warwolf Elküldve Január20, 2005 Megoszt Elküldve Január20, 2005 Üdv "földi"!Én is raktam már bele ilyen adalékot a benyába, remélem bejön, bár azóta mintha jobban menne a gép! :) A motorba inkább nem öntenék az olajon kívül semmit, mert ha nem ilyen 300-400e. futásteljesítmény van a háta mögött, akkor szvsz. semmi értelme. Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Január20, 2005 Megoszt Elküldve Január20, 2005 Ha az 1.6i motorhoz készíttetek egy nagyobb teljesítményű ventillátort (vagy turbinát), amit közvetlenűl a direktszűrő után szerelek fel, és egy elektromos villanymotorral hajttatom meg, az akksiról (persze csak időközönként) egy kapcsoló közbeiktatásával, akkor a nagyobb nyomású és mennyiségű levegő miatt javulni fog-e az autó gyorsulása egyéb átalakítás nélkül? A turbóhoz vagy a kompresszorhoz hasonlóan fog-e működni? kb. ujra feltaláltad az elektromos turbót, hiszen ez egy létező megoldás, árulnak kit-eket is amennyire amcsi topikokból kivettem eléggé lehúzzák ezt a cuccot Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január20, 2005 Megoszt Elküldve Január20, 2005 Szantazoli! Ezzel a megoldással úgy lerontod a motor teljesítményét, hogy örülsz ha fel fog pörögni egyáltalán. Ugyanis a légmennyiségmérőt és a MAP szenzort úgy össze fogod zavarni, hogy abszolút hülyeségeket mérnek majd, és a motorvezérlő komputer nem tud rendesen dogozni. A gyári elektromos kompresszoros megoldásokhoz a motorvezérlő komputert is módosítják, ill. "chip-elik". Link to comment Megosztás: More sharing options...
SZaB Elküldve Január20, 2005 Megoszt Elküldve Január20, 2005 Üdv "földi"!Én is raktam már bele ilyen adalékot a benyába, remélem bejön, bár azóta mintha jobban menne a gép! :D Benzinbe öntöttem már én is azzal nem is volt semmi gond. Gyertyák nagyon szépek voltak :) De olajhoz még nem adtam hozzá ilyeneket de olvastam, hogy a hidegindításnál sokat segíthet. Ezért merült fel bennem a dolog. (motorban 94e van) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Január20, 2005 Megoszt Elküldve Január20, 2005 Sziasztok! Ha az 1.6i motorhoz készíttetek egy nagyobb teljesítményű ventillátort (vagy turbinát), amit közvetlenűl a direktszűrő után szerelek fel, és egy elektromos villanymotorral hajttatom meg, az akksiról (persze csak időközönként) egy kapcsoló közbeiktatásával, akkor a nagyobb nyomású és mennyiségű levegő miatt javulni fog-e az autó gyorsulása egyéb átalakítás nélkül? A turbóhoz vagy a kompresszorhoz hasonlóan fog-e működni? Válaszokat az alábbi címre várom: szcitroz@citromail.hu, mert a munkahelyemen nem tudom követni a fórumot. Előre is köszönöm! :) Boldog ifjúkoromra emlékeztet a dolog, (hol voltak még akkor az elektromos turbók 12 évvel ezelőtt) amikor én is megpróbáltam hasonlót alkotni Barkas fűtőventillátorból, meg a gázpedál alá helyezett "kickdown"-kapcsolóból. Kb. az elméleti megvalósításig jutottam, aztán ott el is akadtam, mert azt már akkor is fel tudtam mérni, hogy amikor épp nem forog a venti, valszeg túl nagy ellenállása lenne, és alig kapna levegőt a motor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
greg Elküldve Január20, 2005 Megoszt Elküldve Január20, 2005 Én azért 16 évesen kipróbáltam a skodámon egy S100-as fűtőventillátorral, :oops: csekély reményem beigazolódott. Semmi sem történt. :? Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Január20, 2005 Megoszt Elküldve Január20, 2005 srácok! látom bénáztok. aki akar tuningolni forduljon hozzám bizalommal. 1. számú tuning: pakold ki a kocsid! én fél éve csinálom és még mindig nem vaok vele kész! de 1re jobb ídőket mejek, igaz az 5km/h-s szél már maj'nem felborít, de legalább megy a verda! s hogy fog menni ha lesz benne olaj :D :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
greg Elküldve Január20, 2005 Megoszt Elküldve Január20, 2005 Na igen... ez az. Messzebbre is jutottam ám a tuninggal, de már föladtam minden ilyesmit. ma már inkább a kényelem. Ha rámjön a sebességláz, áttérek a a 190kg/105LE felálláshoz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Január20, 2005 Megoszt Elküldve Január20, 2005 éjn is ezt tettem eddig de 2 hónappja leamortizáltam bátyám 1100s gsxrjét azóta pangás :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
greg Elküldve Január20, 2005 Megoszt Elküldve Január20, 2005 Báty: " :) :D :lol: " ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Január20, 2005 Megoszt Elküldve Január20, 2005 Találta megy leírást hogy lehet a C18NZ átépíteni C20NEre. De német ha erdekel valakit megosztom veletek meg lehet hogy le tudom fordítani ha vége vizsgaidőszaknak!!! hoho!! ha ez a projekt -mmint a forditás- sikerül küld el lécic a hemi@opelklub.hu-ra és publikálja meg lehet neki is jol fog jönni :twisted: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január20, 2005 Megoszt Elküldve Január20, 2005 Aztec! Ha kint lettél volna Lurdynál, láthattad volna a könnyítés mintapéldáját. És még nincs kész... :) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Január21, 2005 Megoszt Elküldve Január21, 2005 Báty: " :) :D :lol: " ? Nem bátty a földönfekvő öcssöt akarta felrúgni :lol: Mivel sikerült mindezt az orra előtt produkálnom, nehéz volt a moci na :roll: Gabi please tell me more information! Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január21, 2005 Megoszt Elküldve Január21, 2005 Készül az autó a csövezésre, és kormánytól hátrafelé fémcsupasz a belseje. :D De még majd jövő hétvégén szedjük ki a műszerfalat, és a homlokfal zajszigetelését is. Sőt, egy időre az első szélvédővel is könnyebb lesz. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Január21, 2005 Megoszt Elküldve Január21, 2005 Éljen a mester! Ha lesz ídőm 7végén én is körbenézek tutti van még min 30kg ami felesleges 8) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január21, 2005 Megoszt Elküldve Január21, 2005 A szőnyegek, a kárpitanyagok és a zajvédők együtt legalább 50kg. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Január21, 2005 Megoszt Elküldve Január21, 2005 én mondtam! de most kúltur módon akarom csinálni, nem eszetlenül.... erről mit tudtok? klikk Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január21, 2005 Megoszt Elküldve Január21, 2005 Úgyis elkap a hév... :D Mármint nem a zöld. :) Kurgyisnak volt egy ilyen C20NE-ből varázsolt turbós mocija, pirosra szinterezett takaródolgokkal, arról meg lehet ismerni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Január21, 2005 Megoszt Elküldve Január21, 2005 Ettől félek éjn is Gabi :roll: De már elkellene valami jófajta ültetőrugó, mert hiszek benne, hogy a mostani gyári rugók a hibásak a stabilitás hiányáért... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kess Elküldve Január21, 2005 Megoszt Elküldve Január21, 2005 A szőnyegek, a kárpitanyagok és a zajvédők együtt legalább 50kg. :D lehet, hogy neked is fogynod kellene, azis lenne egy 20-as :) :twisted: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Január21, 2005 Megoszt Elküldve Január21, 2005 :) :D :lol: :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január21, 2005 Megoszt Elküldve Január21, 2005 Addig azért várj, amíg a téli gummák vannak fent. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kupas Elküldve Január24, 2005 Megoszt Elküldve Január24, 2005 Sziasztok! Van egy problémám a verdámmal, és egy kis segítséget kérnék töletek. Az autóm 2.0 8 szelepes Astra caravan. Mikor hidegen megyek vele alig akar menni, pedig padlógázig nyomom, és mikor elérei kb 2500-3000 fordulatott megindul. De addig csak vánszorog és hörög és rángatózik és nagyon lassan indul meg. Mi lehet a baj? Segitséget előre is köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Január24, 2005 Megoszt Elküldve Január24, 2005 Sziasztok! Van egy problémám a verdámmal, és egy kis segítséget kérnék töletek. Az autóm 2.0 8 szelepes Astra caravan. Mikor hidegen megyek vele alig akar menni, pedig padlógázig nyomom, és mikor elérei kb 2500-3000 fordulatott megindul. De addig csak vánszorog és hörög és rángatózik és nagyon lassan indul meg. Mi lehet a baj? Segitséget előre is köszönöm. Hidegen nem kellene ennyire nyomványolni a gázpedált :? Ha bemelegszik, akkor nem produkálja ezt ? Laikusként légtömegmérő problémát mondanék :roll: Majd max. a megfelelő felkészültséggel rendelkező kartársak korrigálják a vélekedésem :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kupas Elküldve Január24, 2005 Megoszt Elküldve Január24, 2005 Kösz mélykék :!: De a padlógázt úgy éretetem hogy ha be nyomom tövig akkor is csak hörög de *****-ik menni. Mit jelent a légtömegmérő :?: :) :D :lol: :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts