Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Sziasztok! Segítségeteket kérném X16XEL motor kódú Astra-nál a következő hiba áll fennt: beindítás után a motor maximális fordulaton jár. Gázbovden rendben van! Nem tudunk rájönni, hogy mi lehet a baj! Segítő válaszotokat előre is köszönöm!

Üdv: Bazsó

Elküldve
Sziasztok! Segítségeteket kérném X16XEL motor kódú Astra-nál a következő hiba áll fennt: beindítás után a motor maximális fordulaton jár. Gázbovden rendben van! Nem tudunk rájönni, hogy mi lehet a baj! Segítő válaszotokat előre is köszönöm!

Üdv: Bazsó

Ha adsz neki gázt, akkor sem változik? Ugyan közöm nincs a benzinesekhez, de az alapjárati motort bacogatnám első körben ha ilyesmi jelentkezne :rolleyes:

Elküldve
Ha adsz neki gázt, akkor sem változik? Ugyan közöm nincs a benzinesekhez, de az alapjárati motort bacogatnám első körben ha ilyesmi jelentkezne :rolleyes:

Semmire sem reagál! Csak pörög maxon a motor! Szerelő állítólag már megnézte az alapjárati motort de azt mondta hogy az jó! <_<

Elküldve
Semmire sem reagál! Csak pörög maxon a motor! Szerelő állítólag már megnézte az alapjárati motort de azt mondta hogy az jó! :rolleyes:

Az alapjárati hibájából csak olyan 2500-3000-ig tud felmenni a fordulat, maxig lehetetlen!

A 7-es tételszámú alkatrészt javaslom megvizsgálni a kábelköteggel együtt:

58081-20100706-Ziym8i.jpg

Szerk: Azt nem írtad, hogy F, v G astra, de a lényeg ua. (Az ábra csak sematikus.)

Elküldve
Az alapjárati hibájából csak olyan 2500-3000-ig tud felmenni a fordulat, maxig lehetetlen!

http://pics.coldline.hu/pics/58081-20100706-Ziym8i.jpg

Szerk: Azt nem írtad, hogy F, v G astra, de a lényeg ua. (Az ábra csak sematikus.)

Nah ezt pl. nem is tudtam. :rolleyes:

Szerk: Volt x16xel F? <_< Nah jólvan, ma nekem már minden új ahogy elnézem -_- Megyek is dolgozni :D

Elküldve

http://pics.coldline.hu/pics/58081-20100706-Ziym8i.jpg

F astra! Előre is köszönöm! Nekiugrok azt majd lessz valami remélem! :rolleyes:

Elküldve
Nah ezt pl. nem is tudtam. :rolleyes:

Szerk: Volt x16xel F? <_< Nah jólvan, ma nekem már minden új ahogy elnézem -_- Megyek is dolgozni :)

Miről beszélsz? Az enyém 95 ös volt, X16XEL. :D

Elküldve
F astra! Előre is köszönöm! Nekiugrok azt majd lessz valami remélem! :rolleyes:

Azt elfelejtettem mondani, hogy ha már úgy is ott jársz, nézd meg magát a fojtószelepet és a mechanikáját is! Bár ez ennél a motornál nem 2 perc...

Elküldve
Más téma:Tegnap vettem új hall jeladót,be is szereltem,de az elosztóval együtt tudtam csak elhozni.

Na most az a kérdésem,hogy az lehetséges hogy azért nem húz rendesen az autó

mert be kell lőni hogy hogyan a legjobb a gyújtás?

Most itt arra gondolok,hogy ha elkezdem tekergetni a hall jeladót a fémházzal eggyütt ,akkor ugye csökken vagy nő az alapjárat.

Ezt ha forgatom,előbb utóbb belehet állítani,vagy mi a mádá fákát csináljak? <_<

Köszcsi aki(k)válaszol(nak) -_-

Vaalaakkiii?? :rolleyes:

Ha kivetted az elosztót összejelölés nélkül, vagy cserélted, akkor utána valóban be kell állítani az alapelőgyújtást. A legegyszerűbb ha csináltatod. Szükség lesz strobira. Ellenőrizni úgy kell, hogy üzemmeleg alapjáraton járó motor mellett a rákötözgetett strobival megvilágítod az ékszíjtárcsát és összehangolva a forgó és álló jeleket 10 fokot kell mutatnia a strobinak. Beállítás: "összezárt" diagnosztikai csati mellett kell járatni a motort. A strobi elhangoló egységét 10fokra állítod és addig fordítod az elosztó, míg egybe nem esnek az említett jelek.

Elküldve
Azt elfelejtettem mondani, hogy ha már úgy is ott jársz, nézd meg magát a fojtószelepet és a mechanikáját is! Bár ez ennél a motornál nem 2 perc...

Oké! Köszi a tippet!

Elküldve
Ha kivetted az elosztót összejelölés nélkül, vagy cserélted, akkor utána valóban be kell állítani az alapelőgyújtást. A legegyszerűbb ha csináltatod. Szükség lesz strobira. Ellenőrizni úgy kell, hogy üzemmeleg alapjáraton járó motor mellett a rákötözgetett strobival megvilágítod az ékszíjtárcsát és összehangolva a forgó és álló jeleket 10 fokot kell mutatnia a strobinak. Beállítás: "összezárt" diagnosztikai csati mellett kell járatni a motort. A strobi elhangoló egységét 10fokra állítod és addig fordítod az elosztó, míg egybe nem esnek az említett jelek.

Jó, és strobi nélkül? Mert én is eltekertem. :rolleyes:

Elküldve
Jó, és strobi nélkül? Mert én is eltekertem. :rolleyes:

Próbálj meg ütemesen pislogni beállításkor <_<

Fülre, érzésre is be lehet lőni (kis tapasztalattal és érzékkel). Minden állítás után menetpróba. Jól megy-e, nem csörög-e be gyorsításkor? -ezeket kell figyelni.

Szerk: Ja és Neked ezt tiszta benyával a tankban kellene.

Elküldve
Próbálj meg ütemesen pislogni beállításkor <_<

Fülre, érzésre is be lehet lőni (kis tapasztalattal és érzékkel). Minden állítás után menetpróba. Jól megy-e, nem csörög-e be gyorsításkor? -ezeket kell figyelni.

Nagyjából oda állítottam ahol volt, de kicsit gyanús, viszont se fülem, se érzékem hozzá. Majd keresek egy korábbi képet, azon hogyan volt. Mi lehet a hátulütő, ha nem pontosan 10fok? Fogyi növekedés, teljesítmény romlás? Karcsi, szíjszakadáskor hogyan lőttük be? Nem emlészem.... :rolleyes:

Elküldve
Nagyjából oda állítottam ahol volt, de kicsit gyanús, viszont se fülem, se érzékem hozzá. Majd keresek egy korábbi képet, azon hogyan volt. Mi lehet a hátulütő, ha nem pontosan 10fok? Fogyi növekedés, teljesítmény romlás? Karcsi, szíjszakadáskor hogyan lőttük be? Nem emlészem.... :rolleyes:

Következmény lehet, ha túl kevés, akkor telj. csökkenés, ha túl nagy akkor motorkárosodás a kopogásos égés miatt.

Ha jól megy (úgy mint korábban) és nem csörög be, akkor nem sürgős a dolog.

Ja szerkesztettem az előző hsz.omat.

Elküldve

Na átjöttem ,mondom beírom ide mert az egyébbe off-olok,erre itt már beszélgetés zajlik <_<

Köszi Gorbi,én is erre gondoltam,hogy menet közben megállok,tekerek rajta,és amikor jó,akkor... :D

Mennyiért csinál ilyet szerelő ha mégsem jönnék rá?

Zotya,ha rájössz érzésre,érezhetnéd az enyém is,ha meg én jövök rá,érzékelek a te kocsidon is -_-

Elküldve

hali srácok! lenne egy kérdésem: normális dolog ha kb. közepesen benyomott gázpedállal is beindul a motor? mert úgy tudom az injektorosak igy nem indulnak be. amúgy szokott melegen indítási gondom lenni ha nem nyomok pedált, ezért próbálkoztam vele.

Elküldve
hali srácok! lenne egy kérdésem: normális dolog ha kb. közepesen benyomott gázpedállal is beindul a motor? mert úgy tudom az injektorosak igy nem indulnak be. amúgy szokott melegen indítási gondom lenni ha nem nyomok pedált, ezért próbálkoztam vele.

Végülis ha jó a motor, akkor beindul-hat, de de ennél nincs értelme nyomkodni-pumpálni a pedált. Nekem is mondták már, hogy egyszer rúgjam meg, akkor kapcsol be a szivató. :rolleyes:

Elküldve
Végülis ha jó a motor, akkor beindul-hat, de de ennél nincs értelme nyomkodni-pumpálni a pedált. Nekem is mondták már, hogy egyszer rúgjam meg, akkor kapcsol be a szivató. :rolleyes:

Ki szivatott ezzel? <_< -_-

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.