öcsibácsi Elküldve Július12, 2010 Megoszt Elküldve Július12, 2010 Kombi? :rolleyes: Mindjárt megharapnak a Caravanosok. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
H.Zoli Elküldve Július12, 2010 Megoszt Elküldve Július12, 2010 Kombi? :rolleyes: Mindjárt megharapnak a Caravanosok. <_< Jajj, bocsánat! Valami szentségtörést követtem el? -_- Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július12, 2010 Megoszt Elküldve Július12, 2010 Sziasztok! Új vagyok még ezen a fórumon, de úgy láttam itt sok a hozzáértő, ezért gyorsan regisztráltam. A következő tünetek enyhítésére, illetve orvoslására kérném a segítségeteket. Az öreg kecském mostanában olyat produkál, hogy beindítás után nem sokkal (2perc és 30perc között, amikor neki tetszik) kigyullad a narancs motor-check lámpa és égve is marad. Az alapjárat a lámpa kigyulladása előtt is magas, 1000-1500 közötti, mikor mennyi. A fogyasztás is 10l körül alakul, sokallom még városban is. Ha áll egy ideig, akkor kezdi a folyamatot elölről. Ha felpörgetem a motort, akkor lassan esik le a fordulatszám. Nem szeretnék kókler szerelők kísérleti bábújává válni rengeteg pénzért ( ezt cseréljük, azt cseréljük, hátha valami beválik) , remélem ti tapasztalat alapján jobban be tudjátok határolni a lehetséges hibát. Sajnos elég láma vagyok az autómhoz, ezért legyetek szívesek szájbarágósan írni, mint a dinka gyereknek. :rolleyes: Előre is köszönöm. Első körben meg kéne kérdezni az autót, hogy mi is a problémája? Ezt megteheted Te magad is, nem muszáj szakszervízbe vinni (5e Ft-ért): itt találsz infókat, hogyan csináld. Röviden: a diagnóziscsatiban (ami a biztosítéktáblán található a kormány alatt) össze kell zárni a megfelelő lábakat (a Tiéd gondolom 10 pólusú csati, annál a jobb felsőt és az alatta levőt), majd ráadni a gyújtást (nem beindítani!) és figyelni a sárga lámpa villogásait. Először 12-ket fog villogni (egy villanás - szünet - két villanás - szünet...) háromszor, utána jön a hibakód, szintén háromszor, ha több is van benne, akkor utána a következő hibakód jön, szintén háromszor, ha nincs több, akkor a 12-t fogja megint villogni. A belinkelt oldalon ott vannak a hibakódok jelentése, innentől legalább tudod, merre indulj. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Július13, 2010 Megoszt Elküldve Július13, 2010 Mondja ezt egy traktoros, akinek annyi nyomatéka van, hogy kapásból megcsavarja a plussz féltengelyem. :rolleyes: Hát 280 de pl. 350-nek jobban örülnék <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
H.Zoli Elküldve Július13, 2010 Megoszt Elküldve Július13, 2010 Első körben meg kéne kérdezni az autót, hogy mi is a problémája? Ezt megteheted Te magad is, nem muszáj szakszervízbe vinni (5e Ft-ért): itt találsz infókat, hogyan csináld. Röviden: a diagnóziscsatiban (ami a biztosítéktáblán található a kormány alatt) össze kell zárni a megfelelő lábakat (a Tiéd gondolom 10 pólusú csati, annál a jobb felsőt és az alatta levőt), majd ráadni a gyújtást (nem beindítani!) és figyelni a sárga lámpa villogásait. Először 12-ket fog villogni (egy villanás - szünet - két villanás - szünet...) háromszor, utána jön a hibakód, szintén háromszor, ha több is van benne, akkor utána a következő hibakód jön, szintén háromszor, ha nincs több, akkor a 12-t fogja megint villogni. A belinkelt oldalon ott vannak a hibakódok jelentése, innentől legalább tudod, merre indulj. Köszönöm szépen, holnap kifaggatom a lelki világát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július13, 2010 Megoszt Elküldve Július13, 2010 Hát 280 de pl. 350-nek jobban örülnék :rolleyes: Aztán meg 450-nek, meg 670-nek.......stb.stb. -_- <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
H.Zoli Elküldve Július13, 2010 Megoszt Elküldve Július13, 2010 Nem bírtam ki, eltekertem a kocsihoz megnézni a problémát. A hibakód 35, csak egy problémám van, az F Astrák között a felsorolásban nincs X16XEL motorkód. Csak a B Vectrák között találtam olyat, 1996-1999 gyártási évvel, az én Astrám pedig 1995-ös, de szerintem '94 év végi gyártású, mert sok műanyagban olyan kód van. Lehetséges, hogy ugyanarról a motorról van szó? Ha igen, akkor a kódra ezt dobja: Code:35 Item: Idle stepper motor Fault: Poor or no idle speed control Az alapjárati motornál van valami gebasz? Azt ki tudom én is cserélni, vagy lehet tisztítani is. Ha igen, akkor hol van és van-e valami trükk. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Július13, 2010 Megoszt Elküldve Július13, 2010 Nem bírtam ki, eltekertem a kocsihoz megnézni a problémát. A hibakód 35, csak egy problémám van, az F Astrák között a felsorolásban nincs X16XEL motorkód. Csak a B Vectrák között találtam olyat, 1996-1999 gyártási évvel, az én Astrám pedig 1995-ös, de szerintem '94 év végi gyártású, mert sok műanyagban olyan kód van. Lehetséges, hogy ugyanarról a motorról van szó? Ha igen, akkor a kódra ezt dobja: Code:35 Item: Idle stepper motor Fault: Poor or no idle speed control Az alapjárati motornál van valami gebasz? Azt ki tudom én is cserélni, vagy lehet tisztítani is. Ha igen, akkor hol van és van-e valami trükk. Igen az alapjárati léptető motort írja. Első körben próbáld meg kitakarítani, 2 torx csavar tarja. Van aki benzinnel, van aki féktisztítóval szokta pucolgatni. Vigyázat, nem szabad mozgatni a tengelyét. Ne tekergesd, ne húzogasd tisztítás közben, mert dobhatod a kukába. Érdemes kipucolni a kúp helyét is óvatosan. Itt találsz fotót róla hol keresd. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Július13, 2010 Megoszt Elküldve Július13, 2010 Igen az alapjárati léptető motort írja. Első körben próbáld meg kitakarítani, 2 torx csavar tarja. Van aki benzinnel, van aki féktisztítóval szokta pucolgatni. Vigyázat, nem szabad mozgatni a tengelyét. Ne tekergesd, ne húzogasd tisztítás közben, mert dobhatod a kukába. Érdemes kipucolni a kúp helyét is óvatosan. Itt találsz fotót róla hol keresd. Megtennéd, hogy az aláírásodat átjavítod? Erotikus a szememnek....köszönöm :rolleyes: 16 szelepesben nem ilyen az alapjárati és nem is ott van. Az X16XEL motor pedig 16 szelepes. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
H.Zoli Elküldve Július13, 2010 Megoszt Elküldve Július13, 2010 Igen az alapjárati léptető motort írja. Első körben próbáld meg kitakarítani, 2 torx csavar tarja. Van aki benzinnel, van aki féktisztítóval szokta pucolgatni. Vigyázat, nem szabad mozgatni a tengelyét. Ne tekergesd, ne húzogasd tisztítás közben, mert dobhatod a kukába. Érdemes kipucolni a kúp helyét is óvatosan. Itt találsz fotót róla hol keresd. Megtennéd, hogy az aláírásodat átjavítod? Erotikus a szememnek....köszönöm :rolleyes: Köszönöm a segítséget, sajnos ilyen rész nem ugrik be a motornál, majd holnap jobban megnézem, most már tudom mit kell keresni. Le kell hozzá szedni valamit, hogy hozzáférjek? Az én motorterem ILYEN Aláírás javítva, nem akartalak erotikus hangulatba hozni, bár a párod lehet örülne neki. <_< Nekem meg a Caravan-ról tevék és sajt jut eszembe. Jav: daykiller megelőzött, akkor ezért nem emlékszem ilyen alkatrészre. Akkor az enyémben hol van? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Július13, 2010 Megoszt Elküldve Július13, 2010 16 szelepesben nem ilyen az alapjárati és nem is ott van. Az X16XEL motor pedig 16 szelepes. B) Ez valóban egy C16NZ -ét mutatja, de csak tájékoztató jellegű képnek szántam........ B) Azért nem sok olyan alkatrész van az X16-on sem, amire 4 vezeték megy és valahol azon a tájékon található :D Köszönöm a segítséget, sajnos ilyen rész nem ugrik be a motornál, majd holnap jobban megnézem, most már tudom mit kell keresni. Le kell hozzá szedni valamit, hogy hozzáférjek? Az én motorterem ILYEN Aláírás javítva, nem akartalak erotikus hangulatba hozni, bár a párod lehet örülne neki. -_- Nekem meg a Caravan-ról tevék és sajt jut eszembe. Jav: daykiller megelőzött, akkor ezért nem emlékszem ilyen alkatrészre. Akkor az enyémben hol van? Passz! Hátha mutat valaki egy képet a tiedről is :rolleyes: Talán Day ... :) A javítást meg én köszönöm! <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
H.Zoli Elküldve Július13, 2010 Megoszt Elküldve Július13, 2010 Majd holnap megnézegetem, biztos meglesz valahol, gondolom nálam a szívócsövek alatt található. Legalább már tudom, hogy milyen jellegű alkatrészt kell keresni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Július13, 2010 Megoszt Elküldve Július13, 2010 Ez valóban egy C14NZ -ét mutatja, de csak tájékoztató jellegű képnek szántam........ B) Azért nem sok olyan alkatrész van az X16-on sem, amire 4 vezeték megy és valahol azon a tájékon található :) Passz! Hátha mutat valaki egy képet a tiedről is :rolleyes: Talán Day ... B) A javítást meg én köszönöm! <_< Ebben már nem tudok segíteni, visszakeresni meg nincs kedvem. 1-2 hete volt róla szó, max 1 hónapja és akkor volt kitárgyalva, hogy vékonyabb a hengerenkéntis motorok alapjáratija. :D Javítsatok ki ha tévedek. -_- Link to comment Megosztás: More sharing options...
wolfy26 Elküldve Július13, 2010 Megoszt Elküldve Július13, 2010 hali srácok! olyan kérdésem van hogy 1.4 16V (X14XE)-m van és kiszeretném takaritani ill. az állapotukat megnézni a hidrotökéknek. ehhez gondolom a vezérmütengelyeket ki kell kapni, na de nem tudom hogy a tárcsák a végükön hogy vannak rögzitve. ehhez le kell venni a vezérműszijat vagyis megbontani a vezérlést? vagy a tengelyek csavarral vannak rögzitve a tárcsákra azokat leszedni és simán kijön a tengely a szij leszedése nélkül? a másik kérdésem meg az hogy mindenféleképpen fontos mennyi nyomatékkal huzom majd meg a vezérmüt.-t tartó csavarokat vagy elég ha mondjuk csökulccsal amennyire birom 1kézzel? ja és hogy lehet tudni h rossz a töke? azt tom ha kézzel bebirom nyomni kuka. de ennél pontosabb mérés hogy történik? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július13, 2010 Megoszt Elküldve Július13, 2010 hali srácok! olyan kérdésem van hogy 1.4 16V (X14XE)-m van és kiszeretném takaritani ill. az állapotukat megnézni a hidrotökéknek. ehhez gondolom a vezérmütengelyeket ki kell kapni, na de nem tudom hogy a tárcsák a végükön hogy vannak rögzitve. ehhez le kell venni a vezérműszijat vagyis megbontani a vezérlést? vagy a tengelyek csavarral vannak rögzitve a tárcsákra azokat leszedni és simán kijön a tengely a szij leszedése nélkül? a másik kérdésem meg az hogy mindenféleképpen fontos mennyi nyomatékkal huzom majd meg a vezérmüt.-t tartó csavarokat vagy elég ha mondjuk csökulccsal amennyire birom 1kézzel? ja és hogy lehet tudni h rossz a töke? azt tom ha kézzel bebirom nyomni kuka. de ennél pontosabb mérés hogy történik? Nekem csak a szelepfedelet kell leszedni, aztán lenyomni a szelepet, lepiszkálni róla a himbát, és kijön a tőke. Nem tudom neked kifér-e a vezérműtengely mellett. Igazából ha csöndes akkor én nem bántanám. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július13, 2010 Megoszt Elküldve Július13, 2010 Ez valóban egy C14NZ -ét mutatja, de csak tájékoztató jellegű képnek szántam........ B) Azért nem sok olyan alkatrész van az X16-on sem, amire 4 vezeték megy és valahol azon a tájékon található -_- Passz! Hátha mutat valaki egy képet a tiedről is :rolleyes: Talán Day ... :D A javítást meg én köszönöm! <_< C16NZ :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Július13, 2010 Megoszt Elküldve Július13, 2010 C16NZ :rolleyes: Jóvanmá! Szőrszálhasogatók akkor is elértem, hogy már nem kombija van <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
wolfy26 Elküldve Július13, 2010 Megoszt Elküldve Július13, 2010 Nekem csak a szelepfedelet kell leszedni, aztán lenyomni a szelepet, lepiszkálni róla a himbát, és kijön a tőke. Nem tudom neked kifér-e a vezérműtengely mellett. Igazából ha csöndes akkor én nem bántanám. az enyémbe nincs himba:) a vezérmüt. bütyke alatt van rögtön a töke szal tuti ki kell kapni a tengelyt. szal nem tudom hogy jön ki a tengely meg kell e bontani a szijat? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július14, 2010 Megoszt Elküldve Július14, 2010 az enyémbe nincs himba:) a vezérmüt. bütyke alatt van rögtön a töke szal tuti ki kell kapni a tengelyt. szal nem tudom hogy jön ki a tengely meg kell e bontani a szijat? Hát szerintem máshogy nem megy. Link to comment Megosztás: More sharing options...
H.Zoli Elküldve Július14, 2010 Megoszt Elküldve Július14, 2010 Nézegettem és csak egészen mélyen, a szívócsövek alatt, hozzáférhetetlenül találtam olyat, ami hasonlít. 5 vezeték meg egy csatiba, az egyik torxot látom, a másik nagyon takarva van. Még ha látnám is, olyan szűk a hely, hogy szerintem nem fér ki az öntvény talppal, amit fognak a csavarok. Lefotóztam: http://img707.imageshack.us/i/p1120710s.jpg/ Ez az egyáltalán? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július14, 2010 Megoszt Elküldve Július14, 2010 Nézegettem és csak egészen mélyen, a szívócsövek alatt, hozzáférhetetlenül találtam olyat, ami hasonlít. 5 vezeték meg egy csatiba, az egyik torxot látom, a másik nagyon takarva van. Még ha látnám is, olyan szűk a hely, hogy szerintem nem fér ki az öntvény talppal, amit fognak a csavarok. Lefotóztam: http://img707.imageshack.us/i/p1120710s.jpg/ Ez az egyáltalán? Szerintem a szívócsonk előtt van valahol az injektor-ok környékén, valaki már kérdezte hosszúkás henger. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Július14, 2010 Megoszt Elküldve Július14, 2010 Nézegettem és csak egészen mélyen, a szívócsövek alatt, hozzáférhetetlenül találtam olyat, ami hasonlít. 5 vezeték meg egy csatiba, az egyik torxot látom, a másik nagyon takarva van. Még ha látnám is, olyan szűk a hely, hogy szerintem nem fér ki az öntvény talppal, amit fognak a csavarok. Lefotóztam: http://img707.imageshack.us/i/p1120710s.jpg/ Ez az egyáltalán? Ez az EGR szelep. A levegőszűrő felől jövő cső körül, a motor szívócsonkján keress olyasmit, mint az előbbi képen levő (C16NZ). Link to comment Megosztás: More sharing options...
H.Zoli Elküldve Július14, 2010 Megoszt Elküldve Július14, 2010 Szerintem a szívócsonk előtt van valahol az injektor-ok környékén, valaki már kérdezte hosszúkás henger. Ez alatta van és ha ez nem az, akkor mi? Ahogy néztem elég komolyan le kellene bontani azt az oldalt, hogy hozzá lehessen férni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Július14, 2010 Megoszt Elküldve Július14, 2010 Nézegettem és csak egészen mélyen, a szívócsövek alatt, hozzáférhetetlenül találtam olyat, ami hasonlít. 5 vezeték meg egy csatiba, az egyik torxot látom, a másik nagyon takarva van. Még ha látnám is, olyan szűk a hely, hogy szerintem nem fér ki az öntvény talppal, amit fognak a csavarok. Lefotóztam: http://img707.imageshack.us/i/p1120710s.jpg/ Ez az egyáltalán? Szerintem Te megtaláltad az 5-öst, de neked a 8-as tételszámú kell. Kicsit időrabló lesz mert bontani kell hozzá, de nem nehéz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
H.Zoli Elküldve Július14, 2010 Megoszt Elküldve Július14, 2010 Szerintem Te megtaláltad az 5-öst, de neked a 8-as tételszámú kell. Kicsit időrabló lesz mert bontani kell hozzá, de nem nehéz. Azt hiszem megtaláltam, ott van az EGR szelep mellett, nem kevésbé szívatós helyen. Persze lefelé néz a csatlakozó és az egyik torx, hogy ne lehessen látni. http://img13.imageshack.us/i/p1120709.jpg/ A bal alsó sarokban az a hengeres, a két vastag cső alatt. Elég pici, én valami nagyobbat kerestem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts