Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Helló!

Talán megoldódni látszik a nagyobb terhelésre ledadogós probléma.

Áttettem C12NZ Corsa MAP-szenzorát egy próbakörre az Astrámba (C14SE), és nagyon szépen húzott, alacsony fordulatról is, akárhonnan. Szinte alapjáratról le lehetett padlózni (csak próba szintjén, tudom nem szép dolog). Semmi rángatást nem csinált, csak ment ahogy kel neki.

Hazaértem, visszakötöttem a gyárit, azzal pedig hozta a gondjait, nem megy, nagyobb gázra ledadog, 2000 alatt hozzá se lehet szólni...

Szóval most kell néznem egy végleges darabot ^_^

Lehet pucolni azt amim most van? Érdemes?

Ha csere, bontott, vagy új?

Ja, és hogy kell levenni a tűzfalról, mert én bizony rá nem jöttem :P (Corsáé átmenőcsavaros).

Köszi előre is

Üdv

Gábor

Ezt a cserét én is megprobálom, van opel elég a családban! ;) Igaz az enyém nem dadog, de nem is gyorsul úgy,mint régen. :D

Megosztás:

Hol keressem egyébként a Map szenzort? :D

Helló!

Tűzfalon van, bal oldalt, megy rá egy vákumcső, meg egy elektromos csatlakozó (talán zöld), 3 vezetékkel.

Ja, és kb így néz ki:

http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_fels..._173434895.html

^_^

Üdv

szerk: Corsán meg C12NZ-nél inkább jobb oldalt van, vagy középfele és két csavar fogja a tűzfalhoz.

Megosztás:

Sziasztok! Meg lehet tudni valahogy hogy hol eszi az olajat? (szelepszár v. gyűrű) Mert minden beindításnál füstöl egy nagyot. Ha felmegy a víz 95 fokra akkor is füstöl látványosan.

Elméletileg csak ott ahol írtad, szelepszárszimering, vagy gyűrű, nem nagyon lehet elkülöníteni a kettőt, mert ugye mind a két oldalról elégeti az olajat, ezért füstöl. Szelepszárszimeringet cserélni olcsóbb-egyszerűbb is, érdemes azzal kezdeni a javítást.

Megosztás:

Sziasztok.

Az eddigi 2 hibakód mára kiegészült 2 ujjabbal.

De viszont megfigyeletem hogy a hibajelző lámpa csak alapjáraton gyullad ki. Ha elindulok a kocsival és megyek folyamatosan akkor minden ok. Ha megállok alapjáraton egyböl jelez.

Eddigi hibakódok:

35 Alapjárati vezérlõszelep

47 Levegõpumpa / relé – feszültség túl magas

És a mai két új:

15 Hûtõközeg hõszenzor – feszültség túl magas

56 Alapjárati vezérlõszelep – feszültség túl alacsony

:D ^_^

Megosztás:

sziasztok

köszönöm a válaszokat. nem volt még alkalmam elvinni a kocsit a szervízbe hogy megnézessem az alapjárati motort.

de az normális hogy néha megyek vele rengeteget és nem áll meg a kocsi, néha meg beindítom és azonnal leáll.

állok piroslámpánál várok várok aztán leáll

újabban azt csinálja h ha kirakom n (üresbe) akkor felmegy a fordulatszám 1000-ig és leáll

bekapcsolom a klímát leterheli a motort jár szépen, kikapcsolom a klímát a motor kicsit felpörög és leáll

néha ha kicsit megtúráztatom 5-6 ezerig és levszem a lábam a gázról akkor is leáll ( megy vissza szépen a fordulat de nem tartja meg)

városba is láttam már hogy lassítottam és a fordulatszámmérő azt mutatta h 1000 aztán kicsit mintha feljebb "dobta" volna kb 1200-ig

múltkor elég jó tempóban jöttem és fékezni kellett egy kutya miatt akkor is leállt, mint néha ha kanyarodok

a kocsiban néha úgyérezni mintha nemjárna egyenletesen a motor.

Már elnézést hogy kérdezősködök tőletek de nembízok abszolút a szerelőkben akik itt vannak mert nemértenek hozzá és ezen a kocsin nem fognak többet kísérletezni:D

Opel szervíz BAZ megye :D

Nincs is Astra f 1.8 115 lóerős autómataváltós kocsi ^_^ ennyit erről

sziasztok

ezeket a problémákat okozhatja a rosz MAP szenzor?

ja és kb mennyiért vesztegetnek egy 4 vezetékes lambda szondát?

Megosztás:

Sziasztok.

Az eddigi 2 hibakód mára kiegészült 2 ujjabbal.

De viszont megfigyeletem hogy a hibajelző lámpa csak alapjáraton gyullad ki. Ha elindulok a kocsival és megyek folyamatosan akkor minden ok. Ha megállok alapjáraton egyböl jelez.

Eddigi hibakódok:

35 Alapjárati vezérlõszelep

47 Levegõpumpa / relé – feszültség túl magas

És a mai két új:

15 Hûtõközeg hõszenzor – feszültség túl magas

56 Alapjárati vezérlõszelep – feszültség túl alacsony

:D ^_^

Ennyiféle probléma egyszerre egy autóban nincs, inkább maga az agya (ECU) hülyülhetett meg, esetleg a csatija kontakthibás.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.