Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Nem jó, akkor már inkább innen a legalsót ;)

Már oké szívem szerint mindent ráköltenék az autóra de nem tehetem :rolleyes: ez akkor jó C14SE-be? 95' kb mikorra van Hajdúnánáson? mármint milyen gyorsan szállítanak?

Elküldve
Már oké szívem szerint mindent ráköltenék az autóra de nem tehetem :rolleyes: ez akkor jó C14SE-be? 95' kb mikorra van Hajdúnánáson? mármint milyen gyorsan szállítanak?

Nem tudom, én még nem rendeltem tőlük, de van itt már olyan, akinek innen rendelt lambda van a kocsijában. Ez a gyári máshol egyébként 25-30e Ft körül van, úgyhogy ez a 6e nagyon kedvezményes érte ;)

Elküldve
Nem tudom, én még nem rendeltem tőlük, de van itt már olyan, akinek innen rendelt lambda van a kocsijában. Ez a gyári máshol egyébként 25-30e Ft körül van, úgyhogy ez a 6e nagyon kedvezményes érte :D

Nekem is ilyen van benne már több mint 1 éve kopp kopp. :rolleyes: ;) :D

Elküldve
váháá :D végre nem nyiszog a motor.

kicseréltem a tűzkarikát nagyon szépségessen jár és nem nyikkan meg :D

köszi a segítséget

Mi az a tűzkarika? :rolleyes: ;) :D

Elküldve

Megvolt a gyertya csere.A szomorú hír,hogy a motor dadogásának problémája nem múlt el.

Tegnap többször meg is állt,alig indult újra.Nem is megy,nehezen veszi a lapot.Kezdek stresszes lenni a helyzet miatt.Nézzem át a gyújtást,vagy vegyem le a hengerfejet?Szelep,stb?

Elküldve
Megvolt a gyertya csere.A szomorú hír,hogy a motor dadogásának problémája nem múlt el.

Tegnap többször meg is állt,alig indult újra.Nem is megy,nehezen veszi a lapot.Kezdek stresszes lenni a helyzet miatt.Nézzem át a gyújtást,vagy vegyem le a hengerfejet?Szelep,stb?

Megy minden Henger? :rolleyes: ;) :D :D :D

Elküldve
Megy minden Henger? :rolleyes: ;) :D :D :D

Fülre?Nem.Épp ezért vettem gyertyát,mert elég korosak voltak benne.Össze-vissza jár,kipuffnál is csak buborog,hallani,hogy nem egyenletes.8szelepes létére sem szabad így járnia.Egy hete csinálja ezt.Elötte szépen ment.

Elküldve
Fülre?Nem.Épp ezért vettem gyertyát,mert elég korosak voltak benne.Össze-vissza jár,kipuffnál is csak buborog,hallani,hogy nem egyenletes.8szelepes létére sem szabad így járnia.Egy hete csinálja ezt.Elötte szépen ment.

Járó motornál egyesével húzd le a gyertyákat, és ha nem változik a motor járása, ott a bibi.

Elküldve
Járó motornál egyesével húzd le a gyertyákat, és ha nem változik a motor járása, ott a bibi.

A 3-as henger (balról jobbra) nem reagál.Szikra van akkora mint az állat,de ha lehúzom a pipát nem változik a hangja.Kicsit nagyobb fordulaton,kb 2000,már jobb,de érezni,hogy valamiben kaka van.

Elküldve
A 3-as henger (balról jobbra) nem reagál.Szikra van akkora mint az állat,de ha lehúzom a pipát nem változik a hangja.Kicsit nagyobb fordulaton,kb 2000,már jobb,de érezni,hogy valamiben kaka van.

Van szikra a 3-as hengernél, de ha lehúzod a pipát nem változik a motorhang? :rolleyes:

Elküldve
Van szikra a 3-as hengernél, de ha lehúzod a pipát nem változik a motorhang? :rolleyes:

Mindegyiknél gyönyörű szép naaaagy szikra van ;)

Hangja nem változik,ha lehúzom a pipát,se ha visszateszem.A többinél teljesen jól hallani a különbséget.

Elküldve
Mindegyiknél gyönyörű szép naaaagy szikra van ;)

Hangja nem változik,ha lehúzom a pipát,se ha visszateszem.A többinél teljesen jól hallani a különbséget.

Központi injektoros? Szikra van, benzin van, mégsem megy egy henger? Szelep, himba törés? :rolleyes:

Elküldve
Központi injektoros? Szikra van, benzin van, mégsem megy egy henger? Szelep, himba törés? :rolleyes:

'92-es c16nz.Központis.Benzin biztos van.Ha himbatörött,akkor nagyobb fordulaton sem menne,szerintem.Nagyobbon viszont megy rendesen.Vagy ugyanúgy nem,csak kiegyensúlyozza a többi?Passz.Meg kell nézetnem majd.Szép eset lesz,ha nagyobb a baja.Jól bevásároltam ;)

Elküldve
'92-es c16nz.Központis. ... Szép eset lesz,ha nagyobb a baja.Jól bevásároltam :rolleyes:

Egy sűrítési csúcsnyomás mérést (méretést) megérne a dolog.

Szerk. Ha nem laknál ilyen messze, megmérném szívesen.

Elküldve

Az enyém hengerenkénti befecsis. :D Szikra nincs, benzin sincs. :D Himbatörés volt, mégis ment. ;) :D

Elküldve
Egy sűrítési csúcsnyomás mérést (méretést) megérne a dolog.

Szerk. Ha nem laknál ilyen messze, megmérném szívesen.

Köszi.Gondoltam rá én is.Jövő héten kapok kis pénzmagot,akkor megejtem a dolgot.

A kompresszió mérés rögtön kidobja,hogy hol a bibi :rolleyes:

Elküldve

Széép estét mindenkiek aki erre olvas! ebben a percben regisztráltam, óriási segítségre lenne szükségem! F karaván 1.4, 8v, tegnap a gyújtáselosztó megadta magát szén = 0. csere megvolt, utánna próbakör, pont mint elötte :rolleyes:

kicsit "bubugott" a kipufogó már elötte is, csere után ez megmaradt. Hiba: nagyobb kigyorsításkor a motor megtorpan, lefullad, utánna le is áll,valamennyit hül utánna újra beindul, nagyon szabálytalanul jár. valaki találkozott már ilyennel? tapasztalat, ötlet hogy miért csinálhatja???

Elküldve
Köszi.Gondoltam rá én is.Jövő héten kapok kis pénzmagot,akkor megejtem a dolgot.

A kompresszió mérés rögtön kidobja,hogy hol a bibi :rolleyes:

A kompressziómérés megmutatja, hogy probléma van-e valamelyik henger tömítettségében (mert ez is okozhatja a problémádat), de azt nem mondja meg, hogy azt mi okozza. Oda már egyéb vizsgálat kellene, de az már felesleges lenne neked. A Te esetedben a k.mérés azt árulja el, hogy le kell-e venni a hengerfejet, vagy nem szükséges. Persze nem szűr ki minden lehetséges mechanikai hibát, de igen jó támpontot ad, főleg akkor, ha már a rutin dolgokat leellenőrizte az ember és nem talált hibát. Maga a mérés pár perc és csak pár forint, azonnal ki is értékelik neked. Ahol sokat kérnek érte, oda ne vidd.

Elküldve
A kompressziómérés megmutatja, hogy probléma van-e valamelyik henger tömítettségében (mert ez is okozhatja a problémádat), de azt nem mondja meg, hogy azt mi okozza. Oda már egyéb vizsgálat kellene, de az már felesleges lenne neked. A Te esetedben a k.mérés azt árulja el, hogy le kell-e venni a hengerfejet, vagy nem szükséges. Persze nem szűr ki minden lehetséges mechanikai hibát, de igen jó támpontot ad, főleg akkor, ha már a rutin dolgokat leellenőrizte az ember és nem talált hibát. Maga a mérés pár perc és csak pár forint, azonnal ki is értékelik neked. Ahol sokat kérnek érte, oda ne vidd.

Megnézetem majd.Még pár napot kihúzok vele így,sajna nem tudom letenni a kocsit.Aztán,ha komoly a gond,akkor érdemes elgondolkodnom az eseten.Amilyen szerencsém van komplett HF felújítás.Saccra mennyiben lehet szerinted?

Elküldve
Széép estét mindenkiek aki erre olvas! ebben a percben regisztráltam, óriási segítségre lenne szükségem! F karaván 1.4, 8v, tegnap a gyújtáselosztó megadta magát szén = 0. csere megvolt, utánna próbakör, pont mint elötte :rolleyes:

kicsit "bubugott" a kipufogó már elötte is, csere után ez megmaradt. Hiba: nagyobb kigyorsításkor a motor megtorpan, lefullad, utánna le is áll,valamennyit hül utánna újra beindul, nagyon szabálytalanul jár. valaki találkozott már ilyennel? tapasztalat, ötlet hogy miért csinálhatja???

Szia!

Mivel ezt a problémát nagyon sok minden okozhatja, ezért a teljesség igénye nélkül írok párat amire nézz rá.

Hibatároló kivillogtatása.

http://www.topbuzz.co.uk/info/fault_codes/fault_codes.htm

Menj vele egy hosszabb távot magas motorfordulaton, hátha csak ki kell pucolódnia a rendszernek.

Ellenőriztesd a kipufrendszert lehetőleg hozzáértő szakival. Tud ilyet okozni egy szerencsétlen kipufogó probléma is.

Cserélj szűrőket.

Ellenőrizd az elektromos cuccokat.

http://www.czarnikm.republika.pl/c14nz.htm

Ellenőrizd a teljes vákuum rendszert, tömítetlenséget keresve. (Ellenőrizd a belsőlevegő-keringető rendszert is, hogy működik-e megfelelően.)

Cserélj gyertyákat, lehetőség szerint gyárit mert azzal tuti nem lesz kellemetlenséged.

Stb... sok ilyen dolog van még, de ne szaladjunk ennyire előre. Reméljük csak valamilyen apróság okozza a bajt.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.