daykiller Elküldve Június17, 2010 Megoszt Elküldve Június17, 2010 Megvannak a 2 pólusú gyertyák. Az nem gond, hogy ezeknek a gyertyáknak a porcelán része átmérőben kb 1 mm-el kisebb, mint az 1 pólusúé és ezért a pipa végében lévő gumitömítés nem zárja le tökéletesen légmentesen a gyertyacsatlakozást? Remélem érthető, amit leírtam! :D Nem probléma szerintem. Hengerfej fele kell tömíteni jól. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Június17, 2010 Megoszt Elküldve Június17, 2010 Így van, 2-3 gyerek után az ember megkomolyodik, és nem versenyautónak, hanem közlekedési eszköznek tekinti a kocsit. ;) Hmmm...ezt én mondtam?? ^_^ :D Neked mikor tilt? :D :P Nekem 5 unoka után 6200 körül tilt! :P De 5000-nél tovább nem forgatom, mert már nincs értelme, nem húz eléggé! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kispit Elküldve Június17, 2010 Megoszt Elküldve Június17, 2010 Szegény biztos nem tudta,hogy mekkora ménes van előtte ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pocsi Elküldve Június18, 2010 Megoszt Elküldve Június18, 2010 És ki akart ismerkedni. Most már kíváncsi vagyok! Egy nevet esetleg? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zolka Elküldve Június18, 2010 Megoszt Elküldve Június18, 2010 Nem probléma szerintem. Hengerfej fele kell tömíteni jól. Csak arra gondolok, hogy ha véletlenül a környékre víz csapódna, akkor esetleg az be tudna jutni a gyertya meg a pipa közé, amivel okozhatna egy kis gyújtás problémát. Jó, beismerem, hogy talán nem fordul ilyen elő túl könnyen, legalábbis remélem! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június18, 2010 Megoszt Elküldve Június18, 2010 Csak arra gondolok, hogy ha véletlenül a környékre víz csapódna, akkor esetleg az be tudna jutni a gyertya meg a pipa közé, amivel okozhatna egy kis gyújtás problémát. Jó, beismerem, hogy talán nem fordul ilyen elő túl könnyen, legalábbis remélem! :D Szinte soha. A rotor-elosztó, és a generátor érzékeny a vízre, a többi elektromos kütyü nem. A kútnál ezt a kettőt szoktam letakarni, aztán nyomatom ezerrel magasnyomásuval a motort. Még soha nem volt gond vele, ha esetleg nem indulna, elosztó leszed, kitörölget egy papírzsepivel, kicsit szárogat, és GÓ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Marek Elküldve Június18, 2010 Megoszt Elküldve Június18, 2010 sziasztok köszönöm a válaszokat. nem volt még alkalmam elvinni a kocsit a szervízbe hogy megnézessem az alapjárati motort. de az normális hogy néha megyek vele rengeteget és nem áll meg a kocsi, néha meg beindítom és azonnal leáll. állok piroslámpánál várok várok aztán leáll újabban azt csinálja h ha kirakom n (üresbe) akkor felmegy a fordulatszám 1000-ig és leáll bekapcsolom a klímát leterheli a motort jár szépen, kikapcsolom a klímát a motor kicsit felpörög és leáll néha ha kicsit megtúráztatom 5-6 ezerig és levszem a lábam a gázról akkor is leáll ( megy vissza szépen a fordulat de nem tartja meg) városba is láttam már hogy lassítottam és a fordulatszámmérő azt mutatta h 1000 aztán kicsit mintha feljebb "dobta" volna kb 1200-ig múltkor elég jó tempóban jöttem és fékezni kellett egy kutya miatt akkor is leállt, mint néha ha kanyarodok a kocsiban néha úgyérezni mintha nemjárna egyenletesen a motor. Már elnézést hogy kérdezősködök tőletek de nembízok abszolút a szerelőkben akik itt vannak mert nemértenek hozzá és ezen a kocsin nem fognak többet kísérletezni:D Opel szervíz BAZ megye :D Nincs is Astra f 1.8 115 lóerős autómataváltós kocsi ^_^ ennyit erről Link to comment Megosztás: More sharing options...
m_petya Elküldve Június18, 2010 Megoszt Elküldve Június18, 2010 sziasztok köszönöm a válaszokat. nem volt még alkalmam elvinni a kocsit a szervízbe hogy megnézessem az alapjárati motort. de az normális hogy néha megyek vele rengeteget és nem áll meg a kocsi, néha meg beindítom és azonnal leáll. állok piroslámpánál várok várok aztán leáll újabban azt csinálja h ha kirakom n (üresbe) akkor felmegy a fordulatszám 1000-ig és leáll bekapcsolom a klímát leterheli a motort jár szépen, kikapcsolom a klímát a motor kicsit felpörög és leáll néha ha kicsit megtúráztatom 5-6 ezerig és levszem a lábam a gázról akkor is leáll ( megy vissza szépen a fordulat de nem tartja meg) városba is láttam már hogy lassítottam és a fordulatszámmérő azt mutatta h 1000 aztán kicsit mintha feljebb "dobta" volna kb 1200-ig múltkor elég jó tempóban jöttem és fékezni kellett egy kutya miatt akkor is leállt, mint néha ha kanyarodok a kocsiban néha úgyérezni mintha nemjárna egyenletesen a motor. Már elnézést hogy kérdezősködök tőletek de nembízok abszolút a szerelőkben akik itt vannak mert nemértenek hozzá és ezen a kocsin nem fognak többet kísérletezni:D Opel szervíz BAZ megye :D Nincs is Astra f 1.8 115 lóerős autómataváltós kocsi ^_^ ennyit erről Sanszos szerintem, hogy valahol falsot szív és amiatt áll le. Amikor a klímát kapcsolod, akkor az ECU többletüzemanyagot ad, és kompenzálódik a többletlevegő. Szerintem fogj egy flakon féktisztítót, és a motortérben fújkáld át a vákuumcsöveket. Ha felpörög a motor akkor ott a gond. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Marek Elküldve Június18, 2010 Megoszt Elküldve Június18, 2010 Sanszos szerintem, hogy valahol falsot szív és amiatt áll le. Amikor a klímát kapcsolod, akkor az ECU többletüzemanyagot ad, és kompenzálódik a többletlevegő. Szerintem fogj egy flakon féktisztítót, és a motortérben fújkáld át a vákuumcsöveket. Ha felpörög a motor akkor ott a gond. szia köszi a választ de kihagytam vmit nemtudom, lehet hogy fontos, néha elkezd fulladozni hogy már majdnem leáll aztán mégse, nemtudom hogy ezis a fals levegő miatt lehet-e Link to comment Megosztás: More sharing options...
m_petya Elküldve Június18, 2010 Megoszt Elküldve Június18, 2010 szia köszi a választ de kihagytam vmit nemtudom, lehet hogy fontos, néha elkezd fulladozni hogy már majdnem leáll aztán mégse, nemtudom hogy ezis a fals levegő miatt lehet-e Előfordulhat, mivel ha az ECU érzékeli a fordulatszámesést, és megpróbálja helyrehozni az alapjáratot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június18, 2010 Megoszt Elküldve Június18, 2010 szia köszi a választ de kihagytam vmit nemtudom, lehet hogy fontos, néha elkezd fulladozni hogy már majdnem leáll aztán mégse, nemtudom hogy ezis a fals levegő miatt lehet-e Nekem is szokott ilyen lenni, főleg hideg motornál, leesik 500-ra, majd felpörög. Nálam ez még belefér, nem mai gyerek. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Június18, 2010 Megoszt Elküldve Június18, 2010 A MAP szenzor csöve volt nekem 1szer berepedve és akkor fulladozott. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június18, 2010 Megoszt Elküldve Június18, 2010 A MAP szenzor csöve volt nekem 1szer berepedve és akkor fulladozott. Aha, vagy akár a pollenszűrőnél, vagy a belső keringtető gombnál is ilyen hibát okozhat ha a cső lecsúszott, elrepedt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsoltifiu Elküldve Június18, 2010 Megoszt Elküldve Június18, 2010 Sziasztok.Hu de rég jártam erre:) Itt a nyár és süt (ne) a nap.....De ehelyett szakad mint állat.... Ma egy baromira idegesítő hangra lettem figyelmes ami nagyon bosszant. Létezik az hogy én hallom ahogy a vízpumpa a kiegyenlítő tartályba pumpálja a vizet? Nagyobb gázadásoknál és normál tempóban is....Nem folyamatos a "víz folyás hangja Glugy Glugy" Légyszíves ha van ötletetek segítsetek. A vízpumpát most cseréltük.. Lehet hogy levegős lenne a rendszer és azt jelzi így? C14nz motorom van tehát az elméletileg nem képes légteleníteni önmgát. Köszönöm szépen Link to comment Megosztás: More sharing options...
m_petya Elküldve Június18, 2010 Megoszt Elküldve Június18, 2010 Sziasztok.Hu de rég jártam erre:) Itt a nyár és süt (ne) a nap.....De ehelyett szakad mint állat.... Ma egy baromira idegesítő hangra lettem figyelmes ami nagyon bosszant. Létezik az hogy én hallom ahogy a vízpumpa a kiegyenlítő tartályba pumpálja a vizet? Nagyobb gázadásoknál és normál tempóban is....Nem folyamatos a "víz folyás hangja Glugy Glugy" Légyszíves ha van ötletetek segítsetek. A vízpumpát most cseréltük.. Lehet hogy levegős lenne a rendszer és azt jelzi így? C14nz motorom van tehát az elméletileg nem képes légteleníteni önmgát. Köszönöm szépen Valószínűleg levegős a rendszered. Vagy vedd le a kiegyenlítő sapkáját és emeltebb fordulaton járasd kicsit a motort, ókor ókor egy egy gázfröccs kíséretében. Vagy esetleg megoldás lenne még, hogy ha jól tudom akkor a hőmérséklet érzékelőt kell kicsavarnod, és addig tölteni a kiegyenlítőbe a folyadékot, amíg a hőfokjeladónál bugyogás mentesen nem folyik a víz. Persze ezt álló motornál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astraf Elküldve Június18, 2010 Megoszt Elküldve Június18, 2010 Sziasztok.Hu de rég jártam erre:) Itt a nyár és süt (ne) a nap.....De ehelyett szakad mint állat.... Ma egy baromira idegesítő hangra lettem figyelmes ami nagyon bosszant. Létezik az hogy én hallom ahogy a vízpumpa a kiegyenlítő tartályba pumpálja a vizet? Nagyobb gázadásoknál és normál tempóban is....Nem folyamatos a "víz folyás hangja Glugy Glugy" Légyszíves ha van ötletetek segítsetek. A vízpumpát most cseréltük.. Lehet hogy levegős lenne a rendszer és azt jelzi így? C14nz motorom van tehát az elméletileg nem képes légteleníteni önmgát. Köszönöm szépen Szia A fűtőradiátorban glugy glugy-ol a víz mert levegős még....az meg ugye bent van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsoltifiu Elküldve Június18, 2010 Megoszt Elküldve Június18, 2010 Köszönöm a válaszokat:) Ezek szerint akkor levegős vagyok :s Biztos hogy a kiegyenlítő tartályból jön a hang mert a motortérből is jól halható "látható". Meg nem tudom mi a szokványos de szerintem a vízpumpa (folyamatosan) keringeti a vizet amikor jár a motor.így a víz "áramlat" nak is folyamatosnak kéne lenni,de nálam nem.Nálam szakaszosan pumpálja a tartályba a vizet :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június18, 2010 Megoszt Elküldve Június18, 2010 Köszönöm a válaszokat:) Ezek szerint akkor levegős vagyok :s Biztos hogy a kiegyenlítő tartályból jön a hang mert a motortérből is jól halható "látható". Meg nem tudom mi a szokványos de szerintem a vízpumpa (folyamatosan) keringeti a vizet amikor jár a motor.így a víz "áramlat" nak is folyamatosnak kéne lenni,de nálam nem.Nálam szakaszosan pumpálja a tartályba a vizet :D Hát nem tudom, levegős-e mert nálam is hallani, főleg ha pörgetem, pedig már jópárszor szétt volt szedve, légtelenítve, mosva tb. Már megszoktam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Június18, 2010 Megoszt Elküldve Június18, 2010 Járattam a motort, kitekertem a hőmérő jeladóját, sőt a torokfűtés csövét is levettem, de még így is csorgadozik a víz a fűtőradiátorban... hallani hogy levegős. x16szr Mit csináljak még? Link to comment Megosztás: More sharing options...
m_petya Elküldve Június18, 2010 Megoszt Elküldve Június18, 2010 Járattam a motort, kitekertem a hőmérő jeladóját, sőt a torokfűtés csövét is levettem, de még így is csorgadozik a víz a fűtőradiátorban... hallani hogy levegős. x16szr Mit csináljak még? Enyémben még mindig nincs bent a radiátor, de én úgy fogom csinálni, hogy beteszem a radiátort, és feltöltöm folyadékkal, és úgy dugom rá a csöveket. Elvileg nemszabad, hogy levegő menjen bele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Június18, 2010 Megoszt Elküldve Június18, 2010 Enyémben még mindig nincs bent a radiátor, de én úgy fogom csinálni, hogy beteszem a radiátort, és feltöltöm folyadékkal, és úgy dugom rá a csöveket. Elvileg nemszabad, hogy levegő menjen bele. És ezt hogy fogod megoldani fagyállóval? A vicces az ha lehúzoma torokfűtésnél, akkor ott egyből jön a víz nem buggyanva levegősen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június19, 2010 Megoszt Elküldve Június19, 2010 Járattam a motort, kitekertem a hőmérő jeladóját, sőt a torokfűtés csövét is levettem, de még így is csorgadozik a víz a fűtőradiátorban... hallani hogy levegős. x16szr Mit csináljak még? Szerintem nem levegős az, én arra tippelek, hogy valamai keresztmetszet szűkülés van, és ott hangosabban megy átt a folyadék. Mondom az enyém is csinálja már évek óta, nem lehet benne levegő sehol megrekedve éveken keresztül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Marek Elküldve Június19, 2010 Megoszt Elküldve Június19, 2010 Előfordulhat, mivel ha az ECU érzékeli a fordulatszámesést, és megpróbálja helyrehozni az alapjáratot. Köszi a választ azokat a csöveket hol találom? :D nem nagyon értek a kocsikhoz lefényképeztem a motorteret, eltudnám mondani hogy hol keressem? csináltam 2 videót a problémáról, de most aztán nem állt le ^_^ csinálhattam akármit lefényképeztem az impulzusjeladót is a védőburkolata le van szakadva a videók és a képek: http://www.otofotki.pl/img14/qi9175_loli2.jpg.html http://www.otofotki.pl/img14/os2523_loli.jpg.html Videó1 Videó2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Június19, 2010 Megoszt Elküldve Június19, 2010 Köszi a választ azokat a csöveket hol találom? :D nem nagyon értek a kocsikhoz lefényképeztem a motorteret, eltudnám mondani hogy hol keressem? csináltam 2 videót a problémáról, de most aztán nem állt le ^_^ csinálhattam akármit lefényképeztem az impulzusjeladót is a védőburkolata le van szakadva a videók és a képek: http://www.otofotki.pl/img14/qi9175_loli2.jpg.html http://www.otofotki.pl/img14/os2523_loli.jpg.html Videó1 Videó2 Ott probléma van, mert azért a klíma ennyire nem rángatja meg, hogy 500-ra leessen a fordulatszám. Az a jeladó haldoklós, de 16v-n nem tudom hol van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Június19, 2010 Megoszt Elküldve Június19, 2010 Szerintem nem levegős az, én arra tippelek, hogy valamai keresztmetszet szűkülés van, és ott hangosabban megy átt a folyadék. Mondom az enyém is csinálja már évek óta, nem lehet benne levegő sehol megrekedve éveken keresztül. eddig nem csinálta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts