Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Kezet fog6sz Laci4el, az 1ik nap ő is mutatta nekem a hót csendes 96os géjesijét, hogy Hallod? most hallni.... :) :) :D és a gépe 1ben van semmi hangja :D tutti kapok még ezért :P

Ha a menetszél hűti akkor nincs is baj (max nagy fordulaton) hanem amikor 2-ben kell dagonyázni valami gyík sárban meg jégen, na ott néha, ha ilyenkor megállok és hagyom járni egy picit akkor meg szinte biztos... és olyankor ahogy melegszik egyre hangosabban csinálja (épphogy kezdi, majd erősödik, végül olyan mintha kalapáccsal ütögetném na ilyenkor leállítom mert a szívem megszakad... :lol: :lol: )

Megosztás:

Még egy gyanúsítottam van a kopogásszenzoron túl: a motor vízhőfokjeladója: ha ugyanis az túl meleget mond akkor nagyon szegény keveréket ad az ECU, ami meg hajlamosabb kopogni, mint a dús. De ezt nagyon valószínűtlennek tartom, mert jól is indul és a fogyi sem rossz. Amúgy mennyi az ellenállása melegen és hidegen ?

Megosztás:

Gabi!

Mi viszont más okokból próbálgattunk meg ellenállásokat az említett helyen...

A sima 8 szelepes, meg a klímás esetében müködött, a sima 16V-ben meg nem... :roll:

Az odáig rendben van, hogy más színű csati van benne, de vajon kicserélhető-e a kettő???

Amúgy 2 kohm-tól egészen 150 környékéig elmentünk és a mi esetünkben semmi változás... :roll:

Üdv.: Atommanó

Megosztás:

Hát ha te úgy hívod hogy hidegítés, akkor azt próbálgattuk, de sem az én kocsimban sem Sonique-ében nem műxik, ellenben Laci4 és Pista kocsija szépen megvadult a sok benyától...

Nekik 8 khomosat tettünk be, és már alig ment a vas a sok naftától de ha elindult akkor... :wink:

Üdv.: Atommanó

Megosztás:

Nekem már sok a tapasztalatom a témában, úgyhogy nyugodtan kérdezzetek... :)

Nos. Chipelt vezérlővel tuti nem működik. Ez lehetett Nálad.

De hogy SXP-nél miért nem műxött a dolog, nemtom.

Nálam is szépen működik, 5-6Kohm-nál már nem lehet elindítani,

ha meleg a moci. :)

Megosztás:

Tegnap megvolt a lambdaszonda próba-csere az egyenetlen alapjárat miatt. Változás nem volt, úgyhogy kivettük.

Viszont a benyanyomásszabályzónál Gábor elszorított egy vákuumcsövet, amitől kisimult az alapjárat... :?: Így most a nyomásszabályzóra és a befecskendezőkre terelődött a gyanú, mert utána már nincs semmi, ami szóba jöhetne.

Eddig ezeket cseréltem vagy próbáltam ki, hogy javuljon a helyzet, hátha segít valakinek :

- légtömegmérő (új)

- gyertyakábelek (új)

- gyertyák (új)

- elosztófedél, rotor (új)

- alapjárati léptető (próba)

- folytószelepház (próba)

- lambdaszonda (próba)

Megosztás:

Háj

Szereztem egy F20-as váltót. Nem tökéletes mert sokáig jártak vele "váltó olaj nélkül" :? viszont jó a hátramenet fokozat. :) Az enyémben meg az rossz.........

Van vmi leírás vagy dokumentáció,hogy hogy kell egy F20-ast szétszedni?! (2-ből csinálok 1 "jóót") :wink:

Megosztás:

Háj

Szereztem egy F20-as váltót. Nem tökéletes mert sokáig jártak vele "váltó olaj nélkül" :? viszont jó a hátramenet fokozat. :) Az enyémben meg az rossz.........

Van vmi leírás vagy dokumentáció,hogy hogy kell egy F20-ast szétszedni?! (2-ből csinálok 1 "jóót") :wink:

Peti azt csak csendben kérdezném meg, hogy a váltot ki fogja kivenni ? :roll:

Megosztás:

Kezet fog6sz Laci4el, az 1ik nap ő is mutatta nekem a hót csendes 96os géjesijét, hogy Hallod? most hallni.... :) :) :D és a gépe 1ben van semmi hangja :D tutti kapok még ezért :P

Persze mert akkor tényleg nem produkálta magát.. de amugy is.. tény hogy nagyon fülelek :lol:

Megosztás:

Lehet megfogadom tanácsod. Nekem a váltóval nincs gond csak a hátramenet van meghalva. Állitólag azért darál hátramenetbe kapcsolva mert kivan kopva vmi kis tengely és tud 1mm-t mozogni (pontosan nem tudom csak nagyvonalakban) :oops:

De ezen a másik váltón e hátramenet pöpec. A többi fokozat meg sztem nem vmi fényes mert sokat jártak vele olaj nélkül :)

Talán össze lehet kombinálni a kettőt.

Megosztás:

A hátrameneti fogaskerék sem szokott ugyanaz lenni ám! Típuson

belül is vannak eltérések, úgyhogy a váltó pontos száma alapján

érdemes először utánanézni. Egyébként pont ezt a legnehezebb

cserélni, mert szét kell húzni az egész váltót, és legbelül a kuplung

oldalon van egy segédtengelyen a hátrameneti fogaskerék.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.