Novy Elküldve Március1, 2010 Megoszt Elküldve Március1, 2010 sziasztok, elnezest ha mar volt szo arrol amit kerdezni fogok de en nem talaltam (pedig kerestem), szoval az erdekelne hogy erdemes e gaz szetett tenni az autoba ('97-es astra F caravan X14NZ).Egyesek azt mondjak (persze azok akik nem hasznaljak) hogy hazavagja a motort, masok pedig (olyanok akik hasznaljak) hogy abszolut nem art sot jo pezt sporolsz vele amit utolag hasznos dolgokra fordithasz nem pedig motor felujitasra. Ti mit mondtok? egy komplett gáz szerelés ára elég húzós.... inkább vegyél Gabitól egy etanolos cuccot, és tankolj tisztán etanolt! szerintem sokkal jobban kijössz azzal, mint egy gáz cuccal és a gázos kocsik nemtudom mennyi év után nyomáspróbázás stb stb... sok az utánajárás, ne meg egy astra azzal a mocival megeszik neked vagy 6-7 litert...sok km kell, mire visszajön az ára... ja és gázzal hidegben nem is indul... én tuti hogy nem gondolkodom ezen, és van abban is vmi, hogy árt a mocinak, ha másnak nem is a kipuff rendszernek tuti :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Március1, 2010 Megoszt Elküldve Március1, 2010 sziasztok, elnezest ha mar volt szo arrol amit kerdezni fogok de en nem talaltam (pedig kerestem), szoval az erdekelne hogy erdemes e gaz szetett tenni az autoba ('97-es astra F caravan X14NZ).Egyesek azt mondjak (persze azok akik nem hasznaljak) hogy hazavagja a motort, masok pedig (olyanok akik hasznaljak) hogy abszolut nem art sot jo pezt sporolsz vele amit utolag hasznos dolgokra fordithasz nem pedig motor felujitasra. Ti mit mondtok? sokféle látásmód létezik, de igenis jó a gáz, szerintem :lol: tesóm octaviájában is van, jól üzemel, minden baj nélkül, és sógor 406-os Peugeotjában is az van, gyárilag kérte bele, most jár 550.000 Km-nél :) igaz V6-os moci, de akkor is ;) ezen az oldalon számolgathatsz megtakarításilag, igaz skodás oldal, de tájékoztatónak jó lehet. ha viszont sok a km az autódban, lehet nem nagyon éri meg... a beszerelése kb 200.000 ft. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március1, 2010 Megoszt Elküldve Március1, 2010 egy komplett gáz szerelés ára elég húzós.... inkább vegyél Gabitól egy etanolos cuccot, és tankolj tisztán etanolt! szerintem sokkal jobban kijössz azzal, mint egy gáz cuccal és a gázos kocsik nemtudom mennyi év után nyomáspróbázás stb stb... sok az utánajárás, ne meg egy astra azzal a mocival megeszik neked vagy 6-7 litert...sok km kell, mire visszajön az ára... ja és gázzal hidegben nem is indul... én tuti hogy nem gondolkodom ezen, és van abban is vmi, hogy árt a mocinak, ha másnak nem is a kipuff rendszernek tuti :lol: X14NZ...felejtő a full etanol! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Villi Elküldve Március1, 2010 Megoszt Elküldve Március1, 2010 engem csak a gaz erdekelne (ha erdemes vele foglalkozni), nalunk olyan 90ezer a szerko (vadi uj az ami az en motoromhoz passzol) beszerelessel papirral legalisan stb. Az automba kb 126ezer van, szerintem tokeletes allapotu a motor. Esetleg ha van kozotettek olyan akinek ilyen tipusu motorra van rateve vagy barki mastol szivesen fogadom a velemenyeket, minnel tobbet ha lehet hogy konnyebb legyen donteni. Az en szamitasaim szerint megerne (legalabbis nekem) a legfontosabb kerdes az az hogy hazavagja-e az automat? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve Március1, 2010 Megoszt Elküldve Március1, 2010 Sziasztok! Szeretnék venni az Astrára hátsó sportdobot, mivel az eredeti felmondta a szolgálatot. Az lenne a kérdésem, hogy milyen félét lehet rátenni anélkül, hogy a hátsó lökhárítót birizgálni kellene. Na meg az is szempont, hogy kb: 5-6 ezer forint körül legyen az ára. Meg még egy kérdés, olvastam valahol, hogy van egy olyan alkatrész, hogy gázgyorsító. Na ezt hova kell beépíteni, a motor és a katalizátor, vagy a katalizátor és a hátsó dob közé? Meg egyáltalán megéri-e beépíteni? Szerencse kérdése. 5-6 ezerért nem nagyon kapsz semmit... Én 10 ezerért vettem Remus Wild Label rozsdamentes hátsó dobot. Igaz használtat. De a lökhárító nincs megfaragva. Csak sokat kell játszani vele míg meglesz a helye. Sziasztok, korábban érdeklődtem vezérműszíj csere kapcsán. A boltban ahol megkérdeztem a RUVILLE márkát ajánlották, hallott már róla valaki, a boltban az mondták, hogy gyári minőségű, a teljes szett ára 28 000 ft. A teljes szett Ruville márkájú? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március2, 2010 Megoszt Elküldve Március2, 2010 X14NZ...felejtő a full etanol! :) tényéleg bocs benéztem :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március2, 2010 Megoszt Elküldve Március2, 2010 engem csak a gaz erdekelne (ha erdemes vele foglalkozni), nalunk olyan 90ezer a szerko (vadi uj az ami az en motoromhoz passzol) beszerelessel papirral legalisan stb. Az automba kb 126ezer van, szerintem tokeletes allapotu a motor. Esetleg ha van kozotettek olyan akinek ilyen tipusu motorra van rateve vagy barki mastol szivesen fogadom a velemenyeket, minnel tobbet ha lehet hogy konnyebb legyen donteni. Az en szamitasaim szerint megerne (legalabbis nekem) a legfontosabb kerdes az az hogy hazavagja-e az automat? nem fogja hazavágni, szelepszárszimeringeket lehet hamarabb kell majd cserélni, de ezenfelül én nem hallottam negaítívumot, illetve időszerű lesz egy rozsdamantes kipufogórendszert csináltatnod, katalizátor utántól, ha nem akarsz gyakran cserélni kipufogót. 90 az elég jó ár egy komplett rendszerért. szerintem Link to comment Megosztás: More sharing options...
nash1 Elküldve Március2, 2010 Megoszt Elküldve Március2, 2010 A teljes szett Ruville márkájú? Igen , azt mondta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
radler Elküldve Március5, 2010 Megoszt Elküldve Március5, 2010 Sziasztok! hol találom a vízhőfok jeladót?hogyan cserélhetem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Március5, 2010 Megoszt Elküldve Március5, 2010 Sziasztok! hol találom a vízhőfok jeladót?hogyan cserélhetem? parancsolj :) saru lehúz,villáskulcs ráilleszt, kiteker ;) visszafele fordítva :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
radler Elküldve Március5, 2010 Megoszt Elküldve Március5, 2010 parancsolj :) saru lehúz,villáskulcs ráilleszt, kiteker ;) visszafele fordítva :lol: köszi!!!!!!!!! Mi az a világoskék (műanyag) érzékelő a képen? Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Március5, 2010 Megoszt Elküldve Március5, 2010 köszi!!!!!!!!! Mi az a világoskék (műanyag) érzékelő a képen? fingom sincs :lol: :) ;) de ha EZT megnézed van még egy kicsit balra fent (az fekete), és a szívótorkon a HF mellett is szintén bal oldalt (az is fekete) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tompecs Elküldve Március5, 2010 Megoszt Elküldve Március5, 2010 köszi!!!!!!!!! Mi az a világoskék (műanyag) érzékelő a képen? Az a motorvezérlő hőfokjeladója Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tompecs Elküldve Március5, 2010 Megoszt Elküldve Március5, 2010 fingom sincs :lol: :) ;) de ha EZT megnézed van még egy kicsit balra fent (az fekete), és a szívótorkon a HF mellett is szintén bal oldalt (az is fekete) AZ egyik a fojtószelep potméter, a másik meg a befecskendező szelep csatlakozója Link to comment Megosztás: More sharing options...
radler Elküldve Március5, 2010 Megoszt Elküldve Március5, 2010 Az a motorvezérlő hőfokjeladója Te vagy az emberem!én ezt szeretném kicserélni,mert állítólag lehet köze az alapjárati ingadozáshoz.csak hát én azt gondoltam,ez a vízhőfok jeladó!hogyan tudom kicserélni?(az alkatrész már megvan)amatőr vok mi?de szervizbe nem viszem,inkább magam kinlódok mindennel....... Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Március5, 2010 Megoszt Elküldve Március5, 2010 AZ egyik a fojtószelep potméter, a másik meg a befecskendező szelep csatlakozója köszi, ezeket nem tudtam még név szerint :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tompecs Elküldve Március5, 2010 Megoszt Elküldve Március5, 2010 Te vagy az emberem!én ezt szeretném kicserélni,mert állítólag lehet köze az alapjárati ingadozáshoz.csak hát én azt gondoltam,ez a vízhőfok jeladó!hogyan tudom kicserélni?(az alkatrész már megvan)amatőr vok mi?de szervizbe nem viszem,inkább magam kinlódok mindennel....... Ez is egy vízhőfok jeladó, meg az egy vezetékes is! Ez a motorvezérlőnek mondja, hogy hány fokos a motor, az egy vezetékes meg a műszernek amit látsz! Kitekered asszem 19-es kulccsal majd betekered az újat, mondjuk nem árt a kitekerés előtt levenni róla a csatlakozót :lol: Gyanítom egyébként, hogy nem ettől ingadozik az alapjáratod, bár az biztos, hogy van köze az alapjárathoz is!!(de ezt majd később) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tompecs Elküldve Március5, 2010 Megoszt Elküldve Március5, 2010 köszi, ezeket nem tudtam még név szerint :) Nincs mit a dtl-en elég kevés van ilyen :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
radler Elküldve Március5, 2010 Megoszt Elküldve Március5, 2010 Ez is egy vízhőfok jeladó, meg az egy vezetékes is! Ez a motorvezérlőnek mondja, hogy hány fokos a motor, az egy vezetékes meg a műszernek amit látsz! Kitekered asszem 19-es kulccsal majd betekered az újat, mondjuk nem árt a kitekerés előtt levenni róla a csatlakozót :) Gyanítom egyébként, hogy nem ettől ingadozik az alapjáratod, bár az biztos, hogy van köze az alapjárathoz is!!(de ezt majd később) Igy már mindjárt világos.Na mindegy holnap azért kicserélem,talán történik vmi pozitív változás.Ha meg nem ..... .......akkor tovább kutakodok.aztán pár hónap múlva teljesen új lesz a motor ;) ..... :lol: ÉS KÖSZI!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Március5, 2010 Megoszt Elküldve Március5, 2010 Nincs mit a dtl-en elég kevés van ilyen :lol: hja, hál' istennek :) ;) (a C16NZ-s donorrók lészültek a képek) Link to comment Megosztás: More sharing options...
radler Elküldve Március5, 2010 Megoszt Elküldve Március5, 2010 Lennének még buta kérdéseim!!! - hidrotőkét mikor célszerű,aktuális cserélni? - más c14nz tulajdonosnak is fügyül a motor?motorféknél nagyon hallani,gázadáskor halkabb.mintha turbó lenne benne :lol: (vagy ez természetes ) hu,benzinmotorokhoz hülye vok........ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Losee Elküldve Március5, 2010 Megoszt Elküldve Március5, 2010 Lennének még buta kérdéseim!!! - hidrotőkét mikor célszerű,aktuális cserélni? - más c14nz tulajdonosnak is fügyül a motor?motorféknél nagyon hallani,gázadáskor halkabb.mintha turbó lenne benne :lol: (vagy ez természetes ) hu,benzinmotorokhoz hülye vok........ Fütyül? Esetleg a generátor? Link to comment Megosztás: More sharing options...
radler Elküldve Március5, 2010 Megoszt Elküldve Március5, 2010 Fütyül? Esetleg a generátor? nem tudom...passz Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március5, 2010 Megoszt Elküldve Március5, 2010 Lennének még buta kérdéseim!!! - hidrotőkét mikor célszerű,aktuális cserélni? - más c14nz tulajdonosnak is fügyül a motor?motorféknél nagyon hallani,gázadáskor halkabb.mintha turbó lenne benne :lol: (vagy ez természetes ) hu,benzinmotorokhoz hülye vok........ Hidrotőkét akkor ha már nagyon kopogós hangja van, nincs előirt csereperiódus ha jó akkor marad, ha rossz akkor csere. Nekem is fütyülős hangja van állítólag, én nemhallom bellülről azt mondják a túl feszes vezérműszíj okozhatja. A genereátort kitudod szűrni ha leveszed a szíját, és mész egy kört anélkül. Annyit kibír töltés nélkül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Március5, 2010 Megoszt Elküldve Március5, 2010 Lennének még buta kérdéseim!!! - hidrotőkét mikor célszerű,aktuális cserélni? - más c14nz tulajdonosnak is fügyül a motor?motorféknél nagyon hallani,gázadáskor halkabb.mintha turbó lenne benne :lol: (vagy ez természetes ) hu,benzinmotorokhoz hülye vok........ Fütyül? Esetleg a generátor? Nekem is van, és én konkrétan tudom, hogy a generátortól. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts