zotya975 Elküldve Április27, 2010 Megoszt Elküldve Április27, 2010 Klíma kompresszorod nincs ingyé, ha már így osztogatsz? :) Najó. Mivel ez motor topic, 8 új tőke jöhet. :) :D Az enyém úgyse jó neked, meg már elajándékoztam azokat is. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pötty86 Elküldve Április27, 2010 Megoszt Elküldve Április27, 2010 De, idejössz hozzám, és megkapod a régimet ingyen. Semmi baja, csak akkor indítási gondokkal küszködtem, és lecseréltem ezt is. Vagy vehetsz az unixban egyet. Nagyon szépen köszönöm Zotya975! Megveszem az unixban nem a pénzt sajnálom rá,de nagyon rendes tőled hogy legalább felajánlottad!!! Igazából rég óta olvasom a hozzászólásokat,és figyelem a Te hozzászólásaid! Én annak örülnék a legjobban ha valahol összefutnánk valamelyik 7végén ,és mondanál nekem egy két dolgot a kocsival kapcsolatban amire kiv. vagyok régóta!? Látom te is Győri vagy,vagy környéki!? Link to comment Megosztás: More sharing options...
szAstra Elküldve Április27, 2010 Megoszt Elküldve Április27, 2010 Sziasztok! Nemrég hozzátok fordultam egy kérdéssel, és született is egy-két ötlet,hogy mi lehetett a baj. Megigértem,hogy amint ki lettek cserélve az alkatrészek,válaszolok :) A benzinszürő és még néhány (kopó)alkatrész ki lett cserélve, de sajnos a rángás,amire a benzinszürőt ajánlottátok nem múlt el. :D Shogy itt olvasgattam,talán kikéne cserélnem a gyertyákat, csak ellentmondásos,hogy a gyertyákba 200 kilóméter van, de sokszor indítózgattam pl mikor télen nem akart elindulni :) Ha valaki tudna megint segíteni, nagyon megköszöném! Előre is köszi, üdv!! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
m_petya Elküldve Április27, 2010 Megoszt Elküldve Április27, 2010 Sziasztok! Nemrég hozzátok fordultam egy kérdéssel, és született is egy-két ötlet,hogy mi lehetett a baj. Megigértem,hogy amint ki lettek cserélve az alkatrészek,válaszolok :) A benzinszürő és még néhány (kopó)alkatrész ki lett cserélve, de sajnos a rángás,amire a benzinszürőt ajánlottátok nem múlt el. :D Shogy itt olvasgattam,talán kikéne cserélnem a gyertyákat, csak ellentmondásos,hogy a gyertyákba 200 kilóméter van, de sokszor indítózgattam pl mikor télen nem akart elindulni :) Ha valaki tudna megint segíteni, nagyon megköszöném! Előre is köszi, üdv!! :D Motorkód? Véletlenül valami gyujtás probléma? Esetleg a gyertyakábeleknek szar az ellenállása, ki vannak repegve? Multiteszterrel ki kéne mérni az ellenállásukat. Aztán ha rotoros a gyujtáso akkor esetleg ottvan még az elosztófedél is. Ha üzemanyag akkor meg vagy a pumpád halódik, valahol elszökik a nyomás? Központi injektoros vagy hengerenkénti? Szerk.: Látom C14SE a motorod. Már gyertyakábelt is cseréltetek. Hát akkor vszinüleg a pumpád haldoklik, vagy a csatlakozója kontaktos. Vagy valahol meg van törve a zsinórja. A pumpádon meg meg kéne nézni, hogy nyom e folyamatosan eleget. Kibontod az anyósülésnél a küszöbburkolatot. Ott van egy lila relé kihúzod, és a 86-os meg asszem 35 ös - a nagyok majd megmondják, hogy jól emlékszem-e - lábakat összekötöd a csatlakozóban. Lekötöd a szűrőnél a benzin csövet bele egy edénybe és ráadod a gyujtást. Ha egy perc alatt legalább másfél litert kinyom akkor jó a pumpa. Ha kevesebbet akkor lehet, hogy haldoklik. Vagy figyelheted még menet közben a sugár folyamatosságát is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szAstra Elküldve Április27, 2010 Megoszt Elküldve Április27, 2010 Motorkód? Véletlenül valami gyujtás probléma? Esetleg a gyertyakábeleknek szar az ellenállása, ki vannak repegve? Multiteszterrel ki kéne mérni az ellenállásukat. Aztán ha rotoros a gyujtáso akkor esetleg ottvan még az elosztófedél is. Ha üzemanyag akkor meg vagy a pumpád halódik, valahol elszökik a nyomás? Központi injektoros vagy hengerenkénti? Bocsánat, a motorkódot elfelejtettem igen :) C14SE a motorkódom.A gyújtás kábelek ki lettek cserélve.Az üzemanyag pumpára én is gondoltam, de mikor nem indult kivettem a gyertyákat, és mind a 4 benzines volt, így arra követkesztettem,hogy kap naftát. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április27, 2010 Megoszt Elküldve Április27, 2010 Az enyém úgyse jó neked, meg már elajándékoztam azokat is. :) Ugyanaz. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Április27, 2010 Megoszt Elküldve Április27, 2010 sziasztok! nemrég hozzátok fordultam egy kérdéssel, és született is egy két ötlet h mi lehetett a baj. megigértem h amint ki lettek cserélve válaszolok :) a benzinszürő és még néhány (kopó)alkatrész kilett cserélve, de sajnos a rángás amire a benzin szürőt ajánlottátok nem múlt el :D ahogy itt olvasgttam talán kikéne cserélnem a gyertjákat, csak ellen mondásos hogy a gyertjákba 2 ezer kilóméter van, de sokszor indítózgattam pl mikor télen nem akart elindulni :) ha valaki tudna meginnt segíteni, nagyon megköszönném! előre is köszi, üdv!! :D Egy elég nehéz kérdést tennék fel. Ütemkimaradásos rángatás, vagy pedig az tipikus "szegény keverék" rángatás? Link to comment Megosztás: More sharing options...
szAstra Elküldve Április27, 2010 Megoszt Elküldve Április27, 2010 Egy elég nehéz kérdést tennék fel. Ütemkimaradásos rángatás, vagy pedig az tipikus "szegény keverék" rángatás? Tényleg nem könnyű :) Mikor gyorsítok és miközben normál tempóban haladok is rángat. Van hogy alig alig, és van hogy szinte folyamatosan :) kicsit mintha kifogyna a benzin. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szAstra Elküldve Április27, 2010 Megoszt Elküldve Április27, 2010 Motorkód? Véletlenül valami gyujtás probléma? Esetleg a gyertyakábeleknek szar az ellenállása, ki vannak repegve? Multiteszterrel ki kéne mérni az ellenállásukat. Aztán ha rotoros a gyujtáso akkor esetleg ottvan még az elosztófedél is. Ha üzemanyag akkor meg vagy a pumpád halódik, valahol elszökik a nyomás? Központi injektoros vagy hengerenkénti? Szerk.: Látom C14SE a motorod. Már gyertyakábelt is cseréltetek. Hát akkor vszinüleg a pumpád haldoklik, vagy a csatlakozója kontaktos. Vagy valahol meg van törve a zsinórja. A pumpádon meg meg kéne nézni, hogy nyom e folyamatosan eleget. Kibontod az anyósülésnél a küszöbburkolatot. Ott van egy lila relé kihúzod, és a 86-os meg asszem 35 ös - a nagyok majd megmondják, hogy jól emlékszem-e - lábakat összekötöd a csatlakozóban. Lekötöd a szűrőnél a benzin csövet bele egy edénybe és ráadod a gyujtást. Ha egy perc alatt legalább másfél litert kinyom akkor jó a pumpa. Ha kevesebbet akkor lehet, hogy haldoklik. Vagy figyelheted még menet közben a sugár folyamatosságát is. sajnos nem vagyok egy ász ezekben a dolgokban, de megfogom próbálni! :) nagyon szépen köszönöm a segítségedet!! gyertyákat akkor egyenlőre hagyjam amik vannak? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április28, 2010 Megoszt Elküldve Április28, 2010 Nagyon szépen köszönöm Zotya975! Megveszem az unixban nem a pénzt sajnálom rá,de nagyon rendes tőled hogy legalább felajánlottad!!! Igazából rég óta olvasom a hozzászólásokat,és figyelem a Te hozzászólásaid! Én annak örülnék a legjobban ha valahol összefutnánk valamelyik 7végén ,és mondanál nekem egy két dolgot a kocsival kapcsolatban amire kiv. vagyok régóta!? Látom te is Győri vagy,vagy környéki!? Csanak, minden péntekemn 8-kor van helyi tali, figyeld a topicot. vagy kijöhetsz hozzám is vasárnap, de ezzel már menjünk átt az egyébbe. Ugyanaz. :D Nem is hittem volna. :) sajnos nem vagyok egy ász ezekben a dolgokban, de megfogom próbálni! :) nagyon szépen köszönöm a segítségedet!! gyertyákat akkor egyenlőre hagyjam amik vannak? 30-87-es lábakkal indul a pumpa. Gyertyáknak már nagyon ratyiknak kell lenniük, hogy nagy gondot okozzon, de ha belefér akor lehet cserélni öket, föleg ha nem tudod mikor volt utoljára. Link to comment Megosztás: More sharing options...
m_petya Elküldve Április28, 2010 Megoszt Elküldve Április28, 2010 Csanak, minden péntekemn 8-kor van helyi tali, figyeld a topicot. vagy kijöhetsz hozzám is vasárnap, de ezzel már menjünk átt az egyébbe. Nem is hittem volna. :) 30-87-es lábakkal indul a pumpa. Gyertyáknak már nagyon ratyiknak kell lenniük, hogy nagy gondot okozzon, de ha belefér akor lehet cserélni öket, föleg ha nem tudod mikor volt utoljára. Nemrég cserélte őket. Amúgy meg kössz a helyesbítést. Ezek szerint rosszul emlékeztem a relé lábaira. Nembaj most már megtanultam :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve Április28, 2010 Megoszt Elküldve Április28, 2010 Nagyon szépen köszönöm Zotya975! Megveszem az unixban nem a pénzt sajnálom rá,de nagyon rendes tőled hogy legalább felajánlottad!!! Igazából rég óta olvasom a hozzászólásokat,és figyelem a Te hozzászólásaid! Én annak örülnék a legjobban ha valahol összefutnánk valamelyik 7végén ,és mondanál nekem egy két dolgot a kocsival kapcsolatban amire kiv. vagyok régóta!? Látom te is Győri vagy,vagy környéki!? Vagy hozok neked a UNIXból féláron. Na jó nem féláron, csak 60% áron. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pötty86 Elküldve Április28, 2010 Megoszt Elküldve Április28, 2010 Vagy hozok neked a UNIXból féláron. Na jó nem féláron, csak 60% áron. Hali! Azt nagyon szépen megköszönném,csak mond meg milyen adat kell ,és jövő hét kedden már venném is át! Link to comment Megosztás: More sharing options...
yankee Elküldve Április28, 2010 Megoszt Elküldve Április28, 2010 Szasztok. Az opel feltámadt. 3napi munkánk volt faterral a tömítések cseréje DE MA kész lett. ÉS nagyon jól sikerült:D Jobban megy az autó bár gondolom nem a tömítéstől de volt 2repedt csövem plusz szelepeket mindeneket takarítottuk injektorház mindenek. És most végre a gyújtás is jó ami miatt néha hurrogott és nem akart fütyülni a kerék. DE MOST új fényében csillog. Kösz a tanácsokat amiket adtatok Jövőhéten a szilentek cseréjével foglalkozunk. A viszont látásra a viszont hallásra:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zoli66 Elküldve Április28, 2010 Megoszt Elküldve Április28, 2010 Sziasztok ! Adott egy 97-es caravan x16xel motorral. Két napja dadogósan jár alapjáraton, menet közben is erőtlen aztán magasabb fordulaton mintha észhez térne. A komputerben nincs hibajelzés, valószínüleg az egyes henger nem működik, ugyanis ha lehúzom a gyertyakábelt akkor semmi változás a motor járásában, a többi hengernél hallható a különbség. Az első henger gyertyája korom fekete, a gyertyák újak, de visszarakva a régieket nincs változás a motor viselkedésében. Mértünk kompressziót a hengerekben, mindegyik min. 14 atmoszféra. A gyújtótrafó jó, mind a négy kábel végén "csattogós" a szikra. Mi okozhatja a hibát ? Segítsetek megtalálni hátha volt ilyen valakinek. Talán nem kap benzint az az egy henger ? Előre is köszi az ötleteket, hogy merre menjünk tovább. Zoli Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április29, 2010 Megoszt Elküldve Április29, 2010 Szasztok. Az opel feltámadt. 3napi munkánk volt faterral a tömítések cseréje DE MA kész lett. ÉS nagyon jól sikerült:D Jobban megy az autó bár gondolom nem a tömítéstől de volt 2repedt csövem plusz szelepeket mindeneket takarítottuk injektorház mindenek. És most végre a gyújtás is jó ami miatt néha hurrogott és nem akart fütyülni a kerék. DE MOST új fényében csillog. Kösz a tanácsokat amiket adtatok Jövőhéten a szilentek cseréjével foglalkozunk. A viszont látásra a viszont hallásra:D Akkó öröm és bódottség!. :lol: Sziasztok ! Adott egy 97-es caravan x16xel motorral. Két napja dadogósan jár alapjáraton, menet közben is erőtlen aztán magasabb fordulaton mintha észhez térne. A komputerben nincs hibajelzés, valószínüleg az egyes henger nem működik, ugyanis ha lehúzom a gyertyakábelt akkor semmi változás a motor járásában, a többi hengernél hallható a különbség. Az első henger gyertyája korom fekete, a gyertyák újak, de visszarakva a régieket nincs változás a motor viselkedésében. Mértünk kompressziót a hengerekben, mindegyik min. 14 atmoszféra. A gyújtótrafó jó, mind a négy kábel végén "csattogós" a szikra. Mi okozhatja a hibát ? Segítsetek megtalálni hátha volt ilyen valakinek. Talán nem kap benzint az az egy henger ? Előre is köszi az ötleteket, hogy merre menjünk tovább. Zoli Nem tudom, ez hengerenkénti befecsis? Mert ha igen akkor azzal az injektorral lehet valami... :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ZsöPö Elküldve Április29, 2010 Megoszt Elküldve Április29, 2010 Én nem vagyok otthon annál a motornál, de ha lehetséges, cserélj meg 2 injektort. Ha ezt követően a másik henger produkálja ue, akkor meg van a bűnös. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Április29, 2010 Megoszt Elküldve Április29, 2010 Adott egy 97-es caravan x16xel motorral. Két napja dadogósan jár alapjáraton, menet közben is erőtlen aztán magasabb fordulaton mintha észhez térne. A komputerben nincs hibajelzés, valószínüleg az egyes henger nem működik, ugyanis ha lehúzom a gyertyakábelt akkor semmi változás a motor járásában, a többi hengernél hallható a különbség. Az első henger gyertyája korom fekete, a gyertyák újak, de visszarakva a régieket nincs változás a motor viselkedésében. Mértünk kompressziót a hengerekben, mindegyik min. 14 atmoszféra. A gyújtótrafó jó, mind a négy kábel végén "csattogós" a szikra. Mi okozhatja a hibát ? Segítsetek megtalálni hátha volt ilyen valakinek. Talán nem kap benzint az az egy henger ? Ha azt mondod a gyujtás oldalról minden ok akkor nekem ia az injektor a tippem. Lehet cserélgetni, hogy kiderüljön az-e a gond aztán lehet tisztítani tisztító adalékkal vagy kiszedve ultrahangos tisztítással. Benzinszűrő mikor volt cserélve? Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve Április29, 2010 Megoszt Elküldve Április29, 2010 Sziasztok! Kérdésem annyi lenne csak, hogy a műszerfal vízhőfokmérője melyik hőgombáról kapja a jelet és ki lehet azt mérni valahogyan? Valamikor bemásolt valéaki egy ilyen táblázatot ide, de nem találom, hogy milyen hőfokon milyen ellenálásnak kell lennie a mérés alatt. Van egy érzésem, mint ha meleg állapotban nem a valós jelet küldené és ez miatt, picit mindig hidegebbnek látja az elektrónika a motor hőmérsékletét. Az E85 viszont igényli a pontos mérést, mert más képp nem nagyon tudok használni bizonyos funkciókat. Előre is Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve Április29, 2010 Megoszt Elküldve Április29, 2010 Hali! Azt nagyon szépen megköszönném,csak mond meg milyen adat kell ,és jövő hét kedden már venném is át! Heló Hát megmondod mi kell, vagy elküldöd a UnixNr® számot vagy a cikkszámot amivel be lehet azonosítani pontosan, aztán ennyi. Viszont a számla sz én nevemre fog szólni, mivel csak így él a -40%. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Április29, 2010 Megoszt Elküldve Április29, 2010 Sziasztok! Kérdésem annyi lenne csak, hogy a műszerfal vízhőfokmérője melyik hőgombáról kapja a jelet és ki lehet azt mérni valahogyan? Valamikor bemásolt valéaki egy ilyen táblázatot ide, de nem találom, hogy milyen hőfokon milyen ellenálásnak kell lennie a mérés alatt. Van egy érzésem, mint ha meleg állapotban nem a valós jelet küldené és ez miatt, picit mindig hidegebbnek látja az elektrónika a motor hőmérsékletét. Az E85 viszont igényli a pontos mérést, mert más képp nem nagyon tudok használni bizonyos funkciókat. Előre is Köszi! Te most két külön dologról beszélsz. A műszerfal és a motorvezérlő két külön hőgombáról kapja a jelet. A műszerfalé egyvezetékes, a generátor mögé benézve a szívócsonkba csavarva találod. A motorvezérlőé kétvezetékes, NZ-nél a generátor mögött lejjebb található a motorblokkba csavarva, SE-nél asszem a gyújtáselosztó (vagy DIS-modul) alatt van valahol. Ez utóbbihoz voltak az ellenállásértékek beírva ide (vagy az elektromosba) többször is az elmúlt hónapban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
m_petya Elküldve Április29, 2010 Megoszt Elküldve Április29, 2010 Egészséges dolog az, hogy indítás után kb 3-4 km megtétele után már majdnem 90 fokon van a mutató? Mellesleg mitől lehet hogy egyszer majdnem felmegy 95-ig mire látom hogy nyit a termosztát, máskor meg 90-91 környékén már nyit? Termosztát kuka? Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Április29, 2010 Megoszt Elküldve Április29, 2010 Egészséges dolog az, hogy indítás után kb 3-4 km megtétele után már majdnem 90 fokon van a mutató? Mellesleg mitől lehet hogy egyszer majdnem felmegy 95-ig mire látom hogy nyit a termosztát, máskor meg 90-91 környékén már nyit? Termosztát kuka? Igen, 2-3 km alatt melegszik be a motor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április29, 2010 Megoszt Elküldve Április29, 2010 Egészséges dolog az, hogy indítás után kb 3-4 km megtétele után már majdnem 90 fokon van a mutató? Mellesleg mitől lehet hogy egyszer majdnem felmegy 95-ig mire látom hogy nyit a termosztát, máskor meg 90-91 környékén már nyit? Termosztát kuka? Ilyen időben teljesen normális jelenség. Ma 2-3km után már a kék felett volt a mutató az enyémben. Elsőre mindig felmegy 95-ig, aztán kinyit és 90-92 körül tartja. Miből gondolod, hogy 90-91 környékén nyit? Lemegy a kék sávba onnan, majd vissza? Link to comment Megosztás: More sharing options...
m_petya Elküldve Április29, 2010 Megoszt Elküldve Április29, 2010 Ilyen időben teljesen normális jelenség. Ma 2-3km után már a kék felett volt a mutató az enyémben. Elsőre mindig felmegy 95-ig, aztán kinyit és 90-92 körül tartja. Miből gondolod, hogy 90-91 környékén nyit? Lemegy a kék sávba onnan, majd vissza? Megy felfelé a mutató. Egyszer megáll és pár fokot visszamegy. Általában először 90 alá egy picivel. A kékig sose ment még le. Utána meg már ugy 90 környékén tartja. Van hogy 90-en áll a mutató és van hogy picivel felette. Amúgy ami termosztát benne van az 92-n kezd nyitni és 107-nél van teljesen nyitva. Csak tudod azt nem értem, van amikor hideg motornál is picivel 90 felett nyit de van olyan is hogy elmegy 95-ig és ugy nyit ki. Mintha ragadna a termosztát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts