knight Elküldve December19, 2004 Megoszt Elküldve December19, 2004 Kezet fog6sz Laci4el, az 1ik nap ő is mutatta nekem a hót csendes 96os géjesijét, hogy Hallod? most hallni.... :) :) :D és a gépe 1ben van semmi hangja :D tutti kapok még ezért :P Ha a menetszél hűti akkor nincs is baj (max nagy fordulaton) hanem amikor 2-ben kell dagonyázni valami gyík sárban meg jégen, na ott néha, ha ilyenkor megállok és hagyom járni egy picit akkor meg szinte biztos... és olyankor ahogy melegszik egyre hangosabban csinálja (épphogy kezdi, majd erősödik, végül olyan mintha kalapáccsal ütögetném na ilyenkor leállítom mert a szívem megszakad... :lol: :lol: ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December20, 2004 Megoszt Elküldve December20, 2004 Nem valami rossz olaj van benne, és a hidrotőkék ciripelnek néha? Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve December20, 2004 Megoszt Elküldve December20, 2004 Nem valami rossz olaj van benne, és a hidrotőkék ciripelnek néha? Hidrotőke melegen ??? Hidegen semmi hangja.... Ha meg olaj lenne, akkor nem javult volna a helyzet a jobb benzin miatt... Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve December20, 2004 Megoszt Elküldve December20, 2004 Még egy gyanúsítottam van a kopogásszenzoron túl: a motor vízhőfokjeladója: ha ugyanis az túl meleget mond akkor nagyon szegény keveréket ad az ECU, ami meg hajlamosabb kopogni, mint a dús. De ezt nagyon valószínűtlennek tartom, mert jól is indul és a fogyi sem rossz. Amúgy mennyi az ellenállása melegen és hidegen ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December20, 2004 Megoszt Elküldve December20, 2004 Kb 20 fok körül 1-2Kohm, asszem -5...-10fok körül már eléri az 5-6Kohmot. Valahogy így. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve December20, 2004 Megoszt Elküldve December20, 2004 Kb 20 fok körül 1-2Kohm, asszem -5...-10fok körül már eléri az 5-6Kohmot. Valahogy így. :) thx.. :) és 90fokon mennyire megy le (néhány 100 ohm ?) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve December20, 2004 Megoszt Elküldve December20, 2004 Gabi! Mi viszont más okokból próbálgattunk meg ellenállásokat az említett helyen... A sima 8 szelepes, meg a klímás esetében müködött, a sima 16V-ben meg nem... :roll: Az odáig rendben van, hogy más színű csati van benne, de vajon kicserélhető-e a kettő??? Amúgy 2 kohm-tól egészen 150 környékéig elmentünk és a mi esetünkben semmi változás... :roll: Üdv.: Atommanó Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December20, 2004 Megoszt Elküldve December20, 2004 Anti! Mit próbálgattatok? Nem tiszta... Amúgy 10Kohm felett nem érdemes próbálkozni, az már határon kívül van. Nekem működik az 1.6 16v-n az ellenállással "hidegítés". Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve December20, 2004 Megoszt Elküldve December20, 2004 Hát ha te úgy hívod hogy hidegítés, akkor azt próbálgattuk, de sem az én kocsimban sem Sonique-ében nem műxik, ellenben Laci4 és Pista kocsija szépen megvadult a sok benyától... Nekik 8 khomosat tettünk be, és már alig ment a vas a sok naftától de ha elindult akkor... :wink: Üdv.: Atommanó Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve December20, 2004 Megoszt Elküldve December20, 2004 ....Pista kocsija szépen megvadult a sok benyától.... Alapjárat 2000-2500 környékén :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December20, 2004 Megoszt Elküldve December20, 2004 Nekem már sok a tapasztalatom a témában, úgyhogy nyugodtan kérdezzetek... :) Nos. Chipelt vezérlővel tuti nem működik. Ez lehetett Nálad. De hogy SXP-nél miért nem műxött a dolog, nemtom. Nálam is szépen működik, 5-6Kohm-nál már nem lehet elindítani, ha meleg a moci. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve December20, 2004 Megoszt Elküldve December20, 2004 "Chipelt vezérlővel tuti nem működik" Miért is nem?? Üdv.: Atommanó Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December20, 2004 Megoszt Elküldve December20, 2004 Csak. :) Ott már nincsenek meg a gyári jelleggörbés táblák... Azon már holmi keveset tud befolyásolni a motor hőmérséklet. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zorro_16V Elküldve December21, 2004 Megoszt Elküldve December21, 2004 Tegnap megvolt a lambdaszonda próba-csere az egyenetlen alapjárat miatt. Változás nem volt, úgyhogy kivettük. Viszont a benyanyomásszabályzónál Gábor elszorított egy vákuumcsövet, amitől kisimult az alapjárat... :?: Így most a nyomásszabályzóra és a befecskendezőkre terelődött a gyanú, mert utána már nincs semmi, ami szóba jöhetne. Eddig ezeket cseréltem vagy próbáltam ki, hogy javuljon a helyzet, hátha segít valakinek : - légtömegmérő (új) - gyertyakábelek (új) - gyertyák (új) - elosztófedél, rotor (új) - alapjárati léptető (próba) - folytószelepház (próba) - lambdaszonda (próba) Link to comment Megosztás: More sharing options...
PetiGSI Elküldve December21, 2004 Megoszt Elküldve December21, 2004 Háj Szereztem egy F20-as váltót. Nem tökéletes mert sokáig jártak vele "váltó olaj nélkül" :? viszont jó a hátramenet fokozat. :) Az enyémben meg az rossz......... Van vmi leírás vagy dokumentáció,hogy hogy kell egy F20-ast szétszedni?! (2-ből csinálok 1 "jóót") :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December21, 2004 Megoszt Elküldve December21, 2004 Nem egészen otthoni meló. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve December21, 2004 Megoszt Elküldve December21, 2004 Háj Szereztem egy F20-as váltót. Nem tökéletes mert sokáig jártak vele "váltó olaj nélkül" :? viszont jó a hátramenet fokozat. :) Az enyémben meg az rossz......... Van vmi leírás vagy dokumentáció,hogy hogy kell egy F20-ast szétszedni?! (2-ből csinálok 1 "jóót") :wink: Peti azt csak csendben kérdezném meg, hogy a váltot ki fogja kivenni ? :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve December21, 2004 Megoszt Elküldve December21, 2004 Kezet fog6sz Laci4el, az 1ik nap ő is mutatta nekem a hót csendes 96os géjesijét, hogy Hallod? most hallni.... :) :) :D és a gépe 1ben van semmi hangja :D tutti kapok még ezért :P Persze mert akkor tényleg nem produkálta magát.. de amugy is.. tény hogy nagyon fülelek :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
PetiGSI Elküldve December21, 2004 Megoszt Elküldve December21, 2004 Ez jó kérdés :wink: Még életemben nem szereltem váltót :) Elösször szétaplikálom amit kaptam...........majd kiderül mi lesz a végén :D Fábol vaskarika :) Esetleg ha van 5let,hogy ki ért hozzá (persze nem csillagos áron) akkor az is egy alternatíva :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December21, 2004 Megoszt Elküldve December21, 2004 Ha jót akarsz magadnak, nem állsz neki. :) Egy jó szerelő kb. 15-20 körül megcsinálja a kivételt, átfűzést, berakást. Hidd el, ezzel jobban jársz, mintha elcseszed a váltót. :) Mert könnyen el lehet. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
PetiGSI Elküldve December21, 2004 Megoszt Elküldve December21, 2004 Lehet megfogadom tanácsod. Nekem a váltóval nincs gond csak a hátramenet van meghalva. Állitólag azért darál hátramenetbe kapcsolva mert kivan kopva vmi kis tengely és tud 1mm-t mozogni (pontosan nem tudom csak nagyvonalakban) :oops: De ezen a másik váltón e hátramenet pöpec. A többi fokozat meg sztem nem vmi fényes mert sokat jártak vele olaj nélkül :) Talán össze lehet kombinálni a kettőt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December21, 2004 Megoszt Elküldve December21, 2004 A hátrameneti fogaskerék sem szokott ugyanaz lenni ám! Típuson belül is vannak eltérések, úgyhogy a váltó pontos száma alapján érdemes először utánanézni. Egyébként pont ezt a legnehezebb cserélni, mert szét kell húzni az egész váltót, és legbelül a kuplung oldalon van egy segédtengelyen a hátrameneti fogaskerék. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve December22, 2004 Megoszt Elküldve December22, 2004 Az nem csak a fordító mechanika?Mert elméletileg az 1-es ugyanaz, mint a hátramenet, csak egy fordítómechanizmusos fogaskerék-tengely kel életre.Vagy nagyon nemjól tudom? :?: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve December22, 2004 Megoszt Elküldve December22, 2004 Peti! Azért kérdezz rá a Patyainál, hogy ő mit mond, mert eléggé ott van váltóügyben... :wink: Üdv.: Atommanó Link to comment Megosztás: More sharing options...
greg Elküldve December22, 2004 Megoszt Elküldve December22, 2004 Uuuuhhhhh. Váltót szééét? Háááát.... :?: Én inkább nem tolatnék..... :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts