xaba Elküldve Június17, 2005 Elküldve Június17, 2005 ÉÉÉÉs akkó mit kezdetek vele,vagy nyugodjak bele hogy ez már így marad...??Egyébként tervben van a számlap csere is + másszínű megvilágítás is ha sikeredne...
Albert Elküldve Június17, 2005 Elküldve Június17, 2005 Ez nekem is volt. A napi kmszámlálóm kattogott 0000-án. De menet közben benyomtam, ott tartottam, és sokadikra abbahagyta. Most hibátlanul működik, pedig már soxor átfordult azóta. Lehet hogy ez nem a helyes megoldás, de nekem bejött :wink: Számlapcsere: Egyszerűbb matricát ragasztani rá :wink: A más megvilágitást szerintem csak fehér számlaphoz van értelme csinálni, mi egyszerűen befestettük a kis :idea: -kat filctollal :lol:
xaba Elküldve Június17, 2005 Elküldve Június17, 2005 Köszönöm tipped """Albertka""" jéénis megpróbálom akkó először az egyszerübb is és nemutolsósorban olcsóbb megoldást... :lol: A napi számláló meg megjavúl ha akar... :lol:
jirko Elküldve Június20, 2005 Elküldve Június20, 2005 sziasztok.tudna valaki segíteni nekem abban h a szervószivattyú tartóbakját hogy lehet rögzíteni mik a felfogatási pontok 1.6i -s kadetthez. ja és hogy hogy lehet leszedni az ékszíjhajtó tárcsát, mert nekem nem sikerült leszedni előre is kösz
xaba Elküldve Június23, 2005 Elküldve Június23, 2005 Nos ahogy igértem pár kép a kopott vezérműtengelyről..... http://car.dox.hu/opel/1.jpg http://car.dox.hu/opel/2.jpg http://car.dox.hu/opel/3.jpg http://car.dox.hu/opel/4.jpg http://car.dox.hu/opel/5.jpg -------------------------- Kadett 1.3 Sssssssssss.......
szgabor Elküldve Június27, 2005 Elküldve Június27, 2005 Sziasztok, Lenne egy ilyen kérdésem, hogy ki milyen motorolajat használ? Illetve szokott-e olyan jelenség lenni, hogy ha egy nagyon meredek emelkedőn sokáig kinyomjátok a kuplungot bevillan az olajnyomásvisszajelző. Kérem aki tud írjon. Köszi Szenti
uhuhu Elküldve Június27, 2005 Elküldve Június27, 2005 tessék ide nézni.... http://www.opelforum.hu/viewtopic.php?t=565
szgabor Elküldve Június27, 2005 Elküldve Június27, 2005 Hali, A fenti címen, csak Astrasok írnak, de az enyém az egy 85-ös régi kadett motor, főtengely felújítva. Csak adott az a probléma, hogy ha bemelegszik rendesen a motor (ebben a melegben) hegynek felfele kinyomott kuplungal (tudom hogy értelmetlen, de ekkor csinálja) felvillan az olajnyomás visszajelző. Valvoline MaxLife 15W-40 van a motorban, de szerintem ilyen melegben elveszti a viszkozitasat es ezért villan fel a visszajelző alapjáraton. Ezért lennék arra kíváncsi, hogy a Kadettesek milyen olajat használnak, mert ugye az ASTRA motor mégis fejlettebb mint ez. Köszi.
uhuhu Elküldve Június27, 2005 Elküldve Június27, 2005 nekem volt 82 es D kadettom. én gyári opel olajjal jártam, 15w40-essel.
Albert Elküldve Június27, 2005 Elküldve Június27, 2005 A kivillanást én igy értelmezném a helyedben: "Ne nyomd má a kuplungot, hanem húzd be a kéziféket, és állítsd le a motort!" 15W-40 tökéletes bele.
szgabor Elküldve Június27, 2005 Elküldve Június27, 2005 Köszi a válaszokat. Szerintem visszatérek a Castrol-hoz, mert most Valvoline van benne. Üdv. Szenti
atesz27 Elküldve Június28, 2005 Elküldve Június28, 2005 Azt honnan lehet tudni , hogy az autóm "S" vagy "L" típusú. Mit jelentenek ezek egyáltalán? Az Enyémre az van írva , hogy "LS". ?? :?:
szgabor Elküldve Június28, 2005 Elküldve Június28, 2005 Az LS felszereltséget jelöl. Az enyém is LS, azt hiszem ez a legpuritanabb valtozat volt. Se fordulatszammero, se csomagtartóvilágítás semmi nem volt benne. Pár dolgot pótoltam már.
coombe Elküldve Június29, 2005 Elküldve Június29, 2005 Az LS felszereltséget jelöl. Az enyém is LS, azt hiszem ez a legpuritanabb valtozat volt. Se fordulatszammero, se csomagtartóvilágítás semmi nem volt benne. Pár dolgot pótoltam már. Az enyém is LS, de nem csak csomagtartó hanem motortérvilágítás is volt benne.. :( Meg mostmár sokminden más... :lol:
szgabor Elküldve Június29, 2005 Elküldve Június29, 2005 Na igen :( Csak a Tiéd jó pár évvel fiatalabb változat. Találtam olajat jó áron. www.totalcar.hu Hétvégén csere lesz.
atesz27 Elküldve Június30, 2005 Elküldve Június30, 2005 Az LS felszereltséget jelöl. Az enyém is LS, azt hiszem ez a legpuritanabb valtozat volt. Se fordulatszammero, se csomagtartóvilágítás semmi nem volt benne. Pár dolgot pótoltam már. Az enyémben is van motortérvilágítás is meg csomagtérvilágítás is. Pedig az én verdám 1985-ös.
szgabor Elküldve Június30, 2005 Elküldve Június30, 2005 Az enyémben nem volt. Hát akkor nemtudom:) Azt megnézné valaki, hogy meleg motornal, ha leállította az autót, kihúzza a nívópálcát, gőzölög-e neki? Köszi
hartl Elküldve Június30, 2005 Elküldve Június30, 2005 nem tudja valaki hol lehetne kapni 3 csöves bontott e kadett kiegyenlítő tartályt?
warwolf Elküldve Június30, 2005 Elküldve Június30, 2005 nem tudja valaki hol lehetne kapni 3 csöves bontott e kadett kiegyenlítő tartályt? Pl. bontóban? :roll: www.opelbonto.hu :!: Meg millió más helyen!
atesz27 Elküldve Július1, 2005 Elküldve Július1, 2005 "Azt megnézné valaki, hogy meleg motornal, ha leállította az autót, kihúzza a nívópálcát, gőzölög-e neki?" Amint látod a avataromat , a motort egyenlőre csak benzinlámpával tudnám felmelegíteni. :shock: :( De emlékeim szerint kicsit szokott gőzölögni a motorban lévő meleg olaj.
ctrlbreak Elküldve Július5, 2005 Elküldve Július5, 2005 Üdv Mindenkineck!!! Neu tag vagyok(nemtom mi jelenik meg a nevemnél...), és kicsit bonyolút zámomra az ódal. (Ehheh...) Lenne itt egy '88-as 1.6i LS traktor, mely bebocsátást kér e meghitt helyre... (De jó, itt van ilyen is: :lol: meg ilyen: :wink: meg ilyen :( ...?) Hasonló problémáim/szerencsém/sikereim vannak, mint necktech! Teccik das ódal, szo "I wanna be like Kevin!" :roll: Ha vaaki felfogott, sípoljon, mint ajtónyitáskor a tompított!
ctrlbreak Elküldve Július5, 2005 Elküldve Július5, 2005 Megint ÉN! (Hello!) Atesz27 - nek üzenem: Meleg motorról tekerd le az olajbeöntőt, oszt akkor hogy gűzöl az olaj!!! :( Egyébként a kojtolás mértéke mutatja a motor kopottságát... :lol: , gondolom én :oops: . :arrow: apropó, Neked (Önnek) mennyi trutyi gyűlik fel az olajbeöntő sapkára :wink: ? Na Hali!
szgabor Elküldve Július11, 2005 Elküldve Július11, 2005 Na le lett cserélve az olaj (Valvoline MaxLife 15w-40) Castrol GTX Protection + 15w-40 (szervízolajra) és a tapasztalatok: - szebb hangja van a motornak - megszűnt az olajnyomásprobléma - előbb elhallgat a hidrotőke Mindenképpen jobban jártam. Üdv. Szenti
Recommended Posts