Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Sziasztok!

Tud valaki segíteni nekem? :)

1.4 16szelepes Astra hengerfejének a lehúzási nyomatékára lenne szükségem.

Sajnos az új tömítésen nem tüntették fel.

Ha valaki tud ebbe segíteni írjon.

S.O.S.

Köszi

Off

25 50 100 Nm :D Najó ezek az én házi nyomatékkulcsaim. 25, 50 és 100 centis vascső.

On EPC-ben nem tudod megnézni véletlenül? vagy benne szokott lenni még talán a kezelési utmutatójában is ha jól emlékszem vagy egy szerelési könyvben.

Megosztás:

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek, hozzáteszem én nem vagyok nagyon jártas autószerelésben, de IMÁDOM A KIS ASTRÁM!

Lényeg hogy megadta magát a vezérműszíjam, megfeszült és eltört a vezérműtengely oda a szelep a hidrotőkék...nah szóval könnyek között de elbúcsúuzttam.

A szerelőm azt mondta, jobban járunk ha keresünk bele egy mocit.

2 nap alatt találtam egyet a következő paraméterekkel:

97-es Astra G 1,6 8v NÉMET AUTÓBAN VOLT Állítólag 70000km-rel (??)

az enyémbe 96-os Astra F 1,6 8v volt.

a két motorkód eddig egyezik: X16SZ........

A kérdésem az lenne tőletek, belerakható-e az F astrámba ez a motor műszakilag?

3 szerelővel beszéltem külön-külön, akik még nem csináltak ilyet de azt mondták 90%-ra biztos, mert egy az egyben ua az motor volt az első szériás G-be mint az F 96-os évjáratba.

Ez tényleg így van? Váltó, kuplung illesztés? Mivel a leendő klímás az enyém pedig nem volt az és megegyeztünk hogy leszereli a klímakompresszort annyival is kevesebb, rövidebb szíj kell-e?..stb...milyen problémákra számíthatok beépítésnél?

Köszönöm ha választ adtok!

"Opel Sose kop el.." sajna elkoptattam :)

Megosztás:

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek, hozzáteszem én nem vagyok nagyon jártas autószerelésben, de IMÁDOM A KIS ASTRÁM!

Lényeg hogy megadta magát a vezérműszíjam, megfeszült és eltört a vezérműtengely oda a szelep a hidrotőkék...nah szóval könnyek között de elbúcsúuzttam.

A szerelőm azt mondta, jobban járunk ha keresünk bele egy mocit.

2 nap alatt találtam egyet a következő paraméterekkel:

97-es Astra G 1,6 8v NÉMET AUTÓBAN VOLT Állítólag 70000km-rel (??)

az enyémbe 96-os Astra F 1,6 8v volt.

a két motorkód eddig egyezik: X16SZ........

A kérdésem az lenne tőletek, belerakható-e az F astrámba ez a motor műszakilag?

3 szerelővel beszéltem külön-külön, akik még nem csináltak ilyet de azt mondták 90%-ra biztos, mert egy az egyben ua az motor volt az első szériás G-be mint az F 96-os évjáratba.

Ez tényleg így van? Váltó, kuplung illesztés? Mivel a leendő klímás az enyém pedig nem volt az és megegyeztünk hogy leszereli a klímakompresszort annyival is kevesebb, rövidebb szíj kell-e?..stb...milyen problémákra számíthatok beépítésnél?

Köszönöm ha választ adtok!

"Opel Sose kop el.." sajna elkoptattam :)

Hi!

Sztem beépíthető, ami a klíma kiszedése után a szíjat illeti: ha ugyanolyan volt az eredeti motor, akkor ugyanazokkal a kiegészítőkkel (generátor, esetleg szervó, ha van benne) ugyanolyan szíj is kell hozzá.

Azt viszont nem tudom biztosan, hogy a klíma kiiktatása miatt nem kell-e a motorvezérlőből is kiütni ezt a funkciót Tech műszerrel, bár ha csak a motorblokkot használjátok fel, és a Te régi vezérlőddel meg kábelkötegével fog menni, akkor ezzel se lehet baj.

Megosztás:

Hi!

Sztem beépíthető, ami a klíma kiszedése után a szíjat illeti: ha ugyanolyan volt az eredeti motor, akkor ugyanazokkal a kiegészítőkkel (generátor, esetleg szervó, ha van benne) ugyanolyan szíj is kell hozzá.

Azt viszont nem tudom biztosan, hogy a klíma kiiktatása miatt nem kell-e a motorvezérlőből is kiütni ezt a funkciót Tech műszerrel, bár ha csak a motorblokkot használjátok fel, és a Te régi vezérlőddel meg kábelkötegével fog menni, akkor ezzel se lehet baj.

nagyon köszönöm a gyors reagálásod! most indulnánk érte 17 kor

Köszönöm még egyszer

Megosztás:

Nincsmit, remélem összejön, és tájékoztatsz minket a részletekről is :)

Sziasztok!

Szóval elmentünk a motorért. 1,6 8v G Astra motorrol van szó amit a szintén 1,6 8v-s F Astrámba találtam amiben sajna meghalt. Az ember aki hozta régebbről ismerem és ahogy sosem úgy remélem most sem csalódom benne. Az állapota igen meggyőző 75.000 km-t mondott róla az emberem, aki látta az eladókat is és az autót is egyben. ez egy megkímélt németországi G astraból való. Egyébként a megkímélhetőségét megerősítette az autószerelő barátom aki eljött velem.

Tehát:

A motor felfüggesztése és beépythetősége (96-os Astra F 1,6 8v helyére) megoldható mert bár a G Astrán szemben állva a vezérműszíj fedélen kilógatva van a felfüggesztő-bak, míg az F astrámon elöl. DE A FURATOK ELHELYEZÉSE ÉS MÉRETE MEGTALÁLHATÓ A G-S MOTORON, szóval ez megoldható.

A kuplungtárcsám valószínűleg méretbeli különbség miatt cserés, de szintén megoldható.

Az "új"G-s motoron a generátor a vezérműszíj mögött hátul található, míg az F-emen elöl, ahol az új klímakondija volt. Azt leszereltettem, mert az enyémben nem volt nem is kell így sporoltam egy 20-ast. A vezérműszíj viszont rövidebb lett így mert kiesik egy hajtás, de ez még szintén orvosolható.

Egyébként ha berakjuk a G-s motort a hátul elhelyezkedő generátor el fog férni.

VISZONT:

a kérdésem az lenne, hogy az F astra Computere mit fog szólni a G motorhoz vezérlés terén?

Ha ebben valakinek van tapasztalata nagyon megköszönném!

Holnap állunk neki, tapasztalatokat megosztom persze, mert tuti lesznek érdekességek. de meglátjuk

Megosztás:

Sziasztok!

Az autóm alapjáratról gyorsulva vagy akár visszaváltáskor magasabb fordulatról a gázadáskor egy-kettőt ránt (mintha nem kapna hirtelen levegőt, fulladna kicsit), aztán már minden oké és semmi probléma. Ezt játssza 2-ben, 3-ban általában.

Mi okozhatja ezt a jelenséget?

Megosztás:

ÜDV!

Egy kis segítséget kérnék tőletek.Valaki le tudná irni részletesen a lambdaszonda cseréjét?

Persze ha házilag megoldható.

Köszönöm szépen!

Csati széthúz, szonda kiteker, csere, beteker, csati össze.

Sanszos, hogy bele van rohadva...úgyh csavarlazító, wd40, kis kalapács, plazmavágó, flex, c4 elkél :)

Megosztás:

Sziasztok!

Az autóm alapjáratról gyorsulva vagy akár visszaváltáskor magasabb fordulatról a gázadáskor egy-kettőt ránt (mintha nem kapna hirtelen levegőt, fulladna kicsit), aztán már minden oké és semmi probléma. Ezt játssza 2-ben, 3-ban általában.

Mi okozhatja ezt a jelenséget?

Valszeg inkább benyahiánya van, mint levegőhiánya. Benzinszűrő mikor volt cserélve?

Köszönöm!

Tehát semmiféle diagnosztika v. állítás v. hasonló nem kell?

Beteker, csati rádug, és jónapot. De lehetőleg csak gyárit.

Megosztás:

Sziasztok!

Szóval elmentünk a motorért. 1,6 8v G Astra motorrol van szó amit a szintén 1,6 8v-s F Astrámba találtam amiben sajna meghalt. Az ember aki hozta régebbről ismerem és ahogy sosem úgy remélem most sem csalódom benne. Az állapota igen meggyőző 75.000 km-t mondott róla az emberem, aki látta az eladókat is és az autót is egyben. ez egy megkímélt németországi G astraból való. Egyébként a megkímélhetőségét megerősítette az autószerelő barátom aki eljött velem.

Tehát:

A motor felfüggesztése és beépythetősége (96-os Astra F 1,6 8v helyére) megoldható mert bár a G Astrán szemben állva a vezérműszíj fedélen kilógatva van a felfüggesztő-bak, míg az F astrámon elöl. DE A FURATOK ELHELYEZÉSE ÉS MÉRETE MEGTALÁLHATÓ A G-S MOTORON, szóval ez megoldható.

A kuplungtárcsám valószínűleg méretbeli különbség miatt cserés, de szintén megoldható.

Az "új"G-s motoron a generátor a vezérműszíj mögött hátul található, míg az F-emen elöl, ahol az új klímakondija volt. Azt leszereltettem, mert az enyémben nem volt nem is kell így sporoltam egy 20-ast. A vezérműszíj viszont rövidebb lett így mert kiesik egy hajtás, de ez még szintén orvosolható.

Egyébként ha berakjuk a G-s motort a hátul elhelyezkedő generátor el fog férni.

VISZONT:

a kérdésem az lenne, hogy az F astra Computere mit fog szólni a G motorhoz vezérlés terén?

Ha ebben valakinek van tapasztalata nagyon megköszönném!

Holnap állunk neki, tapasztalatokat megosztom persze, mert tuti lesznek érdekességek. de meglátjuk

Köszönöm ategnapi válaszotokat!

Szóval...benne van a G astra 1,6 8v az F astrámban! :) :D

beszerelésnél semmi komolyabb probléma nem akadt, illetve:

jobb első motortartó bakot át kellett varázsolni a blokk elejére ahogy az F en van de a furatok megvoltak.

a G-s szívoblokkot lecseréltük az F-ére, de az injektort a G ből használtuk fel.

Az F-es computer miatt az eredeti F-es kábelkorbácsot használtuk, még holnap lesz egy kis finomítás, mert a töltés visszajelzés nem működik.

Valamint egy 1280 mm-es ékszíjat szerzünk holnap, mert megrövidült a táv a kiszerelt klimakondenzátor miatt.

Kuplungtárcsával és egyéb illesztésekkel semmi gond nem volt. Generátor ugyanott található, a szervóm pedig a volt klímagondi helyén várja a kilométereket ;)

Pöccenésre indult a motor...úgyhogy úgy néz kis a sok imádság bevált ;)

így most a megboldogult 198000km-es F 1,6 8v helyett van egy 65000km-es G-s 1,6 8v os mocim.

Köszi mindenkinek a segítséget

Megosztás:

Gratula!

Mi pénz most egy motorcsere papírok, stb?

Az enyém is 1.6 8V, de 320.000km és most már annyit szívat, hogy gondolkodom azon, hogy az Astrából átrakom a motort.

Ugyanaz C16NZ csak 180.000 km.

Bevallom őszintén nekem egy kicsit szerencsém volt ezzel a G-s motorral.

Van egy ismerősöm aki rengeteget (heti alkalom) jár németo,belgium,svájcba.

ő hozta nekem a gyönyörű állapotú 65000km-es papiros astra g mocit 90.000ért. most volt akció a németeknél, hogy hihetetlen áron számítják be a komplett 6-8-10 éves autókat, ha újra cserélik. innen jött nekem.

mivel a kuplung szettel, generátorral önindítóval semmi gond nem volt különbség téren az F és G között, az maradt.

Költeni: Vezérműszíj, vízpumpa, olajcsere (Castrol Magnetec 10W40), olajszűrő, levegőszűrő, ékszíj, jó kapcsolatos beszerzéssel áron alul

Baráti átépítés...kb ez nekem 120-130.000 ba fog megállni össz.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.