Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

azé nem akarok nagyobb mocisat venni, mert kiszámoltam,és majdnem sírtam a biztosításon....

csak szr van 2000 es évjárattol?

ezt nemtudtam...

de most egyébként is elbizonytalanodtam, egyik este egy caravanrol álmodtam, és mikor kész lett álmomban hát :rolleyes:

miaz h 2000es évjárattól? sztem már 96tól csak ez van...

Megosztás:

A blokk lehet,de más lehet a hengerfej is,a hf tömítés is stb.

Az oldalt én is ismerem! :lol:

Egyébként meg baromság,amit ádámka mond!Majd egyszer meglátjuk,hogy mit ér az 1.6-tal az 1.4 16V ellen! :rolleyes: Ott majd elmélkedhet a köbcentiken! :D

Jaaa és Tápi nem csak motort modósított,hanem váltót is.Az áttételezésen is sok múlik!

Nem baromság. Hasonló technológiánál, hasonló viszonyoknál ez teljesen helytálló. A 16 szelepes kialakítás teljesen más jellegű, generációnyi különbség van közöttük. Mellesleg szerintem a Corsád könnyebb, a váltód rövidebb de ha van lehetőség, szívesen kipróbálom, vagy kipróbáljuk. Nagyon kíváncsi vagyok egy 1,4 16 szelepesre. :D

Megnéztem EPC-ben, a hengerfej és a tömítés is ugyanaz. A dugattyúk mások, az X16SZ-é ugyanaz, mint a C16SE-é; az X16SZR-é pedig ugyanaz, mint a C16NZ-ben levő. Tehát X16SZ-ből teljes értékű C16SE építhető, még a dugattyúk is ugyanazok.

Akkor én lennék az ideális alany. :P

olyat terveznék venni egyébként :P

Mértnem veszel rögtön 1,8-ast mondjuk és akkor nem kell semmit gányolni, meg apróságokon szarakodni.

Megosztás:

Nem baromság. Hasonló technológiánál, hasonló viszonyoknál ez teljesen helytálló. A 16 szelepes kialakítás teljesen más jellegű, generációnyi különbség van közöttük.

jóvan nem kell megmagarázni.

állításodra reagált JOhnny és teljesen helytállóan :rolleyes:

és azonos technológiánál is hülyeség.

pl dízeleknél csak porlasztókban tér el egy egy moci, és mégis sokkal erősebbek, renaultoknál legalábbis, egyik kék színű, másik zöld, és sok lóerő a különbség.

régen volt ez divat, hogy furjuk fel, majd úgy lesz erősebb... mostanában már faragnak itt faragnak ott, és abbol nyernek erőt :D

Megosztás:

állításodra reagált JOhnny és teljesen helytállóan :rolleyes:

pl dízeleknél csak porlasztókban tér el egy egy moci, és mégis sokkal erősebbek, renaultoknál legalábbis, egyik kék színű, másik zöld, és sok lóerő a különbség.

régen volt ez divat, hogy furjuk fel, majd úgy lesz erősebb... mostanában már faragnak itt faragnak ott, és abbol nyernek erőt :D

Oké. Igazad van.

Megosztás:

Az oké a lóerő. Nyomaték nem sokkal lesz több, viszont nagyobb fordulaton tudja csak leadni azt a pár plusz Nm-t. Én ezért nem fogom átszereltetni. :rolleyes: SZR-nél 2600-nál már 125Nm, SE-nél meg 130Nm (asszem) 3400 rpm-n. Megéri? :D

Aki nem boltba járni használja az autót annak minden képpen megéri, mert ezt a fordulatot max városi szüttyögésnél használod, és ahol az Nz elhal, pl előzésnél onnan a se simán megy még. Nem szeretnék vitatkozni senkivel, sok a buktató az átalakításban, de vegyük észre már ahogy írta Invi is, ezek kis mocik, ha nem pörög nem is megy, viszont aki többet használja hosszú távokra a vasat szerintem nem bánja meg, a fenti számok pedig magukért beszélnek, ja meg a szesz is :P

Megosztás:

állításodra reagált JOhnny és teljesen helytállóan :D

régen volt ez divat, hogy furjuk fel, majd úgy lesz erősebb... mostanában már faragnak itt faragnak ott, és abbol nyernek erőt :P

Azért a vezérlést ne feledjük mán el és a gyári tsipppp tunyingot sem :rolleyes:

Megosztás:

Ma jól megszívatott a corsa!

Szereltem a motortérben(szívódobozt festettem)és miután visszaraktam nem volt alapjáratom.

Mindig magas volt.

Na mondom valahol falsot szív.

Elmentem vele a városba,majd amikor hazaértem elkezdtem keresni hol szív falsot a mocsok.

Nem találtam,de meglett a hiba.

A gázbowden volt felhúzva,megakadt fenti állásban a külső borítása és így picit nyitva marad a pillangó mindig! :D

Visszatoltam a bowdent a herlyére,rögtön kisímult! :rolleyes:

Megosztás:

Szereltem a motortérben(szívódobozt festettem)és miután visszaraktam nem volt alapjáratom.

Mindig magas volt.

Elmentem vele a városba,majd amikor hazaértem elkezdtem keresni hol szív falsot a mocsok.

A gázbowden volt felhúzva,megakadt fenti állásban a külső borítása és így picit nyitva marad a pillangó mindig! :D

Legalább tuningos sárgára vagy raccsingos pirosra? :P :lol: :D

Megosztás:

Jó lesz. Tetszik a feliratmentes szelepfedél is...ha ilyenre megcsinálod akkor nagyon zsírság lesz. :lol:

Minden kész,csak a polírozás van még. :P

A kipuff csöveket leakarom bandázsolni a hő ellen,most azon vagyok,hogy anyagot szerváljak hozzá.Nem olcsó. :rolleyes:

c16xekiinni1.jpg :D

Megosztás:

Üdv mindenkinek!

Láttam itt a fórumonn nemrég olyan kartergáz szürő "bödönt" és én is szeretnék beépíteni olyant.

Meg is vettem a cuccokat, de kellene 1 fotó.

Ha valakinek van ilyen, megkérem dobjon egy képet róla.

Köszönet!!

Katt ide: Keresd meg ezt a hsz-t. (Zotya975 2010-01-10 20:36)

http://www.opelforum.hu/index.php?showtopic=14&st=19020

Nekem is a kereső dobta ki :rolleyes:

Nem tudom, hogy home made verziót akarsz-e, vagy elegánsabbat.

Megosztás:

Katt ide: Keresd meg ezt a hsz-t. (Zotya975 2010-01-10 20:36)

http://www.opelforum.hu/index.php?showtopic=14&st=19020

Nekem is a kereső dobta ki :rolleyes:

Nem tudom, hogy home made verziót akarsz-e, vagy elegánsabbat.

Nem tudtam pontosann beazonosítani az elvágandó gumi csövet de gondolam ez az (ha csak nem tévedek)

http://kepfeltoltes.hu/view/100202/7387213...ltoltes.hu_.jpg

A másik képen (homemade) 3 gumi csövet láttam. Akkor melyik a harmadik??

Megosztás:

Mindig magas volt.

Sziasztok!

Nekem is hasonló a problémám.

Néha azt produkálja piros lámpánál (már üzemmeleg motoron), hogy a fordulatszám alapjáraton fennmarad 1500-on, de volt úgy, hogy 2000-en. Elindulásnál érdekes mód visszacsökken 900-1000 körülire, de ha megint meg kell álljak, ismét 1500-2000 között van.

Vajon mi lehet a hiba?

Kösz a segítséget...

Megosztás:

Sziasztok!

Nekem is hasonló a problémám.

Néha azt produkálja piros lámpánál (már üzemmeleg motoron), hogy a fordulatszám alapjáraton fennmarad 1500-on, de volt úgy, hogy 2000-en. Elindulásnál érdekes mód visszacsökken 900-1000 körülire, de ha megint meg kell álljak, ismét 1500-2000 között van.

Vajon mi lehet a hiba?

Kösz a segítséget...

Esetleg ha irnál motorkódot is. A forgalmiban lévő motorszám eleje. Pl C14SE

Amúgy szerintem ráférne egy alapos alapjárati motor tisztítás és egy pillangószelepháztisztítás első körben.

Szerk.: Esetleg még nézd körbe a motortérben az alapjárati motor és a folytószelep pótméter csatlakozásait, vagy keress kábelszigetelés sérüléseket.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.