potyo Elküldve Április2, 2009 Megoszt Elküldve Április2, 2009 Szereztem a boltban (állítólag) eredeti Opel vagy GM olajat ötliteres csomagolásban, gondoltam úgyis kell utánaönteni, mert azt hittem, hogy csipegeti az olajat. De mint kiderült, az olaj a szelepfedél tömítésénél folyt el, mert azt kicserélve nem hiányzik számottevő mennyiség 2000km után (azelőtt 0,5l/1000km tűnt el). Nemtudom, hogy tényleg eredeti-e, meg milyen lehet, mert ugyan nem ez volt a legolcsóbb, de elég olcsó volt. De szerintem már így 300000km után nem ez fogja tönkretenni a motort, kitudja az előző tulajok mit használtak bele... Az enyémen is szivárgott a hűtőradiátor, szerelőnek mondtam, hogy nézze meg, de azt mondta, hogy nem érdemes szétszedni, mert nem lesz jobb, cserélni meg azért nem, mert nem sok folyik el. Ő is azt mondta, hogy vegyek ilyen szert inkább. Kb. 100Ft volt egy adag, amikor a motor be volt már melegedve, akkor lassan beleöntöttem a tágulóedénybe (persze járó motornál), meg közben a blokk és a radiátor közötti felső csövet "pumpáltam", hogy a tágulóedényből át is kerüljön a szer a keringésbe. Ezután kb. 70km-t mentem, majd megálltam egy pár percre, majd még 75 kilómétert. Miután az uticélhoz odaértem, már nem szivárgott, és úgy tűnik, hogy azóta (kb. 250km) sem enged. Link to comment Megosztás: More sharing options...
guni Elküldve Április2, 2009 Megoszt Elküldve Április2, 2009 Igazából a gm olajról azt hallottam, hogy beszállítót váltottak és valami gond van vele. Viszonylag kevés km van a motoroban, uh azért nem mondanám, hogy úgyis mindegy neki. Örömmel hallom, hogy neked bevált Én megmondom őszintén amiatt aggódom, hogy mégis honnan tudja a drága hogy ő most a motorban van, vagy a hűtőben? Mert mondjuk annak nem örünék ha valamit a blokkban is eltömítene. Guni Link to comment Megosztás: More sharing options...
potyo Elküldve Április2, 2009 Megoszt Elküldve Április2, 2009 Úgy értettem, hogy az enyémben van 300000km ;) Szerintem nem csapódik ki mindenhol, hanem csak a szivárgási helyeken. De pontosan nem tudom én sem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
guni Elküldve Április2, 2009 Megoszt Elküldve Április2, 2009 Jó, én is úgy értettem, csak azt modom, hogy az én esetmben nem szívesen alkalmaznám a módszered. ;) Guni Link to comment Megosztás: More sharing options...
egykuty Elküldve Április2, 2009 Megoszt Elküldve Április2, 2009 inkább vegyetek kicsit drágább olajat, márkásabbat. hűtőtömítő szép és jó, csak a leglassabb helyen rakódik le, ami a fűtőradiátor. ne csodálkozz, ha jövő télen belefagysz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kojakarettenetes Elküldve Április3, 2009 Megoszt Elküldve Április3, 2009 Úgy értettem, hogy az enyémben van 300000km ;) Szerintem nem csapódik ki mindenhol, hanem csak a szivárgási helyeken. De pontosan nem tudom én sem... Én Fina 10W-40-et használok. Nekem eddig nem volt vele gondom. Kb 2200 Ft/ liter. Link to comment Megosztás: More sharing options...
guni Elküldve Április3, 2009 Megoszt Elküldve Április3, 2009 hűtőtömítő szép és jó, csak a leglassabb helyen rakódik le, ami a fűtőradiátor. ne csodálkozz, ha jövő télen belefagysz. Hmm, akkor lehet hogy le kéne kötni a fűtést a következő mondjuk 100km-re. Guni Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kennny Elküldve Április3, 2009 Megoszt Elküldve Április3, 2009 Nem. Viszont jobbosból lehet balost csinálni, nekem is az van. Az elsőre mondom. HY, kösz a informáciot, akkor meg veszük a jobbost a bontobol, mert a balos már nincs meg. Eszt ugy simán bele lehet rakni vagy valamit kell váltosztatni is? UDV! Link to comment Megosztás: More sharing options...
kojakarettenetes Elküldve Április4, 2009 Megoszt Elküldve Április4, 2009 HY, kösz a informáciot, akkor meg veszük a jobbost a bontobol, mert a balos már nincs meg. Eszt ugy simán bele lehet rakni vagy valamit kell váltosztatni is? UDV! A bowdenes részét ki kell szedni és a balos sínekkel össze kell rakni. Csak meg kell nézni, hogy hogyan mennek a bowdenek és jól összehozni. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kojakarettenetes Elküldve Április4, 2009 Megoszt Elküldve Április4, 2009 Ma volt az újlaki gyorsulás. Egy turbós, lefújószelepes, momo felnis, villantós TT coupe kétszer maradt alul a 402 méteren a kadett 115 LE-je ellen. Végülis mindenki rajta röhögött. ;) :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kojakarettenetes Elküldve Április4, 2009 Megoszt Elküldve Április4, 2009 Ma volt az újlaki gyorsulás. Egy turbós, lefújószelepes, momo felnis, villantós TT coupe kétszer maradt alul a 402 méteren a kadett 115 LE-je ellen. Végülis mindenki rajta röhögött. ;) :lol: Mondjuk az még hozzátartozik, hogy eltörött az alumínium motortartó bak és utána kiszakadt a gumibak is. a termosztát, meg a generátor tartja a motort. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
potyo Elküldve Április5, 2009 Megoszt Elküldve Április5, 2009 inkább vegyetek kicsit drágább olajat, márkásabbat. hűtőtömítő szép és jó, csak a leglassabb helyen rakódik le, ami a fűtőradiátor. ne csodálkozz, ha jövő télen belefagysz. Nem vettem észre, hogy változott volna a fűtés jósága, de lehet, hogy csak nem oda rakodott a szer... Link to comment Megosztás: More sharing options...
egykuty Elküldve Április5, 2009 Megoszt Elküldve Április5, 2009 Nem vettem észre, hogy változott volna a fűtés jósága, de lehet, hogy csak nem oda rakodott a szer... legyen úgy. Link to comment Megosztás: More sharing options...
E KADETT Elküldve Április9, 2009 Megoszt Elküldve Április9, 2009 Sziasztok érdekelne engem hogy az opel kadettbe, hol találom meg az autó szinének a kódszámát? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Április9, 2009 Megoszt Elküldve Április9, 2009 Sziasztok érdekelne engem hogy az opel kadettbe, hol találom meg az autó szinének a kódszámát? Valami ilyesmit keressél a zárhídon (a motorháztatőt felnyitva a két lámpa közötti elemen): Ennek az utolsó sorában az első karaktercsoport (itt a képen az E 273) jelenti a színkódot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
guni Elküldve Április12, 2009 Megoszt Elküldve Április12, 2009 legyen úgy. A csomagoláson is azt írják, hogy fűtést be kell kapcsolni, gondolom emiatt kevésbé rakódik le elvileg. Meg úgy vagyok, hogy bontott hűtőt nem akarok, mert ki tudja meddig jó, a 12-ezres megint ki tudja milyen, egy normális meg 25-30 ezer. Ha meg mégis elkúrja a fűtést, akkor meg van a padláson egy másik radiátor, aztán berakom. Bár mondjuk rohadt egy munka, az tény. De ennyi kockázat szerintem belefér. Amúgy Ti milyen viszkozitású olajat használtok? Most épp 10w40 volt benne, de gyárilag 15w40-et is elegendőnek mondják és most olajbolt.hu-n akciós a Castrol 15w40. Viszont sokat megy kocsi hidegen, lehet hogy mégis inkább 10w-s kéne? Guni Link to comment Megosztás: More sharing options...
guni Elküldve Április12, 2009 Megoszt Elküldve Április12, 2009 Na asszem erre az olajra van szükségem: http://www.olajwebaruhaz.hu/85-Maxlife-Ter...E-10W40-1L.html Van esetleg valakinek tapasztalata vele vagy a webáruházzal? Guni Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Április13, 2009 Megoszt Elküldve Április13, 2009 Az olajjal igen, anno ezt használtam a Calibrámba. A C20NE szerette, nem fogyogatott és nem is égett meg, úgyhogy amint lehet ilyet veszek a Corsába is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
qmg Elküldve Április14, 2009 Megoszt Elküldve Április14, 2009 Na asszem erre az olajra van szükségem: http://www.olajwebaruhaz.hu/85-Maxlife-Ter...E-10W40-1L.html Van esetleg valakinek tapasztalata vele vagy a webáruházzal? Guni ugyanezt az olajat használom tavaly szeptember óta.,nekem bejött.szerintem neked is jo lesz,föleg mert ugye 13nb-s vagy te is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Április19, 2009 Megoszt Elküldve Április19, 2009 Ez igazi lehet vagy Photoshop? ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti85 Elküldve Április19, 2009 Megoszt Elküldve Április19, 2009 Sziasztok! Valaki nem tud segíteni ilyen felni beszerzésében? >>>> http://kepfeltoltes.hu/view/090228/Kadett_...ltoltes.hu_.jpg 14es kellene amire rá megy a 185/60 R14es gumi...azaz pont ilyen mint a képen...mármint méretben ;) Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Április20, 2009 Megoszt Elküldve Április20, 2009 Sziasztok! Valaki nem tud segíteni ilyen felni beszerzésében? >>>> http://kepfeltoltes.hu/view/090228/Kadett_...ltoltes.hu_.jpg 14es kellene amire rá megy a 185/60 R14es gumi...azaz pont ilyen mint a képen...mármint méretben ;) Köszi Keresed Zsolesz1 cartársat PÜ-ben. Nekem Ő talált egy garnitúrát Szombathelyen. Igaz nem vettem meg, mert nem volt hozzá kupak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti85 Elküldve Április20, 2009 Megoszt Elküldve Április20, 2009 Keresed Zsolesz1 cartársat PÜ-ben. Nekem Ő talált egy garnitúrát Szombathelyen. Igaz nem vettem meg, mert nem volt hozzá kupak. Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
E KADETT Elküldve Április20, 2009 Megoszt Elküldve Április20, 2009 Sziasztok nem tud valaki olcsón 1989 1.3s benzines E kadettba olcsó mocit? Ugyanis az enyém elhalálozott ;) ;) ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
szittya Elküldve Április21, 2009 Megoszt Elküldve Április21, 2009 heló Tudna valaki egy megbízható szerelőt Pesten aki ért az öreg diselekhez (Opel kadett 1.7d-m van) az a baja hogy baromira füstöl, gyönge pedig 1 éve lett össze fűzve a motor Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts