Petya_1106 Elküldve Április12, 2010 Elküldve Április12, 2010 Igen, nekem csinálta. Nagyon rendes volt hogy segitett. Még manuális módszerrel nem próbáltam, de azért az elég durva lenne ha nem lenne jó a tök új gyári termosztát nem? A győriekhez közel lakom :) Nem biztos, próbáld a manuális módszerrel, alapjáraton tapizd a hűtő sarkát a becsatlakozásnál. Ha hirtelen melegszik 8-10 perc után akkor jó. Neked szerelte a kocsit a Karcsi nem? Itt laksz a közellben? Menjek megnézzem? Nem rontom el becs szó! :) :D
Petya_1106 Elküldve Április12, 2010 Elküldve Április12, 2010 És ha az rossz akkor mivel lehet helyettesiteni? Vagy lehet kapni ugyan olyat bármelyik elektromos szaküszletben? Műszeregység hátulján egy három lábú kis IC. :) 10V-ra stabilizál. :)
Guest gorbi Elküldve Április12, 2010 Elküldve Április12, 2010 Hát a legfelső szám ahol már piros beosztás van oda 110 van irva igen. Ez a két szám a 90 és a 110 Fok van feltüntetve a műszeregységen. Nem cseréltem sose ilyen egységet. De mióta nálam van azóta ez a jelenségem, szóval az előző tulaj még lehet cserélte. Egyébként a Te benzinszint jelződ is egy egész beosztásnyit csalna? Az kb 12-13 litert jelent, mert ugye a fél tank és a telitank közötti beosztáson áll meg nekem. Gyanítom hogy jó mind a termosztát, mind a műszeregységed feszültségstabilizálása. Szerintem a Te eredeti hőmérőd csak 100*C-ig lehetett skálázva csak valaki cserélte 110-esre. Ebből adódik az eltérés. A tanké pedig szimplán pontatlan, mint sokaknak. De ez csak az én véleményem. (Ettől még lehet bibi is.)
Peti85 Elküldve Április12, 2010 Elküldve Április12, 2010 Akkor neked 110*C-ig skálázott a hőmérőd. Cseréltél mostanában műszeregységet? Ja az üa. szintjelző nálam sem megy fel telitanknál teljesen 50-ig, ez önmagában nem lenne baj. Nekem is 110es és megnéztem egy 100as órát, pont ott van a 90 azon ahol nekem megáll a mutató....a 110esen meg köszönő viszonyban sincs a mutató a 90es vonallal :) De jól müködik minden igy nem zavar, megszoktam :)
zotya975 Elküldve Április12, 2010 Elküldve Április12, 2010 Igen, nekem csinálta. Nagyon rendes volt hogy segitett. Még manuális módszerrel nem próbáltam, de azért az elég durva lenne ha nem lenne jó a tök új gyári termosztát nem? A győriekhez közel lakom :) Nem valószínű, hogy rossz a termosztát, de persze előfordulhat. Próbáld ki amit írtam, ha 10 perc alapjáraton tötyörgés után hirtelen melegszik a hűtő, akkor jó. De szerintem a Karcsi ezt kipróbálta miután összerakta.
Petya_1106 Elküldve Április12, 2010 Elküldve Április12, 2010 Nem rossz felvetés ez sem. Azt nem is tudtam hogy létezik olyan ami 100-ig skálázott. Gondolom bontókban lehet beszerezni még olyat. Akkor ilyenkor a komplett kilóméterórát minedenestül cserélni kell? Lehet ez lenne a legjobb megoldás, mert akkor ezzel együtt cserélődne az a Stab IC is, és akkor tényleg minden mást ki lehetne zárni. Gyanítom hogy jó mind a termosztát, mind a műszeregységed feszültségstabilizálása. Szerintem a Te eredeti hőmérőd csak 100*C-ig lehetett skálázva csak valaki cserélte 110-esre. Ebből adódik az eltérés. A tanké pedig szimplán pontatlan, mint sokaknak. De ez csak az én véleményem. (Ettől még lehet bibi is.)
Petya_1106 Elküldve Április12, 2010 Elküldve Április12, 2010 Mielőtt elment megnézte igen, valamit érzett hogy kicsit langyos a hűtőm, pedig alig járattuk a motort. De nagyobb tesztre már csak én vittem az autót mikor már Ő nem volt ott. És akkor derült ki számomra hogy a vizhőfokkal ugyan ott tartok ahol elkezdtük :) Nem valószínű, hogy rossz a termosztát, de persze előfordulhat. Próbáld ki amit írtam, ha 10 perc alapjáraton tötyörgés után hirtelen melegszik a hűtő, akkor jó. De szerintem a Karcsi ezt kipróbálta miután összerakta.
zotya975 Elküldve Április12, 2010 Elküldve Április12, 2010 Nem rossz felvetés ez sem. Azt nem is tudtam hogy létezik olyan ami 100-ig skálázott. Gondolom bontókban lehet beszerezni még olyat. Akkor ilyenkor a komplett kilóméterórát minedenestül cserélni kell? Lehet ez lenne a legjobb megoldás, mert akkor ezzel együtt cserélődne az a Stab IC is, és akkor tényleg minden mást ki lehetne zárni. Nekem pölö a régi fordulat szám mérő nélküli volt 100-ig skálázva, az új ford. szám mérős meg 110-ig. A jeladó maradt, ezért nekem sem megy fel 90-íg a mutató. Cserélni magát a műszert nem tudom, mert ugye az egyikben egyedül van, a másikban meg osztozik a helyen a tankszintjelzővel.
Dáwid Elküldve Április12, 2010 Elküldve Április12, 2010 Nekem meg simán ki van akadva a szintjjelzőm. 50 és kb. 42 között hajlandó mozogni :) Ha olyanja van akkor átesik azon az akadós ponton, és akkor mutat rendesen, üresig, aztán amikor telerakom, akkor fölfelé akad meg ugyan ott, és följebb nem megy :D hujekocsog... :)
Petya_1106 Elküldve Április12, 2010 Elküldve Április12, 2010 (edited) Nekem a képen látható alsó műszerfalam van, tök ugyan igy néz ki csak 110 van felül a piros mezőnél. Azon a műszeren ahol a 90-et látom nekem pont odáig megy fel a mutatóm most. Akkor lehet hogy ennyi a bibi? Nincs már meg neked ez a műszerfalad? Vagy ezt át lehet hidalni egy olyan hőgombával ami a 110 fokos egységhez van gyárilag? Nekem pölö a régi fordulat szám mérő nélküli volt 100-ig skálázva, az új ford. szám mérős meg 110-ig. A jeladó maradt, ezért nekem sem megy fel 90-íg a mutató. Cserélni magát a műszert nem tudom, mert ugye az egyikben egyedül van, a másikban meg osztozik a helyen a tankszintjelzővel. http://kep.psharing.com/337199.jpg Módosítva Április12, 2010 : coupe képpel nem idézünk.....
FPepe Elküldve Április12, 2010 Elküldve Április12, 2010 Nekem a képen látható alsó műszerfalam van, tök ugyan igy néz ki csak 110 van felül a piros mezőnél. Azon a műszeren ahol a 90-et látom nekem pont odáig megy fel a mutatóm most. Akkor lehet hogy ennyi a bibi? Nincs már meg neked ez a műszerfalad? Vagy ezt át lehet hidalni egy olyan hőgombával ami a 110 fokos egységhez van gyárilag? Nem kell hozzá cserélni a műszeregységet, elég a hozzá tartozó hőgombát cserélni. De mivel a tankszintjelző is csal, először inkább a stab IC-t nézd meg sztem.
zotya975 Elküldve Április12, 2010 Elküldve Április12, 2010 Nekem a képen látható alsó műszerfalam van, tök ugyan igy néz ki csak 110 van felül a piros mezőnél. Azon a műszeren ahol a 90-et látom nekem pont odáig megy fel a mutatóm most. Akkor lehet hogy ennyi a bibi? Nincs már meg neked ez a műszerfalad? Vagy ezt át lehet hidalni egy olyan hőgombával ami a 110 fokos egységhez van gyárilag? Megvan még a régi műszer, de nekem pont az volt a rossz. Nem ment fel, csak olyan sacperkábé 37-38-ig. Amikor cseréltem akkor a tankszintjelző magjavult, a vízhőfok meg csal, közben cseréltem 2X termosztátot, mert én kifogtam egy rosszat, wahlert volt és fél évig bírta. De engem nem zavar, hogy nem pontos, látom, hogy nyit a termo, az nekem elég.
Petya_1106 Elküldve Április12, 2010 Elküldve Április12, 2010 Ja, értem. Hát engem csak addig zavar, mig nem látom mindegy hogy melyik fajta műszeregységen, de legalább egyszer a 90Fokon menet közben azt a fránya mutatót. Utána már engem sem zavarna. Megvan még a régi műszer, de nekem pont az volt a rossz. Nem ment fel, csak olyan sacperkábé 37-38-ig. Amikor cseréltem akkor a tankszintjelző magjavult, a vízhőfok meg csal, közben cseréltem 2X termosztátot, mert én kifogtam egy rosszat, wahlert volt és fél évig bírta. De engem nem zavar, hogy nem pontos, látom, hogy nyit a termo, az nekem elég.
Petya_1106 Elküldve Április12, 2010 Elküldve Április12, 2010 És a boltban hogy tudom tudtára adni az eladónak hogy melyik fajta gomba kell? Mert ami most benne van azt a kocsi tipusa és motorkódja alapján mondtam be. És végül ezt kaptam... Mondjam hogy a 110-ig skálázott műszerhez kell gomba, igy tudni fogja miről beszélek? Nem kell hozzá cserélni a műszeregységet, elég a hozzá tartozó hőgombát cserélni. De mivel a tankszintjelző is csal, először inkább a stab IC-t nézd meg sztem.
FPepe Elküldve Április12, 2010 Elküldve Április12, 2010 És a boltban hogy tudom tudtára adni az eladónak hogy melyik fajta gomba kell? Mert ami most benne van azt a kocsi tipusa és motorkódja alapján mondtam be. És végül ezt kaptam... Mondjam hogy a 110-ig skálázott műszerhez kell gomba, igy tudni fogja miről beszélek? Boltban úgy, hogy alkatrész cikkszámmal mész oda hozzá, különben nem fogják tudni, mire gondolsz. Korábban írtam valahol a cikkszámot, talán az elektromosban.
zotya975 Elküldve Április12, 2010 Elküldve Április12, 2010 Ja, értem. Hát engem csak addig zavar, mig nem látom mindegy hogy melyik fajta műszeregységen, de legalább egyszer a 90Fokon menet közben azt a fránya mutatót. Utána már engem sem zavarna. Ne aggódj, én először fordítva raktam be a termosztátot, és 105-foknál nyitott. :D De fűtés az volt rendesen. :) És a boltban hogy tudom tudtára adni az eladónak hogy melyik fajta gomba kell? Mert ami most benne van azt a kocsi tipusa és motorkódja alapján mondtam be. És végül ezt kaptam... Mondjam hogy a 110-ig skálázott műszerhez kell gomba, igy tudni fogja miről beszélek? Tudni fogja, csak attól függ hova mész, nekem egy helyen azt mondták, hogy csak egyfajta jeladó van. :)
FPepe Elküldve Április12, 2010 Elküldve Április12, 2010 És a boltban hogy tudom tudtára adni az eladónak hogy melyik fajta gomba kell? Mert ami most benne van azt a kocsi tipusa és motorkódja alapján mondtam be. És végül ezt kaptam... Mondjam hogy a 110-ig skálázott műszerhez kell gomba, igy tudni fogja miről beszélek? Megkerestem, ezekkel a számokkal próbáld meg: 90510850, 13 42 569.
Petya_1106 Elküldve Április12, 2010 Elküldve Április12, 2010 Köszi! Akkor bármelyik sorszámot mondom be a kettő közül mindegyik ugyan azt a gombát(110Fokos) jelenti gondolom. Megkerestem, ezekkel a számokkal próbáld meg: 90510850, 13 42 569.
FPepe Elküldve Április12, 2010 Elküldve Április12, 2010 Köszi! Akkor bármelyik sorszámot mondom be a kettő közül mindegyik ugyan azt a gombát(110Fokos) jelenti gondolom. Így van. Aztán majd referálj, bevált-e.
Petya_1106 Elküldve Április12, 2010 Elküldve Április12, 2010 De legalább már tudod hogyan kell :D Hibáiból tanul az ember. Megpróbálom akkor a cikkszám alapján az biztosnak tűnik. Ne aggódj, én először fordítva raktam be a termosztátot, és 105-foknál nyitott. :D De fűtés az volt rendesen. :) Tudni fogja, csak attól függ hova mész, nekem egy helyen azt mondták, hogy csak egyfajta jeladó van. :)
Petya_1106 Elküldve Április12, 2010 Elküldve Április12, 2010 Rendben, köszönöm! Így van. Aztán majd referálj, bevált-e.
hening Elküldve Április12, 2010 Elküldve Április12, 2010 Sztem az IC lesz a hibás. Emlékezz, mondtam, hogy túl sok a töltésed.
FPepe Elküldve Április12, 2010 Elküldve Április12, 2010 Rendben, köszönöm! Sztem is először az IC-t ellenőrizd.
Petya_1106 Elküldve Április12, 2010 Elküldve Április12, 2010 Igen, emlékszem. Akkor már csak egy kérdésem van, ha mégis az lesz a gond, akkor a műszerfalat hogyan a legegyszerűbb kibontani? Ha jól láttam az előző képen 3db csavar fogja az egészet? Van valami buktatója vagy nagyon egyszerű az egész. Sztem az IC lesz a hibás. Emlékezz, mondtam, hogy túl sok a töltésed.
zotya975 Elküldve Április12, 2010 Elküldve Április12, 2010 Igen, emlékszem. Akkor már csak egy kérdésem van, ha mégis az lesz a gond, akkor a műszerfalat hogyan a legegyszerűbb kibontani? Ha jól láttam az előző képen 3db csavar fogja az egészet? Van valami buktatója vagy nagyon egyszerű az egész. Kormányburkolat lebont, a kormány mellett jobbról-balról két csavar letakarva kupakkal+allulról 3. A műszeregység keretet fogja 4 a műszeregységet meg 3 +2 csati, meg az órabowden. Mondanám, hogy van IC-m próbálni, de az is csalt.
Recommended Posts