Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

PetiGsi: EEhh... irigyellek 8) jo kis szeeeeet.. nekem most kuplung bowden kellene :wink: :oops: :)

Lassan olyan jo lesz a verdád, h startolás ide oda, elcsépelsz de csúnyán...

Atom:

Sztem nem egyröl beszélünk... amire te gondolsz, és amivel "szórakoztunk" az a motor felé "menö" vizhömérséklet jeladó.

Namármost amit én és sztem Opel16v is mond, az ezzel szemben a hütön található "kis" jeladó..vagy egy egyszerü hökapcsoló ami a hütöventit kapcsolja..... 8)

Megosztás:

Na ma voltam az új jeladóval Pesten :)

92 - 92.5 stabilan menet közben országúton is meg városban is, amikor egy csomó percet álltam sorompónál akkor is max 94, 94.5 volt... szal mikor megvettem már akkor döglődőfélben volt a jeladó: 2 fokkal kevesebbet mutatott, a végén ugye meg már vagy 5-tel.

Megosztás:

Na ma erdekes dolgot vettem eszre a rangatas/gyertyakabel fejlemenyekent... Lehuztam a kabeleket minden gyertyarol, es a balrol harmadiknak egesz masmilyen szinu a feje mint a tobbi haromnak. Azok ugyanolyan aranyszinuek mint ujonnan voltak, ez az egy pedig voroses (kb mint a rez). Ez gondolom biztos jelenthet valami konkretat....

Megosztás:

Gepard!

Szerintem csak gyári gyertyát, ami elő van bele írva!

Még anno belepróbáltam egy elég profi tuning Champion gyertyát,

de nem volt jobb, sőt, 20000km után cserélni kellett, mert nem

bírta a strapát (kettő a négyből rossz lett). A gyárival soha semmi

bajom nem volt.

GH!

Ellenállást kellene mérni a kábelen.

Megosztás:

Na szereztem egy multimetert es belemertem, hat nem mutat semmit a tobbihez kepest ugyhogy asszem biztosra veheto a hiba.

Nem vagyok villamosmernok de 20k ohm-os allasban ilyen ertekeket mutat a tobbire:

1. 5.02 (leghosszabb)

2. 4.61

3. ---

4. 1.90

Megosztás:

Na szereztem egy multimetert es belemertem, hat nem mutat semmit a tobbihez kepest ugyhogy asszem biztosra veheto a hiba.

Nem vagyok villamosmernok de 20k ohm-os allasban ilyen ertekeket mutat a tobbire:

1. 5.02 (leghosszabb)

2. 4.61

3. ---

4. 1.90

Jól értem hogy a 3-as-on semmit nem mutatott? Még más állásban sem? Mert akkor elvileg azt jelentené hogy nem is megy szikra.

Egy pár nap múlva én is megmérem majd pontosan az enyémet megint. Fura hogy nekem is a 3-as kábelem a gyanús.

Megosztás:

3-nál vagy nagyobb az ellenállás 20K-nál, vagy szakadás van.

Lényeg hogy mindenképpen rossz a kábel, új gyárit kell venni

(utángyártottat ne vegyél, eddig nem sok embernek jött be... )

Rendben, koszi.

(egyebkent milyen ertekeket kellene merni?)

Megosztás:

Én pár napja cseréltem gyújtáskábelt és bazi jó lett a kocsi :) Laci4nek is mutattam majd átültünk az övébe és nagyon lehett látni a különbséget.

alapjáratnál ha hirtelen gázt adtunk akkor nekem az uj kábelek miatt nem torpant a motor (régiekkel igen)jol vette a fordulatot ,viszont nála ugyanez a kisérlet nagy torpanást okozott. Ezzel csak azt akartam mondani,hogy ha a gyujtással vmi gáz van akkor sok apró "megmagyarázhatatlan" probléma lehet.

Megosztás:

De legalább a motorteremben is van optikai tuning.

Fénytechnika :) :) Szépen szikrázik.... :twisted: asszem adok én neki ma egy kis szig.szallagot.. fene a képit-e... pláne hogy a hall jeladom felé cicereg...

Mondjuk ez nem megoldás.. dehát átmenetileg...

Viszont fura hogy alapjáratról gázra torpanás ez miatt lenne.. mert a cikra is csak kicsit nagyobb fordon jelenik meg..(mármint a kóbór cikla).. :shock:

Nálam mint Szeles Gabesz meg itt páran is mondták, valszeg a lambda szondicsek kötözködik.. (is). Reggel amikor jöttünk el, akkor is felpilácsolt 2szer a kis sárga szörnyeteg... (motorkontrol)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.