Novy Elküldve December28, 2009 Megoszt Elküldve December28, 2009 Igen! Kézzel tudom nyomkodni a csöveket,ha túl kemény lenne gondolom nem tudnám.Vagy alapesetben nagyon puháknak kell lenniük? ha hfes lenne el is durranhatna egy öregebb cső... de lehet kezdődő jele... ha tudod pumpálgatni akkor az jó.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zocsa Elküldve December28, 2009 Megoszt Elküldve December28, 2009 Tudom pumpálgatni,mozog a víz is a tágulásiba. Ezt találtam,de nem írt azóta,hogy végül mi lett vele. Dettó ez van nálam is. üdv! írok ide, hátha ad valaki valami jó tippet. 1.4 16v ecotech motorom van. problémám az hogy 1000 km-enként eltünik 1-2 dl víz. mikor beindítom az autót, az utastérben csörgedező hang hallatszik, mintha folyna valahol a víz, ez 1-2 mp és elmúlik. megyek vele 10-20 km-t, megállok és mikor leveszem a kiegyenlítő tartály kupakját, valami iszonyatos nyomás távozik el, a vízszint a tartályban pedig emelkedik kb 4-5 cm-t. drasztikusabb esetekben ha leveszem a kupakot van, hogy kis is szpricceli a vizet a tartályból. van egy sejtésem hogy mi lesz a gond, de hátha kapok még itt valami tippet olyantól aki már találkozott a problémával. jelenleg termosztát nélkül járok, mert az utóbbi időben 100c körül volt a vizem, a szokásos, régi 92c helyett. ui: állítólag 98c az opel üzemi hőmérséklete, de nálam régen beállt 92c-ra és nem igazán ingadozott nem úgy mint most hogy 2 percenként felmegy 10 fokot és vissza le 10-et. sztem a normális ha beáll 90-94 fok közé és ott marad. na lényeg az hogy valaki írjon nekem valamit :rolleyes: köszi!!!! össze tudom nyomni ja. veszek bele jövhéten egy termót azt meglátom mi lesz. menetközben le megy a vízszint bőven. mikor megállok és leveszem a tetejét akkor feljön. de értsd: régen ha majdnem nyakig is öntöttem, megálltam, levettem a kupakot, ugyanott maradt a víz, és csak egy minimálisat sziszegett. de most... Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve December28, 2009 Megoszt Elküldve December28, 2009 Tudom pumpálgatni,mozog a víz is a tágulásiba. Én megpróbálnám pörgetni a motort kitekert kupakkal is, persze álló helyzetben, hogy akkor mit csinál... abban még van valahol levegő, valahol "megszorult"..esetleg járó/meleg motornál nyomkodnám a vizcsöveket, hogy az hátha meginditja a buborékot..de én tökre laikus vagyok, lehet hogy nagy baromságot beszélek. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December28, 2009 Megoszt Elküldve December28, 2009 Én megpróbálnám pörgetni a motort kitekert kupakkal is, persze álló helyzetben, hogy akkor mit csinál... abban még van valahol levegő, valahol "megszorult"..esetleg járó/meleg motornál nyomkodnám a vizcsöveket, hogy az hátha meginditja a buborékot..de én tökre laikus vagyok, lehet hogy nagy baromságot beszélek. :rolleyes: Amikor töltöttem fel akkor nyomkodtam hogy nyomja ki a levegőt, utánna meg kitekertem az egyvezetékest, de a termosztát feljebb van úgy rémlik ott is tud megszorulni levegő. Amit ki tud dolgozni azt úgyis kinyomja, amit nem az meg bentmarad. Gyanítom van valahol még, abból adódhat a magas fordulatszámon a szürcsögő hang. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zocsa Elküldve December28, 2009 Megoszt Elküldve December28, 2009 Én megpróbálnám pörgetni a motort kitekert kupakkal is, persze álló helyzetben, hogy akkor mit csinál... abban még van valahol levegő, valahol "megszorult"..esetleg járó/meleg motornál nyomkodnám a vizcsöveket, hogy az hátha meginditja a buborékot..de én tökre laikus vagyok, lehet hogy nagy baromságot beszélek. :rolleyes: Nyomkodtam járó motornál,de kipróbálhatom levett kupakkal is,olyat nem csináltam még.:blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.6 16v Elküldve December28, 2009 Megoszt Elküldve December28, 2009 Hali. Tudnátok ajánlani valami jól müködö, tartós, nem túl drága, katalizátort? Utángyártottban gondolkodok. Köszi a válaszokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve December28, 2009 Megoszt Elküldve December28, 2009 Hali. Tudnátok ajánlani valami jól müködö, tartós, nem túl drága, katalizátort? Utángyártottban gondolkodok. Köszi a válaszokat. http://katalizatorok.eu/univerzalis_euro1_...talizatorok.php Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve December28, 2009 Megoszt Elküldve December28, 2009 Hali. Tudnátok ajánlani valami jól müködö, tartós, nem túl drága, katalizátort? Utángyártottban gondolkodok. Köszi a válaszokat. Szilasligeten (3-as útról a ring felé leágazásnál kb. 10m-re a lámpától) az autósboltban árul a srác hasonló laposforma katalizátort 18K körüli áron. Tud ajánlani a közelben olyat is aki rögtön felteszi :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.6 16v Elküldve December28, 2009 Megoszt Elküldve December28, 2009 http://katalizatorok.eu/univerzalis_euro1_...talizatorok.php Szilasligeten (3-as útról a ring felé leágazásnál kb. 10m-re a lámpától) az autósboltban árul a srác hasonló laposforma katalizátort 18K körüli áron. Tud ajánlani a közelben olyat is aki rögtön felteszi :rolleyes: Gyorsak Voltatok, :blink: Köszönöm szépen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vladek Elküldve December29, 2009 Megoszt Elküldve December29, 2009 Sziasztok. Bár problémámat a Vectra A oldalon feltártam, talán ti is tudtok segiteni. A motorom C20ne,ha beindítom ,minden megfelelően működik,a hibakódvisszajelző sem világít. Azomban pár perc járatás ,vagy néhány km után a motor szaggatni kezd és megáll. Miután visszahül ismét megfelelően működik. A Vectrás fórumon a márkatársak azt tanácsolták ,mérjek hibakódot,ez megtörtént 31-es adott:fordulatszám szenzor nincs jel. Valamint a vízhőfok jeladót ill gyertyakábelt mérették meg . A gyertyakábel jónak tűnik a vhf jeladó értéke hidegen2,23komh melegen224 ha jol mértem. A motor leállása után a benzinszivattyunál ott a feszültség,és forgatja is a szivattyut ,valamint szikra is van. Ha tudtok segitsetek. Előre is kösz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve December29, 2009 Megoszt Elküldve December29, 2009 Sziasztok. Bár problémámat a Vectra A oldalon feltártam, talán ti is tudtok segiteni. A motorom C20ne,ha beindítom ,minden megfelelően működik,a hibakódvisszajelző sem világít. Azomban pár perc járatás ,vagy néhány km után a motor szaggatni kezd és megáll. Miután visszahül ismét megfelelően működik. A Vectrás fórumon a márkatársak azt tanácsolták ,mérjek hibakódot,ez megtörtént 31-es adott:fordulatszám szenzor nincs jel. Valamint a vízhőfok jeladót ill gyertyakábelt mérették meg . A gyertyakábel jónak tűnik a vhf jeladó értéke hidegen2,23komh melegen224 ha jol mértem. A motor leállása után a benzinszivattyunál ott a feszültség,és forgatja is a szivattyut ,valamint szikra is van. Ha tudtok segitsetek. Előre is kösz. Lehet, hogy egy másikkal ki kellene próbálni, a hall jeladó ha rakoncátlan akkor bármi lehet. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tompecs Elküldve December29, 2009 Megoszt Elküldve December29, 2009 Sziasztok. Bár problémámat a Vectra A oldalon feltártam, talán ti is tudtok segiteni. A motorom C20ne,ha beindítom ,minden megfelelően működik,a hibakódvisszajelző sem világít. Azomban pár perc járatás ,vagy néhány km után a motor szaggatni kezd és megáll. Miután visszahül ismét megfelelően működik. A Vectrás fórumon a márkatársak azt tanácsolták ,mérjek hibakódot,ez megtörtént 31-es adott:fordulatszám szenzor nincs jel. Valamint a vízhőfok jeladót ill gyertyakábelt mérették meg . A gyertyakábel jónak tűnik a vhf jeladó értéke hidegen2,23komh melegen224 ha jol mértem. A motor leállása után a benzinszivattyunál ott a feszültség,és forgatja is a szivattyut ,valamint szikra is van. Ha tudtok segitsetek. Előre is kösz. Szia! Simán lehet fordulatjeladó, már több darabbal találkoztam ami melegen rossz hidegen jó renaultéknál meg pont fordítva! Viszont asszem a fordulatjeladót beírhatja akkor is ha csak simán ráteszed a gyújtást és nem iditasz! Ezt persze törli is a motor beindulása után (mondjuk ezt 2.4-es omegán tapasztaltam nem tudom a motorkódját de asszem ez nem az a vashenderfejes motor) Remélem segítettem! Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December29, 2009 Megoszt Elküldve December29, 2009 Sziasztok. Bár problémámat a Vectra A oldalon feltártam, talán ti is tudtok segiteni. A motorom C20ne,ha beindítom ,minden megfelelően működik,a hibakódvisszajelző sem világít. Azomban pár perc járatás ,vagy néhány km után a motor szaggatni kezd és megáll. Miután visszahül ismét megfelelően működik. A Vectrás fórumon a márkatársak azt tanácsolták ,mérjek hibakódot,ez megtörtént 31-es adott:fordulatszám szenzor nincs jel. Valamint a vízhőfok jeladót ill gyertyakábelt mérették meg . A gyertyakábel jónak tűnik a vhf jeladó értéke hidegen2,23komh melegen224 ha jol mértem. A motor leállása után a benzinszivattyunál ott a feszültség,és forgatja is a szivattyut ,valamint szikra is van. Ha tudtok segitsetek. Előre is kösz. Tudnál csinálni egy fényképet a motortérről, különös tekintettel a gyújtótrafó környékére? Link to comment Megosztás: More sharing options...
vladek Elküldve December29, 2009 Megoszt Elküldve December29, 2009 Tudnál csinálni egy fényképet a motortérről, különös tekintettel a gyújtótrafó környékére? Kösz a segítségeteket,képet most nem tudok felrakni.A főtengely jeladót ki lehet valahogy mérni? A bontóban nem kaptam,ami amugy2500ft,az újat 10000ft fölött adják ,azt nem veszem meg mig nem tudom biztosan hogy ez -e a baja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December29, 2009 Megoszt Elküldve December29, 2009 Kösz a segítségeteket,képet most nem tudok felrakni.A főtengely jeladót ki lehet valahogy mérni? A bontóban nem kaptam,ami amugy2500ft,az újat 10000ft fölött adják ,azt nem veszem meg mig nem tudom biztosan hogy ez -e a baja. Nem ismerem pontosan a C20NE motor gyújtásrendszerét, de úgy tudom, hogy hagyományos rotoros elosztós rendszerű, ez esetben pedig gondolom a gyújtótrafót egy gyújtásmodul hajtja meg, ami Astránál szokott ilyen jelenségeket produkálni. A képet azért kértem, hogy megállapítsam, hol található ez a modul Vekiben, Astrákban a gyújtótrafó alatt szokott egy fémlemezen rögzítve lenni. Ezt a modult lenne érdemes cserélni akár próbára egy kölcsön példányra. Még egy tipp: alapjáraton menjen a motor, nyitott motorháztatővel, Te pedig mozgass meg minden elektromos csatlakozást a motortérben (gyújtókábelekhez ne nyúlj!). Ha leáll a motor, az a csatlakozás kontakthibás, amit éppen mozgattál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Karesz0718 Elküldve December30, 2009 Megoszt Elküldve December30, 2009 Sziasztok. Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy C16SE motorkódos astrám és melegen csak akkor indul be ha adok egy gázfröccsöt vagy nagyon sokat tekertetem. Hidegen pöcc röff. Cserélve lett a folyt. szelep poti, hűtőközeg jeladó, AC pumpa, de akkor is ezt csinálja. Viszont kicsit úgy dadog melegen, mintha visszapofázna. A fogyasztása is sok, de lehet a rövid váltó miatt. Azt javasolták, hogy vegyem le a heng fejet és csiszoljam be a szelepeket. Van valami ötletetek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve December30, 2009 Megoszt Elküldve December30, 2009 Sziasztok. Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy C16SE motorkódos astrám és melegen csak akkor indul be ha adok egy gázfröccsöt vagy nagyon sokat tekertetem. Hidegen pöcc röff. Cserélve lett a folyt. szelep poti, hűtőközeg jeladó, AC pumpa, de akkor is ezt csinálja. Viszont kicsit úgy dadog melegen, mintha visszapofázna. A fogyasztása is sok, de lehet a rövid váltó miatt. Azt javasolták, hogy vegyem le a heng fejet és csiszoljam be a szelepeket. Van valami ötletetek? Tipikusan olyan hiba ami sokminden lehet. Akár ecu is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve December30, 2009 Megoszt Elküldve December30, 2009 Sziasztok. Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy C16SE motorkódos astrám és melegen csak akkor indul be ha adok egy gázfröccsöt vagy nagyon sokat tekertetem. Hidegen pöcc röff. Cserélve lett a folyt. szelep poti, hűtőközeg jeladó, AC pumpa, de akkor is ezt csinálja. Viszont kicsit úgy dadog melegen, mintha visszapofázna. A fogyasztása is sok, de lehet a rövid váltó miatt. Azt javasolták, hogy vegyem le a heng fejet és csiszoljam be a szelepeket. Van valami ötletetek? A biztonság kedvéért jó lenne ellenőrizni a vezérműszíj-feszítőt, és hogy pozicionált-e a vezérlés jelenleg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Karesz0718 Elküldve December30, 2009 Megoszt Elküldve December30, 2009 Bocsi azt nem írtam, hogy a vez ellenőrizve volt, és EcU is cserélve volt. Autószerelő műhelyben dolgozom mint vill szerelő és az autószerelő kollégák csak nézik a hibát és nem jönnek rá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Karesz0718 Elküldve December30, 2009 Megoszt Elküldve December30, 2009 Szerintetek nem lehet főt jeladó??? Az nem volt még cserélve?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December31, 2009 Megoszt Elküldve December31, 2009 Lehet az is,de a lambdára is rámérnék. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zocsa Elküldve December31, 2009 Megoszt Elküldve December31, 2009 ha hfes lenne el is durranhatna egy öregebb cső... de lehet kezdődő jele... ha tudod pumpálgatni akkor az jó.. Nah,kiderült,dagadtak a csövek. :)Valószínűleg belefúj a vízkörbe a moci. :rolleyes: Szét lesz bombázva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December31, 2009 Megoszt Elküldve December31, 2009 Nah,kiderült,dagadtak a csövek. :)Valószínűleg belefúj a vízkörbe a moci. :rolleyes: Szét lesz bombázva. Akkor valszeg így van. Reméljük csak a tömítés adta meg magát, nincs repedés meg hasonló. :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zocsa Elküldve December31, 2009 Megoszt Elküldve December31, 2009 Akkor valszeg így van. Reméljük csak a tömítés adta meg magát, nincs repedés meg hasonló. :blink: Bízunk benne.:rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január1, 2010 Megoszt Elküldve Január1, 2010 Bízunk benne.:rolleyes: Most kell belőle SE-t csinálni! :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts