Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Egyrészt a 16 szelepes motor olajevő, másrészt 10W40 való bele, ha jól sejtem az 5W40 vékonyabb, az illesztéseknél könnyebben " átbújik".

Értem, köszönöm!Azt viszont nem értem hogy a szerelő miért 5w-t rakott bele.És ha majd le lesz cserélve megint az olaj,de akkor már 10W-re akkor megfog szűnni ez a nagy füstölés vagy inkább készüljek már úgy hogy valamit cserélni kell???Egyik ismerős azt mondta hogy szelepszár szimering a másik meg hogy hidrotőke!

Megosztás:

Értem, köszönöm!Azt viszont nem értem hogy a szerelő miért 5w-t rakott bele.És ha majd le lesz cserélve megint az olaj,de akkor már 10W-re akkor megfog szűnni ez a nagy füstölés vagy inkább készüljek már úgy hogy valamit cserélni kell???Egyik ismerős azt mondta hogy szelepszár szimering a másik meg hogy hidrotőke!

Valószínűleg megszűnik, de ez függ a motor állapotától is. Sajnos az X16XEL motor nem egy tartós konstrukció, 200000km-t ritkán megy el generál nélkül, ahogy hallottam. Szelepszár-szimmering valóban okozhat ilyet, ha nem szűnik meg a füstölés olajcsere után pár száz km-rel, el lehet gondolkodni rajta. Hidrotőke nem okoz ilyet, attól max. kopogós lesz a hangja, főleg hidegen.

Megosztás:

Valószínűleg megszűnik, de ez függ a motor állapotától is. Sajnos az X16XEL motor nem egy tartós konstrukció, 200000km-t ritkán megy el generál nélkül, ahogy hallottam. Szelepszár-szimmering valóban okozhat ilyet, ha nem szűnik meg a füstölés olajcsere után pár száz km-rel, el lehet gondolkodni rajta. Hidrotőke nem okoz ilyet, attól max. kopogós lesz a hangja, főleg hidegen.

Azért érdekes, hogy a szerelő 5W40-et rakott bele, öregebb motornál inkább 15W40-el szoktak próbálkozni, hogy "ne egye " annyira.

Megosztás:

ha már itt tartunk..

C16NZ motorból mi használható fel egy C14SE-hez? :lol:

generátor?

önindító?

szervó-szivattyú?

szervókormány alkatrészei kompletten?

fordulatszám mérős km óra, a jeladójával együtt?

gondolom a hengerfej nem..

a C16NZ központi injektoros, a másik meg nem..

még esetleg tudtok valamit ami jó, de kimaradt?? :lol:

Megosztás:

Sziasztok!

Látom, hogy elég régi a legutóbbi hozzászólás, de remélem azért még működik!

Nekem egy 1.8-as 92-es astrám van és legújabban kb. 1 hete azt csinálja, hogy hideg induláskor nem indul pár percig, csak nyűglődik, majd nagy kegyesen köhögve beindul! Sajnos a szerelőm külföldön van és csak holnap ér haza, ami azért baj, mert ma már nem tudtam beindítani, konkrétan addig próbálgattam, amíg az akksi is lemerült! A bebikázást még megoldom, de a kocsinak nem ez a baja! Egyébként utána elég vele pár száz métert menni és pöcc-röff indul! Csak a napi első indulásnál csinálja!

Valami ötlet, hogy mi lehet?

Köszönöm!

Irhatnál egy motorkódot, a motorszám első pár karaktere, c14nz, vagy hasonló. Lehet sokminden ha van benne olyan akkor a visszacsapó szelep a pumpánál elengedi az üanyagot egy idő után azért nem indul reggel, de de lehet gyujtásgond is, nekem a gyujtásmodul okozozz hidegen -nem -indulok hibát.

Na ilyenkor mi van eltünt a hsz-amire válszoltam. :lol:

Módosítva : zotya975
Megosztás:

Irhatnál egy motorkódot, a motorszám első pár karaktere, c14nz, vagy hasonló. Lehet sokminden ha van benne olyan akkor a visszacsapó szelep a pumpánál elengedi az üanyagot egy idő után azért nem indul reggel, de de lehet gyujtásgond is, nekem a gyujtásmodul okozozz hidegen -nem -indulok hibát.

Na ilyenkor mi van eltünt a hsz-amire válszoltam. :lol:

Minden bizonnyal C18NZ. :lol:

Megosztás:

Sziasztok!

Szerintetek cseréljek termosztátot? http://pics.coldline.hu/pics/15246-20100117-wZ5bEU.jpg

Látni hogy ezen a szinten nyit, amikor nincs nyitva akkor 1 picivel fentebb van!

Ha cseréltél óraegységet, és jeladót nem, akkor nagyjából pontos. Igazából az alapjáraton hűtő sarkát tapizó módszer jobb eredményt ad. 10-15 perc után kell elöntenie a hűtőt a forró víznek. Ha jókor nyit akkor szinte nem is fogható meg a hűtő ilyenkor.

Megosztás:

Ha cseréltél óraegységet, és jeladót nem, akkor nagyjából pontos. Igazából az alapjáraton hűtő sarkát tapizó módszer jobb eredményt ad. 10-15 perc után kell elöntenie a hűtőt a forró víznek. Ha jókor nyit akkor szinte nem is fogható meg a hűtő ilyenkor.

Nem csereltem egyszeruen megint fokozatosan csokkent lefele kb 3hete meg 90 utan 1 picivel allt meg most mar majdnem fekszik a mutato. :lol:

Megosztás:

Nem csereltem egyszeruen megint fokozatosan csokkent lefele kb 3hete meg 90 utan 1 picivel allt meg most mar majdnem fekszik a mutato. :lol:

Nézd meg az egyvezetékes hőgombán a csatlakozót, érintkezik-e rendesen. Az üzemanyag szintelző normálisan működik?

Megosztás:

Igen normalisan mukodik! Ezen a telen nekem meg ventim nem ment! Nektek szokott?

-nekem kemény mínuszokban hülyéskedik a mutató, +5 fok felett minden normálisan működik (a mutatók szerint)

-a meleget mínusz fokokban is hamar nyomja, csak mutatni nem mutatja a 90-et, a kék vonal és a 90 közt áll be :lol:

-ha gyorsítok a tempón (100-120) akkor beáll 90 fölé 1 hajszállal, és ott rögzül. (nyáron mindíg így mutat)

-80-90nél azonban nem éri el a 90es vonalkát mostanában.

a hűtő nekem se kapcsolt még a télen :lol:

Megosztás:

-nekem kemény mínuszokban hülyéskedik a mutató, +5 fok felett minden normálisan működik (a mutatók szerint)

-a meleget mínusz fokokban is hamar nyomja, csak mutatni nem mutatja a 90-et, a kék vonal és a 90 közt áll be :lol:

-ha gyorsítok a tempón (100-120) akkor beáll 90 fölé 1 hajszállal, és ott rögzül. (nyáron mindíg így mutat)

-80-90nél azonban nem éri el a 90es vonalkát mostanában.

a hűtő nekem se kapcsolt még a télen :lol:

nekem jódarabig még nyáron se kapcsolt, mert szar volt a termosztát félig már.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.