Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

magneto

Recommended Posts

Köszi, majd egyszer teletöltöm.

Más. Az 1.4i kb 75LE, katalizátor nélküli Kadettnél melyik az a sebességtartomány, ahol a legoptimálisabb a fogyasztás?

5 sebességes.

Nem az 1.6i a 75LE? Egyébként szerintem általánosságban 5. fokozatban 1500-2000-es fordulat körül...

Megosztás:

Sziasztok!

Sajnos egy hullámvölgy állt be a kapcsolatunkban, ugyanis minden előjel nélkül a fogyasztás felugrott kb 12 literre (városban használom). A légszűrő eleve új volt, a bepróbálkoztam egy gyertycsarével is de semmi. A menetteljesítményen, a hangján nem érződik, néha picit talán rángat alul. Erős gáznál füstöl picit feketén, de ennyi idősen szerintem még normálisnak is nevezhető. 13s pierburg 1b karbival egyébként. Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond?

THX: Guni

Megosztás:

Sziasztok!

Sajnos egy hullámvölgy állt be a kapcsolatunkban, ugyanis minden előjel nélkül a fogyasztás felugrott kb 12 literre (városban használom). A légszűrő eleve új volt, a bepróbálkoztam egy gyertycsarével is de semmi. A menetteljesítményen, a hangján nem érződik, néha picit talán rángat alul. Erős gáznál füstöl picit feketén, de ennyi idősen szerintem még normálisnak is nevezhető. 13s pierburg 1b karbival egyébként. Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond?

Ha injektoros volna írnám, hogy lambdaszonda, de ez nálad ugyebár kizárt a karbi miatt... Úgyhogy passz...

Megosztás:

Sziasztok!

Téli/nyári átállás volt (légszűrőháznál, hogy honnan szívja a levegőt)? Gyújtáselosztó nincs elmozdulva/kikopva?

Esetleg még üzemanyagszűrő, de akkor nem enne többet, mert nem kap enni :rolleyes: ,első körben valami gyújtás problémára gondolnék, rosszabb esetben a karburátort kellene kipucolni. Más ötletem nincs, majd a szakik. Esetleg próbáld meg a Veteránosokat megkérdezni.

Megosztás:

fűtés megoldva, szatuna légterelők feltéve az alapjárati motor tisztításhoz és termosztát cseréhez lusta vagyok ;)

Arra készülj fel,hogy termosztát cseréhez le kel venni a vezérlést mert mögötte van. :rolleyes:

Nekem is le kellett és beletört egycsavar.

Aztán kikellett emelni félig a mocit,hogy ki lehessen szedni a csavart és át lehessen furni nagyobbra a menetet

Megosztás:

Nem az 1.6i a 75LE? Egyébként szerintem általánosságban 5. fokozatban 1500-2000-es fordulat körül...

Hát jó, végül is nincs annyi. 53kW a forgalmi szerint (~ 71LE). De volt egy 60LE változat is, nem tudom pontosan mi a különbség a motorokban.

Lehet, arra gondolsz. Fordulatszámmérőm nincs. Mondjuk tartós 50km/h haladás esetén is az 5. fokozatot használom. Inkább arra lennék kíváncsi, hogy az autópályatempót mennyire érdemes belőni, megy-e 130km/h-t tartósan? Bírni bírja, csak jót tesz-e ekkora motornak?

Megosztás:

Arra készülj fel,hogy termosztát cseréhez le kel venni a vezérlést mert mögötte van. :rolleyes:

Nekem is le kellett és beletört egycsavar.

Aztán kikellett emelni félig a mocit,hogy ki lehessen szedni a csavart és át lehessen furni nagyobbra a menetet

áá azt hittem h ott van ahol a nagyblokkos asconán de a kisblokknál tényleg a vezérlésnél van...akkor nem állok neki ;)

Megosztás:

Hát jó, végül is nincs annyi. 53kW a forgalmi szerint (~ 71LE). De volt egy 60LE változat is, nem tudom pontosan mi a különbség a motorokban.

Lehet, arra gondolsz. Fordulatszámmérőm nincs. Mondjuk tartós 50km/h haladás esetén is az 5. fokozatot használom. Inkább arra lennék kíváncsi, hogy az autópályatempót mennyire érdemes belőni, megy-e 130km/h-t tartósan? Bírni bírja, csak jót tesz-e ekkora motornak?

Nekem C16NZ motoros kadettom volt 55kW - 75LE f13-as váltóval 130-140-es tempónál még jól érezte magát, 3-3,5e-t pörgött, és olyan 7,5-8l-t evett... 70 körüli tempóval ötödikben 5,5l alatt maradt a fogyim! (persze csak a motorfelújítás után). De a tied 1,4-es, nem tudom az miben különbözik.

Megosztás:

Nekem C16NZ motoros kadettom volt 55kW - 75LE f13-as váltóval 130-140-es tempónál még jól érezte magát, 3-3,5e-t pörgött, és olyan 7,5-8l-t evett... 70 körüli tempóval ötödikben 5,5l alatt maradt a fogyim! (persze csak a motorfelújítás után). De a tied 1,4-es, nem tudom az miben különbözik.

Közben jobban megnéztem a forgalmit és úgy tűnik tévedésben voltam eddig. Mert 1.4i-ként volt hirdetve és azt hittem, hogy injektoros, de a motorkódja 14NV és ez a legjobb tudomásom szerint is porlasztós motort jelent. Szóval ezért nagyobb a teljesítmény viszont nem annyira modern.

Meg az is lehet, hogy többet fogyaszt egy injektorosnál, de ehhez nem értek.

Megosztás:

Szervusztok! Gondolkoztam, hová írjam ezt a kérdést, mert a kapcsolódó topic halottnak tűnik... Tehát benneteket kérdezlek: Van tapasztalatotok COFAP gyártmányú lengéscsillapítóval :rolleyes: ;) (E Kadettba tenném). Mennyire megbízható, időtálló? Előre is köszi a válaszokat!

Megosztás:

valak itud nekem segíteni? egy 1.3i E kadettom(C13N motorkód) van és az a problémám vele hogy mikor hidegen indítok lefullad a motor, ha nem adok neki gázt ,de ha leveszem a lában a pedálról 1-ből leáll!de ezt nem csak hidegen csinálja hanem mikor rájön tud valaki valamilyen ötletet adni mihez nyuljak hozzá?

Megosztás:

ha tudsz, tegyél fel képet az eredetiről...lehet én is tudok segíteni...bár fedél lehet nincs hozzá, de egy "mechanikám" van....

Hali! Nem bírok képet feltenni mivel nem stim a méret és a szöveg dobozban amikor írom az üzit akkor a beszúráshoz honlapcímet kér. E -mail-ben eltudnám küldeni a képeket amiket csináltam. (az én címem: Snoupy@vipmail.hu.)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.