Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

A gyári "identikus" (egyszer volt benne ilyen is) pedig

45ig bírta, akkor ki kellett szedni, mert már nagyon gagyi állapotban

volt.

Úgy érzem ezek után tuti biztos kerülni fogom az "identikus" cuccokat... nekem meg az ilyen jelzővel ellátott vízhőfokjeladó 3 hónapig bírta...

Megosztás:

Nem mindegyik rossz ám pedig!

Szerintem csak a neccesebb helyekre kell full gyárit venni, mert az

átesett sok beszállítói minőségellenőrzésen. Pl. szelepvezérlés ilyen...

De olyan alkatrésznek Én is identet veszek, ami nem olyan helyen van,

hogy nagyobb kárt okozhat a tönkremenetele...

Megosztás:

akkor gondolom a légszűrőbe is jó az utángyártott???

motorolajban nincs?? :) :) azt is kellene vennem 8)

Légszűrő "ident" -ben :D 1.4-be 1100 volt :D Lehet a tiedbe több. Olajból viszont a gyári már nem jó: vegyél inkább Valvoline TopGard 10W40-et (7 az Auchanban) az elég zsir.

Megosztás:

Ma hosszú idő után kocsikáztam kicsit többet, s rájöttem, hogy tök jó a vízhőfokjeladó, csak ilyen hidegben kell egy olyan 8-10 km mire 92-93 fokos lesz a moci, a 90-et elérte 5-6 után is, csak feljebb nem akart menni, s már azt hittem megint rossz a jeladó, de nem :) csak én nem voltam az utóbbi időben ettől hosszabb távon vele :oops:

Egy másik dolgot viszont fura: Mindkétszer Gödöllő előtt jött elő a 3-ason, hogy gurultam 90 körül ötödikben lefelé egy hosszú lejtőn motorfékkel, valami miatt fékeztem 60 körülire s ezután hiába nyomtam ötösben padlóig a gázt nem akart felgyorsulni 60 fölé. Visszaraktam 4-ben s úgy már jobban, de még mindig nagyon lassan.... na ez vajon miért van így ?? Egyenesben, meg partnak tök ugyanúgy megy a gép ahogy szokott... Sőt a pár hónapja a Mátrában full szerpentinen is tök jól motorfékezett és a gyursulás is tök jó volt, az persze igaz, hogy ott 3-4 között váltogattam :)

Megosztás:

Egy másik dolgot viszont fura: Mindkétszer Gödöllő előtt jött elő a 3-ason, hogy gurultam 90 körül ötödikben lefelé egy hosszú lejtőn motorfékkel, valami miatt fékeztem 60 körülire s ezután hiába nyomtam ötösben padlóig a gázt nem akart felgyorsulni 60 fölé. Visszaraktam 4-ben s úgy már jobban, de még mindig nagyon lassan.... na ez vajon miért van így ?? Egyenesben, meg partnak tök ugyanúgy megy a gép ahogy szokott... Sőt a pár hónapja a Mátrában full szerpentinen is tök jól motorfékezett és a gyursulás is tök jó volt, az persze igaz, hogy ott 3-4 között váltogattam  :)

Szerintem volt vagy 1200-es fordulatod. :) És 4-ben sem lehetett sokkal több 2000-nél (ha több volt). Ha gyorsítani akarsz akkor legalább 2000-től kezdd. Mondjuk lejtőn lefelé azért mennie kellene, márcsak a gravitáció miatt is. :wink:

Megosztás:

Kihagytátok a hátszelet! :) :) Azért célszerű visszakapcsolni a jobb gyorsulás érdekében!!! :D

Meg minél kisebb sebességben vagy, elvileg annál jobb a lassulásod is.

pls. 5.-ben a legjobb a motorfék, amikor 180-ról lassulsz!Igaz Gepárd? :D :P

(a mi autóink szerény képességűek!)

Megosztás:

Nem nagyon szoktam alacsony furdulaton terhelni, de kipróbáltam már egyenes úton 45-ről 5-ben és akkor jobban gyorsult, mint most 60-ről lejtőn lefelé 4-ben :roll:

Mellesleg 4-ben 60-nál már egész normálisan megindul egyenesben.

Qrva élet mosmá tényleg veszek fordszámmérős órát :evil:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.