Gabo Elküldve Október2, 2009 Megoszt Elküldve Október2, 2009 Tesla ezt az autót nagy tömegben is szerette volna gyártani, azonban a világválság gátat szabott elképzeléseinek. Meg sokminden más is keresztbe tett neki... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október2, 2009 Megoszt Elküldve Október2, 2009 Szeretem ezeket az urban legends dolgokat :rolleyes: Ha valóban járható út lett volna Tesla ötete, akkor már használnánk <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Október2, 2009 Megoszt Elküldve Október2, 2009 Gondolod? Mert már akkor is elég nagy iparág volt a szén és a kőolaj... DE OFF vége... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október2, 2009 Megoszt Elküldve Október2, 2009 Mert már akkor is elég nagy iparág volt a szén és a kőolaj... Túl sok akciófilmet nézel <_< Nincs semmiféle olajipari kommandó meg összeesküvés, ha holnap kitalálsz valami franya olcsó, hatékony és környezetkímélő, valamint soha ki nem merülő energiaforrást, senki nem fog benne megakadályozni, hogy piacra dobd -_- Aztán majd a piac eldönti, kell-e neki B) Ennyi :D Lehet hogy most csalódást okoztam, de tényleg ilyen egyszerűen menne, csak hát még nem talált ki senki jó dolgot erre :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabo Elküldve Október2, 2009 Megoszt Elküldve Október2, 2009 Túl sok akciófilmet nézel <_< Nincs semmiféle olajipari kommandó meg összeesküvés, ha holnap kitalálsz valami franya olcsó, hatékony és környezetkímélő, valamint soha ki nem merülő energiaforrást, senki nem fog benne megakadályozni, hogy piacra dobd -_- Aztán majd a piac eldönti, kell-e neki B) Ennyi :D Lehet hogy most csalódást okoztam, de tényleg ilyen egyszerűen menne, csak hát még nem talált ki senki jó dolgot erre :rolleyes: Nem akartam offolni, de ez így ebben a formában nem igaz ..... Gábor, csak jelentsd ki ezt és az olajlobby letol a torkodon vmit.. komolyan.. csak az ólommentes benzinhez tizenév kellett! Pedig olajbú van... hidd el Gabi, hogy nagyon sok alternatív lehetőség lenne, de vmiért mégsem terjed el.. és nem a piac, vagy a megtérülés miatt... Nem kell hinned... Próbáld ki! A legtöbb alternatív megoldás joga kinek a kezében van? Keress csak rá, és nézd meg kik adták a pénzt rá. Na kőolajbú elég ennyi számomra.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Október2, 2009 Megoszt Elküldve Október2, 2009 maradjunk egyelőre a tengerilénél... :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október2, 2009 Megoszt Elküldve Október2, 2009 Ma Győrben hiába akartam etanolt tankolni azt mondták szerdára igérték, még nem jött meg, és nem is tudják mikor fog. :rolleyes: Ha jól látom a legközelebbi kút Bábolnán van, nem éri meg odamenni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Október3, 2009 Megoszt Elküldve Október3, 2009 Ma Győrben hiába akartam etanolt tankolni azt mondták szerdára igérték, még nem jött meg, és nem is tudják mikor fog. :rolleyes: Ha jól látom a legközelebbi kút Bábolnán van, nem éri meg odamenni. Ausztria, mint lehetőség? Vagy az messze van? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október3, 2009 Megoszt Elküldve Október3, 2009 Ausztria, mint lehetőség? Vagy az messze van? Kábé olyan messze van mint Bábolna. Mindegy jövő héten majd odacsörgök, csak kapnak valamikor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Október3, 2009 Megoszt Elküldve Október3, 2009 Kábé olyan messze van mint Bábolna. Mindegy jövő héten majd odacsörgök, csak kapnak valamikor. Csak akkor már vigyél kannákat is! :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
fzoltika Elküldve Október4, 2009 Megoszt Elküldve Október4, 2009 Sziasztok, Reggel +8 fok, 1,6 X16SZ / 50-50%: Hááát, nemtudom... 3mp tekerés, kb. 10 mp. pihi, a következő indításnál 2 mp. múlva beindult. Ezzel még talán nem is lenne gond. A 3 másodperces indítózás végén már belepöffentett. Indulás után eléggé egyenetlenül pöfögött, "kopogott", majd ahogy melegedett, elcsendesült... Ez nem okozkat problémát? Nálatok is így csinált? Kissé kezdek elbizonytalanodni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október4, 2009 Megoszt Elküldve Október4, 2009 Sziasztok, Reggel +8 fok, 1,6 X16SZ / 50-50%: Hááát, nemtudom... 3mp tekerés, kb. 10 mp. pihi, a következő indításnál 2 mp. múlva beindult. Ezzel még talán nem is lenne gond. A 3 másodperces indítózás végén már belepöffentett. Indulás után eléggé egyenetlenül pöfögött, "kopogott", majd ahogy melegedett, elcsendesült... Ez nem okozkat problémát? Nálatok is így csinált? Kissé kezdek elbizonytalanodni. Eddíg a leghidegebb indítás 6-fokban volt, simán csak tekertettem elindult úgy a 3-4. másodpercben, amíg kitolattam az udvarból kicsit fuldokolt, de aztán kisimult a járása. Én nem aggódok miatta. Amúgy egyik ismerősőmnek mondtam az etanolt tankolt, is felesben Suzukiba, ő nem vett észre különbséget. Az autószerelő mostohafia szerint viszont ha nem karja kinyírni a motort akkor ne tankoljon etanolt. A miértre az volt a válasz, hogy majd meglátod, meg autószerelő, csak tudja. <_< Hát erről ennyit. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabo Elküldve Október4, 2009 Megoszt Elküldve Október4, 2009 Az autószerelő mostohafia szerint viszont ha nem karja kinyírni a motort akkor ne tankoljon etanolt. A miértre az volt a válasz, hogy majd meglátod, meg autószerelő, csak tudja. <_< Hát erről ennyit. :rolleyes: Ezeket a magyarázatokat szeretem... "csak" - "meg meglátod" - Az fel sem merül bennük, hogy a magyar üzemanyag minőség is alapból rontja az élettartamot? Vagy ezer más befolyásoló helyi, vagy alkalmazási tényező - ezeket csak akkor lehetne kiszűrni, ha párhuzamosan egy dettó ugyan olyan autót is használna amibe soha nem tankol mást - de akkor is ott van az összeszerelési, és anyagminőségi tényező (sosincs 2 egyforma autó) Igen, lehet hogy kivesz 50 ezret a motorból.. 3-400 ezernél észre sem fogja venni, hogy 50 e hiányzik... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október4, 2009 Megoszt Elküldve Október4, 2009 Ezeket a magyarázatokat szeretem... "csak" - "meg meglátod" - Az fel sem merül bennük, hogy a magyar üzemanyag minőség is alapból rontja az élettartamot? Vagy ezer más befolyásoló helyi, vagy alkalmazási tényező - ezeket csak akkor lehetne kiszűrni, ha párhuzamosan egy dettó ugyan olyan autót is használna amibe soha nem tankol mást - de akkor is ott van az összeszerelési, és anyagminőségi tényező (sosincs 2 egyforma autó) Igen, lehet hogy kivesz 50 ezret a motorból.. 3-400 ezernél észre sem fogja venni, hogy 50 e hiányzik... Ráadásul ha van aki gyilkolja a motort akkor az a munatársam bármilyen hidegben beül, inditás után 2 másodpercel már 5000-forog a motor. És aggódik az etanol káros hatásai miatt. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabo Elküldve Október4, 2009 Megoszt Elküldve Október4, 2009 Ráadásul ha van aki gyilkolja a motort akkor az a munatársam bármilyen hidegben beül, inditás után 2 másodpercel már 5000-forog a motor. És aggódik az etanol káros hatásai miatt. :rolleyes: Igen, ilyenkről beszélek... Kb olyan mint mikor a haverom vett autót, és mindenki elhűlt, hogy megvesz egy 170 ezret futott 4 éves verdát. Hja csak az autó Mo-Németo közötti autópályán élte az életét, tempomaton. Véleményem szerint ez kevésbé öli a motort, mint 100e város.... (1-5000, 2-5500, 3-2200, 1-4000 <_< ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Október4, 2009 Megoszt Elküldve Október4, 2009 Kora reggel tankoltam és megkérdeztem a kutas gyereket, lesz-e náluk E85. Azt mondja "-Nem, talán 1-2 autós használja a környéken, azért felesleges, meg az országban sem használják sokan, csak gyári autók. Mondom én már kb. másfél éve felesben járok- jó, télen nem <_< -, erre elkerekedett szemekkel: Ebbe olyat raksz?!?! Mondom ja. Aszongya hát így qrva hamar kinyírod a motort, aztán oda az ócsó benzin, PÁRSZÁZEZERBE(!) kerül a javítás, aztán majd nézhetek! Há' mondom mielőtt először belemertem tankolni, utánaolvastam több helyen- erre az volt a válsz, hogy mindegy mit mondanak a gyártó cégek, az az érdekük, hogy eladják a benzin. De hát te tudod"- Szóval hülyének néztek a kúton, még a köv. fizető emberke is furcsán nézett rám- úgy gondoltam eleget beszélgettünk, visszakaptam a kártyát és már mentem is haza... Hát ez van itt helyben :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Október4, 2009 Megoszt Elküldve Október4, 2009 Kora reggel tankoltam és megkérdeztem a kutas gyereket, lesz-e náluk E85. Azt mondja "-Nem, talán 1-2 autós használja a környéken, azért felesleges, meg az országban sem használják sokan, csak gyári autók. Mondom én már kb. másfél éve felesben járok- jó, télen nem :D -, erre elkerekedett szemekkel: Ebbe olyat raksz?!?! Mondom ja. Aszongya hát így qrva hamar kinyírod a motort, aztán oda az ócsó benzin, PÁRSZÁZEZERBE(!) kerül a javítás, aztán majd nézhetek! Há' mondom mielőtt először belemertem tankolni, utánaolvastam több helyen- erre az volt a válsz, hogy mindegy mit mondanak a gyártó cégek, az az érdekük, hogy eladják a benzin. De hát te tudod"- Szóval hülyének néztek a kúton, még a köv. fizető emberke is furcsán nézett rám- úgy gondoltam eleget beszélgettünk, visszakaptam a kártyát és már mentem is haza... Hát ez van itt helyben <_< A néphülyítés sikeres volt! :rolleyes: A sok szakértő,aki még ki sem próbálta,de ő mindent tud. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október4, 2009 Megoszt Elküldve Október4, 2009 A néphülyítés sikeres volt! :rolleyes: A sok szakértő,aki még ki sem próbálta,de ő mindent tud. De gondolom nagy részük gond nélkül használta a savazással szőkített gázolajat annak idején. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabo Elküldve Október4, 2009 Megoszt Elküldve Október4, 2009 Aszongya hát így qrva hamar kinyírod a motort, aztán oda az ócsó benzin, PÁRSZÁZEZERBE(!) kerül a javítás, aztán majd nézhetek! Kérdezz rá legközelebb (ha lesz legközelebb), hogy mi az a qv hamar?... Mert másfél év (nemtom mennyit mész egy évben, gondolom nem 5000-t) alatt már 1-2 dolognak ki kellett volna jönnie... Nem mondom, hogy a felül szegény keverék jót tesz a motornak, de korántsem vesz ki az élettartamból annyit, amennyivel riogatnak. Mellékesen most csak 20 liter E85-t tettem bele az enyémbe (55 lityi benya mellé) - pont elég a fogyi növekedésre és meghülyíteni a lambda szondát, de mindenhol erősebbnek érzem, mint 50-50 nél - gondolom nem szegény a keverékem most <_< - viszont így nem gazdaságos :D Azért eccer megnézetem eztet járó motorná is :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Udi Elküldve Október4, 2009 Megoszt Elküldve Október4, 2009 Sziasztok, Reggel +8 fok, 1,6 X16SZ / 50-50%: Hááát, nemtudom... 3mp tekerés, kb. 10 mp. pihi, a következő indításnál 2 mp. múlva beindult. Ezzel még talán nem is lenne gond. A 3 másodperces indítózás végén már belepöffentett. Indulás után eléggé egyenetlenül pöfögött, "kopogott", majd ahogy melegedett, elcsendesült... Ez nem okozkat problémát? Nálatok is így csinált? Kissé kezdek elbizonytalanodni. 8 foknál már nekem is egyenetlen az alapjárat de kb. 1 perc melegítés után már kisimul és minden ok. Már lassan 2 éve járok E85-el, kezdetben a helyi benzinkutas is le akart beszélni, de mostanában már azt kérdezi, hogy mennyire vagyok elégedett a bioetanollal. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Október4, 2009 Megoszt Elküldve Október4, 2009 De gondolom nagy részük gond nélkül használta a savazással szőkített gázolajat annak idején. <_< Hehe! Ott a pont! :rolleyes: Ja,és a savas gasoline nem árt ám a motornak, de az etanol kinyirja... Nem vagyok etanol szakértö, de az elmúlt másfél évi kb. 15000km-en amit mentem felesbem, csak jelentkezett volna vmi hiba, ha lenne, akár sürübb olajfogyasztás v. vmi motorhiba v. check engine kijelzés vagy mittudomén- de nincs, és másnál sincs; ez azért csak jelent valamit. És ugye nem mindenki felesben használja, többen több arányban, +akik maguk alakitgatják gépüket (E85klub regisztrált tagok); nem beszélve az átalakitót használokról /Hunflex, Flextek, Bioetun- és a majdnem kész Futó-ketyere B-)/. Egyenlöre ennyi jutott eszembe :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október4, 2009 Megoszt Elküldve Október4, 2009 8 foknál már nekem is egyenetlen az alapjárat de kb. 1 perc melegítés után már kisimul és minden ok. Már lassan 2 éve járok E85-el, kezdetben a helyi benzinkutas is le akart beszélni, de mostanában már azt kérdezi, hogy mennyire vagyok elégedett a bioetanollal. <_< Lehet ahova én járok ott többen tankolnak felesben, vagy tisztán, mert fapofával fogadják, hogy a 2-es 3-ast kérem egyben. :D A multkor egy ipse szólt rám, mert egy kútfejen van a diesellel, és ő is először az etanolos csövet vette le, mondta nekem is, ez nem az ám! Mondom, tényleg? Most már mindegy! Volt csodálkozás.: :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabo Elküldve Október4, 2009 Megoszt Elküldve Október4, 2009 Lehet ahova én járok ott többen tankolnak felesben, vagy tisztán, mert fapofával fogadják, hogy a 2-es 3-ast kérem egyben. <_< A multkor egy ipse szólt rám, mert egy kútfejen van a diesellel, és ő is először az etanolos csövet vette le, mondta nekem is, ez nem az ám! Mondom, tényleg? Most már mindegy! Volt csodálkozás.: :rolleyes: A kerepesi úton az öreg már mosolyogva fogad. Múltkor beszélgettünk (épp nem voltak sokan) , hogy megéri-e, meg hogy van-e vmi káros hatása. Ő inkább kérdezett minthogy traktáljon a hülyeségekkel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Október4, 2009 Megoszt Elküldve Október4, 2009 Nálam már nem csodálkoznak... :D Csak már kétszer kérdezte meg ugyanaz a kutas, hogy milyen arányban használom. Pedig egyszer már meg is nézte a HunFlexet... Én lesz.rom ki mit mond. Etanolos a gépjármű és kész! :rolleyes: Eddig a leghidegebb az 11 fok volt. Második indítózásra indult be (4 s tekerés, 15 s várakozás és a 4. másodpercben beröffent). De az alapjárat stabil, mintha hideg sem lenne. Miután kikapcsolt a sec.levegőpumpa elindultam és nyoma sem volt fuldoklásnak... <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Október4, 2009 Megoszt Elküldve Október4, 2009 Hát én is régóta használom a cuccot. Amúgy nálam is általában második tekerésre kapja el, utána kb: 300 métert megyek a főútig kettes alapjáraton. A főúton már jobban kihúzatom, de semmi különös rángatás nincs. Legalábbis eddig nem volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts