zotya975 Elküldve November3, 2010 Megoszt Elküldve November3, 2010 Ha elmegyek érte kicseréled a HF-et...? :o Jó nekem. Tuti? Azt még csak-csak, de a vezérléshez nem nyúlok. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
kknl Elküldve November3, 2010 Megoszt Elküldve November3, 2010 Ezt hogy érted, hogy több lépcsőben? Az új csavarokat is úgy kell, először XNm, majd 2X 60fok és végül 30 fok melegen, asszem... Igen igy kell tulhúzni :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
Skorpijo Elküldve November3, 2010 Megoszt Elküldve November3, 2010 Igen igy kell tulhúzni :D Ezt kifejthetnéd bővebben, had tanúljunk tőled hf-et, és tömítést " jól" lehúzni. :o Nehogy el huzassuk a hf-et véletlen,és túl huzassuk a tömitést. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kknl Elküldve November3, 2010 Megoszt Elküldve November3, 2010 Ezt kifejthetnéd bővebben, had tanúljunk tőled hf-et, és tömítést " jól" lehúzni. :o Nehogy el huzassuk a hf-et véletlen,és túl huzassuk a tömitést. :) Gondolom egy 12-es csavarrol beszélünk amit hidegen lehúzol 8-10 N m-rel és ezt a csavart még egyszer körbeforgatod, habár te nem mert fokosztásos az alkarod. Mindenesetre könyen elérheted a csavar vagy a menet elszakadásához elegendő nyomatékot , viszont a HF pakolás kezelési utasitását legalább átolvastad :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve November3, 2010 Megoszt Elküldve November3, 2010 Gondolom egy 12-es csavarrol beszélünk amit hidegen lehúzol 8-10 N m-rel és ezt a csavart még egyszer körbeforgatod, habár te nem mert fokosztásos az alkarod. Mindenesetre könyen elérheted a csavar vagy a menet elszakadásához elegendő nyomatékot , viszont a HF pakolás kezelési utasitását legalább átolvastad :o 2x60 + 30 az 150fok nálam. Tehát durván plusz még egy fél kör (forgatás) megy rá. Nem egy egész. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve November3, 2010 Megoszt Elküldve November3, 2010 2x60 + 30 az 150fok nálam. Tehát durván plusz még egy fél kör (forgatás) megy rá. Nem egy egész. Honnan tudod nála hány fok egy kör..... :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve November3, 2010 Megoszt Elküldve November3, 2010 Honnan tudod nála hány fok egy kör..... :D Mindenkinek 360-at tanítottak. Mifelénk. :o Aztán később volt a 400 fok is... Valami térképészetben vagy micsoda... Nekem meg senki nem akar mondani semmi tippet miket cseréljek ha már úgyis szét kell berhelni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Skorpijo Elküldve November3, 2010 Megoszt Elküldve November3, 2010 Gondolom egy 12-es csavarrol beszélünk amit hidegen lehúzol 8-10 N m-rel és ezt a csavart még egyszer körbeforgatod, habár te nem mert fokosztásos az alkarod. Mindenesetre könyen elérheted a csavar vagy a menet elszakadásához elegendő nyomatékot , viszont a HF pakolás kezelési utasitását legalább átolvastad :o Na mostmár világos. Lehúzom 8-10Nm-rel elsőre, aztán ráhúzok még 360°-ot egyszerre vagy több lépcsőbe. A tömítés használati utasitásán csak a lehúzás értékeit szoktam olvasni,azt is csak akkor,ha más gyártmányút rakok fel. Viszont az alkarom nem fokosztásos, csak a szögmérő ami van +ba a nyomaték kulcsomon. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve November3, 2010 Megoszt Elküldve November3, 2010 Na mostmár világos. Lehúzom 8-10Nm-rel elsőre, aztán ráhúzok még 360°-ot egyszerre vagy több lépcsőbe. A tömítés használati utasitásán csak a lehúzás értékeit szoktam olvasni,azt is csak akkor,ha más gyártmányút rakok fel. Viszont az alkarom nem fokosztásos, csak a szögmérő ami van +ba a nyomaték kulcsomon. :D Akkor meg is van a HF cserélő emberem... :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November4, 2010 Megoszt Elküldve November4, 2010 Mindenkinek 360-at tanítottak. Mifelénk. :) Aztán később volt a 400 fok is... Valami térképészetben vagy micsoda... Nekem meg senki nem akar mondani semmi tippet miket cseréljek ha már úgyis szét kell berhelni. Attól függ, hogy miért lett rossz. Mindenesetre ha szerzel másikat, amit felraksz, vagy marad ez, akkor: 4 kipuf szelep, 4 szívószelep, szeleszár szimmering, 8db hidrotőke, szelephimbák, rugók talán nem kellenek. Aztán ott a gépmunka, ami áll egy nyomáspróbából, aztán még kitakarítják az olaj- és hűtővíz járatokat (remélem nem úgy mint nekem :D), aztán síkoltatják meg persze a szelepüléseket is kimarják. Célszerű még új tömítés készlet (szívó, kipufogó és hengerfej), ha hengerfejtömítésnél jelenleg a DIS modul felőli oldalán nincs becsipkézés, akkor olyat kell venni, amin van egy bevágás. Legalábbis nagykönyv szerint így kell eljárni... :) Aztán, ha már lent van a vezérműtengely is, akkor a DIS modulnál "O" gyűrű csere, esetleg csapágyak, szilentek, de azok nem szoktak bedögleni tudtommal. Ha a blokkal is akarsz foglalkozni, akkor meg kell nézni, hogy mennyire kopott esetleg célszerű szétfűzni a blokkot ha más baja nincs és az olajlehúzó gyűrűknél kitakarítani az olajsarat, de ha sok pénzed van, akkor új csapágyak (hajtókar, főtengely) és szimmeringek a főtengelyre. :( Szerintem nagyjából ennyi, ha kihagytam valamit, remélem közlik. :( Enyémen nem nyúltunk a blokkhoz, de legközelebb már fogunk. :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November4, 2010 Megoszt Elküldve November4, 2010 Én 25Nm+3X60fokra emlékszem, de lehet megint hülyeséget beszélek....... :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
bb-16v Elküldve November4, 2010 Megoszt Elküldve November4, 2010 Én 25Nm+3X60fokra emlékszem, de lehet megint hülyeséget beszélek....... :D Sok összevisszaságot lehet hallani/olvasni. Egy javítási kézikönyvben ezt írja: 1. fokozat 25 Nm 2. fokozat 60° forgásszög 3. fokozat 60° forgásszög 4. fokozat 30° forgásszög (első melegrejáratás után további 30°al huzzák tovább) egy másik helyen: 1. fokozat 25 Nm 2. fokozat 90° forgásszög 3. fokozat 90° forgásszög 4. fokozat 90° forgásszög Na aztán innen melyik lehet a jó? Lehet motortipusonként változik :o Mi utóbbira húztuk le... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Endre06 Elküldve November4, 2010 Megoszt Elküldve November4, 2010 Tudnátok olyanba segíteni hogy az elosztó fedélbe ami van gumi annak mi a neve?mert kicsit mintha szivárogna onnan az olaj ill. az autószerelő mondta, hogy azt cserélni szokás mert általába opeleknél az bajos szokott lenni. a boltosnak mondtam csak sajna cikkszámot nem talált hozzá, vagy minden beszerzési forrásnak más a cikkszáma? vagy hogy kellene másik boltba kérni? vagy simán elosztó fedél gumi? :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sazoller Elküldve November4, 2010 Megoszt Elküldve November4, 2010 Nem mondasz ökörséget, elosztó rotor is lehet a bűnős, ha a gyujtásod ilyen típus. Mondjuk a páralecsapódás csak indítási gondokat szokott okozni, menet közben már nem kever be, mert ugye ahogy melegszik a motor eltűnik a pára is. Azért majd írd meg mi lett a vége. :) Megkésve bár, de megírom mi lett a vége :o Szóval az alapjárati motor volt a bűnös, nagyon retkes volt, és ez okozta az indítási gondomat, bő takarítás után semmi gondja nincs (kopp-kopp-kopp). A rángatás pedig az egyik gyújtókábel hibája volt. Szóval most suhan a szekér szépen. Köszi a tippelgetés, tanácsokat, nagyon jó kis fórum ez, szinte minden nap benézek, tanulni valami okosat :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve November4, 2010 Megoszt Elküldve November4, 2010 Sok összevisszaságot lehet hallani/olvasni. Egy javítási kézikönyvben ezt írja: 1. fokozat 25 Nm 2. fokozat 60° forgásszög 3. fokozat 60° forgásszög 4. fokozat 30° forgásszög (első melegrejáratás után további 30°al huzzák tovább) egy másik helyen: 1. fokozat 25 Nm 2. fokozat 90° forgásszög 3. fokozat 90° forgásszög 4. fokozat 90° forgásszög Na aztán innen melyik lehet a jó? Lehet motortipusonként változik :o Mi utóbbira húztuk le... Én is az utóbbival húztam le az X20XEV-t Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve November4, 2010 Megoszt Elküldve November4, 2010 Tudnátok olyanba segíteni hogy az elosztó fedélbe ami van gumi annak mi a neve?mert kicsit mintha szivárogna onnan az olaj ill. az autószerelő mondta, hogy azt cserélni szokás mert általába opeleknél az bajos szokott lenni. a boltosnak mondtam csak sajna cikkszámot nem talált hozzá, vagy minden beszerzési forrásnak más a cikkszáma? vagy hogy kellene másik boltba kérni? vagy simán elosztó fedél gumi? :o Olajtömítés, O-gyűrű, cikkszáma: 12 12 579. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ptomi82 Elküldve November4, 2010 Megoszt Elküldve November4, 2010 Tudnátok olyanba segíteni hogy az elosztó fedélbe ami van gumi annak mi a neve?mert kicsit mintha szivárogna onnan az olaj ill. az autószerelő mondta, hogy azt cserélni szokás mert általába opeleknél az bajos szokott lenni. a boltosnak mondtam csak sajna cikkszámot nem talált hozzá, vagy minden beszerzési forrásnak más a cikkszáma? vagy hogy kellene másik boltba kérni? vagy simán elosztó fedél gumi? :o Az Üllői úton van egy o-ring bolt. Én csak simán bementem oda az elosztóval, és kértem egy rávaló, hő és olajálló gumigyűrűt. Azóta is tökéletesen tömít. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve November4, 2010 Megoszt Elküldve November4, 2010 Én 25Nm+3X60fokra emlékszem, de lehet megint hülyeséget beszélek....... :o Igen, a mi izommotorjainknál (1,4/1,6 8v) így kell. A miénktől izmosabbaknál pedig már mások az értékek. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
samtron77 Elküldve November4, 2010 Megoszt Elküldve November4, 2010 Hello mindenki! Lezárult a lambdaszonda kálváriám! Azért engemet szokásomhoz híven és persze némi "szerelői" segédlettel jól mexivatott a technika. Volt ugyanis ""Hello! Kellene 1 kis segítség! A problémám kb 3-hete kezdődött az f-asztrámon. Mikor is egyszer csak kigyulladt a motorhiba visszajelző lámpa menet közben. Égett kb 30 másodpercig aztán kialudt (még menet közben). Azóta minden reggel kigyulladt fél percre de semmi érezhető a motor teljesítményén. Amit észrevettem még a termosztát nyitása elött 3-4.ben úgy 1500-as fordulaton rángat ami talán nem is lenne furcsa de elötte nem tette. A másik, hogy mintha kicsit többet enne azóta de lehet, hogy csak a hüvösebb idő miatt. Voltam szerelőnél is azt mondta lambdaszonda döglött (túltölt). Aztán piszkálgatta, megint rákötötte a laptopra, jó lett a válasz "csak kontakt hiba" rosszul csatlakozott. Eltelt 3 nap megint felgyulladt... Nekem 44-et villogott le a kontroll-lámpa. Ami ugye persze, hogy lambdaszonda pontosabban "lambdaszonda-üzemanyag levegő keverék túl sovány". Olvasgattam a témában irták "hőszenzor is lehet probléma" vagy "hűtőgomba" de akkor miért "44"???? Nem vernék el szivesen 15000,-et feleslegesen..."" Tehát, csak elvertem feleslegesen azt a 15000-et. Történt ugyanis, hogy mielött megjött volna a kereskedőhöz a lamdaszondám gondoltam meglazítom a régit, hogy akkor már ne kelljen küzdenem vele amikor cserélem. Ráteszem a 22-est az meg szinte magátol letekeredik az alkatrésszel együtt. Talán nem tévedek nagyot ha azt gondolom, hogy a következő lehetett a 44 oka. Reggel indulok a moci melexik eléri a szonda a "küszöböt". Nagyon sok oxigént érzékel a gázban (a fals miatt) küldi a jelet, hogy elég lessz ide kevesebb benzin is de persze a motor még hideg-44 .... Szóval csak azért írtam le mindezt, hogy más ne fusson bele az én szerencsétlenségembe.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
ptomi82 Elküldve November4, 2010 Megoszt Elküldve November4, 2010 Igen, a mi izommotorjainknál (1,4/1,6 8v) így kell. A miénktől izmosabbaknál pedig már mások az értékek. :o Egy angol nyelvű Vauxhall szervízkönyv szerint DOHC motorokra: Cylinder head bolts: Stage 1 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 25 Nm Stage 2 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Angle-tighten a further 65° Stage 3 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Angle-tighten a further 65° Stage 4 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Angle-tighten a further 65° Warm the engine up to normal operating temperature then . . . . . . . . . Angle tighten a further 30° to 45° Valamint az "Így csináld!" könyv szerint: 25Nm, majd 3x90°. 1,6 16V motor esetén. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve November4, 2010 Megoszt Elküldve November4, 2010 Egy angol nyelvű Vauxhall szervízkönyv szerint DOHC motorokra: Cylinder head bolts: Stage 1 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 25 Nm Stage 2 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Angle-tighten a further 65° Stage 3 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Angle-tighten a further 65° Stage 4 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Angle-tighten a further 65° Warm the engine up to normal operating temperature then . . . . . . . . . Angle tighten a further 30° to 45° Valamint az "Így csináld!" könyv szerint: 25Nm, majd 3x90°. 1,6 16V motor esetén. 1.6 8V-re is ezt írja... 1. fokozat 25 Nm 2. fokozat 60° forgásszög 3. fokozat 60° forgásszög 4. fokozat 30° forgásszög Minden szereléshez új hengerfejcsavarokat használjanak. A motor első melegrejáratása után további 30° forgásszöggel csavarják tovább. Ezt egy másik így csináldban olvastam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November4, 2010 Megoszt Elküldve November4, 2010 1.6 8V-re is ezt írja... 1. fokozat 25 Nm 2. fokozat 60° forgásszög 3. fokozat 60° forgásszög 4. fokozat 30° forgásszög Minden szereléshez új hengerfejcsavarokat használjanak. A motor első melegrejáratása után további 30° forgásszöggel csavarják tovább. Ezt egy másik így csináldban olvastam. Csakis egy Opel-Biblia létezik! Nincs több így csináld. Max a szervizkönyv. :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve November4, 2010 Megoszt Elküldve November4, 2010 Csakis egy Opel-Biblia létezik! Nincs több így csináld. Max a szervizkönyv. :o Verlag Bucheli Baarerstrase 43, CH 6304 ZUG/Schweiz. Az eredeti kiadás a Bucheli-Reparaturanleitungen cím alatt jelent meg. Opel Astra 1991. óta 1.4i 60 LE /1.4i 82 LE /1.6i 75 LE Opel Astra dízel GL TD, GLS TD, CD 1,7 TD az 1991-es gyártási évtől GL D, dízel az 1993-as gyártási évtől Limousine és Kombi Komplett járműtechnikai kézikönyv Akkor ezt a fajtát nem ismered igaz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November4, 2010 Megoszt Elküldve November4, 2010 Verlag Bucheli Baarerstrase 43, CH 6304 ZUG/Schweiz. Az eredeti kiadás a Bucheli-Reparaturanleitungen cím alatt jelent meg. Opel Astra 1991. óta 1.4i 60 LE /1.4i 82 LE /1.6i 75 LE Opel Astra dízel GL TD, GLS TD, CD 1,7 TD az 1991-es gyártási évtől GL D, dízel az 1993-as gyártási évtől Limousine és Kombi Komplett járműtechnikai kézikönyv Akkor ezt a fajtát nem ismered igaz? Van egy így csináld és van egy szervizkönyv. :o Utóbbiban részletesebben leírják a szerelések menetét. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve November4, 2010 Megoszt Elküldve November4, 2010 Van egy így csináld és van egy szervizkönyv. :o Utóbbiban részletesebben leírják a szerelések menetét. Akkor ez lenne a szervizkönyv...? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts