Marek Elküldve December11, 2010 Megoszt Elküldve December11, 2010 Kicsit sokallom. :lol: Én is. De a gyári teknő alakű sokkal szebb volt meg a hangja is sokkal halkabb volt mint ezzel az univerzális 30 ezres fossal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December11, 2010 Megoszt Elküldve December11, 2010 Én is. De a gyári teknő alakű sokkal szebb volt meg a hangja is sokkal halkabb volt mint ezzel az univerzális 30 ezres fossal. Hát nem tudom, én nevenincset 10 ezerért vettem sőt még annyi sem volt. Klikk ide! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Marek Elküldve December11, 2010 Megoszt Elküldve December11, 2010 Hát nem tudom, én nevenincset 10 ezerért vettem sőt még annyi sem volt. Klikk ide! jójó, de ez 1.8-as autómataváltós szóval nem 1.4-es a szerelőm is ilyet akart rátenni mert szerinte az is jó a gyári az csavaros ezek meg bilincsesek Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dekor Elküldve December11, 2010 Megoszt Elküldve December11, 2010 Ööö... nem a régi tőkéket raktam vissza, hanem egy 0km-es új garnitúrát. Igaz ezzel megoldódott az eredeti probléma, de született egy újabb (sanszos az olaj miatt). A gyári ajánlásban volt 5W30, ezért gondoltam kipróbálom (A Vekis Ádámnál bevált ez a Dexos 2 X20XEV-nél:) ). De lehet marad a jól bevált Magnatec 10W40 :lol: Köszke mégegyszer mindenkinek! Elképzelhető, hogy a tőke helye van kikopva,(az enyémnél ez volt) és ezt sajnos nem orvosolja a tőke csere Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve December11, 2010 Megoszt Elküldve December11, 2010 Elképzelhető, hogy a tőke helye van kikopva,(az enyémnél ez volt) és ezt sajnos nem orvosolja a tőke csere Ajjajjajajjjjj :lol: Köszia tippet, ezt sem tartom lehetetlennek... Link to comment Megosztás: More sharing options...
beligrom Elküldve December13, 2010 Megoszt Elküldve December13, 2010 eszi a hűtőfolyadékot (ami mellesleg szép sárgásbarna), nem tudom h bugybákozódik-é, olajos a beöntősapka (nem én öntöttem le :lol: ), és teljesítménybeli problémáim vannak. ha hf akkor azzal mit tudnak csinálni? szóval ezt hogy javítják meg? az lehetséges h csak a hftömítés szar? Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve December13, 2010 Megoszt Elküldve December13, 2010 eszi a hűtőfolyadékot (ami mellesleg szép sárgásbarna), nem tudom h bugybákozódik-é, olajos a beöntősapka (nem én öntöttem le :lol: ), és teljesítménybeli problémáim vannak. ha hf akkor azzal mit tudnak csinálni? szóval ezt hogy javítják meg? az lehetséges h csak a hftömítés szar? Először ajánlatos egy kompresszió mérést végeztetni. Ha az jó, akkor van esélyed olcsón megúszni. Bár, ha a teljesítményed is kehes, akkor hf le és azután láthatóvá válik a hiba. Egyszerűbb esetben csak tömítés csere, de akkor is lesznek járulékos munkák, pl hf síkolás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve December13, 2010 Megoszt Elküldve December13, 2010 Henger-hónólás után illik gyűrűt cserélni ugye? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ambruzsg Elküldve December13, 2010 Megoszt Elküldve December13, 2010 Henger-hónólás után illik gyűrűt cserélni ugye? eléggé :lol: különben kb 0 lenne a kompresszió utána... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve December13, 2010 Megoszt Elküldve December13, 2010 eléggé :lol: különben kb 0 lenne a kompresszió utána... Mind a négyben akkor már ugye...? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve December13, 2010 Megoszt Elküldve December13, 2010 Henger-hónólás után illik gyűrűt cserélni ugye? Igen, dugóval együtt. :lol: :lol: És persze főtengely csapágy csere sem ártana. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kknl Elküldve December13, 2010 Megoszt Elküldve December13, 2010 Henger-hónólás után illik gyűrűt cserélni ugye? Miért lett honolva ? Gyürütörésed volt? Változott a henger mérete? Menyire kopott? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ambruzsg Elküldve December13, 2010 Megoszt Elküldve December13, 2010 Mind a négyben akkor már ugye...? :lol: persze a gyűrűvéghézag az egekbe nőne ha betennéd. jobban ki tud "nyílni" a gyűrű ha belegondolsz... Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve December13, 2010 Megoszt Elküldve December13, 2010 Igen, dugóval együtt. :lol: :lol: És persze főtengely csapágy csere sem ártana. :) Én azéééé nem rohannék! :D Sőt, lehet, hogy a dugó is maradhat, legfeljebb kicsit kolompol. A gyűrű tömít, nem a dugattyú. Előbb meg kell azt a forgattyústengelyt is vizsgálni! Ha csapágycsere, akkor már tengely köszörülés is, magyarán egy motorgenerál. Nem feltétlenül kötelező! Pedig én törekszem a jóra! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve December13, 2010 Megoszt Elküldve December13, 2010 Én azéééé nem rohannék! :lol: Sőt, lehet, hogy a dugó is maradhat, legfeljebb kicsit kolompol. A gyűrű tömít, nem a dugattyú. Előbb meg kell azt a forgattyústengelyt is vizsgálni! Ha csapágycsere, akkor már tengely köszörülés is, magyarán egy motorgenerál. Nem feltétlenül kötelező! Pedig én törekszem a jóra! Azért, ha már hónolni kellett, akkor kopott a motor. Amivel együtt jár, a csapágy kopása is. És a megemelkedett kompresszió szétverheti a kicsit is kopott csapágyakat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve December13, 2010 Megoszt Elküldve December13, 2010 Hengerfejes lett, és szét lett szedve apró darabokra a nyomáspróba miatt. Megmértek mindent, és akkor derült ki, hogy a 4. henger oválisra kopott. Az lett "visszahónolva" körkörösre. De ugye gondolom a gyűrűk maradtak ovál alakúak, ahogy elkoptak. Ezért gondoltam a cserére. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ambruzsg Elküldve December13, 2010 Megoszt Elküldve December13, 2010 Hengerfejes lett, és szét lett szedve apró darabokra a nyomáspróba miatt. Megmértek mindent, és akkor derült ki, hogy a 4. henger oválisra kopott. Az lett "visszahónolva" körkörösre. De ugye gondolom a gyűrűk maradtak ovál alakúak, ahogy elkoptak. Ezért gondoltam a cserére. márhogy a 4 hengerből 1 lett hónolva a többi nem? (virtuális fejvakarás :lol: ) Azé' ez így ebben a formában nem tudom mennyire etikus... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve December13, 2010 Megoszt Elküldve December13, 2010 márhogy a 4 hengerből 1 lett hónolva a többi nem? (virtuális fejvakarás :lol: ) Azé' ez így ebben a formában nem tudom mennyire etikus... Én inkább nem is írtam már semmit. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kknl Elküldve December13, 2010 Megoszt Elküldve December13, 2010 márhogy a 4 hengerből 1 lett hónolva a többi nem? (virtuális fejvakarás :lol: ) Azé' ez így ebben a formában nem tudom mennyire etikus... Az hogy lehet hogy honolásal lett kihozva az ovalitás? A honolás az csak poliroz , nincs rögzitett szerszám ami szabályos körpalástot alakitana ki . Mivel nem szabályos a hüvely igy egy uj dugattyu nagy hézagot hagyna inkább a gyürü , halytókar csapágy csere . Nem b asztak át a gépmühelyben??????? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December13, 2010 Megoszt Elküldve December13, 2010 Az hogy lehet hogy honolásal lett kihozva az ovalitás? A honolás az csak poliroz , nincs rögzitett szerszám ami szabályos körpalástot alakitana ki . Mivel nem szabályos a hüvely igy egy uj dugattyu nagy hézagot hagyna inkább a gyürü , halytókar csapágy csere . Nem b asztak át a gépmühelyben??????? Gondolom nem csak hónolták, előtte valszeg köszörülve is lett körkörösre. Viszont ha már akkora ovalitása volt, hogy hozzányúltak, akkor legalább 2 mérettel feljebb mehetett az átmérő. Sztem azt a dugattyút gyűrűkkel együtt érdemes lenne az aktuális átmérőnek megfelelőre cserélni, a többinek meg csak a gyűrűit. Nem szép megoldás, általában a 4-et együtt szokták csinálni, de láttam már ennél kókányabb motort is jó sokáig üzemelni. Úgyhogy én azt mondom, érdemes megpróbálni, ha pénzhiány miatt nem csinálsz teljes generált. Ha csak pár tízezret megy is el, már nyersz annyi időt, amíg összejön a pénz. De ha megvan a pénz egy teljes generálra, akkor természetesen az egészségesebb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve December13, 2010 Megoszt Elküldve December13, 2010 amíg összejön a pénz. Amiből veszel 1 másik autót. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve December13, 2010 Megoszt Elküldve December13, 2010 A keresztirányú kopásnál, 2 század mm volt az eltérés a negyedik hengerben. Ezért azt megcsinálták, a többi maradt. http://www.ontogepszerviz.hu/imgs/aktualis/03large.jpg Ez is egyféle hónoló(köszörülő) szerszám nem? És ez állítható. Vagy rosszul gondolom? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December13, 2010 Megoszt Elküldve December13, 2010 Amiből veszel 1 másik autót. :lol: Vagy csak motort, amit szépen rendberakhat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J_Gab Elküldve December13, 2010 Megoszt Elküldve December13, 2010 lenne egypár hüle kérdésem: - lehet attól hegnerfejes a kocsi, hogy 1X -2X hidegen megvan hajtva? (pl.: 1 be 40 aztán váltás...) nem hosszutávon. Vagy mi szokott ilyen problémát okozni legfőképpen? Valamint ha nengerfejes lesz annak mik a jelei? És 1 ilyen meghajtás után egyből kijön ha az lesz? Csak kíváncsi vagyok a véleményetekre mert vitáztunk ezen egyik ismerősömmel... köszi a válaszokat :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kknl Elküldve December13, 2010 Megoszt Elküldve December13, 2010 A keresztirányú kopásnál, 2 század mm volt az eltérés a negyedik hengerben. Ezért azt megcsinálták, a többi maradt. http://www.ontogepszerviz.hu/imgs/aktualis/03large.jpg Ez is egyféle hónoló(köszörülő) szerszám nem? És ez állítható. Vagy rosszul gondolom? Ez a furás, a honolás egy wc-kefe a szörein mint a gyufafej-szerü csiszoloanyag-vagy egyébb nem szabályos mozgást végző csiszoloeszköz. tehát tulméretes dugó , gyürü ,csapágy Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts