Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Ha már itt tartunk, a tömítésekből milyen márkát vegyek?

Nekem az AJUSA márka vállt be ,volt olyan hogy 4 x lett ráhuzva a HF és mégsem szivárgott, több autótipusnál is probáltam.

De azt tudni kell hogy vannak más gyártoknak is jó pakolásaik, a drágábbak legtöbször jobbak.

Megosztás:

Nekem az AJUSA márka vállt be ,volt olyan hogy 4 x lett ráhuzva a HF és mégsem szivárgott, több autótipusnál is probáltam.

De azt tudni kell hogy vannak más gyártoknak is jó pakolásaik, a drágábbak legtöbször jobbak.

Találtam Reinz készletet. kb 6500-ba el tudom hozni.

Megosztás:

Az a baj Zolikám,hogy én meg a tudatlanságodon röhgök megint...

Ugyanis létezik "nyári" termosztát az astrákban, ha a "bibliát" megfelelően forgatod megtalálod benne, hogy mediterán országokban voltak 82°C-os termosztáttal eladott gépsasok. :D

:o És ha jól emlékszem még 70egynéhányas. Legalábis Wahler-ből, 92° 83° 79° van forgalomba még ma is F Astrához ha jól tudom.

Megosztás:

:o És ha jól emlékszem még 70egynéhányas. Legalábis Wahler-ből, 92° 83° 79° van forgalomba még ma is F Astrához ha jól tudom.

Azért furcs lenne ha egy motor 92 fok helyett 70 akármenyin dolgozna , biztos másfajta beállitásokra lenne szüksége.

Minusz 20-ban biztos fázna benne a seggem .

Megosztás:

Ezen csak én akadtam fenn? :o

Tudod volt egy ok amiért töbször visszalett szedve egy HF , igaz ez egy napon belül történt ezért nem préselödött totál össze.

A használlt HF csavarok már nem olyan rugalmassak mint az ujak ezért érdemessebb töblépcsöben lehúzni.

Megosztás:

Ugyanis létezik "nyári" termosztát az astrákban, ha a "bibliát" megfelelően forgatod megtalálod benne, hogy mediterán országokban voltak 82°C-os termosztáttal eladott gépsasok. :D

Oké-oké akkor benéztem, de menniyre életszerű, hogy bemész Magyarországon egy autószerelőhöz, és téli-nyári temosztátot emlitt mint a korai nyitás lehetséges oka? :o

Megosztás:

Ugyanis létezik "nyári" termosztát az astrákban, ha a "bibliát" megfelelően forgatod megtalálod benne, hogy mediterán országokban voltak 82°C-os termosztáttal eladott gépsasok. :(

Ott a pont. :D

Ezen csak én akadtam fenn? :o

Nem, de nekem sem okozott problémát, hogy már harmadszorra van visszatéve ugyanarra a tömítésre a hengerfej. Annak úgyis annyi. Mármint az enyémnek... :) Viszont nem ereszt az olaj sehol a hengerfej környékén. :)

Megosztás:

Nahh akkor mégsem mondott hülyeséget a szerelőm. :o

egy másik szerelőmnél ahol kamionok vannak az asztalán találtam 2 termosztátot ill arról ismertem meg hogy linkletetek képet hogy úgy néz ki egy termosztát nahh pl mind a kettőn 82'C volt írva.

Nahh de nem kell ezen vitázni Wahlert rendeltem tegnap délután ma délutánra már meg is lesz. :)

Megosztás:

Tudod volt egy ok amiért töbször visszalett szedve egy HF , igaz ez egy napon belül történt ezért nem préselödött totál össze.

A használlt HF csavarok már nem olyan rugalmassak mint az ujak ezért érdemessebb töblépcsöben lehúzni.

Ezt hogy érted, hogy több lépcsőben?

Az új csavarokat is úgy kell, először XNm, majd 2X 60fok és végül 30 fok melegen, asszem...

Megosztás:

Ott a pont. :o

Nem, de nekem sem okozott problémát, hogy már harmadszorra van visszatéve ugyanarra a tömítésre a hengerfej. Annak úgyis annyi. Mármint az enyémnek... :D Viszont nem ereszt az olaj sehol a hengerfej környékén. :)

Tán a tiéd is hengerfejes ?

Megosztás:

Tán a tiéd is hengerfejes ?

Persze hogy hengerfejes. Mindegyiken van hengerfej. :D Amúgy nem, csak az egyik tőke szinte nem kap olajat, mert valamit elb?sztak a felújítás során, így az egyik kipuf szelep nem zár rendesen meg ilyenek, vagy nem nyit. Már a második gyári tökét pusztítja. Egyébként megy, csak eszi az olajat ez miatt, enyhén kékes a kipufogó füst. De szerintem úgyis lecserélem a hengerfejet, mint a szél. Ha lesz már végre rá pénzem... :o

Megosztás:

Persze hogy hengerfejes. Mindegyiken van hengerfej. :) Amúgy nem, csak az egyik tőke szinte nem kap olajat, mert valamit elb?sztak a felújítás során, így az egyik kipuf szelep nem zár rendesen meg ilyenek, vagy nem nyit. Már a második gyári tökét pusztítja. Egyébként megy, csak eszi az olajat ez miatt, enyhén kékes a kipufogó füst. De szerintem úgyis lecserélem a hengerfejet, mint a szél. Ha lesz már végre rá pénzem... :o

SE-re :D

Megosztás:

Persze hogy hengerfejes. Mindegyiken van hengerfej. :) Amúgy nem, csak az egyik tőke szinte nem kap olajat, mert valamit elb?sztak a felújítás során, így az egyik kipuf szelep nem zár rendesen meg ilyenek, vagy nem nyit. Már a második gyári tökét pusztítja. Egyébként megy, csak eszi az olajat ez miatt, enyhén kékes a kipufogó füst. De szerintem úgyis lecserélem a hengerfejet, mint a szél. Ha lesz már végre rá pénzem... :D

Ja tényleg az X16SZR nem Wankel... :o Szelepszár szimmeringet is érdemes cserélnem?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.