ádika Elküldve Január15, 2010 Megoszt Elküldve Január15, 2010 Egyrészt a 16 szelepes motor olajevő, másrészt 10W40 való bele, ha jól sejtem az 5W40 vékonyabb, az illesztéseknél könnyebben " átbújik". Értem, köszönöm!Azt viszont nem értem hogy a szerelő miért 5w-t rakott bele.És ha majd le lesz cserélve megint az olaj,de akkor már 10W-re akkor megfog szűnni ez a nagy füstölés vagy inkább készüljek már úgy hogy valamit cserélni kell???Egyik ismerős azt mondta hogy szelepszár szimering a másik meg hogy hidrotőke! Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január15, 2010 Megoszt Elküldve Január15, 2010 Értem, köszönöm!Azt viszont nem értem hogy a szerelő miért 5w-t rakott bele.És ha majd le lesz cserélve megint az olaj,de akkor már 10W-re akkor megfog szűnni ez a nagy füstölés vagy inkább készüljek már úgy hogy valamit cserélni kell???Egyik ismerős azt mondta hogy szelepszár szimering a másik meg hogy hidrotőke! Valószínűleg megszűnik, de ez függ a motor állapotától is. Sajnos az X16XEL motor nem egy tartós konstrukció, 200000km-t ritkán megy el generál nélkül, ahogy hallottam. Szelepszár-szimmering valóban okozhat ilyet, ha nem szűnik meg a füstölés olajcsere után pár száz km-rel, el lehet gondolkodni rajta. Hidrotőke nem okoz ilyet, attól max. kopogós lesz a hangja, főleg hidegen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január16, 2010 Megoszt Elküldve Január16, 2010 Valószínűleg megszűnik, de ez függ a motor állapotától is. Sajnos az X16XEL motor nem egy tartós konstrukció, 200000km-t ritkán megy el generál nélkül, ahogy hallottam. Szelepszár-szimmering valóban okozhat ilyet, ha nem szűnik meg a füstölés olajcsere után pár száz km-rel, el lehet gondolkodni rajta. Hidrotőke nem okoz ilyet, attól max. kopogós lesz a hangja, főleg hidegen. Azért érdekes, hogy a szerelő 5W40-et rakott bele, öregebb motornál inkább 15W40-el szoktak próbálkozni, hogy "ne egye " annyira. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Johnny82 Elküldve Január16, 2010 Megoszt Elküldve Január16, 2010 Az 1.6-os hengerfej mivel, és mennyiben külömbözik az 1.4-től??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január16, 2010 Megoszt Elküldve Január16, 2010 Az 1.6-os hengerfej mivel, és mennyiben külömbözik az 1.4-től??? C16NZ vs C14NZ vagy C16SE vs C14SE vagy X16XE vs X14XE??? Mire gondolsz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Johnny82 Elküldve Január16, 2010 Megoszt Elküldve Január16, 2010 C16NZ vs C14NZ vagy C16SE vs C14SE vagy X16XE vs X14XE??? Mire gondolsz? Upsz :lol: C16NZ vs C14NZ C16SE vs C14SE Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Január16, 2010 Megoszt Elküldve Január16, 2010 ha már itt tartunk.. C16NZ motorból mi használható fel egy C14SE-hez? :lol: generátor? önindító? szervó-szivattyú? szervókormány alkatrészei kompletten? fordulatszám mérős km óra, a jeladójával együtt? gondolom a hengerfej nem.. a C16NZ központi injektoros, a másik meg nem.. még esetleg tudtok valamit ami jó, de kimaradt?? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január17, 2010 Megoszt Elküldve Január17, 2010 (edited) Sziasztok! Látom, hogy elég régi a legutóbbi hozzászólás, de remélem azért még működik! Nekem egy 1.8-as 92-es astrám van és legújabban kb. 1 hete azt csinálja, hogy hideg induláskor nem indul pár percig, csak nyűglődik, majd nagy kegyesen köhögve beindul! Sajnos a szerelőm külföldön van és csak holnap ér haza, ami azért baj, mert ma már nem tudtam beindítani, konkrétan addig próbálgattam, amíg az akksi is lemerült! A bebikázást még megoldom, de a kocsinak nem ez a baja! Egyébként utána elég vele pár száz métert menni és pöcc-röff indul! Csak a napi első indulásnál csinálja! Valami ötlet, hogy mi lehet? Köszönöm! Irhatnál egy motorkódot, a motorszám első pár karaktere, c14nz, vagy hasonló. Lehet sokminden ha van benne olyan akkor a visszacsapó szelep a pumpánál elengedi az üanyagot egy idő után azért nem indul reggel, de de lehet gyujtásgond is, nekem a gyujtásmodul okozozz hidegen -nem -indulok hibát. Na ilyenkor mi van eltünt a hsz-amire válszoltam. :lol: Módosítva Január17, 2010 : zotya975 Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január17, 2010 Megoszt Elküldve Január17, 2010 Irhatnál egy motorkódot, a motorszám első pár karaktere, c14nz, vagy hasonló. Lehet sokminden ha van benne olyan akkor a visszacsapó szelep a pumpánál elengedi az üanyagot egy idő után azért nem indul reggel, de de lehet gyujtásgond is, nekem a gyujtásmodul okozozz hidegen -nem -indulok hibát. Na ilyenkor mi van eltünt a hsz-amire válszoltam. :lol: Minden bizonnyal C18NZ. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra 8 Elküldve Január17, 2010 Megoszt Elküldve Január17, 2010 Sziasztok! Szerintetek cseréljek termosztátot? http://pics.coldline.hu/pics/15246-20100117-wZ5bEU.jpg Látni hogy ezen a szinten nyit, amikor nincs nyitva akkor 1 picivel fentebb van! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január17, 2010 Megoszt Elküldve Január17, 2010 Sziasztok! Szerintetek cseréljek termosztátot? http://pics.coldline.hu/pics/15246-20100117-wZ5bEU.jpg Látni hogy ezen a szinten nyit, amikor nincs nyitva akkor 1 picivel fentebb van! Ha cseréltél óraegységet, és jeladót nem, akkor nagyjából pontos. Igazából az alapjáraton hűtő sarkát tapizó módszer jobb eredményt ad. 10-15 perc után kell elöntenie a hűtőt a forró víznek. Ha jókor nyit akkor szinte nem is fogható meg a hűtő ilyenkor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra 8 Elküldve Január17, 2010 Megoszt Elküldve Január17, 2010 Ha cseréltél óraegységet, és jeladót nem, akkor nagyjából pontos. Igazából az alapjáraton hűtő sarkát tapizó módszer jobb eredményt ad. 10-15 perc után kell elöntenie a hűtőt a forró víznek. Ha jókor nyit akkor szinte nem is fogható meg a hűtő ilyenkor. Nem csereltem egyszeruen megint fokozatosan csokkent lefele kb 3hete meg 90 utan 1 picivel allt meg most mar majdnem fekszik a mutato. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január17, 2010 Megoszt Elküldve Január17, 2010 Nem csereltem egyszeruen megint fokozatosan csokkent lefele kb 3hete meg 90 utan 1 picivel allt meg most mar majdnem fekszik a mutato. :lol: Azért nézd meg a termosztátot a hűtő tapizós módszerrel, de végülis ha pár kilóméter után már fújja a langyit akkor jó lehet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január17, 2010 Megoszt Elküldve Január17, 2010 Nem csereltem egyszeruen megint fokozatosan csokkent lefele kb 3hete meg 90 utan 1 picivel allt meg most mar majdnem fekszik a mutato. :lol: Nézd meg az egyvezetékes hőgombán a csatlakozót, érintkezik-e rendesen. Az üzemanyag szintelző normálisan működik? Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra 8 Elküldve Január17, 2010 Megoszt Elküldve Január17, 2010 Nézd meg az egyvezetékes hőgombán a csatlakozót, érintkezik-e rendesen. Az üzemanyag szintelző normálisan működik? Igen normalisan mukodik! Ezen a telen nekem meg ventim nem ment! Nektek szokott? Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Január17, 2010 Megoszt Elküldve Január17, 2010 Igen normalisan mukodik! Ezen a telen nekem meg ventim nem ment! Nektek szokott? -nekem kemény mínuszokban hülyéskedik a mutató, +5 fok felett minden normálisan működik (a mutatók szerint) -a meleget mínusz fokokban is hamar nyomja, csak mutatni nem mutatja a 90-et, a kék vonal és a 90 közt áll be :lol: -ha gyorsítok a tempón (100-120) akkor beáll 90 fölé 1 hajszállal, és ott rögzül. (nyáron mindíg így mutat) -80-90nél azonban nem éri el a 90es vonalkát mostanában. a hűtő nekem se kapcsolt még a télen :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január17, 2010 Megoszt Elküldve Január17, 2010 -nekem kemény mínuszokban hülyéskedik a mutató, +5 fok felett minden normálisan működik (a mutatók szerint) -a meleget mínusz fokokban is hamar nyomja, csak mutatni nem mutatja a 90-et, a kék vonal és a 90 közt áll be :lol: -ha gyorsítok a tempón (100-120) akkor beáll 90 fölé 1 hajszállal, és ott rögzül. (nyáron mindíg így mutat) -80-90nél azonban nem éri el a 90es vonalkát mostanában. a hűtő nekem se kapcsolt még a télen :lol: nekem jódarabig még nyáron se kapcsolt, mert szar volt a termosztát félig már. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január17, 2010 Megoszt Elküldve Január17, 2010 Bent az új "bödön"! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január17, 2010 Megoszt Elküldve Január17, 2010 Bent az új "bödön"! uj? miért a régivel mi lett? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január17, 2010 Megoszt Elküldve Január17, 2010 uj? miért a régivel mi lett? Lecseréltem,mert abba nem fér sok cucc és nincs kedvem ürítgetni,a szabadba meg nem engedem le a mocskot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Január17, 2010 Megoszt Elküldve Január17, 2010 Lecseréltem,mert abba nem fér sok cucc és nincs kedvem ürítgetni,a szabadba meg nem engedem le a mocskot. tegrínpííszistene :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január17, 2010 Megoszt Elküldve Január17, 2010 Lecseréltem,mert abba nem fér sok cucc és nincs kedvem ürítgetni,a szabadba meg nem engedem le a mocskot. oh akkor mégse volt elég az a pár deci :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január17, 2010 Megoszt Elküldve Január17, 2010 oh akkor mégse volt elég az a pár deci :lol: Elég az,csak nincs kedvem hetente hetente nézegetni! :lol: Elraktam,majd jó lesz az még másra is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január17, 2010 Megoszt Elküldve Január17, 2010 tegrínpííszistene :lol: Ugye nem kell mondanom? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Január17, 2010 Megoszt Elküldve Január17, 2010 Ugye nem kell mondanom? :lol: :lol: :lol: :P ha megteszed megöllek :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts