Morfin Elküldve Február6, 2010 Megoszt Elküldve Február6, 2010 Próbálj rajta hidegvágóval vagy egy üthető csavarhúzóval egy nútot képezni és kitekerni csavarhúzóval. Az a baj h üreges és ha megütöm azt a vékony alját sztem átszakad valami sárgarézszerűből van. Ez csak 1 cső ami bevolt fenekelve két oldalról meg volt 1 13-mas anya rajta az tört le benne meg valamilyen rugó meg 1 darab fólia volt. Ha nem felejtem el lefényképezem holnap. Köszönöm a tippeket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tyson Elküldve Február6, 2010 Megoszt Elküldve Február6, 2010 Sziasztok tudna valaki segíteni van egy F astra combi-m X16XEL motor kodú ma olyat csinált hogy egy leállítás után be akartam índítani és csak pörgette az öninditó de nem indult be csak nagy sokára akkor is csak úgy hogy ment az automata szívató és alig érte el az1100-as fordulatot olyan mint ha nem menne egy henger de a motor hiba lámpa nem gyullad ki valaki találkozot már ilyen problémával meg állandoan elindul az automata szivató köszi elöre is a segitséget Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február6, 2010 Megoszt Elküldve Február6, 2010 Az a baj h üreges és ha megütöm azt a vékony alját sztem átszakad valami sárgarézszerűből van. Ez csak 1 cső ami bevolt fenekelve két oldalról meg volt 1 13-mas anya rajta az tört le benne meg valamilyen rugó meg 1 darab fólia volt. Ha nem felejtem el lefényképezem holnap. Köszönöm a tippeket. Akkor sajna ez elég nagy cumi. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Február6, 2010 Megoszt Elküldve Február6, 2010 itt mindenki wartburggal kezdte :rolleyes: :lol: Én is. :D Még 86 ban. Egy fékkör, elöl hátul dobfék, de már nem a pupos. :P Hogy mennyit szopatott a vizpumpa tömszelence. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február6, 2010 Megoszt Elküldve Február6, 2010 Háj! Némelyik Renaultban a felső hűtőcsőbe van belerakva, konkrétan a gumicsőbe éa egy bilincs fogja bele, ezt azerintem te is megcsinálhatod, a lényeg, hogy ki lecsen légtelenítve rendesen, ehez elég egy kis lyuk a termosztátra 2-3mm átmérő! Mondjuk azt meg nem értem miért van ennyi gondod a termosztátokkal, utoljára a magyar kisipari szarokkal volt gondom amiket wartburgokhoz gyártottak, de azok is kibírtak egy szezont, próbáltál már másmilyen gyártmányokat is pl.:facet behr trupart gates? Úgy rémlik Wahler volt mind a három. A rossz amelyikkel vettem, a második amire kicseréltem, ez jó volt egy darabig, aztán a mostani is az. Ez a gumicső dolog egész jól hangzik, meg kellene nézni, hogy a gyári gumicsőbe nem passzol-e bele. Túl szép lenne ha belemenne és egy bilincsel lehetne is rögzíteni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Február6, 2010 Megoszt Elküldve Február6, 2010 Én is. :rolleyes: Még 86 ban. Egy fékkör, elöl hátul dobfék, de már nem a pupos. :D Hogy mennyit szopatott a vizpumpa tömszelence. :P Na ennek a nyitjára én is több év szopás után jöttem rá. Kiderült, hogy nem a tömítéssel hanem az alu szivattyú lapátok pereme kopott meg ahola a grafitos tömítés futott. miután kapott új vízpumpalapátot megszűnt a gondom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
digi Elküldve Február7, 2010 Megoszt Elküldve Február7, 2010 Sziasztok.Szeretnék tanácsot kérni:van egy astra f 1.6 i (c16nz)autom 1992-es 168000km van benne,a 4-ik henger nem megy.Kicseréltük a gyujtás elosztót,rotort,gyujtás kábeleket,gyujtó gyertyákat.és így sem megy.Kompresziot mérettem 11bar mindegyik hengerben.Ja és szikra is van rendesen.A hidro tőke nyitva hagyhatja a szelepeket?Válaszotokat előre is köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február7, 2010 Megoszt Elküldve Február7, 2010 Sziasztok.Szeretnék tanácsot kérni:van egy astra f 1.6 i (c16nz)autom 1992-es 168000km van benne,a 4-ik henger nem megy.Kicseréltük a gyujtás elosztót,rotort,gyujtás kábeleket,gyujtó gyertyákat.és így sem megy.Kompresziot mérettem 11bar mindegyik hengerben.Ja és szikra is van rendesen.A hidro tőke nyitva hagyhatja a szelepeket?Válaszotokat előre is köszönöm. Nem maradhat nyitva szelep, mert akkor egy-két ritka eset kivételével összeütne a dugattyúval. Esetleg inkább zárva marad, mondjuk ha eltört egy szelepemelő himba. Bár nem tudom a kompresszió mérés nem szűri-e ki ezt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Február7, 2010 Megoszt Elküldve Február7, 2010 C14SE esetében mikor nyit a termosztát, mikor üzemmeleg (hány fokon)? 20NE motor esetében? ezeknél a motoroknál is olyan a termosztát, mint az én dtl-emben? mármint működési elvét tekintve? ILYEN? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február7, 2010 Megoszt Elküldve Február7, 2010 C14SE esetében mikor nyit a termosztát, mikor üzemmeleg (hány fokon)? 20NE motor esetében? ezeknél a motoroknál is olyan a termosztát, mint az én dtl-emben? mármint működési elvét tekintve? ILYEN? Náam a c14nz-nél 92 fokon kezd nyitni a termosztát, szerintem így van a többi benzinesnél is. Most vettem dieseles kisbuszba termosztátot, annál pölö 85-fokon kezd nyitni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Február7, 2010 Megoszt Elküldve Február7, 2010 Náam a c14nz-nél 92 fokon kezd nyitni a termosztát, szerintem így van a többi benzinesnél is. Most vettem dieseles kisbuszba termosztátot, annál pölö 85-fokon kezd nyitni. nekem könyv szerint 91 fok, és annyin is nyit de akkor a benzinesnél (1.4) is 90 fok, köszi, csak ezt szerettem volna tudni pontosan. egy haveromnak nem megy fel 85 fok feölé, úgyhogy szerintem az is cserés lesz, már rég nem volt benne cserélve elmondása alapján. még 1x kössz! :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február7, 2010 Megoszt Elküldve Február7, 2010 nekem könyv szerint 91 fok, és annyin is nyit de akkor a benzinesnél (1.4) is 90 fok, köszi, csak ezt szerettem volna tudni pontosan. egy haveromnak nem megy fel 85 fok feölé, úgyhogy szerintem az is cserés lesz, már rég nem volt benne cserélve elmondása alapján. még 1x kössz! :rolleyes: Azért várjatok a cserével, nekem a műszeregység csere óta nem megy 90-közelébe, mert a jeladó a régi. De látszik a nyitás, meg a visszesés, csak éppen nem 90-nél, hanem olyan 85-nél az óra szerint. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Február7, 2010 Megoszt Elküldve Február7, 2010 Azért várjatok a cserével, nekem a műszeregység csere óta nem megy 90-közelébe, mert a jeladó a régi. De látszik a nyitás, meg a visszesés, csak éppen nem 90-nél, hanem olyan 85-nél az óra szerint. de ugyanolyat tettél bele? neki a sima 100-as skálás van ILYEN nem volt még cserélve Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február7, 2010 Megoszt Elküldve Február7, 2010 de ugyanolyat tettél bele? neki a sima 100-as skálás van ILYEN nem volt még cserélve Nem, mert simáról váltottam fordulatszámmérősre.: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Február7, 2010 Megoszt Elküldve Február7, 2010 Nem, mert simáról váltottam fordulatszámmérősre.: http://kep.ivpicture.hu/300626.jpg ugyanez fog most nálla is történni, odaadtam neki a donor fordulatmérősét :D és az pont ilyen mit a te esetedben... (110-es) mit kell cserélni, mert akkor azt a kis érzékelőt is odaadnám neki... (C16NZ érzékelője jó a C14SE-hez?) :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opeles90 Elküldve Február7, 2010 Megoszt Elküldve Február7, 2010 Azért várjatok a cserével, nekem a műszeregység csere óta nem megy 90-közelébe, mert a jeladó a régi. De látszik a nyitás, meg a visszesés, csak éppen nem 90-nél, hanem olyan 85-nél az óra szerint. Nekem is olyan.... amiben 110ig van kiskálázva... A jeladó meg a régi. De szintén 80-85 körül megáll. Engem nem nagyon érdekel a dolog. :D Tudom hogy így jól működik. Mielőtt cseréltük a termosztátot a kék kis tartomány végén volt éppen... Az újjal meg jóval feljebb kúszik. Szal innen tom hogy jó :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
davidka2 Elküldve Február7, 2010 Megoszt Elküldve Február7, 2010 Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy a lambda szondát mikor kellene cserélni úgy értem hogy van-e ennél is egy adott km vagy év után? Köszi: Dávid Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február7, 2010 Megoszt Elküldve Február7, 2010 Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy a lambda szondát mikor kellene cserélni úgy értem hogy van-e ennél is egy adott km vagy év után? Köszi: Dávid Nem kell cserélni ha nincs panasz rá. Amíg működik addíg jó. Amúgy is at utángyártottal gond szokott lenni, a gyári meg egy vagyon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február7, 2010 Megoszt Elküldve Február7, 2010 ugyanez fog most nálla is történni, odaadtam neki a donor fordulatmérősét :D és az pont ilyen mit a te esetedben... (110-es) mit kell cserélni, mert akkor azt a kis érzékelőt is odaadnám neki... (C16NZ érzékelője jó a C14SE-hez?) :rolleyes: Az egyvezetékes hőgombát kell cserélni, ami a generátor mögött van fenn a szívócsonkban. Jó bele :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Skorpijo Elküldve Február7, 2010 Megoszt Elküldve Február7, 2010 Nem maradhat nyitva szelep, mert akkor egy-két ritka eset kivételével összeütne a dugattyúval. Esetleg inkább zárva marad, mondjuk ha eltört egy szelepemelő himba. Bár nem tudom a kompresszió mérés nem szűri-e ki ezt. c16nz nem üt össze és nyitva maradhat a szelep ha ugyjárt mint én,hogy nyitott szelepnél szorul meg a hidrotőke de azmeg kompresziómérésnél kiugrik Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Február7, 2010 Megoszt Elküldve Február7, 2010 Az egyvezetékes hőgombát kell cserélni, ami a generátor mögött van fenn a szívócsonkban. Jó bele :rolleyes: köszi :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tompecs Elküldve Február7, 2010 Megoszt Elküldve Február7, 2010 Sziasztok.Szeretnék tanácsot kérni:van egy astra f 1.6 i (c16nz)autom 1992-es 168000km van benne,a 4-ik henger nem megy.Kicseréltük a gyujtás elosztót,rotort,gyujtás kábeleket,gyujtó gyertyákat.és így sem megy.Kompresziot mérettem 11bar mindegyik hengerben.Ja és szikra is van rendesen.A hidro tőke nyitva hagyhatja a szelepeket?Válaszotokat előre is köszönöm. Szia! Még egy osztófedél lehet gond (amit még nem cseréltél) egyébként központis, vagy hengerenkéntis a befecskendezés? Jaj tudod mi lesz?? a negyedik henger az a váltófelöli vagy a vezérlés felöli? végülis mind1 falsot szív vagy a fékrásegítőnél vagy a szívócsonk tömítésnél járó motornál féktisztítót vagy jégoldót vagy hidegindítót neki minden hova, ahol tömítés vákumcsövek meg ilyenek vannak azt mikor beindul ott a hiba!! Már találkoztam szakadt szívósor tömítéssel Rem. érthető! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február7, 2010 Megoszt Elküldve Február7, 2010 Szia! Még egy osztófedél lehet gond (amit még nem cseréltél) egyébként központis, vagy hengerenkéntis a befecskendezés? Jaj tudod mi lesz?? a negyedik henger az a váltófelöli vagy a vezérlés felöli? végülis mind1 falsot szív vagy a fékrásegítőnél vagy a szívócsonk tömítésnél járó motornál féktisztítót vagy jégoldót vagy hidegindítót neki minden hova, ahol tömítés vákumcsövek meg ilyenek vannak azt mikor beindul ott a hiba!! Már találkoztam szakadt szívósor tömítéssel Rem. érthető! Azt írta NZ, központis. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tompecs Elküldve Február7, 2010 Megoszt Elküldve Február7, 2010 Azt írta NZ, központis. Ennyire nem vágom a motor kódokat. Kicsit sokat kellene fejbe tartanom, de szerencsére erre ott a forgalmi :rolleyes: Akkor marad, hogy falsot kap, vagy ha nem akkor kezheti leszedni a hengerfejet, bár azzal még várnék mert valaki azt írta, hogy nem üt össze a dugattyúval, az elégést meg kimutatná a kompresszió mérés. Szóval először fals keresés aztán mittomén.... szerelő esetleg Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február7, 2010 Megoszt Elküldve Február7, 2010 Ennyire nem vágom a motor kódokat. Kicsit sokat kellene fejbe tartanom, de szerencsére erre ott a forgalmi :rolleyes: Akkor marad, hogy falsot kap, vagy ha nem akkor kezheti leszedni a hengerfejet, bár azzal még várnék mert valaki azt írta, hogy nem üt össze a dugattyúval, az elégést meg kimutatná a kompresszió mérés. Szóval először fals keresés aztán mittomén.... szerelő esetleg Én is csak azért tudom, hogy központis az nz, mert nekem is az van. És mivel ugye központis akkkor benzint kap a többbivel együtt, azt írta szikra van, pedig ez lenne a logikus, nem tudom kitekert gyertyával hengerfejhez hozzáérintve nézték-e. A szelepeket-himbákat egy szelepfedél-leszedéssel ki lehet szűrni, megemelve az egyik elsőkereket 4-ben kézzel forgatva látszik ahogy le-fel járnak. Persze indítózni is lehet ha szeret takarítani. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts