Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

A képen a nagyobbik modul a kopogásérzékelő vezérlője, a kisebbik meg a kipufogógáz-visszavezetés modulja. DIS-gyújtásos autókban NINCS gyújtásmodul. C12NZ, C14NZ, C18NZ motorról próbálj szerezni egyet.

Megosztás:

Biztos. EPC-nek jobban hiszek, mint az ilyen weboldalaknak.

Most már nem tudom mi az igazság. :wacko: Valószinűleg elmegyek egy bontóba, kezdem a trafóval, ha azzal nem jó, a trafót visszaviszem és becserélem egy gyújtásmodulra, de ha úgysem fog indulni, akkor nem tudom, hogy mit csinálok! :D

Megosztás:

Most már nem tudom mi az igazság. :wacko: Valószinűleg elmegyek egy bontóba, kezdem a trafóval, ha azzal nem jó, a trafót visszaviszem és becserélem egy gyújtásmodulra, de ha úgysem fog indulni, akkor nem tudom, hogy mit csinálok! :D

Visszajössz, és kapsz még tippeket :wacko:

Megosztás:

Sziasztok!

Belevágtam az NZ SE átalakításba. Kicsit rögösen indult a dolog. Találtam egy motort:

http://racing-bazar.hu/alkatresz/komplett_...teg_elektronika

Jól nézett ki, csak egyben adta, lealkudtam 50-re, se időm, se kedvem nem volt a helyszínen megbontani, azt gondoltam megcsináltam az év üzletét, F15 váltó, fűzött blokk akár papírokkal, +az NZ-ből a cuccok amik kikerülnek, együtt majdnem visszahozzák a befektetést.

Sajnos itthon derültek ki a problémák. Tegnap este lebontottam a hengerfejet. A 4. hengernél a vez tengelyről az egyik bütyök szinte teljesen le van kopva. A szelephimba is azon a helyen bemaródva, de a szelep nincs megszorulva, érdekes. A tengely szerintem azonnal kuka, a többit meg átnézetem, síkolás stb.

Karambolos kocsiból volt a cucc, a váltónak az elülső felfüggesztésén látszott deformáció, de nem tűnt komolynak, amikor szét akartam választani a blokktól akkor látszott, hogy a ház végig van repedve, a repedés megy tovább a blokkra is. A blokk sarka ahova az önindító csatlakozik gyakorlatilag végig van repedve.

Az eladó azt állítótta beindította, mielőtt kiszerelte, remélem a vezérlő, gyújtás rendben lesz, szerencsére minden cső, kábe le rajta volt, csak AC-nincs. AC milyen kell hozzá pontosan? Hány Bar-os, más Opelekből melyik jó hozzá?

C16SE vezérműtengelye ha van valakinek, vagy tud, akkor az érdekelne.

Köszönettel

Megosztás:

C 14NZ Corsa nem indul! :wacko: Elsőre beindult,aztán leállt 5 másodperc múlva és azóta csak teker, de be nem indul. Szerintem benzin azt kap, mivel a kipuff vége kicsit benzin szagú, meg a gyertyákat is kicsavartam és tiszta benzinesek voltak, szóval csak arra tudok gondolni, hogy nincs szikra. Mit kellene megnéznem? :wacko:

Az egyik bontóban találtam gyujtótrafót, kicseréltem, semmi változás (remélem nem volt rossz az is), erre visszavittem és a pénzt visszaadták, de nekik sajna nem volt gyújtásmoduluk, ez lenne egy másik bontóba csak ők meg pénzt nem adnak vissza, meg szerintük az elosztóban lévő mozgás jeladóval lesz a gond, ezért nem mertem elvinni a gy.modult, azt a jeladót meg csak elosztostúl adják 15 eFt-ért. :wacko: Egy lehetőség maradt; azt mondták, ha elviszem oda az autót, akkor csereberélhetem a dolgokat a motorban, amíg be nem indul, szóval el kell húznom odaáig :D . Úgy tudom, hogy egy olyan új utángyártott jeladó 7-8 eFt környékén mozog.

Megosztás:

Sziasztok!

Belevágtam az NZ SE átalakításba. Kicsit rögösen indult a dolog. Találtam egy motort:

http://racing-bazar.hu/alkatresz/komplett_...teg_elektronika

Jól nézett ki, csak egyben adta, lealkudtam 50-re, se időm, se kedvem nem volt a helyszínen megbontani, azt gondoltam megcsináltam az év üzletét, F15 váltó, fűzött blokk akár papírokkal, +az NZ-ből a cuccok amik kikerülnek, együtt majdnem visszahozzák a befektetést.

Sajnos itthon derültek ki a problémák. Tegnap este lebontottam a hengerfejet. A 4. hengernél a vez tengelyről az egyik bütyök szinte teljesen le van kopva. A szelephimba is azon a helyen bemaródva, de a szelep nincs megszorulva, érdekes. A tengely szerintem azonnal kuka, a többit meg átnézetem, síkolás stb.

Karambolos kocsiból volt a cucc, a váltónak az elülső felfüggesztésén látszott deformáció, de nem tűnt komolynak, amikor szét akartam választani a blokktól akkor látszott, hogy a ház végig van repedve, a repedés megy tovább a blokkra is. A blokk sarka ahova az önindító csatlakozik gyakorlatilag végig van repedve.

Az eladó azt állítótta beindította, mielőtt kiszerelte, remélem a vezérlő, gyújtás rendben lesz, szerencsére minden cső, kábe le rajta volt, csak AC-nincs. AC milyen kell hozzá pontosan? Hány Bar-os, más Opelekből melyik jó hozzá?

C16SE vezérműtengelye ha van valakinek, vagy tud, akkor az érdekelne.

Köszönettel

Nem vagyok benne biztos, de az NZ, és az SE tengelye nem egyforma??? Fokolásra gondolok itt.

Megosztás:

Hello mindenki

Régen jártam erre de most visszatértem egy nagy kérdéssel, olvasgattam a topicot de elfáradtam úgyhogy megkérdezem :D . Régebben volt róla szó hogy x14nz-re a közpinti injektro helyett hengerenkénti injektort építeni, az érdekel sikerül-e valakinek és hogy mennyire életképes a dolog, mert én egy x14nz-és caravánt hajtok már két éve és jólenne egy kis plussz erő. és találtam egy eladó szettet http://racing-bazar.hu/hasznaltauto/astra/astra_se_1.4. Szerintetek jó lehet az enyémre illetve olvastam hogy a kuplung meg a váltó lehet nem jó hozá.

Köszi előre is.

Megosztás:

Hello mindenki

Régen jártam erre de most visszatértem egy nagy kérdéssel, olvasgattam a topicot de elfáradtam úgyhogy megkérdezem :D . Régebben volt róla szó hogy x14nz-re a közpinti injektro helyett hengerenkénti injektort építeni, az érdekel sikerül-e valakinek és hogy mennyire életképes a dolog, mert én egy x14nz-és caravánt hajtok már két éve és jólenne egy kis plussz erő. és találtam egy eladó szettet http://racing-bazar.hu/hasznaltauto/astra/astra_se_1.4. Szerintetek jó lehet az enyémre illetve olvastam hogy a kuplung meg a váltó lehet nem jó hozá.

Köszi előre is.

Csak 3-at olvass vissza légyszives. :wacko:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.