Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

VW-Audi-Seat autókhoz lehet utángyártott bicskakulcsot venni, már karsztajlingon is láttam.

Opelhez van e? És ha igen hol? Össze lehet e kombinálni riasztóval?

• Hozzászólások 72
  • Létrehozva
  • Legutolsó válasz

Legtöbb hozzászólás

Legtöbb hozzászólás

Elküldve
VW-Audi-Seat autókhoz lehet utángyártott bicskakulcsot venni, már karsztajlingon is láttam.

Szerintem Opelhez is van, de F-hez kicsit mókolósabb a dolog.

Sonique játszott valami ilyesmit, de ő is egy G Astrából vette az elektronikát, ha jól tudom.

Elküldve

Lehet bicskakulcsot fabrikálni - nemtom F-nél hogyan van, de G-nél sokan csinálták már. Általában a H bicskakulcsból indulnak ki, vagy VW konszern féle kulcsból és gányolnak keményen.

- át kell fabrikálni a kulcstollat

- át kell fabrikálni az immo jeladóját

- át kell fabrikálni a központizár/riasztó elektronikáját.

Megagányolás, de a végeredmény lehet szép és általában működik :rolleyes:

Példák:

VW kókány

Astra H kókány

(vannak képek is Redi, láthatod a lényeget, de ha kell fordítok)

Elküldve

nem is tűnik kivitelezhetetlennek....szétszedem a riasztómat megnézem milyne a belseje ;)

(miért van olyan érzésem, hogy ma bkv-val megyek haza? :rolleyes: <_<)

Elküldve

Megoldható ez viszonylag egyszerűen,főleg ha nem indításgátlós az autó: KLIKK! (oldal közepe) Az enyém távirányítós központi záras.Beszéltem az autóvillamossági szakival,csak a vezérlőmodult kell kicserélni.Ezután jön a kulcs mintájának másolása a bicskakulcs nyers tollába. :rolleyes:

Elküldve
Megoldható ez viszonylag egyszerűen,főleg ha nem indításgátlós az autó: KLIKK! (oldal közepe) Az enyém távirányítós központi záras.Beszéltem az autóvillamossági szakival,csak a vezérlőmodult kell kicserélni.Ezután jön a kulcs mintájának másolása a bicskakulcs nyers tollába. :rolleyes:

Ezügyben én is érdeklődtem 1-2 helyen, de sajnos az F Astra-nak a tolla nagyobb, mint a bicskakulcs nyers tolla <_<

Legalábbis mértem én is (az enyémet, csak azt a részét, ami bemegy a likba ;) ), az illető a bicskakulcsét és sajna ez a helyzet.

Persze elképzelhető, hogy van más méretű bicskakulcs is :D

Elküldve
Ezügyben én is érdeklődtem 1-2 helyen, de sajnos az F Astra-nak a tolla nagyobb, mint a bicskakulcs nyers tolla :rolleyes:

Legalábbis mértem én is (az enyémet, csak azt a részét, ami bemegy a likba <_< ), az illető a bicskakulcsét és sajna ez a helyzet.

Persze elképzelhető, hogy van más méretű bicskakulcs is :lol:

Több méret van.

Meg ott a reszelő, ugye.... :P ;) :D

Elküldve
Több méret van.

Meg ott a reszelő, ugye.... :) :) B)

Hiába a reszelő, ha az eredeti kulcs nagyobb a bicskakulcs tollánál.

Persze ha van nagyobb bicskakulcs akkor OK. :omg:

Elküldve

Körbenéztem eBayen - felesleges gányolni, mert Astrához (F vagy akár G) kb. 18-25 Euro között komplett szettet lehet kapni, 2 db bicskakulccsal (nyers tollal), közp.zár vezérlővel, stb. Fél-egy óra alatt berakható....

És ez gyári minőségű cucc (igaz, nem origi opel, de a VW kulcs se az), nem tudod elrontani, mint a buherált kulcsok barkácsolásánál (ahol kicsit megszalad a penge, meg a reszelő aztán annyi)

Elküldve
ez már nem rossz! Csak ki kell ugrani Bécsbe,45 euro .Az osztrák ebay-en találtam.

Nem kell kimenni bécsbe elpostáztathatom a Kónyi ismerőshöz aki Austiában dolgozik Kóny meg tölled kb 15-20km ha Győri vagy!

Elküldve
ez már nem rossz! Csak ki kell ugrani Bécsbe,45 euro .Az osztrák ebay-en találtam.

Igen, ilyesmi a többi is. Ennek kifejezetten szép a kulcsa, a legolcsóbbak kicsit talán szerényebbek, de 17 Eurótól megvannak.

Ez az ócsó változat, 18 Euro - ilyet 4 db zármotorral együtt (!) már 25.50-ért lehet venni:

7c_1_sbl.JPG

Ez meg a 25 Eurós - már elég szép, szerintem:

5042-2.jpg

Ez meg a "drága", 45 Eurós:

ks2_g_350_350.jpg

Mindegyikre igaz, hogy saját vezérlővel vannak, tehát ha a gyári vezérlőt/riasztót akarod működtetni, (G Astrások), akkor nem az igazi, mert mókolni kell. Ráadásul az Immo chipet valahogyan bele kell még barkácsolni....

Elküldve

Ez engem is érdekelne!!

Nagyon tetszik!!!!

Arra gondoltam hogy innen többen megrendelni ugy ólcsobb volna a szállítási költség.

Mit szóltok hozzá?

vagy rossz ötlet?? :)

• 4 weeks later...
Elküldve

Ma kiugrottunk a haverommal Bécsbe,és ha már ott voltunk,megnéztük ezt a török csávót és a boltját,aki az ebay-en hirdeti a bicskakulcsait.Vásároltunk is,a barátom a Toyotájához,én pedig a bátyám Vekijéhez és az Astrámhoz.képek! Ez a típus nem a legszebb,de a legmasszívabb,és gondolom a legtartósabb is,a többi szebb ,de gagyi érzést kelt kézbefogva... Kaptunk hozzá kulcsszárakat is,típusra adja.Hazaérve mentünk egyből másoltatni.Persze nem működött...sorjáztuk,reszelgettük....A havernak csak a csomagtartót nyitotta,nekem semmit sem...Ezen jócskán felhúztuk magunkat,és szétszedtünk egy régi kulcsot,majd megreszeltük a szárát úgy,hogy a bicskakulcsba be lehessen csavarozni.(a 3. képen látható,milyenre kellett reszelni a végét).Laza egy órás reszelés után már működött.Rájöttem arra is,a másolt miért nem volt jó.A török srác jót adott, Astra F-hez valót,ami első ránézésre ugyanolyan,minta régi kulcsom...de csak elsőre! Valójában a két horony fordítva van belemarva,ahogy a 6-os képen is látszik!A felső az eredeti kulcsom,alsó a kapott kulcsszár,már másolva.Fordítva sem jó: 7. kép.Körülnéztem itt-ott,és rá kellett jönnöm,hogy Fiat kulcsom van!!!! :) A 13-as kép Fiat kulcsé,nekem pont így van hornyolva!!! A 14-es képen az Astra F kulcsa látható,ilyet kaptam,ez pont tükrözése a másiknak,hornyolás szempontjából!Nem csoda,hogy nem nyitotta...Most rendelhetek Fiat kulcsszárat..... B) Amúgy jó a cucc,az autóvillamossági haver kicseréli a vezérlőmodult,és már műkszik is rendesen.Immós autónál is működik,csak ki kell bányászni a gyári kulcsból a csipet,és beletenni a bicskakulcs belsejébe.(vagy csipet másoltatni,de az drága...) Ajánlom a cuccot,de a kulcsszárat nézzétek meg mielőtt rendeltek.

Elküldve

Helyesbítenem kell:Nem Fiat kulcsszáram van,csak nagyon hasonló! Opelesből Astra F-hez úgy néz ki kétféle van:ez,amit kaptam,és ez,ami kellett volna... :) ..De ha minden kötél szakad,a Fiatos is jó,majdnem teljesen ugyanaz...Ha rendeltek,erre figyeljetek oda!!

Elküldve

hmmm, nem hangzik rosszul... hol van bécsben ez a bolt? és csak bicskakulcsa van? mert nekem központis távirányítós a rendszerem, csak bicskásítanám...

Elküldve
hmmm, nem hangzik rosszul... hol van bécsben ez a bolt? és csak bicskakulcsa van? mert nekem központis távirányítós a rendszerem, csak bicskásítanám...

H Astrában eleve bicskakulcs a gyári kpzár...... vagy nem?

Elküldve
Holnap cseréli ki a vezérlőmodult az autóvillamossági ember,és teljes értékű lesz a bicskakulcsom. :)

Hali

Ha módodban áll, légyszi dobjál fel néhány képet rola.

Köszi.

Guest
Ez a téma már lezárult.

• Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.