Novy Elküldve Január31, 2010 Megoszt Elküldve Január31, 2010 Nálam alapból erőtlen az ötödik... :D Rájöttél, persze, de neked több van mint 60 paci.. :lol: Nekem a következő nagyberuházás az SE-lesz a műszaki után az etanolos kütyüvel karöltve. Faxom fog 320-ért tankolni. :rolleyes: én kütyü nélkül is 270ért tankolok így jön ki a felesbetankolás. :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január31, 2010 Megoszt Elküldve Január31, 2010 én kütyü nélkül is 270ért tankolok így jön ki a felesbetankolás. :rolleyes: Ja persze ez alap nálam is, most is felesben járok, de kütyüvel meg tisztán. És bármilyen hihetetlennek hangzik az én számból, de ez már itten OFF. :P :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Január31, 2010 Megoszt Elküldve Január31, 2010 Én nem akarok beleszólni, de szerintem az SE-sítés nem biztos hogy megéri. Eltűnik a motor kellemes, alulról húzós karaktere, jobban kell pörgetni, emiatt jobban is fogyaszt, és olyan sokkal nem erősebb. A köbcentiket semmi mással nem lehet pótolni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január31, 2010 Megoszt Elküldve Január31, 2010 Én nem akarok beleszólni, de szerintem az SE-sítés nem biztos hogy megéri. Eltűnik a motor kellemes, alulról húzós karaktere, jobban kell pörgetni, emiatt jobban is fogyaszt, és olyan sokkal nem erősebb. A köbcentiket semmi mással nem lehet pótolni. Most újat mondtál nekem, azt hittem a lóerőtöbblet miatt eleve jobban húz az SE. Bár kicsit tartok a 4 injektortól, összetettebb motor, több a hibalehetőség. De nem csak a plussz pacikért, hanem az etanol miatt is foglalkoztat a hengerenkénti átszerelése. Az biztos, ha most vennék kocsit min. 1.6-os lenne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január31, 2010 Megoszt Elküldve Január31, 2010 Most újat mondtál nekem, azt hittem a lóerőtöbblet miatt eleve jobban húz az SE. Bár kicsit tartok a 4 injektortól, összetettebb motor, több a hibalehetőség. De nem csak a plussz pacikért, hanem az etanol miatt is foglalkoztat a hengerenkénti átszerelése. Az biztos, ha most vennék kocsit min. 1.6-os lenne. Az oké a lóerő. Nyomaték nem sokkal lesz több, viszont nagyobb fordulaton tudja csak leadni azt a pár plusz Nm-t. Én ezért nem fogom átszereltetni. :rolleyes: SZR-nél 2600-nál már 125Nm, SE-nél meg 130Nm (asszem) 3400 rpm-n. Megéri? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január31, 2010 Megoszt Elküldve Január31, 2010 Én nem akarok beleszólni, de szerintem az SE-sítés nem biztos hogy megéri. Eltűnik a motor kellemes, alulról húzós karaktere, jobban kell pörgetni, emiatt jobban is fogyaszt, és olyan sokkal nem erősebb. A köbcentiket semmi mással nem lehet pótolni. fú te fiú :rolleyes: olvasni is szoktad a fórumot?? kérdezgesd már meg azokat akiknek Se van pl Tápitól tudok idézni: alsó fordulatszámon is 3000ig jobban húz, mintha egy fokozattal visszább váltotál volna.(aztán fokoló kereket tettek rá+++, és fentről meg brutálisan húzott neki, de akkor is alul megmaradt a nyomaték többlet.) fogyasztásról meg fél és egy literes csökkenésekről beszélnek. Pl Udi köbcentit nem lehet pótolni semmivel... hát ez kicsit régimódi felfogás... de akkor az 1.3 suzu moci mitől veri meg akármelyik 1.4es nz-t? bizony lehet pótolni a köbcentit nagyon sokmindennel. ez a te meg Day meglátása, hogy az Se nem éri meg, de még senki se bánta meg hogy átalakította. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január31, 2010 Megoszt Elküldve Január31, 2010 Az oké a lóerő. Nyomaték nem sokkal lesz több, viszont nagyobb fordulaton tudja csak leadni azt a pár plusz Nm-t. Én ezért nem fogom átszereltetni. :rolleyes: SZR-nél 2600-nál már 125Nm, SE-nél meg 130Nm (asszem) 3400 rpm-n. Megéri? :D Hát ha 1.6-om lenne, én sem gondolkodnák rajta. De szar érzés amikor megpakolva az IFA-k tolnak fel Cseszneknél. :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január31, 2010 Megoszt Elküldve Január31, 2010 Hát ha 1.6-om lenne, én sem gondolkodnák rajta. De szar érzés amikor megpakolva az IFA-k tolnak fel Cseszneknél. :rolleyes: egy sima 1.6i nem annyira erősebb...az Szr már érezhető biztosan és az Se azon is annyit dob viszonyítva, mint az 1.4 es esetében. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Január31, 2010 Megoszt Elküldve Január31, 2010 fú te fiú :rolleyes: olvasni is szoktad a fórumot?? kérdezgesd már meg azokat akiknek Se van pl Tápitól tudok idézni: alsó fordulatszámon is 3000ig jobban húz, mintha egy fokozattal visszább váltotál volna.(aztán fokoló kereket tettek rá+++, és fentről meg brutálisan húzott neki, de akkor is alul megmaradt a nyomaték többlet.) fogyasztásról meg fél és egy literes csökkenésekről beszélnek. Pl Udi köbcentit nem lehet pótolni semmivel... hát ez kicsit régimódi felfogás... de akkor az 1.3 suzu moci mitől veri meg akármelyik 1.4es nz-t? bizony lehet pótolni a köbcentit nagyon sokmindennel. ez a te meg Day meglátása, hogy az Se nem éri meg, de még senki se bánta meg hogy átalakította. Az se nyomatékban alig több mint a sima, ezt Day is megmondta. Annyi az egész, hogy a karaktekisztika el van tolva. A teljesítmény (azaz a lóerő) nem más, mint a nyomaték és a fordulatszám szorzata. Azaz ha a nyomatéki karakterisztika el van tolva, ugyanakkora nyomaték mellett is nő a teljesítmény. De ültél már Se-ben hogy ennyire vágod a dolgokat? (Tápi más kategória nem kicsit, az övé nem csak az Se-től megy) A Suzuki motor megint más kategória, más technológia, sokkal-sokkal rövidebb váltóval. Hidd el nekem, hogyha a te váltód ugyanolyan áttételekkel dolgozna mint egy Swift váltó, akkor többet nem is akarnál hallani motorátalakításról. Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Január31, 2010 Megoszt Elküldve Január31, 2010 egy sima 1.6i nem annyira erősebb...az Szr már érezhető biztosan és az Se azon is annyit dob viszonyítva, mint az 1.4 es esetében. a sima 1.6i nálad mit takar? c16nz 75ps, ebből lesz 100, x16sz 71ps, ebből is lesz 100. szóval melyik lesz inkább erősebb? Az oké a lóerő. Nyomaték nem sokkal lesz több, viszont nagyobb fordulaton tudja csak leadni azt a pár plusz Nm-t. Én ezért nem fogom átszereltetni. :rolleyes: SZR-nél 2600-nál már 125Nm, SE-nél meg 130Nm (asszem) 3400 rpm-n. Megéri? :D 135, de a lényegen nem változtat még nem voltam padon méretni, de tuti nincs meg a 100lovam. az szrnek mások a dugói, valszeg emiatt nincs meg. igaz a kuplungom se 100as... mikor megyek a kocsival, néha tök erősnek érzem, néha meg full gyenge. viszont annak örülök, hogy mikor visszaülök a szintén 100lovas, csak dízel teherautóból akkor azért nincs olyan nagy különbség, persze fordulat kell hozzá... Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Január31, 2010 Megoszt Elküldve Január31, 2010 egy sima 1.6i nem annyira erősebb...az Szr már érezhető biztosan és az Se azon is annyit dob viszonyítva, mint az 1.4 es esetében. Az szr is 1,6i de mitől erősebb? Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagyc Elküldve Január31, 2010 Megoszt Elküldve Január31, 2010 Bocsi elnéztem a 29-et, mert az magas fesz. A 85 az alacsony. :D Szerintem ki kell villogtatni még egyszer. Ez a hibakód Motronic vezérlőé, és ráadásul az 5. henger befecskendezőszelepére írja az alacsony feszültséget. Mivel 4 hengeres a kicsike (akár NZ, akár SE nincs ennyi befecskendező szelepe), ez így FATAL ERROR :rolleyes: Magas fogyasztást a következők okozhatnak ennél a motornál: -Kétvezetékes hőmérséklet érzékelő meghibásodása -Termosztát megszorulása nyitott helyzetben -Lambda szonda meghibásodása A hiba még mindig fennáll, az autó beindulása után lefúlad. Kétvezetékes hőérzékelőt cseréltük első körben. Fogyit még nem tudom, mert a hiba még fennáll ezért "nem megy" az autó. Termosztát szerintem rendben, mert a víz felmelegszik rendesen -15 fokban is, és látni a visszajelzőn a nyitás pillanatát, pár fokot visszaesik a víz hőfok, és utána azt tartja fűtés is rendben. Lambda szondán is van jelváltozás. Ami érdekes az az, hogy lefúladás után a motorkontrol lámpa villog, ami ugye immo hiba. Immo miatti lefúladás hozhatja-e a 85-ös hibakódot? Hibakód törlés(levett aksi után nics tárolt hibakód) utáni első lefúladástól újra ez a hibakód van. Immo hiba miatt nem nőne meg a fogyasztásom?.... 12-13L/100KM Elvileg a jövő hét végén tudom műszerre tetetni az autót, remélem az élőadat majd többet mond. Addig is előre köszönöm a hozzászólásokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január31, 2010 Megoszt Elküldve Január31, 2010 Az szr is 1,6i de mitől erősebb? Én úgy emléxem az SZR lökethosszban tér el. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január31, 2010 Megoszt Elküldve Január31, 2010 Az se nyomatékban alig több mint a sima, ezt Day is megmondta. Annyi az egész, hogy a karaktekisztika el van tolva. A teljesítmény (azaz a lóerő) nem más, mint a nyomaték és a fordulatszám szorzata. Azaz ha a nyomatéki karakterisztika el van tolva, ugyanakkora nyomaték mellett is nő a teljesítmény. De ültél már Se-ben hogy ennyire vágod a dolgokat? (Tápi más kategória nem kicsit, az övé nem csak az Se-től megy) A Suzuki motor megint más kategória, más technológia, sokkal-sokkal rövidebb váltóval. Hidd el nekem, hogyha a te váltód ugyanolyan áttételekkel dolgozna mint egy Swift váltó, akkor többet nem is akarnál hallani motorátalakításról. tápinak kezdetben csak az se volt meg, és arrol írta, hogy 3000ig is sokkal erősebb, és ahogy írtam is zárójelbe később lett a többi... szóval erről ennyit. Az szr is 1,6i de mitől erősebb? Zotya a sajátjához hasonlította, szóval attol. én megcsinálom majd tuti az Se-t ha meglesz hozzá minden, és hozzá kell nyulni a mocihoz. ti ne tegyétek... Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január31, 2010 Megoszt Elküldve Január31, 2010 Én úgy emléxem az SZR lökethosszban tér el. Nem, csak az elektronikában (környezetvédelem). Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január31, 2010 Megoszt Elküldve Január31, 2010 Nem, csak az elektronikában (környezetvédelem). Sűritési viszonyuk sem ua. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január31, 2010 Megoszt Elküldve Január31, 2010 Sűritési viszonyuk sem ua. :rolleyes: Akkor talán a dugattyútető kialakítása is más, de tuti, hogy maga a motorblokk ugyanaz :D Info Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január31, 2010 Megoszt Elküldve Január31, 2010 Akkor talán a dugattyútető kialakítása is más, de tuti, hogy maga a motorblokk ugyanaz :P Info A blokk lehet,de más lehet a hengerfej is,a hf tömítés is stb. Az oldalt én is ismerem! :lol: Egyébként meg baromság,amit ádámka mond!Majd egyszer meglátjuk,hogy mit ér az 1.6-tal az 1.4 16V ellen! :rolleyes: Ott majd elmélkedhet a köbcentiken! :D Jaaa és Tápi nem csak motort modósított,hanem váltót is.Az áttételezésen is sok múlik! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január31, 2010 Megoszt Elküldve Január31, 2010 tápinak kezdetben csak az se volt meg, és arrol írta, hogy 3000ig is sokkal erősebb, és ahogy írtam is zárójelbe később lett a többi... szóval erről ennyit. Zotya a sajátjához hasonlította, szóval attol. én megcsinálom majd tuti az Se-t ha meglesz hozzá minden, és hozzá kell nyulni a mocihoz. ti ne tegyétek... Nekem ott volt a lehetőség vezszíjszakadáskor, úgyis vennem kellett bontott HF-et. De így is megterhelő volt anyagilag, meg aztán akkor volt a kocsi meg talán egy hónapja, eszemben sem volt a lóerőkről tanakodni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január31, 2010 Megoszt Elküldve Január31, 2010 A blokk lehet,de más lehet a hengerfej is,a hf tömítés is stb. Az oldalt én is ismerem! :P Egyébként meg baromság,amit ádámka mond!Majd egyszer meglátjuk,hogy mit ér az 1.6-tal az 1.4 16V ellen! :rolleyes: Ott majd elmélkedhet a köbcentiken! :D Jaaa és Tápi nem csak motort modósított,hanem váltót is.Az áttételezésen is sok múlik! Megnéztem EPC-ben, a hengerfej és a tömítés is ugyanaz. A dugattyúk mások, az X16SZ-é ugyanaz, mint a C16SE-é; az X16SZR-é pedig ugyanaz, mint a C16NZ-ben levő. Tehát X16SZ-ből teljes értékű C16SE építhető, még a dugattyúk is ugyanazok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január31, 2010 Megoszt Elküldve Január31, 2010 A blokk lehet,de más lehet a hengerfej is,a hf tömítés is stb. Az oldalt én is ismerem! :P Egyébként meg baromság,amit ádámka mond!Majd egyszer meglátjuk,hogy mit ér az 1.6-tal az 1.4 16V ellen! :rolleyes: Ott majd elmélkedhet a köbcentiken! :D Jaaa és Tápi nem csak motort modósított,hanem váltót is.Az áttételezésen is sok múlik! ha jol emlékszem: se-váltócsere-fokolás, chip ez volt a sorrend Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január31, 2010 Megoszt Elküldve Január31, 2010 Megnéztem EPC-ben, a hengerfej és a tömítés is ugyanaz. A dugattyúk mások, az X16SZ-é ugyanaz, mint a C16SE-é; az X16SZR-é pedig ugyanaz, mint a C16NZ-ben levő. Tehát X16SZ-ből teljes értékű C16SE építhető, még a dugattyúk is ugyanazok. olyat terveznék venni egyébként :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Január31, 2010 Megoszt Elküldve Január31, 2010 olyat terveznék venni egyébként :rolleyes: miért nem veszel akkor már nagyobb motorost...am meg aztmondtad classicot akarsz venni, azokban meg x16szr van vagy x14nz...8vből... Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január31, 2010 Megoszt Elküldve Január31, 2010 miért nem veszel akkor már nagyobb motorost...am meg aztmondtad classicot akarsz venni, azokban meg x16szr van vagy x14nz...8vből... Psszt! :rolleyes: Egyébként ja. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január31, 2010 Megoszt Elküldve Január31, 2010 miért nem veszel akkor már nagyobb motorost...am meg aztmondtad classicot akarsz venni, azokban meg x16szr van vagy x14nz...8vből... azé nem akarok nagyobb mocisat venni, mert kiszámoltam,és majdnem sírtam a biztosításon.... csak szr van 2000 es évjárattol? ezt nemtudtam... de most egyébként is elbizonytalanodtam, egyik este egy caravanrol álmodtam, és mikor kész lett álmomban hát :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts