Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Chat

ivannorbi

Recommended Posts

Alakul a vas. A hátsó lökös kicsit lóg, sztem. Kilincset nem akartad színre fújatni?

Kilincset nem, az oldalán az járul hozzá a fekete-sárga arány megtartásához. Csak ki lesz majd cserélve zár nélkülire és akkor kap valami jó műanyagápolót amitől szép fekete lesz. A hátső lökös valóban lóg, pedig gyári helyen van és gyári a lökös is. Dolgozunk a megoldáson.

Megosztás:

Na, ma jól beégettem magam :lol:

Reggel azt vettem észre, hogy a kocsi bal első kereke elkezdett kopogni. Ahogy gyorsultam a kopogás is egyre gyorsult. Amikor megálltam megrángattam a kereket, de semmi. Na, mondom: Nesze neked Pályanap! Biztos gallyra vágtam a féltengelyt.

Este elugrottam a Sanyihoz, hogy nézze meg mi a gáz. Aláment, megrángatta a féltengelyt: semmi. Máshol sem látszott semmi gáz (a futómű tekintetében).

Elmentünk egy körre, hogy meghallgassa, hogy mi a helyzet. Rákérdezett, hogy a kerékcsavarokat megnéztem-e. Mondtam, hogy konkrétan azt nem néztem, csak megráncigáltam a kereket. Visszamentünk hozzájuk, kiszálltunk, felemeltük, kerék rángat, mozog. Hát, két csavaron még kézzel is tudtam húzni.

Hogy mitől lazulhatott meg? :lol: Le akarták volna lopni? Ezeket a felniket? Főleg most, hogy leamortizáltam a gumikat is. Vagy egyik napról a másikra meglazult volna magától? 5 hónap után (kb akkor lettek felrakva a téli kerekek).

Na, a lényeg, hogy mégsem vágtam tönkre a vasat a pályanapon. :lol:

Megosztás:

Na, ma jól beégettem magam :lol:

Reggel azt vettem észre, hogy a kocsi bal első kereke elkezdett kopogni. Ahogy gyorsultam a kopogás is egyre gyorsult. Amikor megálltam megrángattam a kereket, de semmi. Na, mondom: Nesze neked Pályanap! Biztos gallyra vágtam a féltengelyt.

Este elugrottam a Sanyihoz, hogy nézze meg mi a gáz. Aláment, megrángatta a féltengelyt: semmi. Máshol sem látszott semmi gáz (a futómű tekintetében).

Elmentünk egy körre, hogy meghallgassa, hogy mi a helyzet. Rákérdezett, hogy a kerékcsavarokat megnéztem-e. Mondtam, hogy konkrétan azt nem néztem, csak megráncigáltam a kereket. Visszamentünk hozzájuk, kiszálltunk, felemeltük, kerék rángat, mozog. Hát, két csavaron még kézzel is tudtam húzni.

Hogy mitől lazulhatott meg? :lol: Le akarták volna lopni? Ezeket a felniket? Főleg most, hogy leamortizáltam a gumikat is. Vagy egyik napról a másikra meglazult volna magától? 5 hónap után (kb akkor lettek felrakva a téli kerekek).

Na, a lényeg, hogy mégsem vágtam tönkre a vasat a pályanapon. :lol:

Így már jártunk többen is. Először kopogott, majd pár méter múlva a hátsó kerék szó szerint megelőzött, felment a járdára, és célba vette egy Citroen BX hátulját. Ami köztudott, hogy műanyag. Szerencsére egy oszlop megállította :lol:

Megosztás:

Így már jártunk többen is. Először kopogott, majd pár méter múlva a hátsó kerék szó szerint megelőzött, felment a járdára, és célba vette egy Citroen BX hátulját. Ami köztudott, hogy műanyag. Szerencsére egy oszlop megállította :lol:

A BX hagyján, de mi van ha egy embert kap le a lábáról? Nem lehet hálás érzés.

Megosztás:

Úgy döntöttem, hogy lemondok erről:

mam7sp_l_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Nem érdemes erre az ütött-kopott vasra egy ilyen szép felnit felrakni 100 rugóért. Meg még vegyek rá 70-90-ért gumit is. Ennyiből már majdnem lefényeztethetném az egész kocsit :lol:

A mostani felnire (a jelenlegi mérettel) meg vehetek 40-ből egy teljes szettet :lol:

Inkább költök egy kicsit a menetbiztonságra, meg az állagmegóvásra (no meg az "extrákra"). Mire megyek egy szétrohadó, csilli-villi-felnis autóval... Főleg, ha lelopják róla a kerekeket.

Amúgy a 205/50 még jó erre a "Calibra"-felnire? Nem túl széles? :lol:

Megosztás:

Nézegetem ezeket a gumikat, lehet, hogy szélesítenék egy kicsit (így még az átmérő is egy kicsit nagyobb lenne, igaz, darabja 6ezerrel több)

Majd a Zsolti megmondja a frankót, de én nem tennék 195-nél szélesebb gumit erre a gépre.

Még ha sport edition is. :lol: :lol: ( Nem megcsúszik, hanem borul. :lol: :lol: )

Megosztás:

Majd a Zsolti megmondja a frankót, de én nem tennék 195-nél szélesebb gumit erre a gépre.

Még ha sport edition is. :P :lol: ( Nem megcsúszik, hanem borul. :lol: :lol: )

Nem megyek én úgy, hogy megcsúszna, vagy borulna... :lol: :D

Azokkal tuti jól jársz, körbekérdeztem már pár helyen és mindenhol azt mondták, hogy nagyon jó gumi.

Tudom. Azért néztem rá, mert Te mondtad, hogy jó gumi. Látod, hogy adok a szavadra! :D

Megosztás:

...

Köszi az infót felni ügyben :lol: , de nem igazán áll szándékomban lecserélni a mostani 15'-ös felniket másik 15'-ösre. (Még akkor se, ha Neked nem tetszenek a mostaniak :lol: :lol: )

Szép az a Keskin KT1 és az ára sem rossz (sőt!), de ha már fényeztetnem is kell, akkor már megint ott vagyok, hogy ráköltöttem több 10 rugót a kerekekre, és még mindig nem olyan, amilyenre én gondoltam.

ui: Amúgy ebből a típusból nem találtam a Net-en 15'-öst, úgyhogy szerintem 16'-os lesz az.

Megosztás:

Hát, ha ennyire rá akartok beszélni az olcsó (10e) gumira (195/50R15), hát legyen! :P

(Bár, ott van még a 195/55R15 is, ami elvileg a gyári méret, de ez már 17rugó :lol: )

szerintem de nekem mindegy: 195/50R15 HANKOOK VENTUS http://www.hankooktire-eu.com/hu/product/t...etail.asp?pid=4

árban kicsit drágább de jó is !

vagy Yokohama Parada :lol:

és 195 nél szélesebbet még véletlenül sem ! ne feledd hol lakunk :lol: (nyomvájúúúúúúúúú) :lol:

Megosztás:

szerintem de nekem mindegy: 195/50R15 HANKOOK VENTUS http://www.hankooktire-eu.com/hu/product/t...etail.asp?pid=4

árban kicsit drágább de jó is !

vagy Yokohama Parada :lol:

és 195 nél szélesebbet még véletlenül sem ! ne feledd hol lakunk :P (nyomvájúúúúúúúúú) :lol:

Ami már biztos: 195/50R15

Zsolti!

Miért kell elbizonytalanítanod? :lol: :D :D

Mé pont ezek? Saját tapasztalat?

A Yoko nekem nem szimpi, mert asszimetrikus felépítésű, és feltételezem, hogy nincs belőle jobbos és balos kiszerelés. Viszont feltehetőleg van külső és belső oldala. És ha ez mind igaz, akkor elvileg a spirális vízelvezető csatornák pont ellentétesen fognak állni a két oldalon, ergo nem egyforma mértékben fogják elvezetni a vizet. Szerintem. De lehet, hogy rosszul gondolom. :lol:

Megosztás:

Ami már biztos: 195/50R15

Zsolti!

Miért kell elbizonytalanítanod? :lol: :lol: :lol:

Mé pont ezek? Saját tapasztalat?

A Yoko nekem nem szimpi, mert asszimetrikus felépítésű, és feltételezem, hogy nincs belőle jobbos és balos kiszerelés. Viszont feltehetőleg van külső és belső oldala. És ha ez mind igaz, akkor elvileg a spirális vízelvezető csatornák pont ellentétesen fognak állni a két oldalon, ergo nem egyforma mértékben fogják elvezetni a vizet. Szerintem. De lehet, hogy rosszul gondolom. :lol:

Nekem is 195/50 R 15 a nyári. Ezt is viszi már elég rendesen a nyomvályú.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.