Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Szerintem a motorkód számítt, nem az, hogy miben van.

Motorkód ugyanaz. Arról nem is beszélve, hogy a tegnap beröffentett egy 0130-as hibakódot, Heated Exhaust Gas Oxygen sensor (Hego). A másik furcsaság, hogy miért 4 számjegyű hibakódokat dobál, mikor olyant "csak" a siemens féle ecu szokik, a multec meg 3 számjegyűt. Vagy ez már nagyon beképzelés? :)

Megosztás:

Kicsit visszaolvastam:

Úgy egyáltalán a 170 gyanús. Multec vezérlőknél ez nem volt "legális" kód ;)

Mondjuk neked az újabb szériából a legelső darabok egyike van, ki tudja milyen első verziós sw van benne ;)

Nekem mindkét hiba van, micsináljak? :D Igaz benzin üzemben soha nem jön elő a hiba, csak gáz üzemben... :)

Megosztás:

Sziasztok!

Valaki megmondhatná, hogy hány tyúkbeles lambda kell az x16xel-be! :D

Egy vagy három? :)

Szerelték ezzel és azzal is. Szóval csak full motorszám vagy alvázszám alalpján lehet megmondani. Vagy a tuti ha megnézed mi van/volt benne.

Nekem egyvezetékes van.

Hibakód is egy bizonyos évjárat után már négyjegyű, előtte 2, szóval ez is van mindkét verzióval x16xel.

Megosztás:

Szerelték ezzel és azzal is. Szóval csak full motorszám vagy alvázszám alalpján lehet megmondani. Vagy a tuti ha megnézed mi van/volt benne.

Nekem egyvezetékes van.

Hibakód is egy bizonyos évjárat után már négyjegyű, előtte 2, szóval ez is van mindkét verzióval x16xel.

Nagykirályság... :)

Megosztás:

Üdv mindenkinek!

Ismét a segitségeteket kérem mielőtt kőtésbe verném magam.

A problémám HIDEG MOTORNÁL jelentkezik.

Következőképpen: Gyujtás ráad, váltó 1-be, finoman kezdem kiengedni a kuplungot, kb.kuplung felénél kezd rángatni.

Ha gyorsan kiengedem a kuplungot csak eggyet ránt (nagyobbat), aztán megy tovább.

Gyórsulni gyorsul, menetközbe nem rángat.

Ha megyek 5-8 percet vele és egy kicsit melegszik, tovább nem rángat.

Tizből öt szerelő motor (üzemanyag, szikra) problémára gyanakszik, a másik öt kuplung tárcsára.

A motor nem rég volt szétbontva nyomocsapágy kicserélve és a kuplungtárcsa megnézve.Jó volt.

Ti mire tippeltek???

Motor c16nz, f13 váltó.

Megosztás:

Sziasztok!

1-2 hónapja csinálja azt az Astra, hogy amikor lassításkor üresbe teszem, akkor leáll a motor. Érdekes, hogy városi forgalomban nagyon ritkán csinálja, jellemzően akkor fordul elő, ha országúton legalább 5-10 percig megyek azonos fordulatszámon, majd mondjuk - csak példaképp elmítve - lejövök az autópályáról és az első kereszteződésnél üresbe teszem. Nem hosszasan "fuldoklik", elég gyorsan leáll.

Viszont alapjáraton semmi ingadozás nem hallatszik, meg egy helyben álláskor sosem fullad le, csak amikor menet közben 3-4-5-ös fokozatból üresbe teszem. És van, hogy 1-2 hétig nem csinálja, majd megint elkezdi.

Mi lehet a gond?

Mindig nagyon jókat szoktatok mondani, így előre is köszönöm és szinte biztos vagyok benne, hogy jópáran egyből tudni fogjátok, hogy mi lehet a gond. :)

Köszi!

Megosztás:

Sziasztok!

1-2 hónapja csinálja azt az Astra, hogy amikor lassításkor üresbe teszem, akkor leáll a motor. Érdekes, hogy városi forgalomban nagyon ritkán csinálja, jellemzően akkor fordul elő, ha országúton legalább 5-10 percig megyek azonos fordulatszámon, majd mondjuk - csak példaképp elmítve - lejövök az autópályáról és az első kereszteződésnél üresbe teszem. Nem hosszasan "fuldoklik", elég gyorsan leáll.

Viszont alapjáraton semmi ingadozás nem hallatszik, meg egy helyben álláskor sosem fullad le, csak amikor menet közben 3-4-5-ös fokozatból üresbe teszem. És van, hogy 1-2 hétig nem csinálja, majd megint elkezdi.

Mi lehet a gond?

Mindig nagyon jókat szoktatok mondani, így előre is köszönöm és szinte biztos vagyok benne, hogy jópáran egyből tudni fogjátok, hogy mi lehet a gond. :)

Köszi!

A sebességjeladóval lesz valószínűleg probléma. Az órában található meg, a felső részén. Ha VDO a műszeregység, akkor cserélhető ez. Vagy csak simán kontakt hibás a csatlakozója. :D

Megosztás:

A sebességjeladóval lesz valószínűleg probléma. Az órában található meg, a felső részén. Ha VDO a műszeregység, akkor cserélhető ez. Vagy csak simán kontakt hibás a csatlakozója. :D

Szia Daykiller!

Köszi a gyors választ. Ez sima spirálbowdenes km óra, Te nem digitálisra gondoltál? Azt, hogy VDO-e, vagy sem, azt honnan tudom meg? Tudsz esetleg fotót linkelni, hogy hogyan néz ki egy VDOs és egy nem VDOs? Ki kell szednem a km órát, hogy ezt megtudjam?

Amúgy a km óra bowdennel voltak gondok, most egy ideje nem pörgeti az órát ergo nem mutat sebességet. Már megrendeltem az új bowdent, mert úgy néz ki a motornál levő vége kopott el - a műszerfal felőli vége kopott el először, azt még házilag orvosolni tudtam. :)

Szerinted/szerintetek összefügghet ez azzal, hogy sebességből üresbe történő kapcsolás esetén leáll a motor?

Köszi!

Megosztás:

Szia Daykiller!

Köszi a gyors választ. Ez sima spirálbowdenes km óra, Te nem digitálisra gondoltál? Azt, hogy VDO-e, vagy sem, azt honnan tudom meg? Tudsz esetleg fotót linkelni, hogy hogyan néz ki egy VDOs és egy nem VDOs? Ki kell szednem a km órát, hogy ezt megtudjam?

Amúgy a km óra bowdennel voltak gondok, most egy ideje nem pörgeti az órát ergo nem mutat sebességet. Már megrendeltem az új bowdent, mert úgy néz ki a motornál levő vége kopott el - a műszerfal felőli vége kopott el először, azt még házilag orvosolni tudtam. :)

Szerinted/szerintetek összefügghet ez azzal, hogy sebességből üresbe történő kapcsolás esetén leáll a motor?

Köszi!

Ott látszik a különbség, az egyiknál pont a 20-alatt van a Km/h, a másiknál kicsit hátrább van.

334739.jpg

Megosztás:

Szia Daykiller!

Köszi!

Egyértelműen :D

Megosztás:

Üdv mindenkinek!

Ismét a segitségeteket kérem mielőtt kőtésbe verném magam.

A problémám HIDEG MOTORNÁL jelentkezik.

Következőképpen: Gyujtás ráad, váltó 1-be, finoman kezdem kiengedni a kuplungot, kb.kuplung felénél kezd rángatni.

Ha gyorsan kiengedem a kuplungot csak eggyet ránt (nagyobbat), aztán megy tovább.

Gyórsulni gyorsul, menetközbe nem rángat.

Ha megyek 5-8 percet vele és egy kicsit melegszik, tovább nem rángat.

Tizből öt szerelő motor (üzemanyag, szikra) problémára gyanakszik, a másik öt kuplung tárcsára.

A motor nem rég volt szétbontva nyomocsapágy kicserélve és a kuplungtárcsa megnézve.Jó volt.

Ti mire tippeltek???

Motor c16nz, f13 váltó.

Üdv!

Én inkább a lendkerékre gondolnék. Lehet, hogy van benne egy kis csámpásság. De ezt igazából egy esztergapadon megpörgetve lehetne kideriteni.

Megosztás:

Szia Daykiller!

Köszi!

Spirálosba is ugyanúgy van sebesség jeladás, mivel az ecu másképp nem tudja, hogy mozog-e az autó vagy sem. Ha a bowden elszakadt, akkor azért van ez a jelenség most.

Megosztás:

Sziasztok!

Tudom már sokszor volt erről szó, de nem igazán értek valamit a sebességjeladóval kapcsolatban. Ugye az menet közben érzékeli, hogy megy az autó, és nem engedi a fordulatot váltások közt 1000 alá esni. Eddig stimmt. Valamikor azt írtátok, hogy ez csak kényelmi funkció azért, hogy ne rángasson váltás után, legyen neki kellő gáz.

Viszont szerintem (csak ötlet), ez nem igazán okozhat leállási problémát, hiszen ez ugye álló helyzetben nem működik, viszont ekkor megrúgva a gázt, a fordulat leesik 8-900-ra, és mégsem áll le. Szóval szerintem, akkor is le kellene állnia. Hiszen a motornak teljesen mindegy mennyivel megy, ugyan az a jelenség. Egy bizonyos magasabb fordulatról hirtelen alacsonyabbra esik vissza. Vagy akkor álló helyzetben mi akadályozza meg? Ott nincs emelt fordulat?

(Örülnék a jó ötleteknek, mert én is hasonló cipőben járok, csak nincs kedvem kicserélgetni a fél autót.)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.