Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

a gyertyák is most voltak cserélve.Biztos, hogy a pillangószelepet mondta.(az injektorház tetején)

Az alapjárati potméterre gondolsz??

De arra. A pillangószelep nem szokott kopni, nincs mitől.

Tudod mennyibe kerül az 1.8-ashoz egy fedél? 10000!

Nekem gyertyakábel miatt csinált ilyet az 1.8-as. Utángyártott készlet sz@rt sem ért, még rosszabb volt tőle.

Vettem egyenként szilikonost. Az bevált.

Akkor meg kell próbálni a kábelcserét. :)

Megosztás:

De arra. A pillangószelep nem szokott kopni, nincs mitől.

Akkor meg kell próbálni a kábelcserét. :)

A kábelcserét megprobálom.

Ha nem a pillangószelep és nem az alapjárati motor kopott, akkor szerintetek mitól van az a nagy érték ingadozás a lambda szondánál??

Megosztás:

Az utóbbi pár napban a szokásossal ellentétben nem úgy indul az autóm,hogy forgat kb. 3-4 kört aztán beindul és szép stabil alapjáraton jár, hanem úgy, hogy forgat egy csomót és ha beindul össze vissza dadogva rángatva jár, aztán szép lassan simul ki pár másodperc alatt a járása. Innentől fogva a többi indítás már simán történik, de másnap reggel az első megint ilyen. Tartok tőle hogy hamarosan eljutok oda, hogy be sem fog indulni, ezt elkerülendő, ha valakinek van tippje a hiba okára az legyen szíves ossza meg velem. Ja és még valami, üzemanyagszűrő cseréje milyen gyakorisággal esedékes? (1999 / 1,4 / 60LE)

Megosztás:

Az utóbbi pár napban a szokásossal ellentétben nem úgy indul az autóm,hogy forgat kb. 3-4 kört aztán beindul és szép stabil alapjáraton jár, hanem úgy, hogy forgat egy csomót és ha beindul össze vissza dadogva rángatva jár, aztán szép lassan simul ki pár másodperc alatt a járása. Innentől fogva a többi indítás már simán történik, de másnap reggel az első megint ilyen. Tartok tőle hogy hamarosan eljutok oda, hogy be sem fog indulni, ezt elkerülendő, ha valakinek van tippje a hiba okára az legyen szíves ossza meg velem. Ja és még valami, üzemanyagszűrő cseréje milyen gyakorisággal esedékes? (1999 / 1,4 / 60LE)

Évente 2x legalább vagy minden második olajcserénél (azaz 20ezer km)

Megosztás:

A gyujtás miatt szokott ez lenni mert reggel még nedvessek a kábelek és áthúznak -- nem képződik szikra --- feltellik elégetlen üzemanyagal a szivósor ezmiatt dadog...

A szürő ha el lenne dugulva akkor is engedne át üzemanyagot, legalább az inditásig és utána nem lenne ereje a motornak esetleg felpörög és leáll.

Megosztás:

Ha elmondod te miként veszed ki a vízbűl a benzingént akkor emelem kalapom. Te sem tudod mit töltessz sokszor az autódba :D

Szerk: A második legdrágább üa. töltöm mindig az autóba.

Ethanolal takaritok :)

Csak rendes kúton tankolok akkor is ha odébb kell utaznom 15km-ert , és mindig tele.......

A legdrágább üzemanyag az amit nem töltesz bele csak kifizeted mert átb---nak

Megosztás:

A gyujtás miatt szokott ez lenni mert reggel még nedvessek a kábelek és áthúznak -- nem képződik szikra --- feltellik elégetlen üzemanyagal a szivósor ezmiatt dadog...

A szürő ha el lenne dugulva akkor is engedne át üzemanyagot, legalább az inditásig és utána nem lenne ereje a motornak esetleg felpörög és leáll.

Már bocs, de ha nem ég el az üanyag akkor a kipufogás ütemében szépen távozik a motorból a katalizátor nagy bánatára. Nem marad ott a szívósorban, onnan a motor beszivja ha van szikra ha nincs. Ezért is szokták ellenőrizni akipuf szagolgatásával, hogy kap-e benzint a motor, ha valamiért nem indul.

Megosztás:

Már bocs, de ha nem ég el az üanyag akkor a kipufogás ütemében szépen távozik a motorból a katalizátor nagy bánatára. Nem marad ott a szívósorban, onnan a motor beszivja ha van szikra ha nincs. Ezért is szokták ellenőrizni akipuf szagolgatásával, hogy kap-e benzint a motor, ha valamiért nem indul.

Valamenyi kicsapódik a szivósor falán , amig teker nincs akkora vákum a 300-as fordulatnál hogy mindent kiszippantson , legalábbis ez a tapasztalatom

Persze csak 1-2 ccm benya.....

Megosztás:

Valamenyi kicsapódik a szivósor falán , amig teker nincs akkora vákum a 300-as fordulatnál hogy mindent kiszippantson , legalábbis ez a tapasztalatom

Persze csak 1-2 ccm benya.....

Ez lehetséges...de amint elindul ezt a mennyiséget másodpercek alatt kihúzza onnan szerintem.

Megosztás:

Nedvesek a kábelek??? És mitől lennének nedvesek, vagy eddíg miért nem voltak azok? Lehet hogy igazad van, és köszönöm a választ, de erre vajmi kevés esélyt látok. Minden esetre azért holnap kipróbálom hogy indítás előtt megtörölgetem a kábeleket, sosem lehet tudni. :) Mégegyszer köszi a választ, és másoknak is!

Megosztás:

Nedvesek a kábelek??? És mitől lennének nedvesek, vagy eddíg miért nem voltak azok? Lehet hogy igazad van, és köszönöm a választ, de erre vajmi kevés esélyt látok. Minden esetre azért holnap kipróbálom hogy indítás előtt megtörölgetem a kábeleket, sosem lehet tudni. :) Mégegyszer köszi a választ, és másoknak is!

Párás ,inditsd be és nézd meg sötétben hogy át-huz -e vannak-e szikrák

A kábelt nem kell törölgetni viszont érdemes megnézni az érintkezöket hogy nem oxidos vagy hibás, ha van gyujtótrafód azon is meg kell vizsgálni a kábelt.

Megosztás:

Gyertyák mikor voltak cserélve?

Megosztás:

Sziasztok!

Jó régóta van egy dolog a kocsival ami idegesít. Sokat keresgéltem utána de nem találtam konkrét választ rá.

Megindítom hidegen a motort, és nem szoktam indulni is vele de a garázsból kiállnék, erre egy kis pöcc gázra is kezd üvölteni és isten tudja, ejsze még 3000ig is felpörög, majd nagyon lassan visszaáll.

Ezt csakis hidegen produkálja, és csakis amig az automata szivató(vagy minek hívják azt ami felviszi az alapjáratot hidegindításkor pár percig) működik.

Olvastam egyik topikban, hogy a belső levegőkeringetőhöz lehet köze. Na most nekem az nem működik, havernál hallottam bekapcsoláskor egy jó erős huppanó hangot, nálam ilyesmi nincs.

Tudtok erre valamit, találkoztatok már ilyennel?

Ja és bocs, de nem tudtam ezt hová tenni :) Fűtés & Klima vagy Motor

Megosztás:

egy kis pöcc gázra is kezd üvölteni és isten tudja, ejsze még 3000ig is felpörög, majd nagyon lassan visszaáll.

Ezt csakis hidegen produkálja,

Ja és volt tisztítva alapjárati motor, szivó - kipufogó oldal, minden ami a hengerfej felújítás során leszedhető :)

és semmi változás ezen a téren...

Megosztás:

Sziasztok!

Jó régóta van egy dolog a kocsival ami idegesít. Sokat keresgéltem utána de nem találtam konkrét választ rá.

Megindítom hidegen a motort, és nem szoktam indulni is vele de a garázsból kiállnék, erre egy kis pöcc gázra is kezd üvölteni és isten tudja, ejsze még 3000ig is felpörög, majd nagyon lassan visszaáll.

Ezt csakis hidegen produkálja, és csakis amig az automata szivató(vagy minek hívják azt ami felviszi az alapjáratot hidegindításkor pár percig) működik.

Olvastam egyik topikban, hogy a belső levegőkeringetőhöz lehet köze. Na most nekem az nem működik, havernál hallottam bekapcsoláskor egy jó erős huppanó hangot, nálam ilyesmi nincs.

Ja és bocs, de nem tudtam ezt hová tenni :D Fűtés & Klima vagy Motor

Az a huppanó hang akkor hallatszik amikor a zsalu becsukódik. Annyiban lehet köze a belső kerigtetéshez, hogy azt is vákum kapcsolja, ott is kaphat fals levegőt a motor ami okozhat egyenetlen alapjáratot. Ez a felpörgés nálam is megvan, olyan 1500-2000-ig ritkán 3000-ig, ilyenkor félreállok és leállítom, majd ujból elindítom. Mivel nem zavaró a hiba, és van más fontosabb javítanivaló nem foglalkozom vele.

Hát a gyertyákat még én nem cseréltem pedig már mentem vele több mint 40e-t. :D

Akkor itt az ideje. :)

Megosztás:

Sziasztok!

Ja és bocs, de nem tudtam ezt hová tenni :) Fűtés & Klima vagy Motor

Középkonzol lebont, vákuumcső visszarak a belsőkeringetésre és megszűnik a hiba.

Megosztás:

Az a huppanó hang akkor hallatszik amikor a zsalu becsukódik. Annyiban lehet köze a belső kerigtetéshez, hogy azt is vákum kapcsolja, ott is kaphat fals levegőt a motor ami okozhat egyenetlen alapjáratot. Ez a felpörgés nálam is megvan, olyan 1500-2000-ig ritkán 3000-ig, ilyenkor félreállok és leállítom, majd ujból elindítom. Mivel nem zavaró a hiba, és van más fontosabb javítanivaló nem foglalkozom vele.

Ezzel én is így vagyok, csak gondoltam valaki tud okosabbat. És szerencsére melegen sosem fordult elő (mit melegen, már 4-5perc múlva nem produkálja, és általában kivárom amig visszaáll 800körülire az alapjárat addig sosem indulok el :D ) Gondolom nálad is csak hidegindításkor csinálja...

Középkonzol lebont, vákuumcső visszarak a belsőkeringetésre és megszűnik a hiba.

Ezt akkor ellenőriztem amikor cseréltem a középkonzolból az égőket. A motoron is rajta van a vége. Ezek szerint útközben lehet elakadva/szakadva/repedve stb :D

A haverom 1,6 8szelepese is ugyanezt csinálgatja, s nála működik a belső levegőkeringető... :)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.