz-edet aki érdemben tud hozzászólni.

Megosztás:

Hát vagy tényleg túl szegény lett a keverék és azért, vagy egyszerűen a lambda azt hiszi meghótt, mert olyan eredményeket mér, amiket még soha.. - én ezé ugrottam neki lambda cserének, oszt minek - de halódó lambda az megadja magát olykor olykor - ilyenkor...

Megosztás:

Gabo druszám, egyetlen bajtásaiasságom... 1 fontéet tiéd a kulcs.. meg 7 fontnyi postaköltség :D :) De még várok 1-2 napot, hogy kifizessem, hátha találok vmi más cuccot is nála....

Hogy állsz a E85 kütyü tesztjeivel? Van kb 2-3 heted - remélhetőleg :D - hogy ha a V6omat akarod szadizbni vele, utána apámmal macerásabb lesz egyeztetni... (a teszt közbeni talik megoldhatóak, csak az első dolog, az nehézkes... :D )

Megosztás:

Gabo druszám, egyetlen bajtásaiasságom... 1 fontéet tiéd a kulcs.. meg 7 fontnyi postaköltség :D :D De még várok 1-2 napot, hogy kifizessem, hátha találok vmi más cuccot is nála....

Köszöntem :D Mikor jön meg, mikor ügyezzük? :D

Tesztek folynak, kütyü jól teljesít :)

Megosztás:

Jelentem, hogy szombaton tankoltam Db.mellett, és vasárnap reggel mikor indítottam, elég gyanúsan benzinszaga volt...egy darabig...

Viszont elfelejtettem megkérdezni hogy mikor érkezik hozzájuk a téli üzemanyag... De lehet hogy már azt kaptam. Az ára változatlanu 210 HUF/liter.

Megosztás:

Nagy hidegben majd észre fogod venni, egyszer jártam úgy Pestre mentem melózni (Kecskeméten tankoltam), 9 órát állt kint a verda -6 fokban. Nagyon nehezen tudtam beindítani kb. 20 perc alatt már nem is számoltam az indítózást. Utána amikor mentem tankolni szóltam ez így nem ok, nyári anyaggal menni stb. Válasz annyi volt, hogy amíg el nem fogy a nafta és nem jön új szállítmány addig ez van, ők nem keverhetnek bele semmit, vigyek kis kannával benyát. :D

Megosztás:

• Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.