Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Chat

ivannorbi

Recommended Posts

A Yoko nekem nem szimpi, mert asszimetrikus felépítésű, és feltételezem, hogy nincs belőle jobbos és balos kiszerelés. Viszont feltehetőleg van külső és belső oldala. És ha ez mind igaz, akkor elvileg a spirális vízelvezető csatornák pont ellentétesen fognak állni a két oldalon, ergo nem egyforma mértékben fogják elvezetni a vizet. Szerintem. De lehet, hogy rosszul gondolom. :lol:

Van belőle jobbos és balos!

Parada_Spec2_04_resize_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Megosztás:

Hát, a kép nem ezt bizonyítja, hanem csak azt, hogy fordítva rakták fel (azaz van külső és belső oldal). Ha lenne jobbos és balos, akkor a vízelvezető minta (a ferde irányú) az egyik oldalon a tükörképe kellene hogy legyen a másik oldalinak...

Képes magyarázat:

Minta a képen: I\ \I

Ha lenne jobbos és balos: I\ /I

Megosztás:

Hát, a kép nem ezt bizonyítja, hanem csak azt, hogy fordítva rakták fel (azaz van külső és belső oldal). Ha lenne jobbos és balos, akkor a vízelvezető minta (a ferde irányú) az egyik oldalon a tükörképe kellene hogy legyen a másik oldalinak...

Képes magyarázat:

Minta a képen: I\ \I

Ha lenne jobbos és balos: I\ /I

A vizet egyforma mértékben vezeti mindkettő, csak nem kétfelé, hanem egy irányba! Nyilván az a lényege, hogy ne lefelé sodródj az útról, hanem inkább befelé.

Megosztás:

Norbi! ne parázdt túl a paradát, akinek eddig volt mind meg volt vele elégedve, csak mivel ilyen semi slick jellegű vízen annyira nem jó, meg mivel puha, hamarabb is kopik....viszont szárazon tapad mint az állat.

Nem parázok (nem vagyok az a típus), csak kötekedek, illetve próbálom a józan paraszti eszemet használni! :lol: :lol:

De ettől függetlenül nem ilyet fogok venni!

Ui: Nehezen tudom elhinni, hogy ugyanúgy vezeti el a vizet mindkét oldal, ha fordítva állnak a vízelvezető csatornák. A tipikus vizes gumiknál sem mindegy, hogy hogyan rakod fel...

Megosztás:

Nem parázok (nem vagyok az a típus), csak kötekedek, illetve próbálom a józan paraszti eszemet használni! :lol: :lol:

De ettől függetlenül nem ilyet fogok venni!

Ui: Nehezen tudom elhinni, hogy ugyanúgy vezeti el a vizet mindkét oldal, ha fordítva állnak a vízelvezető csatornák. A tipikus vizes gumiknál sem mindegy, hogy hogyan rakod fel...

akartam ajánlani a pzeronero-t, de megnéztem és nincs 15ben...

viszont megnéztem h mennyibe kerül a téligumim darabja: 26 509.- :lol:

Megosztás:

Ami már biztos: 195/50R15

Zsolti!

Miért kell elbizonytalanítanod? :lol: :lol: :lol:

Mé pont ezek? Saját tapasztalat?

A Yoko nekem nem szimpi, mert asszimetrikus felépítésű, és feltételezem, hogy nincs belőle jobbos és balos kiszerelés. Viszont feltehetőleg van külső és belső oldala. És ha ez mind igaz, akkor elvileg a spirális vízelvezető csatornák pont ellentétesen fognak állni a két oldalon, ergo nem egyforma mértékben fogják elvezetni a vizet. Szerintem. De lehet, hogy rosszul gondolom. :lol:

Nekem 195/45 R15 Barumok vannak fennt. Én vízben szárazon, stb egyaránt nagyon elégedett vagyok vele. Pedig lassan cserésre koptak. Volt még fennt Dunlop, az is nagyon jól fog.

Megosztás:

...A hátsó lökös kicsit lóg...

Kész is van. Hát nem volt olyan egyszerű mint amilyennek elsőre tűnt! Szétszedtük és megállapítottuk, hogy gyárilag rakták fel ilyen csúnyán szegényt. A hátfalon feljebb kerültek a lyukak és át kellett alakítani kicsit a lökhárító belsejét is. Utána meg a kipufogó nem volt a helyén, mert a megemelt lökhárító annyival feljebb került, hogy a kipuf beleért a hátfal aljába! Onnan is ki kellett kanyarítani egy szeletet, lemezolló és flex kombóval, de most már a helyén van, ahogy kell. :rolleyes:

Megosztás:

Kitartás. De legalább látszani fog, hogy nem csak lóvéd volt megcsinálni, hanem tettél is érte, hogy szép legyen.

Amit én is meg tudok csinálni, azt nem bízom másra. Pár nap múlva kész leszek a belső kárpitok átalakításával. Ha minden sikerül amit elképzeltem, akkor nem lesznek nyöszörgő, csikorgó kárpitok az autóban. Olyan csend lesz mint egy újban, csak sikerüljön a tervem. :rolleyes:

Megosztás:

Ami már biztos: 195/50R15

Zsolti!

Miért kell elbizonytalanítanod? <_< -_- B)

Mé pont ezek? Saját tapasztalat?

A Yoko nekem nem szimpi, mert asszimetrikus felépítésű, és feltételezem, hogy nincs belőle jobbos és balos kiszerelés. Viszont feltehetőleg van külső és belső oldala. És ha ez mind igaz, akkor elvileg a spirális vízelvezető csatornák pont ellentétesen fognak állni a két oldalon, ergo nem egyforma mértékben fogják elvezetni a vizet. Szerintem. De lehet, hogy rosszul gondolom. :rolleyes:

jaja . yokohama gecinagyot fog ! (van tapasztalat) persze nem annyira vizes gumi .... arra vannak direkt ilyen aqva nevü sztárivári gumik :D

195 50 az elég egy ilyen miféle autóinkra .

Megosztás:

Na itt egy kép a már normálisan álló lökösről és felkerült a kipufogó is. És ami a legfontosabb, hogy végre hazajött. Bár nem sokáig mert visszarakjuk a kárpitokat és már megy is tovább, de azért a lelkivilágomnak ez is jót tesz.

Sötétebb hely nem volt ? :D -_-

De azért jól néz ki <_< , csak lenne már kész, igaz? :rolleyes: B)

Megosztás:

Kori!

A 600Ft tartozásod átkerült a "családi költségvetésbe" :rolleyes:

A Frici hozott nekem egy DVD-t, mondtam neki, hogy rajtad leverheti az árát.

Ja, és odaadtam neki a strandbelépőket is <_<

Nagyon köszi. Már akartam kérni szla számot, de mindig kiment a fejemből.

Megosztás:

Kori!

A 600Ft tartozásod átkerült a "családi költségvetésbe" :rolleyes:

A Frici hozott nekem egy DVD-t, mondtam neki, hogy rajtad leverheti az árát.

Ja, és odaadtam neki a strandbelépőket is :D

Ma beszéltem Fricivel, és szte neked lógok, és nem neki. Hogy is van ez <_<

Megosztás:

Ma beszéltem Fricivel, és szte neked lógok, és nem neki. Hogy is van ez :rolleyes:

Elvileg nekem jönnél kemény 600 Ft-tal, de mivel a Frici nem kért tőlem pénzt a dvd-ért, mondtam neki, hogy vasalja be rajtad az árát (600 Ft erejéig)

Szóval nekem nem lóg senki -_-

Alakulnak itt a dolgok, ha mást nem Norbi, majd jövőre a Lánycsóki talin leeszed. <_< :D B)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.