wolfy26 Elküldve Július11, 2010 Megoszt Elküldve Július11, 2010 valaki meg tudja mondani nekem hogy a befecskendezőszelepek felett ami van "hosszúléc" (amin keresztül benzint kapnak a szelepek) annak a végén szemböl nézve balra van egy ha jól tudom egy szelep amin keresztül meg lehet mérni a benzinnyomást a lécben. van ezen egy kupak amit levettem. na hogyha jár a motor csakugy folyik belöle sugárban a benzin. ennek igy kell müködnie? ja amugy 1.4 16V motor(X14XE). köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Július11, 2010 Megoszt Elküldve Július11, 2010 valaki meg tudja mondani nekem hogy a befecskendezőszelepek felett ami van "hosszúléc" (amin keresztül benzint kapnak a szelepek) annak a végén szemböl nézve balra van egy ha jól tudom egy szelep amin keresztül meg lehet mérni a benzinnyomást a lécben. van ezen egy kupak amit levettem. na hogyha jár a motor csakugy folyik belöle sugárban a benzin. ennek igy kell müködnie? ja amugy 1.4 16V motor(X14XE). köszi Rosszul zár a szelep a benzinhíd végén.Nem egészséges éppen,elég tűzveszélyes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wolfy26 Elküldve Július11, 2010 Megoszt Elküldve Július11, 2010 Rosszul zár a szelep a benzinhíd végén.Nem egészséges éppen,elég tűzveszélyes. még szerencse hogy van egy kupak a végén és nem engedi ki a benyát :rolleyes: és azt nem tudod véletlenül hogy emiatt lehetnek inditási nehézségek molog motornál? mert nekem azt csinálja hogy ha a meleg mocit leállitom és minél késöbb inditom be annál nehezebben indul. ja és még 1 kérdés: ha az 1vezetékes lambdaszondát lehuzom a csatirol nincs sárgalámpám és ugyanugy megy a moci. ez igy normális? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Július11, 2010 Megoszt Elküldve Július11, 2010 még szerencse hogy van egy kupak a végén és nem engedi ki a benyát :rolleyes: és azt nem tudod véletlenül hogy emiatt lehetnek inditási nehézségek molog motornál? mert nekem azt csinálja hogy ha a meleg mocit leállitom és minél késöbb inditom be annál nehezebben indul. ja és még 1 kérdés: ha az 1vezetékes lambdaszondát lehuzom a csatirol nincs sárgalámpám és ugyanugy megy a moci. ez igy normális? Persze,hogy nehezebben indul,falsot szív a benzinhíd ott és emiatt nem marad meg a nyomás a hídban.Ezt az AC-nak minden indításkor fel kell építenie és a felhalmozódott levegőt kidolgoznia. Elvileg,ha lehúzod a lambda csatiját,az ECU átáll vészprogramra és világítani kellene a chack control lámpának. Indításkor világit? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Július11, 2010 Megoszt Elküldve Július11, 2010 Elvileg,ha lehúzod a lambda csatiját,az ECU átáll vészprogramra és világítani kellene a chack control lámpának. Indításkor világit? Hozzátehetem, hogy üzem meleg motornál? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wolfy26 Elküldve Július11, 2010 Megoszt Elküldve Július11, 2010 bocs véletlen nyomtam rá. semmit se jelez nincs sárga lámpa, kiolvastam és nincs hibakód. alapjárat ugyanannyi, ugyanolyan, ugyanugy megy, csak kb 3km-en néztem városban, többet nem mertem nem akartam kárositani semmit se ugyhogy visszadugtam. szoval azt mondod a hibás szelep miatt csinálhat olyat mert nálam az van, hogyha bemelegszik a motor akkor 1-2perc mulva pöccre indul, de 15p múlva beindul 1 félpillanatra de le is fullad, ezt 2x eljátcca utána megmarad, ha 1 ora mulva inditok akkor kb 3-4mp kell mire beindul de meg is marad rendesen. hidegen meg olyat csinál hogy ingadozik az alapjárat pár mp-ig söt le is akar fulladni de utána beáll szépen. lehet hogy ez a gond vele? és a szonda? arra mit mondasz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wolfy26 Elküldve Július11, 2010 Megoszt Elküldve Július11, 2010 amugy igen meleg mocinál huztam le a szondát Link to comment Megosztás: More sharing options...
dodoka1978 Elküldve Július11, 2010 Megoszt Elküldve Július11, 2010 nem forulatszámmérős az óra,elvileg ofordulatszámmérősre ki lehet cserélni?Igazából úgy kellne működnie, hogy kírja a pillanatnyi sebességet 53Km/óráíg, ha van akkor dob hibakódot, utánna meg azt a sok X-et, amit neked is, mert a kijelzőt teszteli. Nem tudom árulnak-e külön jeladót, milyen az óra fordulatszámmérős?akkor Viszont ezeket az xxxxx azért írja mert nem jó?Kompletten cseréljem ki?Mit tanácsolsz? Ja előtte le kell húzni valami szondát ,hogy mutassa a km /h?Mit kell lehúzni?Bocsi az értetlenségemet..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július12, 2010 Megoszt Elküldve Július12, 2010 nem forulatszámmérős az óra,elvileg ofordulatszámmérősre ki lehet cserélni?akkor Viszont ezeket az xxxxx azért írja mert nem jó?Kompletten cseréljem ki?Mit tanácsolsz? A sok x-et mindegyik kiírja, de előtte ki kellene a pillanatnyi sebeséget, vagy ha nem jó a jeladó akkor a --jelet. Lehet cserélni akár fordulatszám mérősre is, a leírás a GYÍK-ben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imike20 Elküldve Július12, 2010 Megoszt Elküldve Július12, 2010 Sziasztok! Jelenlegi C14SE mocimat szeretném C16SE cserélni kompletten lenne egy motor 35.000HUF-ért! Kábelköteggel elektronikával együtt! AC-ét is kellene cserélni szerintetek? Előre is köszike az infót! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dark_Errant Elküldve Július12, 2010 Megoszt Elküldve Július12, 2010 Üdv all. Mentem ma a nagy hőségbe vagy 90 Km-t 100-120-as tempóval és mikor hazaértem feltűnt, hogy a gépsas nem áll vissza csak egy olyan 1500-as alapjáratra. Leállítottam, vártam 10 percet, indítottam és akkor is kb. 1500-re állt be stabilan. Járt már így valaki? Mi teheti ezt? Alapjárati? Vákumcső? A nagy melegben (38fok) még a motorteret sem volt kedvem kinyitni :rolleyes: (nameg az utolsó 15 km-en elkezdett sebesség függően nyikorogni a fékem mintha picit ütne vmelyik tárcsa, de ha még fékeztem is rá akkor fülsüketítő volt. De szerintem ez nem kapcsolódik az alapjárati problemhez. Valszeg csak kicsit jobban beleért a pofa a tárcsába mint szokott) Ilyen emelkedett fordulatszámos megállásom nekem is előfordul néha. De még nem jöttem rá az okára. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szepnorbee Elküldve Július12, 2010 Megoszt Elküldve Július12, 2010 Aszem megoldottam. Az alapjárati tengelye nem jött ki eléggé. Kicsit állítottam a max kitolódásán és az alapjárat perfect :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július12, 2010 Megoszt Elküldve Július12, 2010 Sziasztok! Jelenlegi C14SE mocimat szeretném C16SE cserélni kompletten lenne egy motor 35.000HUF-ért! Kábelköteggel elektronikával együtt! AC-ét is kellene cserélni szerintetek? Előre is köszike az infót! http://kepfeltoltes.hu/100712/ShowImage.as...ltoltes.hu_.jpg C14SE-ről C16SE-re? Ott nem kell AC-pumpát cserélni, mindegyik a nagynyomású fajtával megy. Aszem megoldottam. Az alapjárati tengelye nem jött ki eléggé. Kicsit állítottam a max kitolódásán és az alapjárat perfect <_< Hogyan? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
szepnorbee Elküldve Július12, 2010 Megoszt Elküldve Július12, 2010 Diag. módban amikor mozgatja oda-vissza, akkor a "vissza" fázisnál megfogtam a tengelyt hogy hagyjon ki 2-3 lépést, így 2-3 lépésnyivel magasabb lesz a felső holtpontja. Az alapjárati motor (bár inkább az ECU) úgymond hülye mert csak fix intervallumok között mozog. Szal meg se próbálja a határértéken kívülre tolni a tengelyt, holott lehet épp arra lenne szükség, mert pl. szorul kicsit és kimaradt 1-2 lépés. Ő ezt nem tudja mert nincs pozíció visszajelzés az ECU felé. És most ilyen home made módszerrel segítettem rajta :rolleyes: Bevált Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július12, 2010 Megoszt Elküldve Július12, 2010 Diag. módban amikor mozgatja oda-vissza, akkor a "vissza" fázisnál megfogtam a tengelyt hogy hagyjon ki 2-3 lépést, így 2-3 lépésnyivel magasabb lesz a felső holtpontja. Az alapjárati motor (bár inkább az ECU) úgymond hülye mert csak fix intervallumok között mozog. Szal meg se próbálja a határértéken kívülre tolni a tengelyt, holott lehet épp arra lenne szükség, mert pl. szorul kicsit és kimaradt 1-2 lépés. Ő ezt nem tudja mert nincs pozíció visszajelzés az ECU felé. És most ilyen home made módszerrel segítettem rajta :rolleyes: Bevált Lehet az is megoldotta volna a problémát, ha leveszed egy kicsit az akkusarut, attól a motorvezérlő is alaphelyzetbe áll. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szepnorbee Elküldve Július12, 2010 Megoszt Elküldve Július12, 2010 Nem segítette az sem :S Pedig egy órára le volt véve az aksiról. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imike20 Elküldve Július12, 2010 Megoszt Elküldve Július12, 2010 C14SE-ről C16SE-re? Ott nem kell AC-pumpát cserélni, mindegyik a nagynyomású fajtával megy. Hogyan? :rolleyes: Kábelköteg csere? + ugy tudom összemegy az F13-as váltóval ugyebár ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
shootman Elküldve Július12, 2010 Megoszt Elküldve Július12, 2010 néztem a GYIK-ba a c14nz-ről SE-re, mi a kettő közt a különbség??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imike20 Elküldve Július12, 2010 Megoszt Elküldve Július12, 2010 néztem a GYIK-ba a c14nz-ről SE-re, mi a kettő közt a különbség??? C14NZ --> 60LE --> 103 Nm / 2600 Rpm Központi Befecskendezés C14SE --> 82LE --> 113 Nm / 3400 Rpm Hengerenkénti Befecskendezés Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Július12, 2010 Megoszt Elküldve Július12, 2010 C14NZ --> 60LE --> 103 Nm / 2600 Rpm Központi Befecskendezés C14SE --> 82LE --> 113 Nm / 3400 Rpm Hengerenkénti Befecskendezés Ennyi nyomaték többletért nem éri meg belevágni szvsz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Július12, 2010 Megoszt Elküldve Július12, 2010 Ennyi nyomaték többletért nem éri meg belevágni szvsz. Pedig ez a legolcsóbb, és legbiztosabb motortuning. + 22 lóerő. Milyen sárkányos matrica, sportlégszűrő, és dob ad ennyit? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Július12, 2010 Megoszt Elküldve Július12, 2010 Pedig ez a legolcsóbb, és legbiztosabb motortuning. + 22 lóerő. Milyen sárkányos matrica, sportlégszűrő, és dob ad ennyit? :rolleyes: Lóerő az egy dolog, de mikor odalépsz nem a lóerőt, inkább a Nm érzed az ízületeiden:P Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Július12, 2010 Megoszt Elküldve Július12, 2010 Lóerő az egy dolog, de mikor odalépsz nem a lóerőt, inkább a Nm érzed az ízületeiden:P Igen, de ő nem 1400-as fordulatnál lép oda, hanem mondjuk 3000-nél! Akkor már mindjárt más a kása Mása! :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július12, 2010 Megoszt Elküldve Július12, 2010 Ennyi nyomaték többletért nem éri meg belevágni szvsz. Mondja ezt egy traktoros, akinek annyi nyomatéka van, hogy kapásból megcsavarja a plussz féltengelyem. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
H.Zoli Elküldve Július12, 2010 Megoszt Elküldve Július12, 2010 Sziasztok! Új vagyok még ezen a fórumon, de úgy láttam itt sok a hozzáértő, ezért gyorsan regisztráltam. A következő tünetek enyhítésére, illetve orvoslására kérném a segítségeteket. Az öreg kecském mostanában olyat produkál, hogy beindítás után nem sokkal (2perc és 30perc között, amikor neki tetszik) kigyullad a narancs motor-check lámpa és égve is marad. Az alapjárat a lámpa kigyulladása előtt is magas, 1000-1500 közötti, mikor mennyi. A fogyasztás is 10l körül alakul, sokallom még városban is. Ha áll egy ideig, akkor kezdi a folyamatot elölről. Ha felpörgetem a motort, akkor lassan esik le a fordulatszám. Nem szeretnék kókler szerelők kísérleti bábújává válni rengeteg pénzért ( ezt cseréljük, azt cseréljük, hátha valami beválik) , remélem ti tapasztalat alapján jobban be tudjátok határolni a lehetséges hibát. Sajnos elég láma vagyok az autómhoz, ezért legyetek szívesek szájbarágósan írni, mint a dinka gyereknek. :rolleyes: Előre is köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts