invictus Elküldve Február21, 2010 Megoszt Elküldve Február21, 2010 Hali! Lenne 1 kérdésem.1.4 92 es Astra f be belelehet tenni gsi motort? Be, de rengeteg mindent cserélni kell hozzá, hűtést, gólyalábakat,kábelköteget...stb. Plusz papíron nem lesz hivatalos, tehát... Link to comment Megosztás: More sharing options...
tipród Elküldve Február21, 2010 Megoszt Elküldve Február21, 2010 aha :lol: Oksa köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
symontemplar Elküldve Február23, 2010 Megoszt Elküldve Február23, 2010 Sziasztok! Kérdésem lenne az alapjárati motor hogy mit is szabályoz levegőt vagy benzint és milyen állásban.Ha a tolattyú kinyit vagy ha össze van húzódva és ha össze van húzódva akkor teljesen zár vagy kissé nyitva van. A válaszotokat előre is köszönöm. üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Február23, 2010 Megoszt Elküldve Február23, 2010 Sziasztok! Kérdésem lenne az alapjárati motor hogy mit is szabályoz levegőt vagy benzint és milyen állásban.Ha a tolattyú kinyit vagy ha össze van húzódva és ha össze van húzódva akkor teljesen zár vagy kissé nyitva van. A válaszotokat előre is köszönöm. üdv levegőt. behúzva nyit kitolva zár Link to comment Megosztás: More sharing options...
symontemplar Elküldve Február23, 2010 Megoszt Elküldve Február23, 2010 levegőt. behúzva nyit kitolva zár Üdv Teljesen el kell hogy zárja és ha zárva van akkor beszélünk arról hogy rajta van a szívató? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Február23, 2010 Megoszt Elküldve Február23, 2010 Üdv Teljesen el kell hogy zárja és ha zárva van akkor beszélünk arról hogy rajta van a szívató? Ez már nem a régi porlasztós rendszer itt nincs szivató!! Ez másként működik, de Ádám Évától ez hosszú történet... Lényeg, hogy alapjáraton nyitva van. Az ECU utasításainak megfelelően tartja a fordulatszámot azzal, hogy mennyi levegőt enged át. A keverékképzés (üzemanyag adagolás) az injektorok nyitási idejével szintén ECU vezérli. Szerk: Itt bővebben: http://www.ford-klub.hu/index.php?option=c...7&Itemid=41 Tudom off oldal bocsi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
symontemplar Elküldve Február23, 2010 Megoszt Elküldve Február23, 2010 Ez már nem a régi porlasztós rendszer itt nincs szivató!! Ez másként működik, de Ádám Évától ez hosszú történet... Lényeg, hogy alapjáraton nyitva van. Az ECU utasításainak megfelelően tartja a fordulatszámot azzal, hogy mennyi levegőt enged át. A keverékképzés (üzemanyag adagolás) az injektorok nyitási idejével szintén ECU vezérli. Szerk: Itt bővebben: http://www.ford-klub.hu/index.php?option=c...7&Itemid=41 Tudom off oldal bocsi. Üdv Bemelegedés során a cikk szerint zárni kezd az alapjárati motor. És ha teljesen eléri az üzemi hőfokot akkor teljesen elzár? Mert ez nem derül ki az olvasmányból. Ezeket azért kérdezem mert rádobtam a gyújtást és ki próbáltam az alapjárati motort takarítás után,hogy zárt állapotban át bírok-é fújni rajta és igen átbírtam na ez most jó vagy nem jó? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február23, 2010 Megoszt Elküldve Február23, 2010 Üdv Bemelegedés során a cikk szerint zárni kezd az alapjárati motor. És ha teljesen eléri az üzemi hőfokot akkor teljesen elzár? Mert ez nem derül ki az olvasmányból. Ezeket azért kérdezem mert rádobtam a gyújtást és ki próbáltam az alapjárati motort takarítás után,hogy zárt állapotban át bírok-é fújni rajta és igen átbírtam na ez most jó vagy nem jó? gyujtáskormég nem állítja be magát. szóval ha volt rajta kosz, akkor simán jó!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
symontemplar Elküldve Február23, 2010 Megoszt Elküldve Február23, 2010 gyujtáskormég nem állítja be magát. szóval ha volt rajta kosz, akkor simán jó!! üdv! Nem tudom hogy mikor áll be és nem is mértem vissza de azt igen hogy 7mm-t jár csak gyújtás fel és levételkor és még azt hogy nem zárt légmentesen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február23, 2010 Megoszt Elküldve Február23, 2010 üdv! Nem tudom hogy mikor áll be és nem is mértem vissza de azt igen hogy 7mm-t jár csak gyújtás fel és levételkor és még azt hogy nem zárt légmentesen. beindításkor áll oda, ahol éppen kell Link to comment Megosztás: More sharing options...
symontemplar Elküldve Február23, 2010 Megoszt Elküldve Február23, 2010 beindításkor áll oda, ahol éppen kell értem már :lol: De hogy ha el van kopva a tolattyú vége akkor lehet hogy nem akkor zár tökéletesen és én most ez érdekel mert azt tudom hogy mit is kéne csinálnia a folytószelep érzékelő utasítja hogy toljon vagy húzzon de ha 90 fokos a vizem akkor tökre elzárja a levegőt az alapjárai motor tolattyú vagy nem ez itt a kérdés! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tompecs Elküldve Február23, 2010 Megoszt Elküldve Február23, 2010 értem már :lol: De hogy ha el van kopva a tolattyú vége akkor lehet hogy nem akkor zár tökéletesen és én most ez érdekel mert azt tudom hogy mit is kéne csinálnia a folytószelep érzékelő utasítja hogy toljon vagy húzzon de ha 90 fokos a vizem akkor tökre elzárja a levegőt az alapjárai motor tolattyú vagy nem ez itt a kérdés! Helló nem kell elzárnia tökre, uyganis ezzel a szerkezettel megkerülik a fojtószelepet és a motorba jutó alapjárati levegő mennyiségét szabályozzák! Az üzemanyagot több érzékelő jelének függvénye alapján fecskendezi be! A teljesség igénye nélkül pl.: beszívott levegő mennyisége, motorhőmérséklet, levegő hőmérséklet stb. stb... És a fojtószelep érzékelő sem az alapjárat szabályzót utasítja, hanem a motorvezérlőt Link to comment Megosztás: More sharing options...
symontemplar Elküldve Február24, 2010 Megoszt Elküldve Február24, 2010 Helló nem kell elzárnia tökre, uyganis ezzel a szerkezettel megkerülik a fojtószelepet és a motorba jutó alapjárati levegő mennyiségét szabályozzák! Az üzemanyagot több érzékelő jelének függvénye alapján fecskendezi be! A teljesség igénye nélkül pl.: beszívott levegő mennyisége, motorhőmérséklet, levegő hőmérséklet stb. stb... És a fojtószelep érzékelő sem az alapjárat szabályzót utasítja, hanem a motorvezérlőt okés :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kiskacsa Elküldve Február24, 2010 Megoszt Elküldve Február24, 2010 Sziasztok! Azt szeretnem kerdezni toletek, hogy milyen tipusu motorral erdemes F Astrat vetelezni, es milyen evjaratbol? Kicsit utanaolvasva lattam, hogy az ilyen 2000 kornyeken gyartottakban mar szervo is volt-van. A csaladban van egy 1.4 es 16 szelepes '95 os modell, arrol tudom hogy megy, jo is. Viszont azt is hallottam mar, hogy F Astrat 1.6 os 8 szelepes motorral erdemes venni... Szoval kernem a velemenyeteket, hogy mit is vegyek. Koszonom szepen, elore is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február24, 2010 Megoszt Elküldve Február24, 2010 Sziasztok! Azt szeretnem kerdezni toletek, hogy milyen tipusu motorral erdemes F Astrat vetelezni, es milyen evjaratbol? Kicsit utanaolvasva lattam, hogy az ilyen 2000 kornyeken gyartottakban mar szervo is volt-van. A csaladban van egy 1.4 es 16 szelepes '95 os modell, arrol tudom hogy megy, jo is. Viszont azt is hallottam mar, hogy F Astrat 1.6 os 8 szelepes motorral erdemes venni... Szoval kernem a velemenyeteket, hogy mit is vegyek. Koszonom szepen, elore is! amiket itt olvasva el lehet mondani: 1.4, 1.6 os osokbóla 16v seket gyakran 200ezer km eladják, de olyankor már kivan a motor, és eszi az olajat... tehát ezekből a 8 v seket érdemes keresni 1.8 és attol felfelé már tartósabbak 16v ben is. öregebb évjáratban megtalálható az 1.4 Se is, ami 8v de hengerenkénti injektoros. illetve ugyan így van 1.6 Se is ami ugyan úgy 8v és hengerenkénti injektoros. én is 1.6 8v-t ajánlanék. ha nem akarsz utolsó kiadásost, vagy nincs keret rá, akkor célszerű Se-t venni. igaz akkor számolni kell a drágább fenntartással(bizti), mivel az 100lovas, nem 72 vagy 75 lovas, mint a központisok. üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Február24, 2010 Megoszt Elküldve Február24, 2010 Sziasztok! Kicseréltem a fojtószelep állás érzékelőt, és az autó hibátlanul működik. Néztem az újat az 12ezer körül volt, és mivel válság van itthon, is így néztem bontottat, és sikerült is találni 3ezerért. Mindenkinek köszönöm a segitséget. Egy észrevétel, lehet nem ide tartozik, de leírom ide, lehet ez nem lesz újdonság nektek. Már egy ideje 50-50% E85-95 keverékkel járok, eleinte minden második inditásra indult be. Oktánszám dugót megfordítottam 98-ra és azóta akármilyen hideg volt, mindig elsőre beindult. Mégegyszer mindenkinek köszönöm a segitséget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február24, 2010 Megoszt Elküldve Február24, 2010 amiket itt olvasva el lehet mondani: 1.4, 1.6 os osokbóla 16v seket gyakran 200ezer km eladják, de olyankor már kivan a motor, és eszi az olajat... tehát ezekből a 8 v seket érdemes keresni 1.8 és attol felfelé már tartósabbak 16v ben is. öregebb évjáratban megtalálható az 1.4 Se is, ami 8v de hengerenkénti injektoros. illetve ugyan így van 1.6 Se is ami ugyan úgy 8v és hengerenkénti injektoros. én is 1.6 8v-t ajánlanék. ha nem akarsz utolsó kiadásost, vagy nincs keret rá, akkor célszerű Se-t venni. igaz akkor számolni kell a drágább fenntartással(bizti), mivel az 100lovas, nem 72 vagy 75 lovas, mint a központisok. üdv És azt se felejtsük el, hogy az új környezetvédelmi-matrica rendszer miatt (amennyiben tényleg bevezetik), ha BP-en is közlekedni akar a járművel, érdemes legalább 4-es környezetvédelmi besorolású motorral vennie, azaz '96 vagy azutáni X-es motorkódút. Pl. az 1.6 8-szelepnél maradva X16SZ, X16SZR. És egy jótanács: a vásárlásnál, mikor az új forgalmit kiállítják, ragaszkodni kell hozzá, hogy 4-es környezetvédelmi besorolás kerüljön bele, régebben ezeket hibásan 2-esnek írták be. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Február24, 2010 Megoszt Elküldve Február24, 2010 És azt se felejtsük el, hogy az új környezetvédelmi-matrica rendszer miatt (amennyiben tényleg bevezetik), ha BP-en is közlekedni akar a járművel, érdemes legalább 4-es környezetvédelmi besorolású motorral vennie, azaz '96 vagy azutáni X-es motorkódút. Pl. az 1.6 8-szelepnél maradva X16SZ, X16SZR. És egy jótanács: a vásárlásnál, mikor az új forgalmit kiállítják, ragaszkodni kell hozzá, hogy 4-es környezetvédelmi besorolás kerüljön bele, régebben ezeket hibásan 2-esnek írták be. Ez a 96 honnan jön? Ahogy néztem, az osztályozásban sehol nem szerepel ez a dátum. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február24, 2010 Megoszt Elküldve Február24, 2010 Ez a 96 honnan jön? Ahogy néztem, az osztályozásban sehol nem szerepel ez a dátum. be volt linkelve egy rendelet, hogy a 96 után gyártott autókat alapból 4es kategóriába kell venni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
atomgilette Elküldve Február24, 2010 Megoszt Elküldve Február24, 2010 sziasztok! nem tudom emlékeztek e még én írtam f es astra gyors melegedésről és kopogásról.na már odaáig fajult a dolog hogy 1 db szelep elégett a 16 ból.ja és a poén már az összes jeladót átcseréltük 1 másik kocsiból átnéztük a vezérlést kicseréltük a vízpumpát ésss még MINDIG nem jó.a villamosági szerelők még nem is hallottak vagy találkoztak ilyennel.Szar ügy.Esetleg van vkinek még vmi ötlete most még atomjaira van szedve a hengerfej miatt megnézzük Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február24, 2010 Megoszt Elküldve Február24, 2010 sziasztok! nem tudom emlékeztek e még én írtam f es astra gyors melegedésről és kopogásról.na már odaáig fajult a dolog hogy 1 db szelep elégett a 16 ból.ja és a poén már az összes jeladót átcseréltük 1 másik kocsiból átnéztük a vezérlést kicseréltük a vízpumpát ésss még MINDIG nem jó.a villamosági szerelők még nem is hallottak vagy találkoztak ilyennel.Szar ügy.Esetleg van vkinek még vmi ötlete most még atomjaira van szedve a hengerfej miatt megnézzük Gondolom termoosztátot is cseréltetek. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
symontemplar Elküldve Február24, 2010 Megoszt Elküldve Február24, 2010 Üdv mindenkinek! Tudja valaki hogy c16nz 92-es astrámon van-e légtömegmérő és ha van akkor hol találom esetleg képpel mert már körbe vizsgáltam a szívótorkot és nem találom rajta. Előre is kösssz Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Február24, 2010 Megoszt Elküldve Február24, 2010 Üdv mindenkinek! Tudja valaki hogy c16nz 92-es astrámon van-e légtömegmérő és ha van akkor hol találom esetleg képpel mert már körbe vizsgáltam a szívótorkot és nem találom rajta. Előre is kösssz Nincs, amúgy a légszűrőházon szokott lenni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február24, 2010 Megoszt Elküldve Február24, 2010 Üdv mindenkinek! Tudja valaki hogy c16nz 92-es astrámon van-e légtömegmérő és ha van akkor hol találom esetleg képpel mert már körbe vizsgáltam a szívótorkot és nem találom rajta. Előre is kösssz Légtömegmérő... az nem a levegőszűrő, és az injektor fedél között van valahol? Link to comment Megosztás: More sharing options...
symontemplar Elküldve Február24, 2010 Megoszt Elküldve Február24, 2010 Légtömegmérő... az nem a levegőszűrő, és az injektor fedél között van valahol? Passssz Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts