gra66er Elküldve Június29, 2009 Megoszt Elküldve Június29, 2009 érdekes, h tudomásom szerint pölö az X14XE motorban nincs légtömegmérő, csak egy léghőmérséklet szenzor... amiatt akkor csak a levegő hőmérsékletét kellene figyelni...nem? De a TPS jelét tényleg jó lenne figyelnie a kütyünek... <_< Ne felejtsük, itt egy gazdaságossági szempontok alapján kifejlesztett eszközről beszélünk, tudtommal nem tuningcuccként árulják. A TPS-ről: Akkor valamivel gyorsabban reagálhatna, igen, cserébe a nehezebb beépíthetőségért és a csökkent kompatibilitásért. De úgy tűnik, a kütyü minden, a motor állapotával kapcsolatos adatot az ECU által közvetítetten, a nyitásidőbe sűrítve kap meg. Ezért valamennyire megmarad az eredeti, az adott motorra szabott vezérlés karakterisztikája. Ha a néhány utolsó nyitásidőből egy gradienst (=a lepadlózás intenzitása) meg tud határozni, akkor egy alkalmas szabályozóval, ami differenciáló tagot is tartalmaz (pl. PID) elfogadhatóan utána tud menni, és be is hozhatja a lemaradást 100-200 ms késleltetéssel. Én úgy tudnám ezt a dolgot elképzelni, hogy egyrészről van egy statikus százalék, amit a motor terheltségétől függően határoz meg (a motor terheltségét pedig az input nyitásidő és a fordszám arányában), de ez sem feltétlen fix százalék, lehet egy általános, minden motorra nagyjából ráhúzható jelleggörbe is. Ez a jelleggörbe / százalék konstans terhelésre (=utazó) érvényes és egy picit szegényebb keverék, ezért nem olyan rossz a fogyi, mint alapból gondolnánk. A finomhangolást meg rábízza a lambdára. Másrészről pedig lehet, hogy van egy előbb említett "boost" szabályozó, egy tranziens rész, ami a nyitásidő/fordulat változásából és annak sebességéből próbál okoskodni és gyorsításoknál megadni azt a naftamennyiséget, ami jár. Konstans munkapontban aztán ennek a hatása elmúlik. Elnézést a mérnököket nem csípőktől :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Június29, 2009 Megoszt Elküldve Június29, 2009 Próbálsz érthetőbben kommunikálni, vagy meg vagy elégedve ezzel a szinttel ? <_< :) :) Hallottál az elsejei áfa emelésről pl. ? :lol: ^_^ :P Ezen a szinten is válaszoltál a kérdésemre, minek erőltessem a gépelést? :P :lol: Azthittem hogy már csak ebben a hónapban lehet kedvezményesen vásárolni ilyen kütyüt, de akkor megnyugodtam hogy csak a tréfaemelésről van szó. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Június29, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Június29, 2009 Ezen a szinten is válaszoltál a kérdésemre, minek erőltessem a gépelést? :) <_< Azthittem hogy már csak ebben a hónapban lehet kedvezményesen vásárolni ilyen kütyüt, de akkor megnyugodtam hogy csak a tréfaemelésről van szó. :) Udi a hónap végéig kapott kedvezményes árat. Hogy utánna mi lesz azt ki tudja.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Június30, 2009 Megoszt Elküldve Június30, 2009 Udi, küldtem pü-t. Nekem is kell egy ilyen, és a Zassszony is rábólintott (igaz csak ma reggel). <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Udi Elküldve Június30, 2009 Megoszt Elküldve Június30, 2009 Ok, megrendeltem neked is.... mai nap 16 óráig tart az akció. Sajnos még én sem tudom, milyen áron lesz kapható ezután. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Június30, 2009 Megoszt Elküldve Június30, 2009 Ok, megrendeltem neked is.... mai nap 16 óráig tart az akció. Sajnos még én sem tudom, milyen áron lesz kapható ezután. Nagy-nagy kösz. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Június30, 2009 Megoszt Elküldve Június30, 2009 Ezért is, a forgalmidban benzin szerepel, nem etanol <_< ezt mondom én is..... :) :lol: ha majd 1x megjárja valaki akkor igazat ad nekem.én már megjártam..... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Június30, 2009 Megoszt Elküldve Június30, 2009 ezt mondom én is..... :) :) ha majd 1x megjárja valaki akkor igazat ad nekem.én már megjártam..... <_< De ha jól tudom de a gáz miatt jártad meg. Itt kicsit más jellegű a probléma, hisz mindkét üzemanyag esetében keverékről beszélünk, ha nagyon pontosak akarunk lenni. De nemsokára megjön húgom, utána eltekerek a fordhoz és megkérdem mi van a gyári alkeszos focus forgalmijába írva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Június30, 2009 Megoszt Elküldve Június30, 2009 Mégmind20000Forint+áfa,demárcsak2napig <_< akkor ezt most bebuktam :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Június30, 2009 Megoszt Elküldve Június30, 2009 De ha jól tudom de a gáz miatt jártad meg. Itt kicsit más jellegű a probléma, hisz mindkét üzemanyag esetében keverékről beszélünk, ha nagyon pontosak akarunk lenni. De nemsokára megjön húgom, utána eltekerek a fordhoz és megkérdem mi van a gyári alkeszos focus forgalmijába írva. igen gáz volt,de csak1 számít:mi van a forgalmiban.más semmi. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Június30, 2009 Megoszt Elküldve Június30, 2009 igen gáz volt,de csak1 számít:mi van a forgalmiban.más semmi. <_< Oké akkor az van a forgalmiban hogy benzin, de tiszta benzin sosincs a tankban és ha etanol van akkor mellette 15% benzin is. Ez igazából ilyen f@szverés a szavakkal meg fogalmakkal, reggelig eljátszhatnánk. :) De van most időm, utána járok mindenképp a dolognak, van műszakis ismerősöm azt is megkérdem erről. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Udi Elküldve Június30, 2009 Megoszt Elküldve Június30, 2009 Engem már többször ellenőriztek és megérezték a cefre szagot...volt olyan is, hogy 8 db 20 literes kannával fogtak meg. Számla, blokk volt nálam és mivel bezinkúton legálisan kapható nem szóltak semmit. Szerintem csak abban az esetben lenne gond ha 100% etanol lenne ott már jövedéki adót is kellene fizetni... http://www.vezess.hu/magazin/csak_szivjon_adoval_aki/17275/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagy istván Elküldve Június30, 2009 Megoszt Elküldve Június30, 2009 Engem már többször ellenőriztek és megérezték a cefre szagot...volt olyan is, hogy 8 db 20 literes kannával fogtak meg. Számla, blokk volt nálam és mivel bezinkúton legálisan kapható nem szóltak semmit. Szerintem csak abban az esetben lenne gond ha 100% etanol lenne ott már jövedéki adót is kellene fizetni... http://www.vezess.hu/magazin/csak_szivjon_adoval_aki/17275/ nem okoskodni akarok. csak a hivatalos verziót írtam le. persze nem feltétlen életszerü,hogy minden igazoltatásnál szóvá teszik(nekem sem szokták a gázt pedíg az jóval szagosabb). volt idő amikor még a gázzal sem foglalkoztak(92 körül)aztán hírtelen (2000)elkezdték forszírozni a hivatalos részét,mert valszeg sok adó jön be a beszerelésből vagy ha nem gázt használsz akkor benyát és abból még több.azóta ez is lecsengett. várható ez az etanolnál is elöbb-utóbb ha marad ennyi a külömbség.nem nehéz kitalálni mit fog a magyar csinálni,majd jár mindenki etanollal.akkor pedíg csökken az adóbevétel. ez 1 ilyen ország sajnos. szerintetek miért nem lehet biodieselt kapni kutakon nálunk?????? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Június30, 2009 Megoszt Elküldve Június30, 2009 Ok, megrendeltem neked is.... mai nap 16 óráig tart az akció. Sajnos még én sem tudom, milyen áron lesz kapható ezután. Ha így áll a helyzet, akkor valaki írja le nekem hogy hol tudom megnézni az injektor csatlakozó tipusát és akkor máris küldöm a PÜ-t. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Udi Elküldve Június30, 2009 Megoszt Elküldve Június30, 2009 Csatlakozó típust itt tudod megnézni a legtöbb esetben Bosch EV1 szokott lenni: http://www.e85kft.hu/connectors.pdf Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Június30, 2009 Megoszt Elküldve Június30, 2009 Csatlakozó típust itt tudod megnézni a legtöbb esetben Bosch EV1 szokott lenni: http://www.e85kft.hu/connectors.pdf hülye kérdés de az injektorokat hol találom a kocsimon? ( C20XE ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Udi Elküldve Június30, 2009 Megoszt Elküldve Június30, 2009 Ha C20XE akkor Bosch EV1 csatival szerelt kell neked... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zocsa Elküldve Június30, 2009 Megoszt Elküldve Június30, 2009 hülye kérdés de az injektorokat hol találom a kocsimon? ( C20XE ) A motortérben kell lenniük. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Június30, 2009 Megoszt Elküldve Június30, 2009 Ha C20XE akkor Bosch EV1 csatival szerelt kell neked... Ha Te mondod én hiszek neked. <_< Akkor mindjárt küldök PÜ-t az adataimmal. :) Egyébként most kimentem megnézni az autót, próbáltam megtalálni az injektorokat, ami ugye szükséges lesz ahhoz hogy egyátalán be tudjam üzemelni ezt a kütyüt, de nagyon nem látom hogy holvannak. Mire ideér a cucc remélem valaki felhomályosít majd erről. :) zocsa: üllj le egyes. :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Június30, 2009 Megoszt Elküldve Június30, 2009 Csatlakozó típust itt tudod megnézni a legtöbb esetben Bosch EV1 szokott lenni: http://www.e85kft.hu/connectors.pdf Hát ezek közül ahogy nézem tényleg egyik sem passzol a központissal. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Június30, 2009 Megoszt Elküldve Június30, 2009 Hát ezek közül ahogy nézem tényleg egyik sem passzol a központissal. <_< Nekünk ebként is vágni kell a vezetéket, sztem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Június30, 2009 Megoszt Elküldve Június30, 2009 Nekünk ebként is vágni kell a vezetéket, sztem. Egy vezetéket kell nyesni ha jól sejtem, mégpedig a kéket, tegnap rámértem gyújtásnál, a fekete tápon, a kék 0-án volt. Szóval azt kell vágni majd valahol, csak azt is jól ki kell találni hogy pontosan hol. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Június30, 2009 Megoszt Elküldve Június30, 2009 Egy vezetéket kell nyesni ha jól sejtem, mégpedig a kéket, tegnap rámértem gyújtásnál, a fekete tápon, a kék 0-án volt. Szóval azt kell vágni majd valahol, csak azt is jól ki kell találni hogy pontosan hol. Sztem vhol a bevezetés előtt, ahol hátul kijön az injektor "híd"-ból. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Június30, 2009 Megoszt Elküldve Június30, 2009 Sztem vhol a bevezetés előtt, ahol hátul kijön az injektor "híd"-ból. Igen valahol a nagy fekete műanyag kupak alatt gondoltam elvágni én is. Nem tudom mi a szakszerű neve, talán befecskendezőburkolat. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Június30, 2009 Megoszt Elküldve Június30, 2009 Igen valahol a nagy fekete műanyag kupak alatt gondoltam elvágni én is. Nem tudom mi a szakszerű neve, talán befecskendezőburkolat. <_< Én meg a kötegben kikeresem, és a tűzfalhoz közelebb, rejtettebb helyen gondoltam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts