Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Sziasztok!Az elején leszögezem sík hülye vagyok az autókhoz:) Az a problémám hogy az autó hőmérséklet változásra ledadog.Hiába nyomom egyesben nem megy sehová.Ez akkor történik mikor a földalatti garásból kijövök a 40 fokkra.Kétszer háromszor felváltok négyesig utána semmi gond.Előre is köszönöm a segítséget!

Megosztás:

Sziasztok!

Vezermuszij beallitasaval kapcsolatos kerdesem lenne.

Hogyan lehet ellenorizni, hogy a szij megfelelo helyen van, mert a jeleken all, azonban akad kezzel torteno attekereskor. elkepzelheto-e, hogy a fotengely egy fordulattal el van allitva a vezermutengelyekhez kepest?

A gyujtotrafot, hogy lehet "kezzel" szikraadasra kesztetni?

koszonettel

@+

Azt írják, hogy az első henger dugattyúját a felső holtpontra kell állítani. Így kezdjük a beállítás, szerintem ez adja meg, hogy ne legyen egy fordulat eltolódás. A tarfót legegyszerűbb a kocsiban ellenőrizni, vagy ki kell mérni multiméterel.

Megosztás:

Sziasztok!Az elején leszögezem sík hülye vagyok az autókhoz:) Az a problémám hogy az autó hőmérséklet változásra ledadog.Hiába nyomom egyesben nem megy sehová.Ez akkor történik mikor a földalatti garásból kijövök a 40 fokkra.Kétszer háromszor felváltok négyesig utána semmi gond.Előre is köszönöm a segítséget!

Szükség lenne a motor típusára, azt nem írtad.

Esélyes a kétvezetékes motorhőfok jeladó hibája.

Megosztás:

Sziasztok!

Vezermuszij beallitasaval kapcsolatos kerdesem lenne.

Hogyan lehet ellenorizni, hogy a szij megfelelo helyen van, mert a jeleken all, azonban akad kezzel torteno attekereskor. elkepzelheto-e, hogy a fotengely egy fordulattal el van allitva a vezermutengelyekhez kepest?

A gyujtotrafot, hogy lehet "kezzel" szikraadasra kesztetni?

koszonettel

@+

Nem képzelhető el.

Határozott "fémes" akadás, vagy csak a kompresszióból adódó természetes egyenletlenség lép fel körbeforgatáskor?

Ellenőrzéshez (8V):

65187-20100725-eBRUZj.jpg

Trafónál pedig, gy.kábel vége testeléi pont közelébe rak és valaki indítózik. (Azért óvatosan, pl. kesztyűben)

Megosztás:

Nem képzelhető el.

Határozott "fémes" akadás, vagy csak a kompresszióból adódó természetes egyenletlenség lép fel körbeforgatáskor?

Ellenőrzéshez (8V):

http://pics.coldline.hu/pics/65187-20100725-eBRUZj.jpg

Trafónál pedig, gy.kábel vége testeléi pont közelébe rak és valaki indítózik. (Azért óvatosan, pl. kesztyűben)

bocsi nem irtam, ez egy X14XE 1.4 16szelep,

nem lehet korbetekerni, mert kiszedett gyertyaknal is megakad, azonban jelen all minden fogaskerek (fotengely es a 2 vezermutengely is)

a gyujtotrafo ki lett probalva masik autoban, de hogyan lehet "kezzel" szikrat csiholni, hiszen ha jol ertelmezem a rajzot a trafo csak 2 vezeteken kap jelet.

Megosztás:

bocsi nem irtam, ez egy X14XE 1.4 16szelep,

nem lehet korbetekerni, mert kiszedett gyertyaknal is megakad, azonban jelen all minden fogaskerek (fotengely es a 2 vezermutengely is)

a gyujtotrafo ki lett probalva masik autoban, de hogyan lehet "kezzel" szikrat csiholni, hiszen ha jol ertelmezem a rajzot a trafo csak 2 vezeteken kap jelet.

Ez esetben:

65314-20100725-5ODnw7.jpg

Megosztás:

OK. ez eddig vilagos, de honnan lehet megtudni, hogy a fotengely jo helyzetben van? hiszen 2 fordulat alatt tesz(nek) meg egy fordulatot a vezermutengely(ek)

nem lehet attekerni akad "femesen", a motor igy kerult hozzam, nem ismeretes az "eloelete"

Irtam már, minden vezszíj leszedést -felrakást azzal kezd a könyv, hogy állítsuk az első dugattyút a felső holtpontra.

Megosztás:

OK. ez eddig vilagos, de honnan lehet megtudni, hogy a fotengely jo helyzetben van? hiszen 2 fordulat alatt tesz(nek) meg egy fordulatot a vezermutengely(ek)

nem lehet attekerni akad "femesen", a motor igy kerult hozzam, nem ismeretes az "eloelete"

A rajz alapján, amennyiben stimmelnek a jelek, úgy az adott tengelyek megfelelő helyzetben vannak.

Szerintem kapd le a szelepfedelet hátha ott látszik valamilyen csúnyaság, ami magyarázatot ad a problémára.

Amikor mindent jelre állítottál, akkor vedd ki a gyertyát és ellenőrizd a tényleges FHP-ot.

Szerk: Ha nincs semmi látványos a szelepfedél alatt, akkor lehet esetleg egy korábbi rossz szíjcsere próbálkozás (vagy valami más, ebből a szempontból lényegtelen hogy mi) miatti szelepdeformáció. pl. nyitott állapotban megszorult szelep (mert elgörbült a szára), amelyikbe valamelyik dugattyú beleér.

Megosztás:

Sziasztok! Kb. egy éve vettem egy 1.6-os 94-es Si-t c16se motorkóddal.Egy olyan problémám van vele,hogy alacsony fordulaton egyeltalán nem megy csak szép komótosan,aztán gondol egyet és elkezd húzni mint a barom,ami elég zavaró.Az a baj ezzel az egésszel hogy ez a váltás a két nyomaték között elég éles.Azóta volt szerelőnél egy másik hiba kapcsán (hajtókarcsapágy megadta magát) új főtengely,új hajtókar,és új tömítések kerültek bele.Nemrég cseréltem benne vízhőfokjeladót és lamdaszondát,utóbbi kettőt azért mert a fogyasztás 7 literről 9-10-re emelkedett.Nincs valami ötletetek hogy mitől lehet ez,esetleg valami elektronikus hiba vagy mechanikus?

Megosztás:

C 14NZ Corsa nem indul! :D Elsőre beindult,aztán leállt 5 másodperc múlva és azóta csak teker, de be nem indul. Szerintem benzin azt kap, mivel a kipuff vége kicsit benzin szagú, meg a gyertyákat is kicsavartam és tiszta benzinesek voltak, szóval csak arra tudok gondolni, hogy nincs szikra. Mit kellene megnéznem? :wacko:

Szerk: elöző véleményekben találtam valamit; az elosztófedél mögött a 7 lábú gyújtásmodult kellene megpiszkálnom. Mennyire kell szétszedni ott a dolgokat, érdemes valamit összejelölni,h ne csússzon el a gyújtás, vagy nem kell annyira szétbontani úgy sem?!

Megosztás:

C 14NZ Corsa nem indul! :D Elsőre beindult,aztán leállt 5 másodperc múlva és azóta csak teker, de be nem indul. Szerintem benzin azt kap, mivel a kipuff vége kicsit benzin szagú, meg a gyertyákat is kicsavartam és tiszta benzinesek voltak, szóval csak arra tudok gondolni, hogy nincs szikra. Mit kellene megnéznem? :wacko:

Szerk: elöző véleményekben találtam valamit; az elosztófedél mögött a 7 lábú gyújtásmodult kellene megpiszkálnom. Mennyire kell szétszedni ott a dolgokat, érdemes valamit összejelölni,h ne csússzon el a gyújtás, vagy nem kell annyira szétbontani úgy sem?!

Nem is találom az elosztófedél mögött ezt az impulzusos jeladót, szerintem a C14NZ-ben nem ott van. De akkor hol és mit keressek?! :wacko:

Megosztás:

Nem is találom az elosztófedél mögött ezt az impulzusos jeladót, szerintem a C14NZ-ben nem ott van. De akkor hol és mit keressek?! :D

Nem, az C16NZ-ben van. C14NZ-nél a gyújtótrafó alatt van (Astrában legalábbis), kis fekete dobozka egy hűtőfelületen egy négypólusú csatival. Első körben húzd le az elosztóról a trafó felől jövő kábelt, és nézd meg, hogy azon van-e szikra indítózás közben (óvatosan, meg ne vágjon!).

Megosztás:

Nem, az C16NZ-ben van. C14NZ-nél a gyújtótrafó alatt van (Astrában legalábbis), kis fekete dobozka egy hűtőfelületen egy négypólusú csatival. Első körben húzd le az elosztóról a trafó felől jövő kábelt, és nézd meg, hogy azon van-e szikra indítózás közben (óvatosan, meg ne vágjon!).

A gyújtótrafó az pedig egy fekete hengeres akármi, amibe belefut az 5. kábel az elosztófedélről? Ezek szerint ez 2 emberes munka, amíg az egyik indítozik, addig a másik szikrát vadászik. Jó vigyázok, probálom elkerülni a szikrát! :D

Megosztás:

Már előre gondolkozom, szóval melyek az ajánlott márkák gyújtótrafóból és modulból, ha újat szeretnék venni?

Megosztás:

Gyújtásmodul van cserére kiprobálni egy X12SZ motorból, szerintem ugyanaz kell az C14NZ-be is. Szerintetek akkor érdemes átteni, hogy beindul-e vele, ha meg mégis a trafó a rossz, akkor az nem tud kárt tenni ebben a cserés hibátlan modulban? :D

Megosztás:

Gyújtásmodul van cserére kiprobálni egy X12SZ motorból, szerintem ugyanaz kell az C14NZ-be is. Szerintetek akkor érdemes átteni, hogy beindul-e vele, ha meg mégis a trafó a rossz, akkor az nem tud kárt tenni ebben a cserés hibátlan modulban? :D

Az X12SZ nem DIS-modulos? Ha ilyen van benne, akkor átteheted egy próbára.

Megosztás:

C 14NZ Corsa nem indul! :wacko: Elsőre beindult,aztán leállt 5 másodperc múlva és azóta csak teker, de be nem indul. Szerintem benzin azt kap, mivel a kipuff vége kicsit benzin szagú, meg a gyertyákat is kicsavartam és tiszta benzinesek voltak, szóval csak arra tudok gondolni, hogy nincs szikra. Mit kellene megnéznem? :wacko:

Mindenképpen össze kell jelölni mielőtt leveszed az Y-alkú felfogatót, hogy hozzáférj a Hall-jeladóhoz.

A gyújtótrafó az pedig egy fekete hengeres akármi, amibe belefut az 5. kábel az elosztófedélről? Ezek szerint ez 2 emberes munka, amíg az egyik indítozik, addig a másik szikrát vadászik. Jó vigyázok, probálom elkerülni a szikrát! :D

Igen, az.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.