szepnorbee Elküldve Június30, 2010 Megoszt Elküldve Június30, 2010 Help! Cseréltem MAP szenzort, Lambda szenzort, vákumcsövek jók mégis megmaradt a melegen pillanatnyi torpanás és a "duplán" visszatérő alapjárat gázfröccsre. Torpanást okozhat alapjárati motor? Már agyba főbe pucoltam azt is meg az injektor házat is. Még a tengelyét is sikerült kivennem aztán ott is adtam neki WD40-et de a tünetek maradtak. Ötlet? Nincs vkinek V.namény környékén egy próba alapjáratija? Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Június30, 2010 Megoszt Elküldve Június30, 2010 Help! Cseréltem MAP szenzort, Lambda szenzort, vákumcsövek jók mégis megmaradt a melegen pillanatnyi torpanás és a "duplán" visszatérő alapjárat gázfröccsre. Torpanást okozhat alapjárati motor? Már agyba főbe pucoltam azt is meg az injektor házat is. Még a tengelyét is sikerült kivennem aztán ott is adtam neki WD40-et de a tünetek maradtak. Ötlet? Nincs vkinek V.namény környékén egy próba alapjáratija? Gyertyakábel, gyertyapipa? Sötétben nem nézted már, hogy nem húz-e át a testhez valamelyik? Esetleg az áthúzást nem hallani halk pattogással? Link to comment Megosztás: More sharing options...
m_petya Elküldve Június30, 2010 Megoszt Elküldve Június30, 2010 Szewasztok! Valaki tudna nekem arról vmit mondani hogy a generátor "zörej" az úgymond ien opelbetegség féle??.. :D Enyém is zörög. Olyan mintha kicsit ciripelne. Majd cserélek szíjat, meg felcsapágyaztatom, aztán remélhetőleg megszűnik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
m_petya Elküldve Június30, 2010 Megoszt Elküldve Június30, 2010 Help! Cseréltem MAP szenzort, Lambda szenzort, vákumcsövek jók mégis megmaradt a melegen pillanatnyi torpanás és a "duplán" visszatérő alapjárat gázfröccsre. Torpanást okozhat alapjárati motor? Már agyba főbe pucoltam azt is meg az injektor házat is. Még a tengelyét is sikerült kivennem aztán ott is adtam neki WD40-et de a tünetek maradtak. Ötlet? Nincs vkinek V.namény környékén egy próba alapjáratija? Az alapjárati motor tengelyét tudtad kivenni? Ha igen, akkor azt el is dobhatod a kukába. Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Június30, 2010 Megoszt Elküldve Június30, 2010 Az alapjárati motor tengelyét tudtad kivenni? Ha igen, akkor azt el is dobhatod a kukába. Pontosan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szepnorbee Elküldve Június30, 2010 Megoszt Elküldve Június30, 2010 Pontosan. Jójó azért letargiába nem kell esni. Nem az első autóm, nammeg mindíg megoldottam szerelő nélkül a problémáimat. Nem gondoljátok, hogy a gyárban is össze kellett rakják azt a motort valahogy? Nagyon könnyen ki lehet szedni a tengelyét és ugyan úgy vissza. Akit érdekel szívesen leírom.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
CoolAdam Elküldve Június30, 2010 Megoszt Elküldve Június30, 2010 Ha zörög, akkor csapágy, ha "sziszeg", akkor ékszíj haldoklás. akkor lehet majd mindkettő javítási listára kerül mer az ékszíjra is ráfér már! :D köszönöm a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
m_petya Elküldve Június30, 2010 Megoszt Elküldve Június30, 2010 akkor lehet majd mindkettő javítási listára kerül mer az ékszíjra is ráfér már! :D köszönöm a segítséget! A szíjat zsírozd meg, vagy áztasd olajba. Hidd el egyből nem lesz hangja. ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Június30, 2010 Megoszt Elküldve Június30, 2010 A szíjat zsírozd meg, vagy áztasd olajba. Hidd el egyből nem lesz hangja. :D De jó, hogy ennyi segítőkész ember jár errefelé. Link to comment Megosztás: More sharing options...
CoolAdam Elküldve Június30, 2010 Megoszt Elküldve Június30, 2010 De jó, hogy ennyi segítőkész ember jár errefelé. meg is akartam látogatni m_petya cartársat amikor megláttam a Mezőfalva táblát! ^_^ :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bálintka 1.6i Elküldve Június30, 2010 Megoszt Elküldve Június30, 2010 Urak Létezik,hogy jól láttam,hogy a c16nz-n Daewoo emblémás hengerfej van? Az elosztó fedelet matattam amikor szembe tűnt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június30, 2010 Megoszt Elküldve Június30, 2010 Urak Létezik,hogy jól láttam,hogy a c16nz-n Daewoo emblémás hengerfej van? Az elosztó fedelet matattam amikor szembe tűnt. Lehet, a Kadet is fut Daewoo Racer néven. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
m_petya Elküldve Június30, 2010 Megoszt Elküldve Június30, 2010 meg is akartam látogatni m_petya cartársat amikor megláttam a Mezőfalva táblát! :P ^_^ Mit kerestél te errefelé? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bálintka 1.6i Elküldve Június30, 2010 Megoszt Elküldve Június30, 2010 Lehet, a Kadet is fut Daewoo Racer néven. ^_^ Ezt tudtam,csak az nem volt tiszta,hogy mé' van ez.Mert ugye a Smart is Merci,de az utóbbiban mégsincs Smart embléma :D Akkor valami kosárból összeválogatott szekerem van.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Június30, 2010 Megoszt Elküldve Június30, 2010 Ezt tudtam,csak az nem volt tiszta,hogy mé' van ez.Mert ugye a Smart is Merci,de az utóbbiban mégsincs Smart embléma ^_^ Akkor valami kosárból összeválogatott szekerem van.... Az egyik eladott liszensz volt, másik pedig egy Swatch+MB összefogás :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bálintka 1.6i Elküldve Június30, 2010 Megoszt Elküldve Június30, 2010 Az egyik eladott liszensz volt, másik pedig egy Swatch+MB összefogás ^_^ Akkó' jóvanakkó' :P. Na sebaj.Hengerfej ide vagy oda,így is szelepes ;) A leggyengébb láncszem.Daewoo holmi a f astrában.Majd én is megpróbálom felpöccinteni a nexia lököst mint a haver :D És teljes lesz a kép. Link to comment Megosztás: More sharing options...
CoolAdam Elküldve Június30, 2010 Megoszt Elküldve Június30, 2010 Mit kerestél te errefelé? :P pécsre mentem a 63-ason az ki volt tábláza nyíllal ;) :D eszembe is jutott a jó öreg CT! ;) :D de lehet nem itt kellene folytatni a beszélgetést.. ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
wolfy26 Elküldve Június30, 2010 Megoszt Elküldve Június30, 2010 sziasztok srácok! az a gond van a járgánnyal (X14XE 1.4 16szelepes) hogy ha hidegen inditom pöccre beindul szépen beáll kb 1400ra, egy pár másodperc mulva hirtelen leesik a fordulat annyira hogy majdnem leáll a motor, de akkor hirtelen feltámad felmegy a ford 1400re, egy kicsit késöbb megint leakar fulladni, aztán megint felugrok a ford. ezt eljátsza egy párszor aztán beáll végre a növelt fordulatra és szép lassan kikapcsol a "szivatója" és beáll a kb 900as alapjáratra, ahol viszont gyönyörüen egyenletesen jár. Illetve még olyat csinál hogy ha üzemmeleg a motor és leállitom majd inditok egy pár perc mulva rendesen beindul, de kb 15perc vagy 30perc mulva inditok akkor piszok nehezen indul be, van hogy 3mpig inditozok de olyan is van hogy mintha beakarni indulni de rögtön le is fullad ezt kb 2szer eljátsza és végre megmarad. ha megyek a kocsival sohasem rángat, gondolkodás nélkül gyorsul minden egyes ford.sz. tartományban, nem szokott lefulladni pl.lámpáknál igaz csak ugy szoktam elindulni ha már a "szivatója" kikapcsol, azt mindig megvárom. mi lehet a gond vele? mondták hogy lehet vizhöm.jeladó, de akkor miért indul pöccre hidegen, melegen pedig leállitás után pár percel késöbb. lehet a benzinpumpa keveset pumpál? akkor menetközbe nem kéne esetleg berángatnia? az agr szelep ha megakad ugy tudom rángatni kéne a kocsinak pedig nem csinál ilyet. lehet az alapjárati motor? azt ki vettem, nagyjábol megtisztitottam de mintha a tengelye kicsit lötyögött volna, ugy tudom az nem jo. lehet ez a gond? voltam kompressziot mérni, az 1,3,4 hengerben 12-13B, csak a 2.ben volt 10B. ennek lehet köze hozzá? a fogyija jó: uton 5-6, városban 8-9L ja és amugy nincs hibakód tárolva a problémárol. köszi a segitségeket Link to comment Megosztás: More sharing options...
ambruzsg Elküldve Július1, 2010 Megoszt Elküldve Július1, 2010 tudtok veszprem megyeben vagy a kornyeken embert aki megnezi endoszkóppal hogy mennyire kopott a hengerem? vagy inkabb az autóé :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július1, 2010 Megoszt Elküldve Július1, 2010 tudtok veszprem megyeben vagy a kornyeken embert aki megnezi endoszkóppal hogy mennyire kopott a hengerem? vagy inkabb az autóé :D Azt endoszkóppal nézik? Nem elég egy kompresszió mérés? Olajat eszi? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabor -- C14Se Elküldve Július1, 2010 Megoszt Elküldve Július1, 2010 Helló! Úgy néz ki, hátsó dobot kell cserélnem a Caravánon. Találtam neten háromfélét, amik majdnem ugyan annyiba kerülnek. Van MTS, Walker, meg Marix. Mindegyik kábé 11 ezer. Nekem egyik név se mond semmit. Valaki tudna tanácsot adni, mit érdemes venni, ezen árkategóriában? Esetleg konkrét linkeknek is örülnék:) köszönöm a segítséget Üdv Gábor Astra F Caraván 94, C14SE Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július1, 2010 Megoszt Elküldve Július1, 2010 Helló! Úgy néz ki, hátsó dobot kell cserélnem a Caravánon. Találtam neten háromfélét, amik majdnem ugyan annyiba kerülnek. Van MTS, Walker, meg Marix. Mindegyik kábé 11 ezer. Nekem egyik név se mond semmit. Valaki tudna tanácsot adni, mit érdemes venni, ezen árkategóriában? Esetleg konkrét linkeknek is örülnék:) köszönöm a segítséget Üdv Gábor Astra F Caraván 94, C14SE Én ASSO-t vettem, mert az volt a legolcsóbb, de a BOSAL-t is ajánlották. Kilyukadt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabor -- C14Se Elküldve Július1, 2010 Megoszt Elküldve Július1, 2010 Én ASSO-t vettem, mert az volt a legolcsóbb, de a BOSAL-t is ajánlották. Kilyukadt? Még nem találtam rajta lyukat, de sztem fura hangja van. Majd kérek kölcsön egy aknát, és megsasolom jobban :D Húztam már ki belőle hangszigetelést, lehet el van tömődve, összeomolva, és az fogja vissza a motort. Elvileg megkaptuk a papírjait amikor vettük a kocsit a doboknak is, majd megnézem mikoriak. Kívülről jól néznek ki, de ez nem jelent semmit ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
ambruzsg Elküldve Július1, 2010 Megoszt Elküldve Július1, 2010 Azt endoszkóppal nézik? Nem elég egy kompresszió mérés? Olajat eszi? meg lehet nezni szepen latszik hogy a honolasi nyomok mennyire tuntek el illetve hogy van e valla a hengernek. olajat nem eszi kulonosebben (x17dtl, 4000km alatt fel liter fogyott el) kompresszio hianyom van annak az okara szeretnek fenyt deriteni... kipufogo: komplett bosal rendszert vettem, meggyozo vastagsagu alu reteg van a kipufogon meg a csoveken mindenhol. de komolyan, odavertem betonhoz, meg a szallitas kozben is serult az latszott rajta, de mintha tobb tized mm vastag alu lenne az alkatreszeken. aztan hogy ez tenyleg annyit szamit e arra 5 ev mulva valaszolnek :D. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július1, 2010 Megoszt Elküldve Július1, 2010 Még nem találtam rajta lyukat, de sztem fura hangja van. Majd kérek kölcsön egy aknát, és megsasolom jobban ^_^ Húztam már ki belőle hangszigetelést, lehet el van tömődve, összeomolva, és az fogja vissza a motort. Elvileg megkaptuk a papírjait amikor vettük a kocsit a doboknak is, majd megnézem mikoriak. Kívülről jól néznek ki, de ez nem jelent semmit :P Az enyém a felfüggeszténél kezdett kiszakadni, allulról semmit nem láttam, csak a hagja nőtt, aztán egyszercsak leesett. Érdekes már többen mondták ezt a szigetelést, de én nyomokban sem láttam benne. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts