hunluigi Elküldve Február16, 2005 Megoszt Elküldve Február16, 2005 HELP!!! :roll: Tudnék venni Astra kormányt de nem tudom jó -e a verdába :?: ...szóval UP :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február16, 2005 Megoszt Elküldve Február16, 2005 Szevasztok! Abban segítsetek légyszives hogy az Astra kormány belemegy-e a verdába? Kompatibilis az agy vagy az nem is lényeges? :oops: jóbele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február16, 2005 Megoszt Elküldve Február16, 2005 HELP!!! :roll: Tudnék venni Astra kormányt de nem tudom jó -e a verdába :?: ...szóval UP :) jó bizony. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hunluigi Elküldve Február16, 2005 Megoszt Elküldve Február16, 2005 jó bizony. 8) :D Nagyon köszi!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
nass Elküldve Február16, 2005 Megoszt Elküldve Február16, 2005 Üdv mindenkinek! Meg lehet csinálni, hogy E-KADETT-be beszerelni fűtőszálas ASTRA fűtést? Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Február16, 2005 Megoszt Elküldve Február16, 2005 Üdv mindenkinek! Meg lehet csinálni, hogy E-KADETT-be beszerelni fűtőszálas ASTRA fűtést? az ülés felfogatása emlékeim szerint tök ugyanaz a kábelezést kell csak megoldanod (nem nagy meló) Link to comment Megosztás: More sharing options...
nass Elküldve Február17, 2005 Megoszt Elküldve Február17, 2005 Asszem félre értettük egymást. Én arra fűtésre gondolok amit a venti tol befelé. (necsak x idő után kezdje lökni a meleget, hanem a fűtőszál révén már egyből) Plusz középen csak hideg levegő jön, ezzel lehet-e kezdeni valamit? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február17, 2005 Megoszt Elküldve Február17, 2005 fűtőszálas ASTRA fűtést az meg mi? ilyen az asztrába nemhiszemhogy van.... legfeljebb az asztra há ban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dark Angel Elküldve Február17, 2005 Megoszt Elküldve Február17, 2005 az meg mi? ilyen az asztrába nemhiszemhogy van.... legfeljebb az asztra há ban. Hát erre én is kíváncsi lennék... Azért matematikáznék egy keveset. Annak hogy értelme legyen az elektromos fűtésnek, kell min 2000W. I=P/U képletből 2000W/12V=166A Ha jól tudom mostanság a Zafirának van a legnagyobb generátora, és az is 115 vagy 120A-es. Szóval nem tudom, hogy kivitelezhető-e (szerintem a H Astrában sincs ilyen), talán 1000W-al igen, de az meg nem dobna k nagyot rajta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
berlina Elküldve Február17, 2005 Megoszt Elküldve Február17, 2005 Asszem félre értettük egymást. Én arra fűtésre gondolok amit a venti tol befelé. (necsak x idő után kezdje lökni a meleget, hanem a fűtőszál révén már egyből)Hali, tervezve van ilyen itt: http://home.arcor.de/ohf-archiv/ohf_archiv...ng/heizung.html fordítása folyamatban van majd fölteszem talán a 7végén a valamelyik topicba Plusz középen csak hideg levegő jön, ezzel lehet-e kezdeni valamit? középen a kinti levegőt engededi be, (csak a menetszél tolja be, nem a venti), nem lehet kezdeni vele semmit csak becsukni a fedlapját. Nyáron viszont rohadt jól jön. Zoli Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dark Angel Elküldve Február18, 2005 Megoszt Elküldve Február18, 2005 Hali, tervezve van ilyen itt: http://home.arcor.de/ohf-archiv/ohf_archiv...ng/heizung.html Villamosmérnöki tanulmányaimra hagyatkozva ez a szerkezet a következőket csinálja: A 10K-s trimmer potival beállítasz egy hőmérsékletet, és ezt igyekezik tartani (a 10K-s NTC hőérzékelővel vissza is mér). Mondjuk nehezen tudom elképzelni mekkora a hatásfoka 25W-os fűtőellenállással (igaz ezekből többet is sorba lehet kapcsolni, természetesen vezérlő tranzisztorral együtt). Ha ezekből többet összekapcsolsz, nem árt utánnaszámolni, hogy elbírja-e a generátor. Érdemes kipróbálni, hogy egy kis zárt helységben (pl WC) beteszel egy 100W-os forrasztópákát, ráírányítasz mondjuk egy számítógépház hűtőventillátort, sé megnézed hogy 15 perc alatt mennyit melegít a helységen. Szerény véleményem szerint, amennyiben jó a termosztát az autó motorjában, hamar elkezd fűteni. Ha ez nem kielégítő, szerelj bele Webasto állófűtést, ami valójában egy benzin vagy olajkályha, ami az autó üzemanyagát égeti el. Ha mázlid van, valahol fillérekért találsz Zaporozsec benzinkályhát, és az biztos pillanatokon belül elkezd fűteni. Egy szó mint száz, az elektromos fűtéstől nem kell nagy csodákat várni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
greg Elküldve Február18, 2005 Megoszt Elküldve Február18, 2005 Nass! Szerelj föl egy hajszárítót (a ladákban a 80-as években oly divatos) műszerfali ventillátor után szabadon. :) :D :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Február18, 2005 Megoszt Elküldve Február18, 2005 Asszem félre értettük egymást. Én arra fűtésre gondolok amit a venti tol befelé. (necsak x idő után kezdje lökni a meleget, hanem a fűtőszál révén már egyből) Plusz középen csak hideg levegő jön, ezzel lehet-e kezdeni valamit? jééé! télleg valamiért ülést olvastam :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hunluigi Elküldve Február22, 2005 Megoszt Elküldve Február22, 2005 Kéne egy kis segítség! Tegnap óta a következőket produkálja a verda (13N katalizátoros lambdás). Kis fordulaton ki-ki hagy a gyújtás mind meleg mind hideg motor melett sőt 1-2 másodpercre időnként még az egyik henger is megáll. Ahogy emelem a fordulatot kb. 2000 ig folyamatosan ritkul a jelenség illetve e fölött meg is szűnik. Aztán piroslámpa --> alapjárat és megint ki-ki hagy illetve néha le is áll... :evil: Légyszíves akinek van tippe mit kéne megnézni az ossza meg velem. (de annak örülnék ha a fent leírtak egy tipikus, könnyen, olcsón javítható hiba tünetei volnának és egyből rávágná valaki a megoldást :) ) A segítséget előre is köszönöm!!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február22, 2005 Megoszt Elküldve Február22, 2005 Kéne egy kis segítség! Tegnap óta a következőket produkálja a verda (13N katalizátoros lambdás). Kis fordulaton ki-ki hagy a gyújtás mind meleg mind hideg motor melett sőt 1-2 másodpercre időnként még az egyik henger is megáll. Ahogy emelem a fordulatot kb. 2000 ig folyamatosan ritkul a jelenség illetve e fölött meg is szűnik. Aztán piroslámpa --> alapjárat és megint ki-ki hagy illetve néha le is áll... :evil: Légyszíves akinek van tippe mit kéne megnézni az ossza meg velem. (de annak örülnék ha a fent leírtak egy tipikus, könnyen, olcsón javítható hiba tünetei volnának és egyből rávágná valaki a megoldást :) ) A segítséget előre is köszönöm!!!! gyujtás hiba. kábel, osztofedél,rotor, gyertya. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hunluigi Elküldve Február22, 2005 Megoszt Elküldve Február22, 2005 gyujtás hiba. kábel, osztofedél,rotor, gyertya. Kb. ebben a sorrendben? Isten mencs hogy szörszál hasogató legyek de ha kicsengetem a kábelt --> megnézem a gyertyákat --> és utána a többi az úgy jó? (bevallom én a kábelre tippeltem először tekintve hogy csak kis fordulaton jelentkezik a dolog). Kössz a supportot!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február22, 2005 Megoszt Elküldve Február22, 2005 Kb. ebben a sorrendben? Isten mencs hogy szörszál hasogató legyek de ha kicsengetem a kábelt --> megnézem a gyertyákat --> és utána a többi az úgy jó? (bevallom én a kábelre tippeltem először tekintve hogy csak kis fordulaton jelentkezik a dolog). Kössz a supportot!! hát ha öreg, akkor érdemes az összeset kicserélni...., mert most a kábel, jövőthéten a osztófedél, utána meg a gyertya. és állandóan szivsz.... érdemes opel gyertyát beletenni, kb 500 Ft/db a belevaló, és lehet kapni jóminőségü utángyártott kábeleket, fedelet, meg rotort. Link to comment Megosztás: More sharing options...
greg Elküldve Február22, 2005 Megoszt Elküldve Február22, 2005 A kábelcserét én pl függetlenül a fentiektől mindenkinek ajánlom, mert az is elhasználódik. Sokan nem cserélik, pedig legalább olyan fontos, mint a gyertyacsere, ha nem is kell olyan gyakran. Én eddig akárhány autót vettem, mindegyikben a gyári kábel volt (gyakran évszámmal ellátva) és a csere után nagyon simán járt a motor. (Spec gyertykábellel még teljesítményt is szoktak növelni.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hunluigi Elküldve Február22, 2005 Megoszt Elküldve Február22, 2005 Nagyon köszönöm a segítséget mindenkinek, délután neki is látok és utána beszámolok mire jutottam (hátha okul belőle valaki)... Mindenesetre gyanus hogy egyik pillanatról a másikra minden előjel nélkül kezdte a rosszalkodást... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
greg Elküldve Február22, 2005 Megoszt Elküldve Február22, 2005 Pedig az olyan! Nem szól előre sajnos... Link to comment Megosztás: More sharing options...
hunluigi Elküldve Február22, 2005 Megoszt Elküldve Február22, 2005 Pedig az olyan! Nem szól előre sajnos... Na akkor egy lúzer kérdés... megnéztük a verdát. Az normális (elfogadható) hogy a trafó a gyujtás ütemében kattog? És ha nem gondolom csere hol érdemes ilyesmit keresni (bolt, bontó esetleg ár?) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hunluigi Elküldve Február22, 2005 Megoszt Elküldve Február22, 2005 Na szóval a trafó az jó (kölcsön trafóval ugyan az) Még egy kérdés... ha a kábel rossz az kimérésnél biztos hogy szakadást jelez? Link to comment Megosztás: More sharing options...
greg Elküldve Február22, 2005 Megoszt Elküldve Február22, 2005 A gyertyakábelekre gondolsz? Úgy tudom az nem szakad gyakran, csak megnő az ellenállása. De majd valaki megcáfol ha tévedek.... A többi felsorolt cucc oké? (gyertya, osztofedél, rotor stb) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hunluigi Elküldve Február22, 2005 Megoszt Elküldve Február22, 2005 A gyertyakábelekre gondolsz? Úgy tudom az nem szakad gyakran, csak megnő az ellenállása. De majd valaki megcáfol ha tévedek.... A többi felsorolt cucc oké? (gyertya, osztofedél, rotor stb) Megoldódott a dolog :) Igaz közben sz@rá áztunk. A gyujtás főkábel volt a ludas! Érdekes hogy nappal semmit nem érzékeltük a dologból de a sötétben önkéntes motortér világításként működött :idea: Ami aggasztó volt hogy ez az áthúzás a főkábel és a aku + kábele között zajlott :shock: még szerencse hogy nem rakott rendbe valamit az elektronikában is :) Na szóval köszönöm a segítséget mindenkinek... konkluzió:Vannak olyan hibák amelyek csak tök sötétben (boxerig ázva :x ) derithető fel... :twisted: Link to comment Megosztás: More sharing options...
greg Elküldve Február23, 2005 Megoszt Elküldve Február23, 2005 Én a targoncánkkal szívtam hasonlóan 2 hete, de az off... Azóta már a gáz is besz@rt rajta. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts