Lomha 8V Elküldve Szeptember15, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2009 Alakul a vas. A hátsó lökös kicsit lóg, sztem. Kilincset nem akartad színre fújatni? Kilincset nem, az oldalán az járul hozzá a fekete-sárga arány megtartásához. Csak ki lesz majd cserélve zár nélkülire és akkor kap valami jó műanyagápolót amitől szép fekete lesz. A hátső lökös valóban lóg, pedig gyári helyen van és gyári a lökös is. Dolgozunk a megoldáson. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Szeptember15, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Szeptember15, 2009 Na, már kezd autó formája lenni a teknőnek! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Szeptember15, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Szeptember15, 2009 Na, ma jól beégettem magam :lol: Reggel azt vettem észre, hogy a kocsi bal első kereke elkezdett kopogni. Ahogy gyorsultam a kopogás is egyre gyorsult. Amikor megálltam megrángattam a kereket, de semmi. Na, mondom: Nesze neked Pályanap! Biztos gallyra vágtam a féltengelyt. Este elugrottam a Sanyihoz, hogy nézze meg mi a gáz. Aláment, megrángatta a féltengelyt: semmi. Máshol sem látszott semmi gáz (a futómű tekintetében). Elmentünk egy körre, hogy meghallgassa, hogy mi a helyzet. Rákérdezett, hogy a kerékcsavarokat megnéztem-e. Mondtam, hogy konkrétan azt nem néztem, csak megráncigáltam a kereket. Visszamentünk hozzájuk, kiszálltunk, felemeltük, kerék rángat, mozog. Hát, két csavaron még kézzel is tudtam húzni. Hogy mitől lazulhatott meg? :lol: Le akarták volna lopni? Ezeket a felniket? Főleg most, hogy leamortizáltam a gumikat is. Vagy egyik napról a másikra meglazult volna magától? 5 hónap után (kb akkor lettek felrakva a téli kerekek). Na, a lényeg, hogy mégsem vágtam tönkre a vasat a pályanapon. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Szeptember15, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2009 Na, ma jól beégettem magam :lol: Reggel azt vettem észre, hogy a kocsi bal első kereke elkezdett kopogni. Ahogy gyorsultam a kopogás is egyre gyorsult. Amikor megálltam megrángattam a kereket, de semmi. Na, mondom: Nesze neked Pályanap! Biztos gallyra vágtam a féltengelyt. Este elugrottam a Sanyihoz, hogy nézze meg mi a gáz. Aláment, megrángatta a féltengelyt: semmi. Máshol sem látszott semmi gáz (a futómű tekintetében). Elmentünk egy körre, hogy meghallgassa, hogy mi a helyzet. Rákérdezett, hogy a kerékcsavarokat megnéztem-e. Mondtam, hogy konkrétan azt nem néztem, csak megráncigáltam a kereket. Visszamentünk hozzájuk, kiszálltunk, felemeltük, kerék rángat, mozog. Hát, két csavaron még kézzel is tudtam húzni. Hogy mitől lazulhatott meg? :lol: Le akarták volna lopni? Ezeket a felniket? Főleg most, hogy leamortizáltam a gumikat is. Vagy egyik napról a másikra meglazult volna magától? 5 hónap után (kb akkor lettek felrakva a téli kerekek). Na, a lényeg, hogy mégsem vágtam tönkre a vasat a pályanapon. :lol: Így már jártunk többen is. Először kopogott, majd pár méter múlva a hátsó kerék szó szerint megelőzött, felment a járdára, és célba vette egy Citroen BX hátulját. Ami köztudott, hogy műanyag. Szerencsére egy oszlop megállította :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lomha 8V Elküldve Szeptember15, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2009 Na, ma jól beégettem magam :lol: Nem csak ma! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lomha 8V Elküldve Szeptember15, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2009 Így már jártunk többen is. Először kopogott, majd pár méter múlva a hátsó kerék szó szerint megelőzött, felment a járdára, és célba vette egy Citroen BX hátulját. Ami köztudott, hogy műanyag. Szerencsére egy oszlop megállította :lol: A BX hagyján, de mi van ha egy embert kap le a lábáról? Nem lehet hálás érzés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Szeptember15, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Szeptember15, 2009 Nem csak ma! :lol: Nyasgem! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Szeptember15, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Szeptember15, 2009 Úgy döntöttem, hogy lemondok erről: Nem érdemes erre az ütött-kopott vasra egy ilyen szép felnit felrakni 100 rugóért. Meg még vegyek rá 70-90-ért gumit is. Ennyiből már majdnem lefényeztethetném az egész kocsit :lol: A mostani felnire (a jelenlegi mérettel) meg vehetek 40-ből egy teljes szettet :lol: Inkább költök egy kicsit a menetbiztonságra, meg az állagmegóvásra (no meg az "extrákra"). Mire megyek egy szétrohadó, csilli-villi-felnis autóval... Főleg, ha lelopják róla a kerekeket. Amúgy a 205/50 még jó erre a "Calibra"-felnire? Nem túl széles? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lomha 8V Elküldve Szeptember15, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2009 Amúgy a 205/50 még jó erre a "Calibra"-felnire? Nem túl széles? :lol: Jó! Mirage Kori is azzal jár. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Szeptember15, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Szeptember15, 2009 Jó! Mirage Kori is azzal jár. Nézegetem ezeket a gumikat, lehet, hogy szélesítenék egy kicsit (így még az átmérő is egy kicsit nagyobb lenne, igaz, darabja 6ezerrel több) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiu Elküldve Szeptember15, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2009 Nézegetem ezeket a gumikat, lehet, hogy szélesítenék egy kicsit (így még az átmérő is egy kicsit nagyobb lenne, igaz, darabja 6ezerrel több) Majd a Zsolti megmondja a frankót, de én nem tennék 195-nél szélesebb gumit erre a gépre. Még ha sport edition is. :lol: :lol: ( Nem megcsúszik, hanem borul. :lol: :lol: ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lomha 8V Elküldve Szeptember15, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2009 Nézegetem ezeket a gumikat, lehet, hogy szélesítenék egy kicsit (így még az átmérő is egy kicsit nagyobb lenne, igaz, darabja 6ezerrel több) Azokkal tuti jól jársz, körbekérdeztem már pár helyen és mindenhol azt mondták, hogy nagyon jó gumi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Szeptember16, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Szeptember16, 2009 Majd a Zsolti megmondja a frankót, de én nem tennék 195-nél szélesebb gumit erre a gépre. Még ha sport edition is. :P :lol: ( Nem megcsúszik, hanem borul. :lol: :lol: ) Nem megyek én úgy, hogy megcsúszna, vagy borulna... :lol: :D Azokkal tuti jól jársz, körbekérdeztem már pár helyen és mindenhol azt mondták, hogy nagyon jó gumi. Tudom. Azért néztem rá, mert Te mondtad, hogy jó gumi. Látod, hogy adok a szavadra! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Szeptember16, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Szeptember16, 2009 ... Köszi az infót felni ügyben :lol: , de nem igazán áll szándékomban lecserélni a mostani 15'-ös felniket másik 15'-ösre. (Még akkor se, ha Neked nem tetszenek a mostaniak :lol: :lol: ) Szép az a Keskin KT1 és az ára sem rossz (sőt!), de ha már fényeztetnem is kell, akkor már megint ott vagyok, hogy ráköltöttem több 10 rugót a kerekekre, és még mindig nem olyan, amilyenre én gondoltam. ui: Amúgy ebből a típusból nem találtam a Net-en 15'-öst, úgyhogy szerintem 16'-os lesz az. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lomha 8V Elküldve Szeptember16, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2009 Amúgy ebből a típusból nem találtam a Net-en 15'-öst, úgyhogy szerintem 16'-os lesz az. Ha 16" lenne, már rég az enyém lenne... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Szeptember16, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Szeptember16, 2009 Na jó, hiszek Neked! :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Szeptember16, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2009 Én sem raknék rá 205-ös gumit. Sztem lefogná az autót, és az útbordák nagyon vinnék a gépet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiu Elküldve Szeptember16, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2009 Nem megyek én úgy, hogy megcsúszna, vagy borulna... :D :D ... Persze, erről Lomha tudna mesélni. :lol: :P És miért is értek a tükrök a földre a pályanapon? :lol: :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Szeptember16, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Szeptember16, 2009 Én sem raknék rá 205-ös gumit. Sztem lefogná az autót, és az útbordák nagyon vinnék a gépet. Hát, ha ennyire rá akartok beszélni az olcsó (10e) gumira (195/50R15), hát legyen! :lol: (Bár, ott van még a 195/55R15 is, ami elvileg a gyári méret, de ez már 17rugó :lol: ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Szeptember16, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Szeptember16, 2009 És miért is értek a tükrök a földre a pályanapon? :lol: :lol: :lol: Hát, elég nyomvályús volt a pálya! :lol: :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
opzsolt Elküldve Szeptember16, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2009 Hát, ha ennyire rá akartok beszélni az olcsó (10e) gumira (195/50R15), hát legyen! :P (Bár, ott van még a 195/55R15 is, ami elvileg a gyári méret, de ez már 17rugó :lol: ) szerintem de nekem mindegy: 195/50R15 HANKOOK VENTUS http://www.hankooktire-eu.com/hu/product/t...etail.asp?pid=4 árban kicsit drágább de jó is ! vagy Yokohama Parada :lol: és 195 nél szélesebbet még véletlenül sem ! ne feledd hol lakunk :lol: (nyomvájúúúúúúúúú) :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Szeptember16, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Szeptember16, 2009 szerintem de nekem mindegy: 195/50R15 HANKOOK VENTUS http://www.hankooktire-eu.com/hu/product/t...etail.asp?pid=4 árban kicsit drágább de jó is ! vagy Yokohama Parada :lol: és 195 nél szélesebbet még véletlenül sem ! ne feledd hol lakunk :P (nyomvájúúúúúúúúú) :lol: Ami már biztos: 195/50R15 Zsolti! Miért kell elbizonytalanítanod? :lol: :D :D Mé pont ezek? Saját tapasztalat? A Yoko nekem nem szimpi, mert asszimetrikus felépítésű, és feltételezem, hogy nincs belőle jobbos és balos kiszerelés. Viszont feltehetőleg van külső és belső oldala. És ha ez mind igaz, akkor elvileg a spirális vízelvezető csatornák pont ellentétesen fognak állni a két oldalon, ergo nem egyforma mértékben fogják elvezetni a vizet. Szerintem. De lehet, hogy rosszul gondolom. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Szeptember16, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2009 Ami már biztos: 195/50R15 Zsolti! Miért kell elbizonytalanítanod? :lol: :lol: :lol: Mé pont ezek? Saját tapasztalat? A Yoko nekem nem szimpi, mert asszimetrikus felépítésű, és feltételezem, hogy nincs belőle jobbos és balos kiszerelés. Viszont feltehetőleg van külső és belső oldala. És ha ez mind igaz, akkor elvileg a spirális vízelvezető csatornák pont ellentétesen fognak állni a két oldalon, ergo nem egyforma mértékben fogják elvezetni a vizet. Szerintem. De lehet, hogy rosszul gondolom. :lol: Nekem is 195/50 R 15 a nyári. Ezt is viszi már elég rendesen a nyomvályú. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Szeptember16, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Szeptember16, 2009 Nekem is 195/50 R 15 a nyári. Ezt is viszi már elég rendesen a nyomvályú. Én is letekertem ezzel a mérettel úgy 40ezret, de szerintem nem vészes. Az elején volt furcsa, de már megszoktam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lomha 8V Elküldve Szeptember16, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2009 Persze, erről Lomha tudna mesélni. :lol: :lol: Szerintem nem hülyeség az a "sport" felirat az autó oldalán, elég jó futóműve van! Ültem már sok széria Astrában, azok billegtek meg csúszkáltak is nagyobb sebességnél, ez nem. Szépen fogja az utat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts