FPepe Elküldve December27, 2010 Megoszt Elküldve December27, 2010 Még 1 kérdés: X14NZ mocira rá lehet tenni egy X14XE vagyis 1.4 16V hengerfejet meg egyebet ami csak kell hozzá? Köszönöm Nem lehet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
a_lajos Elküldve December27, 2010 Megoszt Elküldve December27, 2010 Az ECU probálja beszabályozni az alapjáratot , lehet akár egy nem elégségesem müködö gyergya is. Medig tart? Amig nem stabilizállodik az olajnyomás lehet ilyen Gyertyák újak, addig csinálta amig a motor bemelegedett de melegenn is meginog az alapjárat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
a_lajos Elküldve December27, 2010 Megoszt Elküldve December27, 2010 Nem írtál hülyeséget, csak nekem meg sem állt a vezérlés kereke a jelnél, az említett törött himba miatt. Szerencsére. :lol: Alapjárati léptetőmotor volt már takarítva? :lol: Ma lessz takaritva. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
benel Elküldve December27, 2010 Megoszt Elküldve December27, 2010 Sziasztok! (Öö lehet hogy felmerült már ez a kérdés, GYIK-ot átolvastam, meg rákerestem de nem igazán hozott eredményt :lol:) Szóval C16NZ motornak az üzemi hőfokáról lenne szó. Régebben 90-ig épphogy felment, 90-nél pedig be is kapcsolt a venti. Most volt javítva sokminden, hazafelé jövet viszont ijedve láttam hogy simán 90fölött kezd járni a mutató és nem megy a ventilátor. Félreálltam, megnéztem szembeállva a motorral a baloldali cső forró, a jobboldali ami a tartály felőli oldalon van pedig hideg. Hűtő csak meleg volt, nem forró. Igazából nem értek hozzá, felhívtam a szerelőt, aztán mondta hogy cserélve lett a termosztát (meg az egész hóbelebanc körülötte nemtommi mert ott ment el a víz), és valószínű azért megy fel magasra mert magasabb hőértékű lett beletéve. A venti pedig csak akkor kapcsol be ha a hűtő melegszik fel. Na mindegy, jöttem vele tovább és a 90felett csíknál valóban nem ment feljebb, leparkolás után direkt járattam és úgyse, szóval nem tudtam meg mikor kapcsolna be a hűtés, csak fura -ilyen helyzetbe még nem nagyon láttam a mutatót. Baj akkor nem lehet ebből a (gondolom) 100fok körüli üzemeltetésből? És most ugye elég hideg idő van. Itt egy kép, így áll szinte végig: ui: lamdaszonda lett cserélve, érezhetően többet evett előtte, most mértem egyet végre, 7,5 - 7,8 közöttire jött ki (a pontatlanságot beleszámítva) azért ez így már baráti, főleg 350ezren túl :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve December27, 2010 Megoszt Elküldve December27, 2010 Sziasztok! (Öö lehet hogy felmerült már ez a kérdés, GYIK-ot átolvastam, meg rákerestem de nem igazán hozott eredményt :lol:) Szóval C16NZ motornak az üzemi hőfokáról lenne szó. Régebben 90-ig épphogy felment, 90-nél pedig be is kapcsolt a venti. Most volt javítva sokminden, hazafelé jövet viszont ijedve láttam hogy simán 90fölött kezd járni a mutató és nem megy a ventilátor. Félreálltam, megnéztem szembeállva a motorral a baloldali cső forró, a jobboldali ami a tartály felőli oldalon van pedig hideg. Hűtő csak meleg volt, nem forró. Igazából nem értek hozzá, felhívtam a szerelőt, aztán mondta hogy cserélve lett a termosztát (meg az egész hóbelebanc körülötte nemtommi mert ott ment el a víz), és valószínű azért megy fel magasra mert magasabb hőértékű lett beletéve. A venti pedig csak akkor kapcsol be ha a hűtő melegszik fel. Na mindegy, jöttem vele tovább és a 90felett csíknál valóban nem ment feljebb, leparkolás után direkt járattam és úgyse, szóval nem tudtam meg mikor kapcsolna be a hűtés, csak fura -ilyen helyzetbe még nem nagyon láttam a mutatót. Baj akkor nem lehet ebből a (gondolom) 100fok körüli üzemeltetésből? És most ugye elég hideg idő van. Itt egy kép, így áll szinte végig: "http://hkv.hu/images/stories/kepfeltoltes/images/1293450407.jpg" http://hkv.hu/images/stories/kepfeltoltes/..._1293450407.jpg ui: lamdaszonda lett cserélve, érezhetően többet evett előtte, most mértem egyet végre, 7,5 - 7,8 közöttire jött ki (a pontatlanságot beleszámítva) azért ez így már baráti, főleg 350ezren túl :lol: Gratulálok az autódhoz! Ilyen kmóra állást még Astrán nem láttam. A hűtővíz mutató állásától pedig ne félj, mert ott a piros jel! Ha abba belemászik, akkor kell félreállni. 100 fok pedig nem jelent hibás működést mert ez túlnyomásos rendszer. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December27, 2010 Megoszt Elküldve December27, 2010 Sziasztok! (Öö lehet hogy felmerült már ez a kérdés, GYIK-ot átolvastam, meg rákerestem de nem igazán hozott eredményt :lol:) Szóval C16NZ motornak az üzemi hőfokáról lenne szó. Régebben 90-ig épphogy felment, 90-nél pedig be is kapcsolt a venti. Most volt javítva sokminden, hazafelé jövet viszont ijedve láttam hogy simán 90fölött kezd járni a mutató és nem megy a ventilátor. Félreálltam, megnéztem szembeállva a motorral a baloldali cső forró, a jobboldali ami a tartály felőli oldalon van pedig hideg. Hűtő csak meleg volt, nem forró. ... Ahogy epk is írja, nem kell megijedni tőle, a túlnyomásnak köszönhetően kb. 120°C körül forrna fel a víz. Egyébként ennyi pontatlansága a műszerednek is lehet, előfordulhat, hogy csak 91-92°C körül van valójában a hőmérséklet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kknl Elküldve December27, 2010 Megoszt Elküldve December27, 2010 Sziasztok! (Öö lehet hogy felmerült már ez a kérdés, GYIK-ot átolvastam, meg rákerestem de nem igazán hozott eredményt :lol:) Szóval C16NZ motornak az üzemi hőfokáról lenne szó. Régebben 90-ig épphogy felment, 90-nél pedig be is kapcsolt a venti. Most volt javítva sokminden, hazafelé jövet viszont ijedve láttam hogy simán 90fölött kezd járni a mutató és nem megy a ventilátor. Félreálltam, megnéztem szembeállva a motorral a baloldali cső forró, a jobboldali ami a tartály felőli oldalon van pedig hideg. Hűtő csak meleg volt, nem forró. Igazából nem értek hozzá, felhívtam a szerelőt, aztán mondta hogy cserélve lett a termosztát (meg az egész hóbelebanc körülötte nemtommi mert ott ment el a víz), és valószínű azért megy fel magasra mert magasabb hőértékű lett beletéve. A venti pedig csak akkor kapcsol be ha a hűtő melegszik fel. Na mindegy, jöttem vele tovább és a 90felett csíknál valóban nem ment feljebb, leparkolás után direkt járattam és úgyse, szóval nem tudtam meg mikor kapcsolna be a hűtés, csak fura -ilyen helyzetbe még nem nagyon láttam a mutatót. Baj akkor nem lehet ebből a (gondolom) 100fok körüli üzemeltetésből? És most ugye elég hideg idő van. Itt egy kép, így áll szinte végig: ui: lamdaszonda lett cserélve, érezhetően többet evett előtte, most mértem egyet végre, 7,5 - 7,8 közöttire jött ki (a pontatlanságot beleszámítva) azért ez így már baráti, főleg 350ezren túl :lol: Szia valahol láttam hogy 91-92 c a nyitási és 95 a teljes nyitási hőmérséklet nekem felmegy 95-re és utána 91-re aztán beáll 94 körül de ez változo a külső hőmérsékletöl függ Felmehet 100-ra is Link to comment Megosztás: More sharing options...
benel Elküldve December27, 2010 Megoszt Elküldve December27, 2010 Értem kösz néktek! ui: igen szép km eredmény, lehet hogy több is van csak azok véletlenül visszafelé tekeredtek egykét százast :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve December27, 2010 Megoszt Elküldve December27, 2010 Szia valahol láttam hogy 91-92 c a nyitási és 95 a teljes nyitási hőmérséklet nekem felmegy 95-re és utána 91-re aztán beáll 94 körül de ez változo a külső hőmérsékletöl függ Felmehet 100-ra is Nem inkább 95-97 foknál félig nyitott és 107-nél meg totál kinyit már a termosztát? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December27, 2010 Megoszt Elküldve December27, 2010 Értem kösz néktek! ui: igen szép km eredmény, lehet hogy több is van csak azok véletlenül visszafelé tekeredtek egykét százast :lol: Nem törvényszerű, én láttam már két F astrát is valós hasonló kilóméterrel. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
benel Elküldve December27, 2010 Megoszt Elküldve December27, 2010 Ápgréd: Mégse jó semmi. Hőfok ######án felkúszik a pirosig. Néha hamarabb néha később. Hűtő nem forró, venti nem kapcsol, a baloldali vízcső tűzforró, másik hideg. Ottrohaggyonmeg sík ideg voltam -8fokban 10km-enként megállás hogy lehűljön...Kiékel motortető hogy hatoljon be a levegő mégjobban. Viszont egyszer nyomtam pár kövér gázt üresben és onnantól hazáig 100fok-on maradt, nem ment feljebb. Lehet hogy beindult vagy szorul nemtom. Szal vagy rossz vagy nem jó, holnap reggel megnézik :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve December27, 2010 Megoszt Elküldve December27, 2010 Ápgréd: Mégse jó semmi. Hőfok ######án felkúszik a pirosig. Néha hamarabb néha később. Hűtő nem forró, venti nem kapcsol, a baloldali vízcső tűzforró, másik hideg. Ottrohaggyonmeg sík ideg voltam -8fokban 10km-enként megállás hogy lehűljön...Kiékel motortető hogy hatoljon be a levegő mégjobban. Viszont egyszer nyomtam pár kövér gázt üresben és onnantól hazáig 100fok-on maradt, nem ment feljebb. Lehet hogy beindult vagy szorul nemtom. Szal vagy rossz vagy nem jó, holnap reggel megnézik :lol: Kérdezd Zotyát :lol: (termosztátos kalandjáról) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December27, 2010 Megoszt Elküldve December27, 2010 Ápgréd: Mégse jó semmi. Hőfok ######án felkúszik a pirosig. Néha hamarabb néha később. Hűtő nem forró, venti nem kapcsol, a baloldali vízcső tűzforró, másik hideg. Ottrohaggyonmeg sík ideg voltam -8fokban 10km-enként megállás hogy lehűljön...Kiékel motortető hogy hatoljon be a levegő mégjobban. Viszont egyszer nyomtam pár kövér gázt üresben és onnantól hazáig 100fok-on maradt, nem ment feljebb. Lehet hogy beindult vagy szorul nemtom. Szal vagy rossz vagy nem jó, holnap reggel megnézik :lol: Nézd meg az egyvezetékes hőfok jeladó csatiját, lehet csak az szórakozik veled. Szerintem neked is ott lesz a vezérlés felöli első henger mögött betekerve a szívócsonkba. Nem valószínű, de egy próbát megér, ha rendben van, és mozgatásra nem mászkál a mutató, akkor termosztát gyanús. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ihbastra Elküldve December27, 2010 Megoszt Elküldve December27, 2010 Sziasztok! 2 bajom van az astrámmal! Az egyik hogy ha sok fogyasztót használok (szellőző motor 2.fokozat, világítás, hátsó ablakfűtés) akkor parazsolni kezd a töltés visszajelző! Fogyasztók nélkül nem! A másik az üzemi hőfok! Tavaly télen cseréltem termosztátot mert akkor is az volt a bajom mint mos hogy felmegy 90 fokra majd egyből visszaesik és nem is tud visszamenni üzemire! Megint termosztát? Ezekbe tud valaki segíteni? Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December27, 2010 Megoszt Elküldve December27, 2010 Sziasztok! 2 bajom van az astrámmal! Az egyik hogy ha sok fogyasztót használok (szellőző motor 2.fokozat, világítás, hátsó ablakfűtés) akkor parazsolni kezd a töltés visszajelző! Fogyasztók nélkül nem! A másik az üzemi hőfok! Tavaly télen cseréltem termosztátot mert akkor is az volt a bajom mint mos hogy felmegy 90 fokra majd egyből visszaesik és nem is tud visszamenni üzemire! Megint termosztát? Ezekbe tud valaki segíteni? Köszi Ha felmegy majd visszaesik a vízhőfok, akkor ugye jó a termosztát, mert nyit, és beengedi a hűtőbe e vizet, akkor csökken a hőfok. Ilyenkor meg elég nehezen melegszik újra ha kapja a hűtő a -5-10 fokos jeges fuvallatot. Erre a parázslásra mintha valaki azt írta volna, hogy szar volt neki a kontakt az akku, és a generátor közötti vastag barna testkábel környékén. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ambruzsg Elküldve December27, 2010 Megoszt Elküldve December27, 2010 Sziasztok! 2 bajom van az astrámmal! Az egyik hogy ha sok fogyasztót használok (szellőző motor 2.fokozat, világítás, hátsó ablakfűtés) akkor parazsolni kezd a töltés visszajelző! Fogyasztók nélkül nem! A másik az üzemi hőfok! Tavaly télen cseréltem termosztátot mert akkor is az volt a bajom mint mos hogy felmegy 90 fokra majd egyből visszaesik és nem is tud visszamenni üzemire! Megint termosztát? Ezekbe tud valaki segíteni? Köszi esélyes.... Mi a franc van divat lett termosztátot cserélni? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve December27, 2010 Megoszt Elküldve December27, 2010 esélyes.... Mi a franc van divat lett termosztátot cserélni? :D Vannak dolgok amik sosem mennek ki a divatból :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ihbastra Elküldve December27, 2010 Megoszt Elküldve December27, 2010 esélyes.... Mi a franc van divat lett termosztátot cserélni? :D Kár hogy ne 10 perces meló már ha tényleg ez a baja! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve December27, 2010 Megoszt Elküldve December27, 2010 Kár hogy ne 10 perces meló már ha tényleg ez a baja! Motorfüggő :) nekem a 10 percben benne van még egy cigi is :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
ihbastra Elküldve December27, 2010 Megoszt Elküldve December27, 2010 Motorfüggő :) nekem a 10 percben benne van még egy cigi is :D Nekem a cigi közbe le kell bontani a vezérlést! c14nz Link to comment Megosztás: More sharing options...
ihbastra Elküldve December27, 2010 Megoszt Elküldve December27, 2010 Ha felmegy majd visszaesik a vízhőfok, akkor ugye jó a termosztát, mert nyit, és beengedi a hűtőbe e vizet, akkor csökken a hőfok. Ilyenkor meg elég nehezen melegszik újra ha kapja a hűtő a -5-10 fokos jeges fuvallatot. Erre a parázslásra mintha valaki azt írta volna, hogy szar volt neki a kontakt az akku, és a generátor közötti vastag barna testkábel környékén. De ha jó a termosztátom akkor miért nem tartsa 90 fokon a vizet? A testelést átnéztem és felcsiszoltam minden csatit! Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve December28, 2010 Megoszt Elküldve December28, 2010 Ha felmegy majd visszaesik a vízhőfok, akkor ugye jó a termosztát, mert nyit, és beengedi a hűtőbe e vizet, akkor csökken a hőfok. Ilyenkor meg elég nehezen melegszik újra ha kapja a hűtő a -5-10 fokos jeges fuvallatot. Erre a parázslásra mintha valaki azt írta volna, hogy szar volt neki a kontakt az akku, és a generátor közötti vastag barna testkábel környékén. Jó, de attól még fel kéne melegednie a motornak 90 fokra. De ha jó a termosztátom akkor miért nem tartsa 90 fokon a vizet? A testelést átnéztem és felcsiszoltam minden csatit! Eddig hogy mutatott a műszer? Műszeregységet nem cseréltél azóta? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ihbastra Elküldve December28, 2010 Megoszt Elküldve December28, 2010 Jó, de attól még fel kéne melegednie a motornak 90 fokra. Eddig hogy mutatott a műszer? Műszeregységet nem cseréltél azóta? Nem nyáron semmi baj nem volt vele, mindig fenn folt 90-92fokon! Link to comment Megosztás: More sharing options...
kknl Elküldve December28, 2010 Megoszt Elküldve December28, 2010 Nem nyáron semmi baj nem volt vele, mindig fenn folt 90-92fokon! Akkor termosztát lessz! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Endre06 Elküldve December28, 2010 Megoszt Elküldve December28, 2010 Valszeg pl nekem is nyáron jó volt véleményem szerint, aztán vezérlés csere és Fórum olvasás után rájjöttem hogy lehet mégsem jó. enyém pl felment 90-re aztán +5-8'C-ban (szeptember vége reggelente) meg lement kb 87-re. aztán napközbe +15'C-ban meg megint rendesen nyitott meg tartotta magát a termosztát. Csere után meg müxik rendesen! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts